KIZLAR,NASIL DAVRANMALI VE NE YAPMALIYIM?

Sakın dövme biraz mesafeli dur kırgın olduğunu söyle eşinde konuşsun ve mesafe koysun asla dövme ters teper evi bile terkedebilir.Ben ailelerin arkadaş gibi değil anne baba gibi olmalarından yanayım sorun sizde burda başlıyor.

ben cogu kisinin lisede onune gelenle sanal seks yaptigina inanmiyorum canim. Malesef konusahibinin kizi olayi cok abartmis, ama sanirsam anne vaktinde yakalamis. Hala duzelebilir.
Bir cocugun kiz yada erkek farketmez bu yasta bu kadar sekse egilmesi, sanal ya da gercek, cok saglikli deyil.
Kadin sok gecirmis, icini dokuyor.

Bizim basimiza gelse belki kk da yazmazdik ama icimizden gecirebilirdik soylediklerini.

Kolay birsey deyil, korpecik prensesler gibi buyuttugu kizi, onunla bununla, hatta kizin tanimadigi erkeklerle senin benim utanacagim sekilde sanal seks yapiyor.

Bu kolay kaldirilabilecek birsey deyil.

Konu sahibi kendini toplamali ki kizina yardim edebilsin. Ama once onunda icindekini cikarmasi lazim, yoksa direk kizina gider bu.

15 yaşındaki kızın biriyle öpüşmesinin anormal bir tarafı yok
Bence kızımla arkadaş gibiyiz diyorsunuz ama otoriter ve baskıcı olduğunuzu da yazmışsınız bir yerlerde
Baskı böyle sonuçlar doğuruyor işte...

konusahibim keske ogretmenine gitmeseydin. Bu olayi bu kadar duyurmasaydin. Bunu piskolog yardimiyla cozseydin keske. Ogretmenlerin bu tur sorunlari cozebilecek donanimlari yok, isi daha da buyutup duyurmussun. Cok yanlis yapmissin.

Hic olmazsa artik lutfen bunu kimseye soyleme.

Ve kizinin okulunu bir an evvel deyistir.

Kızın davranışının doğru olduğunu savunmuyorum.

Özellikle yanlış olan kısmı aralarında herhangi bir duygusal ilişki olmadığı kişi veya kişilerle aynı anda bunu yaşaması. Nice'ın söylediklerinden ben bunu anladım.

Deseydi ki, sevgilisi var, çocukla cinsel içerikli yazışmışlar, şu duruma kıyasla normal olduğunu düşünebilirdim. Belki de kızı bu konuda açık fikirli derdim. Ama şu durum kızında takıntı veyahut bir psikolojik rahatsızlığa işaret ediyor. Bu durumda daha dikkatli olması lazım.

Endişem şu: Bu konu okuldaki hocalara kadar yansımış durumda. Arkadaşlarından ve öğretmenlerinden utanıp okuldan kaçabilir, ailesine kızıp evden kaçabilir. Kendisine zarar verebilir.

Ben bilemiyorum yapım gereği, kriz durumlarında çok soğukkanlıyımdır. Belki de bu yüzden yadırgadım Nice'ın tavrını. Ama ne olursa olsun, söylediği sözlere ben evlat olarak çok içerledim. Ne olursa olsun, bir evlat dünyaya getiriyorsak, her şeyi göze alıyoruz demektir.

sana o mesaji yazdigimda hocalarinin ogrendigini bilmiyordum. Malsef cok buyuk bir yanlis yapmis. Ogretmenler de insan, nerden biliyor ki hangisine guvenip hangisine guvenmiyecegini.
Simdi kucuk bir ilcede de yasiyolarmis, iyice duyulur bu konu. Konusahibi malsef kendi elleriyle skandal olusturmus.

Uzuldum bu aileye cidden.

Benim de kizim var ve tuylerim diken diken oldu gercekten de.

Dusunuyorum da kizim yapsa napardim. Yikilirdim. Cunku sevdigi biriyle yasadigi birsey ayri, tanimadigigi insanlarla sanal seks cok ama cok ayri.

Elbette. Bende onu diyorum. Hani merak eder, siteye girer gene bir nebze anlarım. Derim ki merak etmiş arkadaşlık sitelerini, girmiş. Zaten öyle rezil muhabbetler dönüyor ki,( yabancı dilimi geliştirmek için giriyorum yabancı sitelere ama hemen farklı yönlere çekiliyor konular) bir iki muhabbetten sonra uygun olmadığını anlar ve uzak dururdu. Kendi sınırlarını kendisi oluştururdu.

Ya da sevgilisi olsa, derdim ki açık fikirli bu konularda. Duygularına yenilmiş, daha küçük, kendisine engel olamamış derdim.

Ama burda popüler olmaktan bahsediyor Nice. O yüzden bu olaya ayıp, günah, ya da anne babayı hayal kırıklığına uğratma olarak değil de, psikolojik bir rahatsızlık olarak bakmak gerekiyor.

Kolay değil ama böyle malesef.

bu konu yayılırsa öğretmenden dolayı yayılmaz. kızın konuştuğu çocuklar hep okuldanmış. ve sanmıyorum ki bunu bi sır olarak kendilerine saklasınlar.

Ben doktora gitmenin kizlik zari nedeniyle demedigimi belirttim.iliski yasayip yasamadigini bilmek icin baska carem yokkk..inkar ediyor her seyii..ve ben kizimin yuzune burada yazdiklarimi soylemedim.konusmadik bile.ya bos ver tamammm.
ilişki yaşasa ne yapacaksınız? ne değişecek sizin için? daha mı nefret edeceksiniz,kapıya mı koyacak,evlendirecek misiniz?
tamam anlıyorum büyük bir şok yaşadınız ve çok üzgünsünüz..hem kızgın hem kırgın..ama öncelikle şunu iyi bilin ki,şu an ortada sizden önemli bir durum var. burada önemli olan namusunuz,siizn anne olarak yaşadıklarınız değil..önemli olan kızınız...
demek ki sizin bilmediğiniz farklı sorunları var...bunları merak etmelisiniz..bir an önce de psikologdan yardım almalısınız..kızınızın gelecek hayatı söz konusu..sizin namus kavramınızdan da ,yaşadıklarınızdan da öenmli..
bence sizin durumunuz hayal kırıklığı ;neden mi?
mükemmel sandığınız ailenizin o kadar da mükemmel olmadığını gördüğünüz için.
kızınıza kızgınsınız;bu mükemmelliği bozduğu için.
hep demişsiniz,benim fakir şekilde okuduğum,masumca namusumla zorluklarla bitirdiğim okulumda,kızım neler yapmış diye.. tekrar söylüyorum,konu siz değilsiniz..kendinize layık göremediğiniz kızınız...
ailede herkes şapkasını önüne alıp düşünecek ,nerede hata yaptık diye..kızımızı nasıl düzeltebiliriz,geleceğini nasıl kurtarabilriiz diye..
hiçbirimiz mükemmel anne baba değiliz mutlaka..herkesin hataları var..hiçbir şey için geç değil..uzmanla görüşmeden bir adım atmamanızı tavsiye ederim.

Şu an kızına sahip çıksan, ne yaptıysan yaptın seni çok seviyorum hep yanında olacağım lütfen kendine ve seni çok seven bizlere daha çok zarar verme,
Bu yaptıklarını yaşamak için seneler var önünde, acele etme desen sana karşı öfkesi kini bitecek ve pişman olacak belki..
Bırak artık ilişki yaşamış mı yaşamamış mı ha şimdi ha sonra üniversitede yaptı ne değişecek, ne fark edecek. Hem kendini hem onu karanlığa gömme.
Çok zor bir anne için ama onun da bir birey olduğunu, çevresine tepki verdiğini unutma. İyi ya da kötü şuan kızının davranışları.. ona gerçeği gösterecek sensin, hayatınız felan bitmedi bu kadar tabu yapmayın bu olanları.
Eminim bu günleri atlatacaksın, annesin sen şimdi herkesten güçlü olmalısın.

Kızınıza ver yansın etmıssınız ama sızın de sanıyorum gencken bır farkınız olmamalı kı; 16 yasında evlenıp cocuk sahıbı olmussunuz, henuz resıt olmadan....
Hanımefendı; her cocuk evde gordugunu yansıtır... 33 yasında henuz cok cok genc ıken lıse 2ye gıden en az 16 yasında bır kızınız var... Sıze yazık degıl mı? Cocuklugunuzu tamamlamadan evlenıp barklanıp bır de cocuk dagurmusunuz..
Ve bellı kı eksık kalan bır seyler olmus ki; cocugunuz boyle gırısımlerde bulunmus.
Bakın haksızsınız demıyorum cunku sız daha cocukken cocuk sahıbı oldugunuz ıcın cok ıyı yetıstırememıs olabılırsınız cocuklarınızı kımsenın annelıgınızı sorgulama gıbı bır hakkı olamaz fakat; ıgneyı kendımıze, çuvaldınızı baskasına batıralım once.. Cocuklarımızdan evvel kendımızde arayalım ılk hatayı.
Son olarak; bır uzman yardımı sart.

ne kadar iyi bir aile olursa olsun orta okulda çocukların aklı böyle şeylere kayıyor.. yani hatta şu an için durum ilkokula düşmüş vaziyette.. kuzenim birinci sınıfa başladı mesela arkadaşlarını soruyorum ona sadece sevdiği kızı söylüyo.. gelip tokalarımı alıp bunu ona hediye edebilir miyim diye soruyo falan...bence destek alabilirsiniz, çünkü çocuğun kendi bilinçli olması lazım. ve bu aileyle o kadarda olan bi şey değil.. yani siz çok iyi bir aile ortamına sahipmişsiniz mesela arkadaş gibiymişsiniz bile ama çocuğun kendi kafasında idrak edebilmesi lazım birçok şeyi.. benimde yaşım o kadar büyük değil ve çok iyi bir ailede yetişmeme rağmen (ve duysalar çok kötü olurdu) benimde sevgilim oldu.. ama liseye başladığım gün dedim artık kendine bi yol çizmen lazım çocukluk geçiyor diye neyse ki o gün bugündürde kimseyle bi irtibatım olmadı :) ve şu anda o zamanları çocukluk ergenlik diye tanımlıyorum.. umarım kızınızda doğrunun farkına varır

Aklıma geçen gün okuduğum haber geldi. 12 yaşında 4 çocuğun yine 12 yaşında erkek bir çocuğa tecavüz ettiği... Kanım donmuştu. Çünkü insanın kanını donduracak nefret ettirecek bir olay bu. Ama kızınızın vücudunu tanıması nefret gerektirmez. Sorunu tamamen sizde görüyorum. Hepimiz ergen olduk, belki daha daha yeni çıkıyoruz. Ama benim babamla aramda olan güven ilişkisi hep aynıydı. Facebook açtığımda ortaokuldaydım sanırım, ilk eklediğim kişi babamdı. Neden? Çünkü gerekli eğitimi, terbiyeyi, sıcaklığı aldım ondan bir şey saklama korkma gereği duymadım. Eğer sizde bu şekilde yetiştirseydiniz o da böyle düşünürdü. Ergenliği anlayabiliyorum ama dudak büzmeler, çirkin çirkin konuşmalar bana göre ergenlik değildir. Eğitimsizliktir. Şu an kızınız ne düşünüyordur? "Off bir annem var her şeye karışıyor, çocukmuşum gibi telefon karıştırmalar benim adıma milletle konuşmalar, saçma sapan hareketler yapıyor." Böyle bir anne olmak hoşunuza mı gidiyor? Lütfen yapmayın. Hiçbir şey için geç değildir, alın bir bireymiş gibi konuşun. Tabii o sizin minik bebeğiniz. Ama bir insan! Duyguları, hisleri var. Ortaokula kadar okula götürmüşsünüz bu zaten özgüvenini düşürür, bulduğu ilk fırsatta da patlar. Onun için sorunlu anne değil arkadaş olduğunuzu gerçekten hissettirmelisiniz. Kızınızın "problemleri" onu bunu değil sadece sizi ilgilendirir. Neresinden tutsam yanlış...

Merhaba,

Ben de çocuğunuzun öğretmenlerine katılıyorum, kızınız cinsel dürtülerini sanal seks yardımıyla bastırmaya çalışıyor. Ancak okumanızı önereceğim bir şey var. Link vermek yasak olduğundan veremiyorum, siz aratıp bakarsınız. Amanda Todd diye bir genç kızın intiharı olayı. Kız intihar ettiğinde kızınız yaşındaydı, olay bir siber zorbalık olayı.

Siz bunu okuduktan sonra kızınıza yaklaşımınızı buna göre gözden geçirmenizi rica edeceğim. Ona da, sanal ortamda kendi kişisel varlığı olan bedenini açmanın çeşitli sonuçları olabileceğini söyleyin lütfen. Ayıbı-günahı bir kenara bırakın. Allah'a inanmıyor da olsa kendisini korumak için bazı sınırlar çizmeyi bilmeli.

Psikologla ne zaman görüşeceksiniz?

Sizi anlamaya çalışıyorum ve mesajlarınızı ağlayarak okudum...Bencede vakit kaybetmeden yardım alın ve kızınızı affetmeye çalışın...
Kimse kusura bakmasın ama yaşadıklarınız cidden çok ağır ve bunu size öz evladımız yaşatınca daha içinden çıkılmaz hal alıyor... Anladığım kadarı ile kızınız Facebook whatsup gibi bağlantıları kullanarak bişeyler yaşıyor inşallah kızınızı kurtarırsınız bu illetten
Allah kimseye vermesin sizin gibi serin kanlı kalabilirmiydim eşiniz gibi kızına zarar vermeden sabredebilirmiydim bilmiyorum. Ama başa gelince sergilenen tavırlar dışarıdan akıl verir gibi olmuyor malesef
Yapılacak tek şey psikoloktan yardım almak.sizin için tüm gün dua ettim Allah yardımcınız olsun

Ayrıca kızınızın yaptıklarını doğal karşılayıp tüm suçu size atanları da anlamıyorum
Hepimiz mükemmel ailelerde büyümedik çoğumuz anasından babasından dayak yiyerek büyüdü buna bende dahilim
Anamız babamız bizimle dolu dolu vakitte geçirmedi ama biz erkeklere vücudumuzu meze de yapmadık(kusura bakmayın bu olayı basit olaymış gibi görenlere yazıyorum kaba tabirle)
Sizi tekrar tekrar kutluyorum neyseki kötü şeyler yaşanmadan sorunu gördünüz ve dualarım sizinle Rabbim sizi kızınızı ailenizi feraha erdirsin inşallah

Arkadaş çevresi+internet+sizin aşırı üzerine düşmeniz+bitmek bilmeyen yasaklar+dayak
Hepsinin toplamı kızınız bu yanlışların içine düşmüş..
Rabbim evlatlarımız için en hayırlı sını eylesin dilerim ki. Bir uzmandan yardım almalısınız bence de.
Allah yardımcınız olsun.

Nice'ı suçlayanlardan, daha doğrusu izlediği yolu yanlış bulup, onu eleştirenlerden biri de benim. O yüzden mesajınıza cevap vermek istedim.

Kimse suçun tamamını Nice'a atmıyor, bende dahil.

Ama karşımızda bir çocuk var. Ben 24 yaşındayım, çok iyi hatırlıyorum 15, 16 yaşlarımdaki halimi. Nelere meraklı olduğumu, arkadaş ilişkilerimi, interneti nasıl kullandığımı, annem ve babamla dialoğumu.

Nice kızının içinde bulunduğu durumu farkettiği halde görmezden gelerek en büyük hatayı yapmış. Ortaokulda yaşananlar zaten ben geliyorum demiş. Üzerine döverek ikinci hatayı yapmış.

Kızının dışarıya çok çıkmadığından, sürekli evde durduğundan olumlu bir durummuş gibi bahsediyor. Mesajların hepsini okuduysanız görürsünüz. Fakat, aksine bu durum ciddi sorunların habercisidir. Ben 16 yaşındayken arkadaşlarımla dışarı çıkmak için annemin gözüne bakardım. Sağolsun, oda hiç sıkmadı. Akrabalar ararlardı,kızını şurda gördük, şu kişilerle gördük diye, annem ben kızım nerde biliyorum, beni arayıp söylemeyin derdi.

Nice'ın yaptığı diğer hata olayı babasına yansıtması. Şüphelerinden asla eşini haberdar etmeyecekti. Ortada hamilelik yok, tecavüz yok, basılma yok. Ne gerek var babaya yansıtmaya? Bir babaya o mesajlar nasıl gösterilir, nasıl anlatılır?

Üzerine gidip okuldaki öğretmene anlatmış durumu. Okuldaki öğretmene değil, psikoloğa gitmeliydi. Dün herkes yazmıştı burda, uzman yardımı alın diye. Şimdi bu kız utancından okula gitmek istemeyebilir, evden kaçabilir, intihar edebilir. 15-16 yaşında bir kız çocuğundan olgun davranmasını nasıl beklersiniz?

Ayrıca, Nice'ın kızı annesine popüler olmak için bu şekilde davrandığını söylemiş. Sevgilisi olsa, ya da tek kişiyle bunları yaşasa, kendi tercihi derdim. Açık fikirli derdim. Ama bu şekilde olması kızının psikolojik bir rahatsızlığı olduğunu gösterir. Grip olan birine, ya da akıl hastası birine kızabilir misiniz? İnanın ya da inanmayın, bu bir kişilik bozukluğu, çözülebilir, tedavisi vardır, zamanla ve sevgiyle Nice kızının bu davranışlarından kurtulmasını ve erkeklerle daha düzgün ilişkiler kurmasını sağlayabilir.

Bakın, Nice kendisi yazmış. Onca olaydan sonra, kızı kendisini odaya kapatıyor ve Nice gidip kızıyla konuşmamış daha. Elinden telefon almakla, neti yasaklamakla olmaz. Çözülmez bu şekilde.

Şimdi en kısa sürede Nice bu durumu kızıyla konuşmalı. Kızının ahlakla ilgili düşüncelerini, öz saygı kavramından ne anladığını öğrenmeli. Bakın din demiyorum, ahlak ve öz saygı diyorum.

Ayrıca ocağım söndü, yuvam bitti gibi çok uçta tepkileri var. Kriz dönemlerini en doğru şekilde anneler yönetir. Bende yaptım hatalar, çocuklukta neler yapılıyor ama Allah'a şükür şimdi aklı başında, genç bir kadınım. Nice'ın kızı da düzelir, düzelecek ama iş Nice'a düşüyor burada. Bunun bir tercih değil, bir rahatsızlık olduğunu kabul edip, kızına destek olmalı.

Yaşadıkları yer çok küçükmüş, duyulursa kızına uygulanacak toplum baskısından kızını koruması gerek. Bunları düşünmeli. Kızının ileri ki dönemlerde bu günleri hatırlayıp kendinden utanmaması için, kızının bu yaşananları kabullenmesini sağlamalı. Kızıyla birlikte kendisi de kabullenmeli. Babayla kız arasındaki dengeyi ve güzel ilişkiyi yeniden kurmalı. Bunun için de sağduyulu, tedbirli, dikkatli ve özverili olmalı.

Zor bir durum, kolay değil, küçümsenecek bir şey değil, ama düzelir, düzelecektir de. Sadece sabır ve zaman gerekiyor.

Ayrıca, kırmızıyla işaretlediğim cümlenizden hiç hoşlanmadım. Bu kız daha 16 yaşında, yapmayın Allah aşkına. Sahip çıkacağımıza yerden yere mi vuralım. Sizde kadınsınız, nasıl bir cümle bu? Haddini ve amacını çok aşmış bir cümle bu. Gerçekten ben utandım.

Son düzenleme:
az bbiraz terbiye az biraz uslüp lütfen ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…