KIZLAR,NASIL DAVRANMALI VE NE YAPMALIYIM?

ben simdi yine en basa donuyorum.ben kizimin yuzune o..u.demedimkii...veya tiksiniyorum demedim kiii.sadece sordum inkar ettiii.hic bir sey yapmadim.cik odana dedim ve bittiii.bende burada bitiimmmmm.burada ...bakin daha once boyle bir konu olmustu,bende demistimki o sizin evladiniz ,ondan asla vazgecemezsiniz.atin sokaga bakiyim,bir dakika duramazsiniz.en kotu yolu secsede evlattan vazgecilmiyor...ama bu tepkiler cok normal.basiniza asla gelmesin kizlar.ama aslaaaaaaaaaaaa..
Okuldan geldik,yemek yedinmi bittii.odasinda...beni oyle yargiladiniz ki sizemi kendimemei uzuleyim.bilemedim.

Nice ben seni yargılamıyorum. Hatalarını söylüyorum. Bundan sonra dikkat etmen gerekenleri ifade ediyorum. Mune sana yorum yazmış, bakışlarına bile dikkat et, kızın bakışlarından etkilenmesin demiş. Çok dikkatli olman lazım, sen annesin, hata yapma lüksün yok bu konuda, bunu ifade ediyorum sana.

kızlar belli bi yaştan sonra akıllanır derler ya, 19 olur 20 olur, sizinde öyle olacak eminim.. bu günleri nasıl atlatırsanız aklınızda öyle kalacak.. Ölü evi benzetmesini de yapmayın lütfen, hiç mi izlemiyorsunuz ,Allah benzetmesin, kızınızın yaşındakiler babaları yaşında adamlarla kaçıp sonra cesetlerinin bulunduğunu. Allah beterinden saklasın. kızınızı kaybetmiş değilsiniz öyle davranmayın lütfen.

işte sorun burda. okuldan gelmiş yemek yemiş odasına gitmiş. yani sanırım olan bişey yok hala. ailecek bi konusma olmamış her şey eskisi gibi devam ediyor gibi. siz konuya yazarken kızınız napıyor ? elinde telefonu odasında neti vs. var mı? anladığım kadarıyla siz bi takibe başlayınca mesajlarına kadar takiptesiniz, bırakınca temelli. sanırım bunlar da 3ay takip etmediğiniz için olmuştu, yadırgamıyoruz yargılamıyoruz sizi asla, emin olun üzüldü bu konuyu okuyan herkes, ama rayına oturmayan şeyler var oturmadığı sürece bu döngüyü yaşayacaksınız gibi geliyor

Ben doktora gitmenin kizlik zari nedeniyle demedigimi belirttim.iliski yasayip yasamadigini bilmek icin baska carem yokkk..inkar ediyor her seyii..ve ben kizimin yuzune burada yazdiklarimi soylemedim.konusmadik bile.ya bos ver tamammm.

Ya vallahi ben cok uzuldum senin durumuna ya, suan buroda calisiyorum ve kafamda canlandiriyorum. ama beterin beteri vardir derler. Nolur Allaha siginin
Allah hepimize yardim etsin insallah kiz evladi yetistirmek cok zor

Allah sabir versin gercekten cok zor bi durum.teyzeminde kizi sizinki gibi soz dinlemez gerci yasi daha buyuk ondan 21 yasinda o.teyzem8n yapamadigi seyi yapmanizi oneririm cunku onun kizinin yasi daha buyuk oldugu icin söz geciremiyo haliyle dinlemiyo bile yani teyzemin kizindan cektigini bi duysaniz agziniz acik kalir eve ambulanslar mi gelmedi sinir krizinden vs. Neyse yani demem sendne beterleri var sakin birakma kizini ne hali varsa gorsun dersen bastan kaybedersin.benim sana tavsiyem kizininizin arkadaslarini eve davet edin bakin onlarin tavirlarina falan.daha sonra evinizde internet varsa hemen ama hemen kapatin ve kizininizn okulunu degistirin ozellikle eve yakin olan bir okul olursa sik sik kontrol edersiniz ve herhangi bisey yapma gibi seyi aza iner.ve son olarak telefonunu duzeldigine inandiginiz ana kadar alin ve tavrinizi koyun.cok ciddiyim bunlari yapin 18 yasina gelmeden kendini toparlasin cunku 18 den sonra resitim diye evden kacmalar mutlaka ama mutlaka olucak teyzemden biliyorum. Gercekten cok obemli bi durum .internet ortamindan kurtulduktan sonra evde cok sikilacaktir birlikte fazlq vakit gecirin yoksa bunu bahane edip eski haline donebilir.allah yardimcin olsun

Ben doktora gitmenin kizlik zari nedeniyle demedigimi belirttim.iliski yasayip yasamadigini bilmek icin baska carem yokkk..inkar ediyor her seyii..ve ben kizimin yuzune burada yazdiklarimi soylemedim.konusmadik bile.ya bos ver tamammm.

en kötü ihtimal burda yazılanları okusa, ki okumasını istemeyiz, annem gerçekten böyle mi deyip belki de vazgeçecek. kızınız sizin ne düşündüğünüzü 'bence' bilmiyor, bilmiyor

Maalesef annemizde panikle nereye gideceğini şaşırmış şöförler gibi, arabayı bir oraya tosluyor bir buraya.
Sakin olup krizi düzgün yönetemedi. Aile bağları yara alıyor. Kız adınada çok üzüldüm,yaptığı hatalar hem babası hem öğretmenleri tarafından duyuldu, şimdi psikolojisini düşünmek bile istemiyorum.

Cnm.okuldan geldik.ben uzandim.o da odasinda.konusacak gucum yokkk.duyacaklarimdan korkuyorum.duymak bile istemiyorum.istiyorum kibiri alsin onu konussun bana anlatsin.boyle..telefonu,bilgisayari hic bir seyi yok simdi.bende.bu bile beni o kadar uzuyor ki.onlari yasaklamak.yasaklaninca yapamiyacak.ama ben yapmamasini istiyorum.bunu her imkani varken yapmamasini istiyorum.sinavi var.ders calisiyor.bende oglumla oturuyorum.

İlişki yaşayıp yaşamadığını öğrenmek için neyine bakıyorlar pardon ciğerlerine mi??
Zaten kızınıza yüzüne onu derseniz yuh derim, böyle bi platformda da bunca kişinin okuyacağı yere yazdınız kaç yüz kişi gördü kızınız görmediği için sorun yok nasılsa.
Suçlu olduğunuz söylediğimde dediğiniz ya tamamm boşver yaaaa ayrı bir konu.

tamam lütfen üzerine gitmeyin hanımlar, eminim o malum konudaki söylemlerinden ötürü pişmanlık duyuyordur o da istemezdi olayların bu raddeye gelmesini

Cnmmm.yanimda olsan san mesajlari gostersem sok olursun.bu kadar diyorum.normalin 100 de yuz ustundeeeeeeee..ya derdimi anlatamiyorum.oyle boyle degil....ya bu bir sevgiliyle bile konusulmamis seylerdirrr...ve hic yuz yuze gorusmedigi okulundaki cocukk devamli ne zamannn ne zamannn..olucaz demesiii...baska bir aile dostumuzun hadi hadiii diyip igrencin igrenciiiiiiiii mesajlari ve bu mesajlara karsilik veren ,ve igrencccc yaaaaaaaaaa,bunlari bile sana yazarken kalbimin sesini duyuyorum.hic abartmiyorum.hiccc..az bile yazdim.

Bence psikolog tedavisi, anne baba sevgisi, sabrı, anlayışı şart.
Bir de kızınızı sosyal aktivitilere yönlendirin. Mutlaka çocuğunuzun bir yeteneği, ilgi alanı vardır. Bunu beraber bulun. Ortak yada bireysel zevk alabileceğiniz hobiler edinin. Yakınlaşın, kaynaşın. Sevgiyle çözün sorunlarınızı. "Kızımdan tiksiniyorum" cümlesini bir daha asla aklınızdan geçirmeyin.

Çünkü şu sayfaları okuyan evladı melek olmuş annelerin sesini duyar gibi oluyorum "Keşke benim yavrucuğum yaşasaydıda bende böyle uğraşsaydım."....

konuşmayı ertelemek işleri daha kötü yapmasın.

kızınız farkında olmasa da tam anlamıyla bi buhranda. birşeyleri kısıtlamanız da ona engel olmaz kafasında o fikirler hala dönüyorsa. Bu davranışlar kronik bi hastalığa dönüşmeden ve ha bire tekrarlamadan öğretmen değil de psikolog aracağıyla bi görüşün yatma zamanları değil harekete geçin

Korktugum basima geldiii.ama cok caresizim.kizimdan tiksiniyorum.benimle konusmasina bile tahammul edemiyorum...

Benim tavsiyem öncelikle bir uzmanla görüşüp bulunduğunuz ortamı ve çocuğunuzun okulunu arkadaş ortamını kesinlikle değiştirmeniz. Sonrasındada sıkı takip altına almanız. Gerekirse hayatınızı değiştirin çünkü bu durum basit görünmesin çocuğunuzn geleceği söz konusu yrn öbürgün aklı başına geldiğinde bu yaşadığı ve belkide yaşayaşacağı başka şeyler yapmış olduğu hatalar onun yaşantısını kişiliğini psikolojisini herşeyini etkiler.

Rica ederim sözcükleri uzatarak yazmayın ya.Kocaman kadınsınız,hem göz yoruyor hem de saçma oluyor.
Telefona el koymak,tabletini almak vs.çözüm değil.Yasaklar hep cezbeder.
Anneannemin bir lafı vardır,yapacak olan insan kilitli kapı arkasında da yapar her şeyi diye.
Konuşmayı geciktirmek sadece uzaklaştırıyor birbirinizden.
Size psikoloğa gidin dedik,okula gitmiş,öğretmenlerine anlatmışsınız.
Yazıyoruz ama boşa hesabı bizimki.
Siz kızınızı gözden çıkarmaya meyillisiniz.

buarada kızını değersiz asla hissetirme

Liseden daha 2 yıl once mezun olmus bir genc kız olarak cevap vermek istedim. Bana göre kızınızı biraz fazla kısıtlamışsınız ve herşeyinde cok buyuk tepkıler vermıssınız .Asla da onu dövmeye kalkmayın bu sizden onu sadece uzaklastırır..Ve okuldayken arkadaslarımla arada bizde kacamak yapardık aslında bu cok normal bir durum herşeyinde bu kadar büyük tepki vermeniz ona karsı sizi ondan uzaklastırıyo olabilir bence.Tabi en önemlisi arkadas ortamı ama nasıl arkadaslarla takılıyor ? ve okuldan kaçıp napıyorlar. Kız arkadaslarını eve cagırıp bence sizde onlarla bir tanısın.Sonrasında bende gizli facebook kullanıyorum ve tüm akrabalarımda engelli .Bunun sebebi öyle fotograflar paylasıyor degılım ama erkek arkadasımla olan fotograflarımız var ve akrabalarım bunu gorduklerınden direk babama soyleyecek olmaları onunda verecegı tepki..!

Bana göre kızınıza bazı konularda olsun biraz daha sakin ve anlayıslı bir tavırla yaklasmalısınız.Sizi kötülemek gibi anlamayın sakın ama ben mesela anneme okuldan kacsamda o gun aksamı babama degıl ama anneme soylerdım .Annemde cok buyuk bir tepki vermezdi. Sadece derslerini aksatma naptın okuldan cıkıp falan der güzelce konusurdu.Yani gercekten bir arkadas gibi davranır bana her zaman. böyle davranınca bende ona karsı kendimi tabıkı rahat hissederdim .Ve bu yuzden o sormadan zaten ben kendim biseyleri anlatırım.Mesela gizli facebook kullandıgımıda annem bilir.Ama herseyden once bana guvenir benim hicbirseyimi kendi karıstırmaz buda onemli bisey.
Kızınız bence arkadas ortamından etkileniyor asıl sorun bu .Ama arkadas ortamınıda nasıl degıstırebılırsınız bılemıyorum.
Ve biseyleri yasaklasanızda o istedikten sonra bi sekilde eminimki bulur .Cunku bir arkadasımında ailesi telefon falan kullandırmıyodu sonrasında kız bir arkadasından alıp gızlı telefon kullanmaya basladı.Biseyleri sizden gizli yapmasındansa ona telefonunu vermeniz daha mantıklı bence.

az bile tepkiniz benim annem olsa okula gelip orta yerde ağzıma mıçmıştı babam da herhalde vururdu beni daha çok tepki verin diye söylemiyorum
bazen ne yaparsan yap çocuğun içinde oluyor bu tür şeylerkız kardeşimde bu kadar çok olmasa bazı şeyler yaptı annem okuldan almakla tehdit etti ev kızı olursun ılk gelene de veririm seni kaynana kahrı çek dedi biraz topladı kardeşim
birde annem okuldan kaçmama kızmazdı çünki soylerdim anne okuldan kaçıyorum yada bugun arkadaşlarda okulu kırcaz deyıp sivil giderdim diğer arkadaşlarım ailelerinden gizlerken bu yüzden de okuldan kaçmak bana eğlenceli gelmezdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…