• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar lütfen yardım edin dertleşmeye ihtiyacım var :(

Lou Clark

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2016
285
242
103
26
Merhaba iyi akşamlar kızlar.. Dertleşebileceğim kimsem yok.. Buraya konu açıp, üzüntümü sizinle paylaşırsam belki hafifler diye düşündüm. Uzun süredir bir ilişkim var, sevgilim evlenmek istiyor, ve tabi ki ben de. Sevgilimin kendi işi var, maddi olarak sıkıntı çekmeyeceğiz buna eminim. Hoşgörülü, anlayışlı birisi. Ailesi de evlenmemizi istiyorlar, annesi hep beni arar nasılsın der, halimi hatırımı sorar. Gel gelelim benim ailem asla yanaşmıyor bu işe. Annem asla olmaz diyor, üniversiten yeni bitti, çalışacaksın 2-3 sene diyor. Babam da aynı şekilde. Evlenirsen hiçbir şeyini karşılamayız dediler, Tamam dedim kendim yaparım her şeyimi. Evlenene kadar çalışıp kendim yapacağım. Bir abim var benden 4 yaş büyük, sinirlenince bana şiddet uygulayan bir insan ( daha önce 2-3 kez olmuştur), evde her zaman bağıran, anneme babama yüzlerine karşı hakaretler eden bir insan. Onun şu an haberi yok ama öğrendiği anda kesinlikle karşı çıkacak buna eminim.
Üniversitem bir ay önce bitti (yaşım küçük değil bu arada 24 yaşındayım), iş arıyorum. Evlenene kadar çalışıp para biriktireceğim. Ki zaten evlenince de çalışacağım. İş bulduktan 1-2 ay sonra tanışma olsun istiyorum, sevgilimle ve ailesiyle tanışsınlar aramızda söz keselim.. Ama asla tanışmayız diyorlar. Maddi olarak ailemden hiçbir beklentim yok.. Yine de olmaz demeleri canımı yakıyor.. Her gece ağlıyorum artık bir çıkış yolu bulamıyorum. Sizce ailem bu tutumunda haklı mı? Ya da ne önerirsiniz, ne yapmalıyım ikna olmaları için? Görüşleriniz benim için çok değerli şimdiden teşekkür ederim..

Ailen 2-3 yıl çalışmadan evlenmene neden karşı çıkıyor? Çalışıp kendi eşyalarını kendin al diye mi? O kadar sene okuttuk çalış biraz da bize bak diye mi? Yoksa başka bir şey mi?

bir de yıllarca iş bulamayan insanlar var. Hiç iş bulamazsanız evlenmenize hiç müsaade vermeyecekler mi?

Ailen 2-3 yıl çalışmadan evlenmene neden karşı çıkıyor? Çalışıp kendi eşyalarını kendin al diye mi? O kadar sene okuttuk çalış biraz da bize bak diye mi? Yoksa başka bir şey mi?

bir de yıllarca iş bulamayan insanlar var. Hiç iş bulamazsanız evlenmenize hiç müsaade vermeyecekler mi?
o kadar sene okuttuk çalış biraz da bize bak düşüncesinden dolayı evet. sanırım iş bulamadığım sürece asla evlenemem.

o kadar sene okuttuk çalış biraz da bize bak düşüncesinden dolayı evet. sanırım iş bulamadığım sürece asla evlenemem.
Ben de seni düşündükleri için falan zannetmiştim. Aileler dünyaya getirdikleri çocukları tabiyki büyütüp okutacak bunun için çocuğundan maddi bir karşılık beklemeleri çok çirkin. Masraflarını karşılamayacaklarını söylemişler. İş bulmaya bak. Kendi eşyalarını alabilecek düzeye gelmeye çalış. Ailenin karşısında da kararlı dur. Sen kararlı durursan geri adım atmak zorunda kalacaklar.

Abin ne hakla şiddet uyguluyor dengesiz anneye babaya saygısız

Is bul hemen evlenme daha çok tanımış olursun bu süreçte belki ailenle tanismis olur bi yakinlik samimiyet olusur
yok hemen evlenmeyeceğim zaten, en azından yıl sonuna doğru tanışmalarını isterdim ben.

Back
X