kızlar ihtiyacım var size...

Bence konuşmasında bir sakınca yok ama yazmak olarak, okumak olarak öğrenmek çok kolay ve yaşına uygun olsaydı çocukları okul müfredatında 3 yaşından itibaren okuma yazma öğretirlerdi. Dini eğitime karşı bir insan değilim ama bence İslam’ın yapısıyla çelişiyor. Önce çocuğa sevmeyi öğreteceksin, bu her şeyi sevmeyi evrensel sevgi ve Allah sevgisi sonra yazma işi gelir.

duyduğuma göre sübyan okullarına giden cocukların normal eğitimde derslerinin çok iyi olduğu yönde.
benim oğlum bana kalsa tercihim olurmuydu bilmiyorum ama özel bir anaokuluna gidiyor. ingilizce eğitim görüyor. yanında dini eğitimde almaya başladıklarını bir akşam eve geldiğinde Rabbena'yı söylediğinde fark ettim. beni rahatsız etmiyor. 4-5 tane sureyi eve yazıp göndermişler sanırım ezberleyesin diye. 2-3 sure biliyor suanda. Allah'ın doksandokuz isminden 10 tanesini sayıyor , bunlar biizm için yatmadan önce tekrarlanan şeyler. ben memnunum ama ona yetememek korkusu sardı beni. zira ben hala namaz kılamyı bilmiyorum

Sen okulu araştırmadın mı daha önce? konuşmadın mı kayıt esnasında?
Yani böyle bir bilgiyi sana kesinlikle vermeleri lazımdı ki bu tarz okullar her zaman bilinir.
Benim kızımın da bilmesini ister miydim evet. ama yine de tercihim olmazdı konu sahibinin gönderdiği gibi bir okul ki ben dine çok önem veren biriyim.

evet dini eğitimde istenildiği zaman verildiğini ama 2010 gurubu dahıl olurmu bılmıyoruz demıslerdı. bende daha kucuklerdır dıye dusunmustum. ama rahatsız olmuyorum haftada 2 saat dını egıtım goruyorlar bence sıkıntı yok memnunum durumdan. ama oturup zorlamam onu bu durumda

evet bence tanımı bu oldu ve güzel oldu. haftada 2 saat öğretilebilir ama üstüne gidilmez çocuğun

sen mükemmel olma çabasına girip çocuğu mafedeceksin hakikaten silkelenmen lazım..bak bende mükemmelliyetçi bir baba tarafından yetiştirildim şu an özgüvensiz aşağılık kompleksi olan bir çocuktum anca topladım..yapma yavruna acı..

Bilmiyorum yazan oldu mu ama bence amcasını uyarın, en azından eşiniz uyarsın. Çünkü yüz görmemesi gerek. En azından amcası "annen öyle dediyse öyledir." desin. Kendi davranışlarınızı da düzeltmelisiniz kesinlikle. Uzman olmadığım için ayrıca kızınızın gelişimini etkileyeceği için herhangi bir şey yazamıyorum. Çocuk baskı altında kalırsa ters teper, çalışmaz. Ayrıca 4 yaşındayken siz napıyordunuz? Umarım kızınızın geleceği güzel olur. Sevgiler.

size bu yazıyı 3.5 yaşında, kendi kendine okuma-yazma öğrenmiş bir kadın olarak yazıyorum. çocuklarınızın daha bu yaşta başarılı olmasını istiyorsunuz, ilerisini de görün istedim.

annem çalışıyordu, benim bakıcım vardı. annemin bana okuduğu masal kitaplarından, resimlerini boyadığım hikaye kitaplarından, televizyondan falan filan, 3.5 yaşında kendi kendime okumayı söktüm. annem ilk başka evdeki ambalajları okuduğumda ciddiye almadı. gerçekten okuduğumu öğrendiğinde kahroldu. resmen psikolojisi çöktü. sonra yazmayı da öğrendim. engellemek için çok çabaladılar ama oyuncak oynayan bir çocuk değildim. kitapları kalemleri sakladıklarında televizyona yöneliyordum.

o sene eylülde beni anaokuluna yazdırdılar, 4 yaşım dolmamıştı. bakıcım sabahları gelmeye devam etti. uyanıp kahvaltımı yaptıktan sonra beni okula götürürdü. çünkü amaç benim evde kitap ve televizyonla haşır neşir olmamı engellemekti. çok misafirimiz gelirdi, çocuklarıyla akran sayılırdık, o yüzden sosyal açıdan da eksiğim yoktu. sabah 11 gibi okula giderdim. annem işten dönerken alırdı. yine de yazmayı öğrendim.

ama el becerim yoktu. çizgileri takip ederek kağıdı makasla kesemezdim, hala kesemem. cetvel ve maket bıçağı kullanıyorum şu an.

çok çılgın evcilikler kurgulardım ama. çiçekleri mavi boyamak istediğimde öğretmen kızardı. mavi çiçek neden olmuyordu ki?

6 yaşımı bitirmeden ilkokula başladım çünkü anaokulunda yapacağım hiçbir şey kalmamıştı.

ama orda da yapacak bir şeyim yoktu. çizgi çekmeyi biliyordum, rakamları yazmayı biliyordum, harfleri biliyordum. heceleyebiliyordum. çarpım tablosunu da biliyordum. ilk 2 sene hiçbir şey öğrenmeden okula gidip geldim.

ama okul kurallarını bilmiyordum çünkü oyun çocuğuydum. derste neden sıramda oturmam gerektiğini algılayamıyordum. benim çişim var ya, ben neden teneffüsü bekliyorum ki? o öğretmen 2. yılın sonunda emekli oldu.

sonuç olarak ne oldu ben size söyleyeyim. hayatımda asla ders çalışmadım. çünkü ilk 4 sene buna hiç gerek duymadım. 10 yaşını geçmiş bir çocuğa da ders çalışma alışkanlığı kazandıramazsınız.

üniversiteyi sadece dersaneye giderek kazandım. ders çalışma alışkanlığım yoktu ama zekiydim. ilk 20.000deydim. çalışsaydım kesinlikle siyasal'a falan girebilirdim.

ilk yıl devamsızlıktan kaldım çünkü sabah erken kalkmaktan yılmıştım. ikinci yıl 20 dersin 8inden kaldım çünkü ders çalışmayı bilmiyordum.

üçüncü yıl ders çalışmayı öğrendim ve 26 dersin 24ünü verdim ve zamanında mezun oldum.

aynı anda açıköğretimden paralel bir bölüm okudum. hiç çalışmadan bitirdim. 2 lisans diplomam var.

ben okuma-yazmayı 3.5, ders çalışmayı 21 yaşında öğrendim. okuma-yazmayı 7 yaşında öğrenen akranlarım ders çalışmayı da aynı dönemde öğrendiler ve benden çok daha başarılı oldular.

sizce o yaşta çocuğun bir şeyler öğrenmesi çok mu gerekli?

ha dini eğitimden de bahsedeyim biraz, o yaşlarda o tür okullara giden arkadaşlarım vardı. benim dini, aslında daha çok ahlaki eğitimimi evde annem verdi. ana başlıkları sıralıyorum hemen; yalan söylenmez, başkasına ait şeyler alınmaz, kendinden güçsüz olana zarar verilmez... din eğitiminden çok ahlakiydi yani. allahı peygamberi de 7 yaşımdan sonra öğrendim.

küçük yaşta dini eğitim alanlardan ne farkım var onu sorarsanız, 9 yıllık ilişkim var ve annem babam başından beri bildi. çünkü ben dürüstlüğü öğrendim. dini eğitim alan arkadaşlarımın hepsi sevgililerini ailelerinden gizledi, çünkü onlar önce haramı öğrenmişti. üniversitedeyken ben açık açık "dışarı çıkıyoruz, geç gelirsem merak etmeyin ama gelince mutlaka ararım" diyordum. onlar dışardayken telefonlarını açmıyorlardı, yurda gelince babalarına "ders çalışıyordum, duymamışım" diyorlardı.

yeterince örneklediğimi düşünüyorum ama seçim tabi ki yine de sizin.

Son düzenleme:
Kendini kanıtlama,mükemmel görünme ve insanların ne dediğini takma huyundan vazgeçersen herşey normale döner.Kimi çocuk 4 yaşında algıları kuvvetli olur,kimisi 14 yaşında.Sen busun o da o.Herkeste herkes.Yani herkesin huyu suyu davranışı,öncelikleri farklıdır.Ne kimseye benze,ne kimseye benzet yavrunu.Onun şu an en güzel vakitleri ve sen o vakitleri ona bağırarak gçirme.

Sen özel bir çocukmuşsun.Üstün zekalıların olduğu düzeyde bir okulda okumalıydın.Suç senin okumayı erken öğrenmen değil,ailenin ve öğretmenlerinin sen de ki zekayı farkedip,ona göre bir yol izlememeleri.
Şu anki eğitim ve teknoloji sisteminde çocuklar 2-3 yaşında çok büyük şeyler başarabiliyorlar.
Din eğitimine gelince,din eğitiminin ana temeli de yalan söylememktir.Günah ve sevap öğretilir.Senin ailene dürüste sevgilini söyleyip,diğer arkadaşlarının gizlemesi,onların erken din eğitimi aldığı ve yalan söylememsi öğretilmedi diye değil.Aile yapıları,korkutmalar ve ailenin erkek arkadaşa bakış açısı.

zekayı fark ettiler aslında ama babam subaydı, küçük ildeydik, 90ların başıydı. öyle çok imkan yoktu yani.

olması gereken en harika yorum. kesinlikle katılıyorum.

Norml cnm benimki 2şasnda tahmmülm bitti. Aynı seyler babannesi ilgilenio hep. Bende çok strslym yanstıyorm. Oraya sosşallsmesi için gönderiyorsn cnm büyük biri gibi düsnme uyku çocğnun küçück yasta ağır işe sokmak iyi değil. Şimdi aşinalık olur elif ba büyünce öğrenir baskı yapma.
Dipnot: kız çocuğu gözden ayrlmamalı dede amca dayı kuzen vs.. taraftarıyım. Pedofili suç oranı en çok yakın akraba kaynaklı....
Dikkat et derim. Bu halin birçoğumuzun hali yani mutszluğumuzu çocuğa yansıtıoz

Kızımın temelinin sağlam olması onun için yaptığım en iyi şeylerden biri diyorsunuz ya, çok güldüm. Bu kız bir büyüsün, aklı ersin de o zaman görürsünüz. Mutlaka sorgulayacak, mantıklı açıklamalar arayacak, kendi doğrusunu bulmaya çalışacak. Belki de dayatmaya çalıştığınızı reddedecek. Bilinmez.

belki sorduğunuz şeye cevap değil ama;
dini kreş i doğru bulmuyorum.din eğitimi okul öncesi çocuğa kreşte verilmez ...oğlum da 4 yaşında...oyun çocuğu onlar ama aynı zamanda bomboş bir beyin,ne verirsen onu alıyor..doğru veya yanlış.bu yüzden bu tür eğitimleri evde alması gerek bana göre..
sorduğunuza gelince;bence çocuktan beklentileri minimumda tutun,kjreş için tek beklenti çocuğun mutlu eve gelmesi,sosyal olması,kişilik gelişimine katkıda bulunması olsun..elif öğrenmesi değil..
bence siz de çalışmaya başlayın..çocuğa bu kadar sarmazsınız,işle meşgul olursunuz..

sana sadece şunu dicem:

benım şuan erkek kardeşim babamın boyle sıkı dini eğitim verip yerı gelınce tokatı patlatması yuzunden 13 yasından sonra ben deistim demeye başladı...suan 20 yasında..sebebı sızın bağnaz hareketlerınız soguttunuz benı ıslamdan dedi.kız kardesıme de aynı baskıyla yanaştılar şuan evde sadece annem babam namaz kılıyor..oruç falan hak getire..ki kuçukken severek tutardı dayanamayıp bozucam deyınce allah çarpar falan...şuan durum bu....çok çok yanlış yapıyosun canım...4 yaşında cocuk,tamam ağaç yaşken eğilir amennna.ama ters tepebileceğini de unutma..

Benimde ateist bir ailem yok, kreşe de gittim, anaokuluna da gittim. 4 yaşında elif ba yı "öğretmeye çalışmayan" kurumlardı. Çok şükür dini temelim yerindedir, Kur'an da okurum, namaz da kılarım. Üstelik çoğu güya dindarın yapmadığını yapıp türkçe mealinden okuyup öğrenmeye çalışırım. Tarih öğretmenliği okuyorum arapçayı bölümüm sayesinde üniversite 1 de, korktuğunuz yaş olan 20 yaşımda öğrendim. Üstelik osmanlıca ve farsça da öğrendm. Şuan Kur'an'ı arapçasından da sular seller gibi okuyabilecek konumdayım. Enteresan bir yaklaşımınız var, anlam veremedim. Madem kızınız için en iyisinin bu olduğunu düşünüyorsunuz, bunca insanla tartışmanızın yeri yok, sızlanmanın anlamıda. Çünkü onlar öğretmeye çalıştıkça çocuk doğal ve haklı olarak öğrenemeyecek (4 yaşında olduğu için), sizde sinirden kendinizi yiyip yiyip bitireceksiniz. Durum bu, yapacak birşey yok ki :)

söylemeden geçemeyeceğim, babası-kardeşi çocuğunuz için öyle şeyler düşünebilecek sapkın adamlarla ne işiniz var?

Ben bu konuda bilir kişi değilim elbette ama o yaştaki çocuk allah ve din konularını temel olarak, yüzeysel bir şekilde öğrenir tabiki ama 4 yaşındaki, oyun çağı çocuğuna, neden elif ba çalışmıyorsun diye üstelemeyi doğru bulmuyorum. Belki de çocuğunuz okuldayken "kafa dinlemeyi" bırakıp, onunla oyunlar oynamalısınız.

Eminim, 4 yaşındaki bir kız çocuğunun, çalışması gereken dersten daha çok annesine ihtiyacı vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…