bana zaten başından ters geliyor.Ama cocuk cocuklugunu yasayamiyor biraz akisina birakmak lazim degil mi bir seyleri. Okulda oldugu surece tekrar etsinler. Ders yukunu hafifletip tekrara agirlik versinler o zaman. Cocuk anneden de okuldan da ogretmenden de nefret eder boyle.
Dini egitim aldirmak isteyebilirler bunu yadirgamak haddime degil. Ama biraz daha yavas.
yooo üzülmüyorum durumuma, cunku benım inançsız yasayan bı aılem vardı ve ben cok gec kendımı buldum. kızımın dini temelının sağlam olmasını ıstıyorum ve bu bence kızım ıcın yaptığım en ıyı seylerden bırı.4 yasında dını bılgı oğrenıp sıze oğretıyorsa bence buna sevınmeyın bukadar sey yukledıgınız için üzülün derım
dıger yonden evde olmak butun gun bebışle olmak zor.hele onceden benım gbı çalışıyorsanız.bende kızıma 15 aydır kendım bakıyorum.evet bende çok degıştım bunalıyorum sıkılıyorum gun gelıyo kendıme ozguvenımı kaybedıyorum,sureklı yorgun oluyorum,uykususzlukda cabası......lakin kızıma yansıtmıyorum ogulsun eglensın benımle evde odugu ıcın mutlu olsun ıstıyorum...bu yasları bır daha gelmeyecek....sizde boyle düşünün ...ilerde zaten bırlıkte olacagınız zaman dilimi çok azalacak...bence kıymetını bılmelıyız.evet zor,yıpratıcı bı surec ama deger çok deger
süper. harika bı adam eşim. bende harıka bı kadındım ama su sıarlar feci yukselıyorum aniden herseye. hersey ustume geliyor sanki, bunalıyorum. o da garipsiyor bu halimi. onun haricinde hersey iyi. burda oturmak ıstemıyorum başka bı ev almak ıstıyorum. kayınpeder ve görümceyle kavgalıyım. gelıp gıtmıyorlar, işimize karışmıyorlar, karıştırtmıyorum yolarım valla bılıyorlar
canım gecen yaz yüzme ogrenmeye başladı bu sene de gayet ıyı yuzuuyor. herkes çocuk 3.5 yasında daha yuzermı hıc dedı bebekler bıle yapıyor o nıye yapmasın dedım ve yuzmeyı ogrettım. hepsi apışıp kaldılar.
resım kabılıyetı cok ıyı, engelde olmuyoruz zaten..
o da benım gıbı yaaa sanırım burçla alakalı. ıkımızde yay burcuyuz, cidden cok yonluyuz ıkımızde. hanı derler ya ınsan bı seyı ıyı yapar dıgerlerı cok ıyı olmaz dıye. yooo ben gayet ıyı yapıyorum ılgılendıgım seylerı. kızımda oyle masaAllah.
lakin sıkıntı kızımın okulu derslerı degıl.
sıkıntı benım bu son zamanlarda yasadıgım sureklı sinirlilik, herseye parlayan halim. milleti gülmekten altına işeten ben bambaşka bırı oldum ya. suratım gereksız gereksız asılıyor. depresyonda mıyım ben neyım ya..
sadece Kur'an derslerını tekrarlamasını bekliyorlar destek acısından, dıger herseyı zaten onlar yapıyor.
elif ba ları zaten cok keyıflı bır kıtap. harfleri boyuyorlar, çiziyorlar.. kızımda cok severek çalışıyordu yapıyordu ödevlerini, cezmli harfleri okuyamıyor, anladı aslında napmasını gerektıgını ama beceremiyor. kuranı açıp okuttuğumda okuyabılıyor sadece cezm de takılıyor. o yüzden de okumak ıstemıyor. cok zor dıyor.
kendini ve sartlarını sev demişsin ya, kendimi cok sevıyordum ben, gerçekten muthıs bırı olduğumu düşünüyordum, ne ara bu hale geldim ınanamıyorum. belkide sartlar! burda eşimin aılesıyle aynı yerde oturmak ıstemıyorum. A'nın B'nın çocuğumun egıtımıne terbıyesıne karışmasını ıstemıyorum. sevmıyorum onları! offf..
kursa falan gitsem rahatlarmıyım ki? ya da herseye yetısmeye çalışmaktan daha mı harap olurum
kafam bi milyon
çocuk islamı, kuranı, peygamberi Allahı ogrenıyor ıpek, oradaki hocaların bılgısı benden cok daha fazla. daha ıyı egıtım verıyorlar benden. abartma lütfen. bu kızıma cok ıyı geliyor bana da babasınada.bana zaten başından ters geliyor.
İslama inanan insanların bunu yapması daha da garibime gidiyor. İslam içten inan, iman et der.
Çocuk neye iman edeceğini bilmezken bu şekilde olması İslam’la tezat geliyor bana.
canım onu bende yazdım zaten. çocuk sağlam arıza bende dıye. :) psikolog tavsıyesı varmıdır dıye gırdım bakarken, dedım bdv ye de yazayım, fikir alırım hemTam 4 yaşında bir oğlum var...O yüzden sizi gayet iyi anlayabilirim ama...Ben çocuğunuzda değil sizde sproblem olduğunu düşünüyorum...
Ders çalışmak , öğrenmek istememsi çok normal...
Çocuğun okulla ilgili sorununu bir kenara koyalım o zaman. Aslında biz bir şeyi cımbızlayıp reyting yaptırmaya çalışmıyoruz. Kimse burada kk nın paralı çalışanı değil.çocuk islamı, kuranı, peygamberi Allahı ogrenıyor ıpek, oradaki hocaların bılgısı benden cok daha fazla. daha ıyı egıtım verıyorlar benden. abartma lütfen. bu kızıma cok ıyı geliyor bana da babasınada.
kk da yazışmak cok güzel ama genelde bu konuda olduğu gıbı cımbızla bı kısım secılıp onun ustunde yazılıp cızılıyor. abi ben kızıma ders çalıştırırken degılım kı böyle sadece. yazıyorum yazıyorum okunmuyor mu bu olay? genel halım 180 derece degıstı. kızım okula başlamadan once degıstı. git gide bı yukselıyor mu ne cozemıyorum kendımı.
bu halim tavrım yüzünden kızım benden soğuyacak dıye korkuyorum, agresıflestırıyor bu hıs benı. herkese set cekıyorum resmen. bi garibim. farkında olmak işi çözmenın yarısı falan belki ama çözemiyorum. ya mınnak bı sakın ol, dıyorum ama ertesı gun gecıyor. gerçekten rahatlayacağım bısey yazabılıyorsanız yazın ltfen.
canım onu bende yazdım zaten. çocuk sağlam arıza bende dıye. :) psikolog tavsıyesı varmıdır dıye gırdım bakarken, dedım bdv ye de yazayım, fikir alırım hem
evet evet evet! kesinlikle doğru. ama ıstedıgım sey imanlı ıyı bır kız olması. benım kadar gec kalmasın...sinirli hale getirmiş... Evi dagitmasi, ödev yapmamasi vs ....
Bence siz bu hayatta yapamadgnz olamadginz her şeyi çocuğunuzun üstüne yikiyorsunuz.
var olan kapasıteyı kullanmak ıstıyorum ve hep doldurmak ıstıyorum. bu cok yanlış bak bunun farkındayım. zaten ılk mesajda da yazmıştım konuyu acarken. hoppp kızım kendıne gel naspıosun daha yası kac dıyorum, sakinleşiyorm ama ertesi gun yıne o canavar kadın! burdan taşınmak ıstıyorum ama taşınamıyoruz! borcumuz var onu oduyoruz. sartlarımı sevmeye çalışsam da ı ıh olmuyor yapamıyorum. kızımın egıtımını terbıyesını ben kendım vermek ıstıyorum, A kişisi B kşisi karışınca olay çıkarıyorum.Çocuğun okulla ilgili sorununu bir kenara koyalım o zaman. Aslında biz bir şeyi cımbızlayıp reyting yaptırmaya çalışmıyoruz. Kimse burada kk nın paralı çalışanı değil.
Toplumsal bazı değerler gözümüze çarparsa çağdaş insanlar gibi konuşuyoruz bence. Bu algı meselesi.
Senin için demiyorum, konusu hakkında konuştuğumuz diğer üyeler de bazı çıkışlarda bulunuyor, onları da kapsıyor bu düşüncem.
Senin sorunun çocuğa fazla yüklenmek mi? Ve onun hep başarılı olmasını istemen kaynaklı sorunlar mı?
offff evetKonu sahibi cocugum 4 yasinda kreste dini egitimi uygun mudur degil midir gondereyim mi gondermemeyim mi diye fikir mi sormus da herkes buna takilip buna yuklenmis anlayamadim.
Oncelikle cok iyi yapiyorsun konu sahibi. Agac yasken egilir, ne ekersen de onu bicersin. Islam uzerine yetissin istiyorsan bu yaslar bir egitimci olarak bana gore de cok iyi yaslar.
Kendi sorunlarina gelince... cocugunun olmadigi saatlere hobi edinebilirsin kurslar vs kendini rahatlatacak mutlu edecek seylere daha cok yonel ve cocuga da yuklenmeyin odevler konusunda. Ogrendigini ogrenir ki masallah zekiymis. Odev saatlerini eglenceli hale getirin, oyunlar oynayarak ve daima onun kucuk oldugunu hatirlayarak sinirlerinize hakim olun. Kucuk yasta sizden korkmasin ve de unutmayin bilemezsem annem aglar, kizar korkusuyla takilip kalabilir yapabilecekken yapamayabilir.
Kızına ne tür yasaklar koyuyorsun?evet evet evet! kesinlikle doğru. ama ıstedıgım sey imanlı ıyı bır kız olması. benım kadar gec kalmasın...
var olan kapasıteyı kullanmak ıstıyorum ve hep doldurmak ıstıyorum. bu cok yanlış bak bunun farkındayım. zaten ılk mesajda da yazmıştım konuyu acarken. hoppp kızım kendıne gel naspıosun daha yası kac dıyorum, sakinleşiyorm ama ertesi gun yıne o canavar kadın! burdan taşınmak ıstıyorum ama taşınamıyoruz! borcumuz var onu oduyoruz. sartlarımı sevmeye çalışsam da ı ıh olmuyor yapamıyorum. kızımın egıtımını terbıyesını ben kendım vermek ıstıyorum, A kişisi B kşisi karışınca olay çıkarıyorum.
kızım da ona koyduğum yasaklar yüzünden benden uzaklasıcak dıye korkuyorum.
eşim bu durumuma hayret edıyor. hıc bı sebep yokken karsısında asık suratlı kadın görünce garıpsıyor. gereksız seylere bırden kızıp yukselebılıyorum. annemlere falan da boyleyım yani. başka bı kadın oldum ya
offff evetbende bunlardan korkuyorum. sadece bıraz rahatlamam lazım o kadar. yavaş yavaş olur ama dimi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?