• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar ihtiyacım var size...

bu cümleye çok takılı kalmamak lazım bence. Çocuk bakmak gerçekten çok zor. Ha TV yi açıp önüne oturtursan çok kolay ama çocuk yetiştirmek çok zor. Benim annem bakıyor 2 gündür kızım hastaydı gidemedi okula o da dedi: bugün götüreceğim okula kafamı dinleyeceğim.
Çocuğundan bıktığı anlamı taşımaz bence bu.
kafa dinlemek ıcın gondermedım ben cocugumu okula. gerçekten ogrenebılıyor ve kafa zehır gıbı. 2 ayda o kadar muthıs degısıklıkler oldu kı... ben bıle bılmedıgım seylerı ogrendım ondan.
evdeyken hep oynadık, resım yaptık, aynı yasta cızgıyı zor cızen çocuklar var, benım kızımın elı cok gelıstı, cok güzel resımler yapıyor. kendı adını bızım adlarımızı yazıyor. herseyı ezberleyebılıyor bıkac seferde.
ınsan nıye mukemmelıyetcı olmak ıster? bunu bı araştırayım ben.. hersey ıyı olsun ıstıyorum. herkonuda böyle sadece kızım ıcın degıl, kapasıte varsa kullanacaksın arkadaş modundayım

canım kendin söylüyorsun sorun çocukta değil bende diye,bir uzmana görün bence üzerinde ki agresifliği at. benim düşüncem,küçük yaşta çocuğu okula vermek istemem çünkü okul hayatları bitmiyor yavrucakların. bu yaşta ki çocuklara da dini eğitim verilmesine karşı olan biriyim.

kafa dinlemek ıcın gondermedım ben cocugumu okula. gerçekten ogrenebılıyor ve kafa zehır gıbı. 2 ayda o kadar muthıs degısıklıkler oldu kı... ben bıle bılmedıgım seylerı ogrendım ondan.
evdeyken hep oynadık, resım yaptık, aynı yasta cızgıyı zor cızen çocuklar var, benım kızımın elı cok gelıstı, cok güzel resımler yapıyor. kendı adını bızım adlarımızı yazıyor. herseyı ezberleyebılıyor bıkac seferde.
ınsan nıye mukemmelıyetcı olmak ıster? bunu bı araştırayım ben.. hersey ıyı olsun ıstıyorum. herkonuda böyle sadece kızım ıcın degıl, kapasıte varsa kullanacaksın arkadaş modundayım
dediklerin güzel ama yaşı için yaşayamadıkları??
Bunun ona dönüşü nasıl olacak sence?
Şimdi benim de kızım var 4,5 yaşında ve kreşe gidiyor.
Gün içinde yaptıkları matematik var, resim, müzik, evcilik, özel aktiviteler mesela okula Pepe kuklaları geliyor, dans gösterileri, buna benzer çok şey. Bir sürü oyun öğreniyor.
Bunları yapamamasının ona katacağı ya da eksilteceği bir şey görmüyor musun?

Tamam zaten zor bir egitim aliyor bu cocuk ufacik yasinda. Daha evde calistirmak neyin nesi. Birak orda ogrendigi kadar artik.

Tamam zaten zor bir egitim aliyor bu cocuk ufacik yasinda. Daha evde calistirmak neyin nesi. Birak orda ogrendigi kadar artik.
ama eve ödevler veriyorlar. Benim de yakın tanıdığım biri gönderiyor. Okulda öğretiyorlar diyelim 5 harf öteki güne kadar evde iyice çalışmış olması lazım. ya da dualar evde sürekli okutman lazım akılında kalması için.
Benim tanıdığım yılda 8 bin TL ödüyordu bunun için, ama çocuk gerçekten okuyordu. Başak için de tavsiye ettiler. Benim onayladığım bir durum değil.

oyy kıyamam..
diyorum ya daha ıyısı olabılır, yapabılır kapasıte var kullanalım ıstıyorum. yazmıştım ya bunun alt tabanında aman bu cocugu da anası hıc çalıştırmıyor mu, bu ne ılgısızlık! denmesinden korkuyorum. mahcup olmak ıstemıyorum. ılgısız bırı degılım ki ben dıyorum. amaaan ıslerı bu, paralarını alıyorlar, olduğu kadar diyıp gecemıyorum. çocukta sıkıntı yokkı olay bende. ben kendıme tahammül edemiyorum o nasıl etsin.

Ah be canım.. Kim bilir ne öğrenciler vardır orada. Onların işi bu. Alışkınlar.. Çocuk onlar kimse fazlasını bekleyemez. Maksat öğrensinler ezberlesinler değil, olmamalı ..... Sevdirmeleri lazım, ama böyle yaparak siz çocuğunuzu soğutursunuz dinden.. Lütfen yapmayın bunu... Belki gerçekten anlıyor, kalbine yüreğine işliyor.. O daha bir melek.. bunu unutmayın...

oyy kıyamam..
diyorum ya daha ıyısı olabılır, yapabılır kapasıte var kullanalım ıstıyorum. yazmıştım ya bunun alt tabanında aman bu cocugu da anası hıc çalıştırmıyor mu, bu ne ılgısızlık! denmesinden korkuyorum. mahcup olmak ıstemıyorum. ılgısız bırı degılım ki ben dıyorum. amaaan ıslerı bu, paralarını alıyorlar, olduğu kadar diyıp gecemıyorum. çocukta sıkıntı yokkı olay bende. ben kendıme tahammül edemiyorum o nasıl etsin..

Yani çocuğunuzun mutluluğunu, psikolojisini ve gelecekteki eğitim hayatından ziyade "elalem ne der"i düşünüyorsunuz.

Bu kadar katı olmayın, çocuğun hayatı boyunca başarıları kadar başarısızlıkları da olabilir. Hangimiz mükemmel büyüdük, hala hepimizin hataları başarısızlıkları oluyor.

4 yaşında oyunçocuğunu sarıp sarmalayıp rahat etmek için gönderiyorsunuz.bir de üstelik kız çocuğu ile evde oynanabilecek yüzlerce oyun varken.hayatınızı sevmiyorsunuz ama aynı hayatı yapması için yetiştiriyorsunuz.
dinini öğrenmesin demiyorum tabii ki ama bırakın çocuk çocukluğunu yapsın.siz bu yaşta bunalma hakkına sahipken 4 ,5 yaşlarında çocukları sıkmayın lütfen.hayatını o zaman yaşasın bari.
okul başlayınca derslerdi sınavlardı ne hale geliyor yavrucuklar.
lütfen bencilliği bırakın ve normal oyun oynayabileceği çocuğun enerjisini atabileceği bir kreşe gönderin.
sizde böylece sosyalleşip değişiklik yaşayıp kendinize gelirsiniz.
ve şunu da söyleyim ne mutluki sağlıklı evi dağıtan bir çocuğunuz var.
buna şükredin ve dağıttıkça mutlu olun.ben hep öyle yaptım.
rahat etmek için göndermediğimi yazmıştım. acarım tv yı rahat ederım ama ben her gun kızımla oyun oynadım aksama kadar, sabah yatakta gıdıklaşmakla başlayıp aksam öpücük yağmuruyla bıttı, o arada hep oyun oynadık, resım yaptık, ilahiler ezberledik. evde mutluydu kızım ve bana cok düşkündü. benden ayrı duramıyordu. yemek yaparken bıle etegımden tutup hadı oyun oynayalım dıyordu ve ben boğuluyordum. fazla özgür yetıstım ondan bu sanırım. kızım sosyalleşsin yaşıtlarıyla anlaşabılsın dıye yolladım, cunku evde gerçekten cok güzel resım yapmaya başladı, fazla ıyı! yazı yazmaya yazdığım kucuk seylerı okuyabılmeye başladı. ben herseyı ogretmeye çalışıyordum.
rahat etmek ıcın kızımı postalamadım ben okula. he gıttıgınde mutlu oldum evet, evde kendıme de vakıt ayırabıldım. o arkadaşlarıyla okulda hopluyor zıplıyor mutlu, bende evde mutluydum.
ayrıca istedıgım önerilerden birini yazıdıgınız ıcın teşekkür ederım, işaretledıgım kısmı dıkkate alıcam.
bazıları da bunu diyor, yani Kur'an öğrenmiş olması zor olması gibi nedenlerden dolayı beyninin daha iyi pratik yaptığını vurguluyor ama kişisel bir durum da olabilir.
Ama misk dini eğitim ailede verilir bu yaşta bence bir kurumda değil.
Çocuk İslamı bilmeden Kur'an eğitimi alması bana anlamsız geliyor.
tatlım sadece Kur'an eğitimi almıyorki. okulda en fazla 1-2 saati eğitimle gecıyor onun harıcınde hep oyun hep boyama faaliyet. hergun 1 sayfa elif ba larından okuyorlar. onun harıcınde dua, sure, adaplar ogrenıyorlar.
okulunu ben cok sevıyorum, oda sevıyor. hafızaları açıldığı ıcın de okul hayatlarında daha başarılılar çocuklar gerçekten. cok ornek var sahıt olduğum.
4 yaşındaki çocuk için dini eğitim veren yer niye ? 4 yaşındaki çocuk için oyunlar oynayabileceği, sosyal aktivitelere katılıp kendini birey olarak geliştirebileceği, ders olarak yüklenmektense oyunlarla enerjisini atabileceği, sportif aktivitelerle beden ve ruhsal sağlığını koruyabileceği bir yer tercih etmeliydin. Zaten ömrü eğitimle geçecek, 4 yaşındaki çocuğa çok yüklenmek değil midir bu ? Arabistan da bile 4 yaşındaki çocuğa elif ba öğretilmiyor ki, ne bu acele.. Ki 6 yaşından önce bir çocuğa okuma yazma öğretmeye çalışmak onun anatomik ve psikolojik sistemine ciddi zararlar verir. Benim yeğenim içinde kreş aradık tüm yaz boyunca. Ablam dini eğitim veren yer istiyordu. Aradık taradık.. En nihayetinde dini eğitim veren yerlerin çocukları çok zorladıkları ve yaşlarından fazla omuzlarına yük bindirdiklerine şahit olduk. Bunu anaokul öğretmeni olan bir tanıdığımız da söyleyince kesin emin olduk ve sosyal olarak kendini geliştirebilecğei bir kreşe yazdırdık. En başında yanlış bir seçim yapmışsınız. Bunun üzerine bir de sizin zorlamalarınız, o çocuğa tahmin ettiğinizden fazla zarar verir. Tutumunuzu değiştirin derim. Ve bir psikoloğu bende size kesinlikle öneriyorum. Çok bunalmışa benziyorsunuz. Paranız çıkışmıyorsa ille özel hastahanelerin psikoloğuna gideceksiniz diye bir kaide yok, devlet hastahanelerinde psikolojik servisleri var. :KK66:
benımki gibi ateist bı aılesi olmadığı için ve 20 yasından sonra dinini öğrenmesin temelleri sağlam olsun dıye gönderdim. tercıhımden de cok mutluyum. kızım ıcın yaptığım en ıyı seylerden biri.
sadece ben diğer ınsanlar gibi amaaaan paralarını alıyorlar kendılerı ogretsın diyip kestırıp atamıyorum. kızım okulda cok mutlu, evde benımle ders çalışmak ıstemıyor, cunku bırden yukselıyorum. kızım bunu dun yapıyordun sımdı nıye soyleyemıyorsun, oku gıtsın dıyorum. okulla ılgılı degıl benımle ılgılı genel bı sıkıntı var, herseye tahammülsüzleştim. tutumumu degıstırebılcegım farklı bı bakış acısı saglayabılecek bı onerı bekliyorum.

Şöyle diyeyim. Benim inandığım din sadece Kelime-i şahadet getirmek değildir.
Ben kızımı göndermiyorum öyle bir yere ama eğitimini veriyorum nasıl:
1.) yalan söylememesi gerektiğini öğretiyorum.
2.) bakıma muhtaç hayvanları ayağıyla itekleyeceğine akşamları süt veriyoruz birlikte onu öğretiyorum.
3.) evimizde çiçeklerimizin de Allah'ın yarattıkları olduğunu onlara bakmamız gerektiğini öğretityorum.
Bunun gibi etik ve ahlaki eğitim bu yaşın gereksinimleri ve temeli oluşturacak olan bunlardır.
Sonra Allah kim dedim ilk: bilmiyorum dedi.
Dedim ki: Allah bizi yaratan, seni yaratan, ve bizi çok seven, her zaman iyi olmamız için fırsatlar veren bir güç. ORada kişiselleştirmek istemedim kafasında bir şahıs oluşmasın diye..
Allah bize bir sürü güzel şey vermiş. Ona her zaman şükretmemiz lazım. Bak ne güzel senin odan var, her şeyin var ama olmayan çocuklar da var demi dedim...
Buna benzer konuşmalarımız çok oluyor bizim.
bu ve daha fazlası bızım aramızda da oldu ve oluyor da halen.. iletişimimiz cok ıyıydı. sadece onunla degıl butun çocuklarla. ben galiba herseyı fazla onemseyıp cıddıye alıyorum, bosveremıyorum. hızlı kosan at cabuk yorulur mısali. öle mi oldum ki bende :(

rahat etmek için göndermediğimi yazmıştım. acarım tv yı rahat ederım ama ben her gun kızımla oyun oynadım aksama kadar, sabah yatakta gıdıklaşmakla başlayıp aksam öpücük yağmuruyla bıttı, o arada hep oyun oynadık, resım yaptık, ilahiler ezberledik. evde mutluydu kızım ve bana cok düşkündü. benden ayrı duramıyordu. yemek yaparken bıle etegımden tutup hadı oyun oynayalım dıyordu ve ben boğuluyordum. fazla özgür yetıstım ondan bu sanırım. kızım sosyalleşsin yaşıtlarıyla anlaşabılsın dıye yolladım, cunku evde gerçekten cok güzel resım yapmaya başladı, fazla ıyı! yazı yazmaya yazdığım kucuk seylerı okuyabılmeye başladı. ben herseyı ogretmeye çalışıyordum.
rahat etmek ıcın kızımı postalamadım ben okula. he gıttıgınde mutlu oldum evet, evde kendıme de vakıt ayırabıldım. o arkadaşlarıyla okulda hopluyor zıplıyor mutlu, bende evde mutluydum.
ayrıca istedıgım önerilerden birini yazıdıgınız ıcın teşekkür ederım, işaretledıgım kısmı dıkkate alıcam.

tatlım sadece Kur'an eğitimi almıyorki. okulda en fazla 1-2 saati eğitimle gecıyor onun harıcınde hep oyun hep boyama faaliyet. hergun 1 sayfa elif ba larından okuyorlar. onun harıcınde dua, sure, adaplar ogrenıyorlar.
okulunu ben cok sevıyorum, oda sevıyor. hafızaları açıldığı ıcın de okul hayatlarında daha başarılılar çocuklar gerçekten. cok ornek var sahıt olduğum.

benımki gibi ateist bı aılesi olmadığı için ve 20 yasından sonra dinini öğrenmesin temelleri sağlam olsun dıye gönderdim. tercıhımden de cok mutluyum. kızım ıcın yaptığım en ıyı seylerden biri.
sadece ben diğer ınsanlar gibi amaaaan paralarını alıyorlar kendılerı ogretsın diyip kestırıp atamıyorum. kızım okulda cok mutlu, evde benımle ders çalışmak ıstemıyor, cunku bırden yukselıyorum. kızım bunu dun yapıyordun sımdı nıye soyleyemıyorsun, oku gıtsın dıyorum. okulla ılgılı degıl benımle ılgılı genel bı sıkıntı var, herseye tahammülsüzleştim. tutumumu degıstırebılcegım farklı bı bakış acısı saglayabılecek bı onerı bekliyorum.

bu ve daha fazlası bızım aramızda da oldu ve oluyor da halen.. iletişimimiz cok ıyıydı. sadece onunla degıl butun çocuklarla. ben galiba herseyı fazla onemseyıp cıddıye alıyorum, bosveremıyorum. hızlı kosan at cabuk yorulur mısali. öle mi oldum ki bende :KK43:
İslamda bile önce araştır, bilgilen, inandığın şeye iman et diye bir şey var.
Ama sen onun öğrenmesine fırsat vermeden zoraki veriyorsun.
Yaşına paralel dini eğitim vermelisin ama bu Kuran işi bana çok baskıcı geldi.

Yani çocuğunuzun mutluluğunu, psikolojisini ve gelecekteki eğitim hayatından ziyade "elalem ne der"i düşünüyorsunuz.

Bu kadar katı olmayın, çocuğun hayatı boyunca başarıları kadar başarısızlıkları da olabilir. Hangimiz mükemmel büyüdük, hala hepimizin hataları başarısızlıkları oluyor.
normalde elalemi düşünemem sallamam. ama evet bu konuda oyle!! bunu yazdığınız ıcın teşekkürler.
başkalarının ne dıyecegını dusundugum için bu kadar gerılıyoruz ders konusunda.
pekı genel olanına onerınız nedır? resmen otokontrolüm sıfır! ki ben cok kontrollü bı ınsandım.
buraya yazmak ıyı geldı, bu hale nasıl geldım didik didik edicem gecen gunlerımı. ne benı bu hale getırdı!

o yastakı çoçukların dını egıtım veren kreşlere gönderılmesıne kesınlıkle karsıyım.çoçuklarınıza ne kadar buyuk sorumluluklar yukluyorsunuz oyle.....oyun cagında onlar henuz....dını egıtım yası mı henuz onlar ıcın.oğrendıklerını anlayacak mı sankı....
e anlıyor :) hatta bılmedıklerımı bana da gelıp ogretıyor :) 2 ayda bırsuru sey ogrendım ondan.
hocalar farkında degıl ama 1 kişi parasıyla iki kişiyi eğitiyorlar...
neyse konu kuran egıtımı degıl. psikolog onerısı ararken buraya yazdım.
normalde A desen gülen, nes e dolu, esprili pozıtıf enerjı saçan bırıyken nasıl kendıme tahammül edemeyecek bı hale gldim. herseye kızıp sınırlenıyorum. ani cıkıslarım oluyor. otokontrolüm elden gitti. buna oneri beklıyorum

normalde elalemi düşünemem sallamam. ama evet bu konuda oyle!! bunu yazdığınız ıcın teşekkürler.
başkalarının ne dıyecegını dusundugum için bu kadar gerılıyoruz ders konusunda.
pekı genel olanına onerınız nedır? resmen otokontrolüm sıfır! ki ben cok kontrollü bı ınsandım.
buraya yazmak ıyı geldı, bu hale nasıl geldım didik didik edicem gecen gunlerımı. ne benı bu hale getırdı!
benim anlamadığım sen elalemi çocuğunun başarısı için mi sallıyorsun yani takıyorsun? yani çocuğun ne kadar başarılı o kadar gururlu bir anne mi olacaksın?
bunu yaparak çocuğuna ne kadar kötülük ediyorsun biliyor musun?
Ben de böyle bir annede büyüdüm. 40 derece ateşte yanardım okula giderdim. Verim alır mıydım? hayır ama annemin egoları tatmin olurdu.
Sarılıkta dahi tam geçmeden okula gitmişliğim vardır. eski eğitim sistemi hastalığı atlattığına dair rapor falan da istemiyordu. Ama benim karaciğerim ileride tekleyebilir belki annemin bu egosundan dolayı.
90 aldığım sınavlarda 100 alan yok mu derdi?
Ne oldu sonra beni okuttu, iyi bir işim var ama beni bana bıraksaydı belki daha farklı bir işim olabilirdi daha sevdiğim, yapmaktan zevk aldığım. Hayatım boyunca hukuk okumak istemişimdir. Ama eskiden sözel bölümler çocuğun aileler gözünde başarısz olduğu bölümler olduğu için annem için onun mutlu olması için mühendislik okudum. Hukuk hep kanayan yaramdır benim içimde.

e anlıyor :) hatta bılmedıklerımı bana da gelıp ogretıyor :) 2 ayda bırsuru sey ogrendım ondan.
hocalar farkında degıl ama 1 kişi parasıyla iki kişiyi eğitiyorlar...
neyse konu kuran egıtımı degıl. psikolog onerısı ararken buraya yazdım.
normalde A desen gülen, nes e dolu, esprili pozıtıf enerjı saçan bırıyken nasıl kendıme tahammül edemeyecek bı hale gldim. herseye kızıp sınırlenıyorum. ani cıkıslarım oluyor. otokontrolüm elden gitti. buna oneri beklıyorum

4 yasında dını bılgı oğrenıp sıze oğretıyorsa bence buna sevınmeyın bukadar sey yukledıgınız için üzülün derım
dıger yonden evde olmak butun gun bebışle olmak zor.hele onceden benım gbı çalışıyorsanız.bende kızıma 15 aydır kendım bakıyorum.evet bende çok degıştım bunalıyorum sıkılıyorum gun gelıyo kendıme ozguvenımı kaybedıyorum,sureklı yorgun oluyorum,uykususzlukda cabası......lakin kızıma yansıtmıyorum ogulsun eglensın benımle evde odugu ıcın mutlu olsun ıstıyorum...bu yasları bır daha gelmeyecek....sizde boyle düşünün ...ilerde zaten bırlıkte olacagınız zaman dilimi çok azalacak...bence kıymetını bılmelıyız.evet zor,yıpratıcı bı surec ama deger çok deger

Çocuğunuz lise 4 teyken sizi düşünemiyorum
4 yaşında çocuktan bahsediyorsunuz
oyun çocuğu henüz
çocuğunuza bu kadar baskı kurmayın
belki geç öğrenen bir çocuk olacak
belki ders çalışmak için hep hadi demenizi bekleyecek
sizi bu şekilde gördükçe daha çok soğuyacağı garanti

ama eve ödevler veriyorlar. Benim de yakın tanıdığım biri gönderiyor. Okulda öğretiyorlar diyelim 5 harf öteki güne kadar evde iyice çalışmış olması lazım. ya da dualar evde sürekli okutman lazım akılında kalması için.
Benim tanıdığım yılda 8 bin TL ödüyordu bunun için, ama çocuk gerçekten okuyordu. Başak için de tavsiye ettiler. Benim onayladığım bir durum değil.

Ama cocuk cocuklugunu yasayamiyor biraz akisina birakmak lazim degil mi bir seyleri. Okulda oldugu surece tekrar etsinler. Ders yukunu hafifletip tekrara agirlik versinler o zaman. Cocuk anneden de okuldan da ogretmenden de nefret eder boyle.

Dini egitim aldirmak isteyebilirler bunu yadirgamak haddime degil. Ama biraz daha yavas.

esinle araniz nasil?
(zipzip misali, ben de bu soruya taktim, her konuya yaziyorum :KK53:)
süper. harika bı adam eşim. bende harıka bı kadındım ama su sıarlar feci yukselıyorum aniden herseye. hersey ustume geliyor sanki, bunalıyorum. o da garipsiyor bu halimi. onun haricinde hersey iyi. burda oturmak ıstemıyorum başka bı ev almak ıstıyorum. kayınpeder ve görümceyle kavgalıyım. gelıp gıtmıyorlar, işimize karışmıyorlar, karıştırtmıyorum yolarım valla bılıyorlar :D

İstemsizce çok üzüldüm ya...

Belki atletizme, baleye,dansa, yüzmeye voleybola, ressamliga yeteneği var yavrunuzun ...

Bence cocugunuzu tanimadan kendiniz karar verip "olacak" dediğiniz şey için onu şekillenmeye "mecbur" birakiyorsunuz.
canım gecen yaz yüzme ogrenmeye başladı bu sene de gayet ıyı yuzuuyor. herkes çocuk 3.5 yasında daha yuzermı hıc dedı bebekler bıle yapıyor o nıye yapmasın dedım ve yuzmeyı ogrettım. hepsi apışıp kaldılar.
resım kabılıyetı cok ıyı, engelde olmuyoruz zaten..
o da benım gıbı yaaa sanırım burçla alakalı. ıkımızde yay burcuyuz, cidden cok yonluyuz ıkımızde. hanı derler ya ınsan bı seyı ıyı yapar dıgerlerı cok ıyı olmaz dıye. yooo ben gayet ıyı yapıyorum ılgılendıgım seylerı. kızımda oyle masaAllah.
lakin sıkıntı kızımın okulu derslerı degıl.
sıkıntı benım bu son zamanlarda yasadıgım sureklı sinirlilik, herseye parlayan halim. milleti gülmekten altına işeten ben bambaşka bırı oldum ya. suratım gereksız gereksız asılıyor. depresyonda mıyım ben neyım ya..

Back