• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar ihtiyacım var size...

Ama cocuk cocuklugunu yasayamiyor biraz akisina birakmak lazim degil mi bir seyleri. Okulda oldugu surece tekrar etsinler. Ders yukunu hafifletip tekrara agirlik versinler o zaman. Cocuk anneden de okuldan da ogretmenden de nefret eder boyle.

Dini egitim aldirmak isteyebilirler bunu yadirgamak haddime degil. Ama biraz daha yavas.
bana zaten başından ters geliyor.
İslama inanan insanların bunu yapması daha da garibime gidiyor. İslam içten inan, iman et der.
Çocuk neye iman edeceğini bilmezken bu şekilde olması İslam’la tezat geliyor bana.

4 yasında dını bılgı oğrenıp sıze oğretıyorsa bence buna sevınmeyın bukadar sey yukledıgınız için üzülün derım
dıger yonden evde olmak butun gun bebışle olmak zor.hele onceden benım gbı çalışıyorsanız.bende kızıma 15 aydır kendım bakıyorum.evet bende çok degıştım bunalıyorum sıkılıyorum gun gelıyo kendıme ozguvenımı kaybedıyorum,sureklı yorgun oluyorum,uykususzlukda cabası......lakin kızıma yansıtmıyorum ogulsun eglensın benımle evde odugu ıcın mutlu olsun ıstıyorum...bu yasları bır daha gelmeyecek....sizde boyle düşünün ...ilerde zaten bırlıkte olacagınız zaman dilimi çok azalacak...bence kıymetını bılmelıyız.evet zor,yıpratıcı bı surec ama deger çok deger
yooo üzülmüyorum durumuma, cunku benım inançsız yasayan bı aılem vardı ve ben cok gec kendımı buldum. kızımın dini temelının sağlam olmasını ıstıyorum ve bu bence kızım ıcın yaptığım en ıyı seylerden bırı.
ve yazıdıgınız gıbı ben sureklı sıkılan bunalan, hatta çalışmadığım ıcın kendını ıse yaramaz hısseden (ki evde %100 performansla calılıyorum ama işimin olması ayrı bı güvence) asık suratlı bağıran bı kadına donuştum. bu halime tahammül edemiyorum. psikoloğa gıt ıyı gelır başka turlu duzelemezsın dıyenınız varsa yazın dıger arkadaşlar gıbı kızlar lütfen.
hatta Avrupa yakasındayım, doktor tavsıyenız varsa bıle yazabılırsınız. yadırgamam asla. zira bunun ıcın araştırma yaparken yazmaya karar verdım. bazı a arkadaşların yazdıkları ıyı geldı hatalarımı daha net gorebılıyorum.
tekrar soyluyorum kızımın okulu veya dersı degıl asıl olay.
benım bu halim tavrım genel! herseye boyleyım. cok degıstım

süper. harika bı adam eşim. bende harıka bı kadındım ama su sıarlar feci yukselıyorum aniden herseye. hersey ustume geliyor sanki, bunalıyorum. o da garipsiyor bu halimi. onun haricinde hersey iyi. burda oturmak ıstemıyorum başka bı ev almak ıstıyorum. kayınpeder ve görümceyle kavgalıyım. gelıp gıtmıyorlar, işimize karışmıyorlar, karıştırtmıyorum yolarım valla bılıyorlar :D

canım gecen yaz yüzme ogrenmeye başladı bu sene de gayet ıyı yuzuuyor. herkes çocuk 3.5 yasında daha yuzermı hıc dedı bebekler bıle yapıyor o nıye yapmasın dedım ve yuzmeyı ogrettım. hepsi apışıp kaldılar.
resım kabılıyetı cok ıyı, engelde olmuyoruz zaten..
o da benım gıbı yaaa sanırım burçla alakalı. ıkımızde yay burcuyuz, cidden cok yonluyuz ıkımızde. hanı derler ya ınsan bı seyı ıyı yapar dıgerlerı cok ıyı olmaz dıye. yooo ben gayet ıyı yapıyorum ılgılendıgım seylerı. kızımda oyle masaAllah.
lakin sıkıntı kızımın okulu derslerı degıl.
sıkıntı benım bu son zamanlarda yasadıgım sureklı sinirlilik, herseye parlayan halim. milleti gülmekten altına işeten ben bambaşka bırı oldum ya. suratım gereksız gereksız asılıyor. depresyonda mıyım ben neyım ya..

Pek depresyon gibi durmuyor... Genelde cocugunuzla catismak sizi sinirli hale getirmiş... Evi dagitmasi, ödev yapmamasi vs ....

Bence siz bu hayatta yapamadgnz olamadginz her şeyi çocuğunuzun üstüne yikiyorsunuz.

Psikolog önerisi ise buradan pek cikmaz bunun için başka basliklar var forumda oraya bakabilirsiniz..

Tam 4 yaşında bir oğlum var...O yüzden sizi gayet iyi anlayabilirim ama...Ben çocuğunuzda değil sizde sproblem olduğunu düşünüyorum...
Ders çalışmak , öğrenmek istememsi çok normal...

sadece Kur'an derslerını tekrarlamasını bekliyorlar destek acısından, dıger herseyı zaten onlar yapıyor.

elif ba ları zaten cok keyıflı bır kıtap. harfleri boyuyorlar, çiziyorlar.. kızımda cok severek çalışıyordu yapıyordu ödevlerini, cezmli harfleri okuyamıyor, anladı aslında napmasını gerektıgını ama beceremiyor. kuranı açıp okuttuğumda okuyabılıyor sadece cezm de takılıyor. o yüzden de okumak ıstemıyor. cok zor dıyor.

kendini ve sartlarını sev demişsin ya, kendimi cok sevıyordum ben, gerçekten muthıs bırı olduğumu düşünüyordum, ne ara bu hale geldim ınanamıyorum. belkide sartlar! burda eşimin aılesıyle aynı yerde oturmak ıstemıyorum. A'nın B'nın çocuğumun egıtımıne terbıyesıne karışmasını ıstemıyorum. sevmıyorum onları! offf..

kursa falan gitsem rahatlarmıyım ki? ya da herseye yetısmeye çalışmaktan daha mı harap olurum :KK43:
kafam bi milyon

kurs konusunda da şöyle bi örnek vericem yine ben ,
babannemlerle beraber yaşadık, 20 küsür sene..
annemde kafayı yemek üzereydi, kardeşime orayı buldu..
sonra bi öğrendiki aynı amaçla anneler içinde o tarz ortamlar varmış..
haftanın üç günü oraya gitti,
kuran, anlamı, osmanlıca derken okadar sosyalleştiki annem,
''dersimizi yaptık mı biz bugün'' derdi kardeşime :KK39:
hem kendinizi geliştirmek, hem sizi sıkan ortamdan uzaklaşmak, hem birşeyler öğrenmenin keyfine varmak için, sizde o tarz yerler tercih edebilirsiniz..

bana zaten başından ters geliyor.
İslama inanan insanların bunu yapması daha da garibime gidiyor. İslam içten inan, iman et der.
Çocuk neye iman edeceğini bilmezken bu şekilde olması İslam’la tezat geliyor bana.
çocuk islamı, kuranı, peygamberi Allahı ogrenıyor ıpek, oradaki hocaların bılgısı benden cok daha fazla. daha ıyı egıtım verıyorlar benden. abartma lütfen. bu kızıma cok ıyı geliyor bana da babasınada.

kk da yazışmak cok güzel ama genelde bu konuda olduğu gıbı cımbızla bı kısım secılıp onun ustunde yazılıp cızılıyor. abi ben kızıma ders çalıştırırken degılım kı böyle sadece. yazıyorum yazıyorum okunmuyor mu bu olay? genel halım 180 derece degıstı. kızım okula başlamadan once degıstı. git gide bı yukselıyor mu ne cozemıyorum kendımı.
bu halim tavrım yüzünden kızım benden soğuyacak dıye korkuyorum, agresıflestırıyor bu hıs benı. herkese set cekıyorum resmen. bi garibim. farkında olmak işi çözmenın yarısı falan belki ama çözemiyorum. ya mınnak bı sakın ol, dıyorum ama ertesı gun gecıyor. gerçekten rahatlayacağım bısey yazabılıyorsanız yazın ltfen.

Tam 4 yaşında bir oğlum var...O yüzden sizi gayet iyi anlayabilirim ama...Ben çocuğunuzda değil sizde sproblem olduğunu düşünüyorum...
Ders çalışmak , öğrenmek istememsi çok normal...
canım onu bende yazdım zaten. çocuk sağlam arıza bende dıye. :) psikolog tavsıyesı varmıdır dıye gırdım bakarken, dedım bdv ye de yazayım, fikir alırım hem

çocuk islamı, kuranı, peygamberi Allahı ogrenıyor ıpek, oradaki hocaların bılgısı benden cok daha fazla. daha ıyı egıtım verıyorlar benden. abartma lütfen. bu kızıma cok ıyı geliyor bana da babasınada.

kk da yazışmak cok güzel ama genelde bu konuda olduğu gıbı cımbızla bı kısım secılıp onun ustunde yazılıp cızılıyor. abi ben kızıma ders çalıştırırken degılım kı böyle sadece. yazıyorum yazıyorum okunmuyor mu bu olay? genel halım 180 derece degıstı. kızım okula başlamadan once degıstı. git gide bı yukselıyor mu ne cozemıyorum kendımı.
bu halim tavrım yüzünden kızım benden soğuyacak dıye korkuyorum, agresıflestırıyor bu hıs benı. herkese set cekıyorum resmen. bi garibim. farkında olmak işi çözmenın yarısı falan belki ama çözemiyorum. ya mınnak bı sakın ol, dıyorum ama ertesı gun gecıyor. gerçekten rahatlayacağım bısey yazabılıyorsanız yazın ltfen.
Çocuğun okulla ilgili sorununu bir kenara koyalım o zaman. Aslında biz bir şeyi cımbızlayıp reyting yaptırmaya çalışmıyoruz. Kimse burada kk nın paralı çalışanı değil.

Toplumsal bazı değerler gözümüze çarparsa çağdaş insanlar gibi konuşuyoruz bence. Bu algı meselesi.

Senin için demiyorum, konusu hakkında konuştuğumuz diğer üyeler de bazı çıkışlarda bulunuyor, onları da kapsıyor bu düşüncem.

Senin sorunun çocuğa fazla yüklenmek mi? Ve onun hep başarılı olmasını istemen kaynaklı sorunlar mı?

canım onu bende yazdım zaten. çocuk sağlam arıza bende dıye. :) psikolog tavsıyesı varmıdır dıye gırdım bakarken, dedım bdv ye de yazayım, fikir alırım hem

Bunu bilip söylemen çok güzel :)
Bende arada sırada bulanıyorum sürekli oyun istiyor çocuk...Çünkü onların şu anca oyun zamanı..
SAbırlı olman lazım ve çocuğu ders yapsın diye çalışsın diye zormala ..
Yaptığı kadar ve sıkıştırdığında zamanla alışacaktır...

merhaba.
bende oyun çağımda ılkokula gıtmeden once hep kuran kurslarına gittim okul biterdi ben camiye yaz tatili bitene kadar. kücük yasta aılem yatılı kuran kurslarına gönderirdi. cok guzel Allah razı olsun aılemden kuranımı herseyımı bılıyorum.ama neden ben oyun oynayamadım neden bır oyuncagım bıle yoktu.

ama ayaklarımın uzerınde durmam cok zor oldu kendımı ifade etmem özgüvenım tam, ama cekınıyorum bazı seylerden. size tavsıyem o yastakı bır cocugu lutfen oyun oynayabılecegı resım yapabılecegı bır yere alın. kuranı dını egrımınıde yazın camılere kuran kurslarına gonderın bu sekılde cocogunuz bıkmaz seve seve yapar.

Konu sahibi cocugum 4 yasinda kreste dini egitimi uygun mudur degil midir gondereyim mi gondermemeyim mi diye fikir mi sormus da herkes buna takilip buna yuklenmis anlayamadim.

Oncelikle cok iyi yapiyorsun konu sahibi. Agac yasken egilir, ne ekersen de onu bicersin. Islam uzerine yetissin istiyorsan bu yaslar bir egitimci olarak bana gore de cok iyi yaslar.

Kendi sorunlarina gelince... cocugunun olmadigi saatlere hobi edinebilirsin kurslar vs kendini rahatlatacak mutlu edecek seylere daha cok yonel ve cocuga da yuklenmeyin odevler konusunda. Ogrendigini ogrenir ki masallah zekiymis. Odev saatlerini eglenceli hale getirin, oyunlar oynayarak ve daima onun kucuk oldugunu hatirlayarak sinirlerinize hakim olun. Kucuk yasta sizden korkmasin ve de unutmayin bilemezsem annem aglar, kizar korkusuyla takilip kalabilir yapabilecekken yapamayabilir.

sizdeki başarı hırsı aman diyeyim dikkat edin.. benim kuzenim de teyzem yüzünden bir ömrünü "başarılı" geçirmek zorunda kaldı çünkü her düşük notta teyzem hastanelik oluyordu.. en sonunda liseden sonra Amerikaya tüydü çocuk.. özetle annesinden ve onun baskısından kaçıyor..

Çocuğunuzun ders konusundaki sorumluluğunu sizin dışınızda birisi devralsın. Örneğin eşiniz. Siz çalıştırmayın ve dersleri ile ilgilenmeyin. ..Ve sizi frenleyecek biri lazım
.Sizinki kadar olmasada bende de vardı bu durum .oğlum ilkokul4 de okuyor Anne 90 aldım dediğnde 100 neden almadın derdim.Normalde hep iyi derecelerdedir. Bir sınavdan kötü aldığında içli içli ağlayarak eve geldi. . Üzülme okadar neolcak bir dahakinde daha iyi alırsın dedim. Ama sen kızıyorsun dedi. İçim cızz etti
Küçük oğlum okula başladığında da çok zorlandım yapamadığında sürekli agresifleşiyordum.Eşime devrettim o daha anlayışlı sabırlı ve çok önemsemez olduğu kadar der..
Ders sorumlukları benden çıktığı için Şuanda çocukları daha iyi motive edebiliyorum..

sinirli hale getirmiş... Evi dagitmasi, ödev yapmamasi vs ....

Bence siz bu hayatta yapamadgnz olamadginz her şeyi çocuğunuzun üstüne yikiyorsunuz.
evet evet evet! kesinlikle doğru. ama ıstedıgım sey imanlı ıyı bır kız olması. benım kadar gec kalmasın...

Çocuğun okulla ilgili sorununu bir kenara koyalım o zaman. Aslında biz bir şeyi cımbızlayıp reyting yaptırmaya çalışmıyoruz. Kimse burada kk nın paralı çalışanı değil.

Toplumsal bazı değerler gözümüze çarparsa çağdaş insanlar gibi konuşuyoruz bence. Bu algı meselesi.

Senin için demiyorum, konusu hakkında konuştuğumuz diğer üyeler de bazı çıkışlarda bulunuyor, onları da kapsıyor bu düşüncem.

Senin sorunun çocuğa fazla yüklenmek mi? Ve onun hep başarılı olmasını istemen kaynaklı sorunlar mı?
var olan kapasıteyı kullanmak ıstıyorum ve hep doldurmak ıstıyorum. bu cok yanlış bak bunun farkındayım. zaten ılk mesajda da yazmıştım konuyu acarken. hoppp kızım kendıne gel naspıosun daha yası kac dıyorum, sakinleşiyorm ama ertesi gun yıne o canavar kadın! burdan taşınmak ıstıyorum ama taşınamıyoruz! borcumuz var onu oduyoruz. sartlarımı sevmeye çalışsam da ı ıh olmuyor yapamıyorum. kızımın egıtımını terbıyesını ben kendım vermek ıstıyorum, A kişisi B kşisi karışınca olay çıkarıyorum.
kızım da ona koyduğum yasaklar yüzünden benden uzaklasıcak dıye korkuyorum.
eşim bu durumuma hayret edıyor. hıc bı sebep yokken karsısında asık suratlı kadın görünce garıpsıyor. gereksız seylere bırden kızıp yukselebılıyorum. annemlere falan da boyleyım yani. başka bı kadın oldum ya

Konu sahibi cocugum 4 yasinda kreste dini egitimi uygun mudur degil midir gondereyim mi gondermemeyim mi diye fikir mi sormus da herkes buna takilip buna yuklenmis anlayamadim.

Oncelikle cok iyi yapiyorsun konu sahibi. Agac yasken egilir, ne ekersen de onu bicersin. Islam uzerine yetissin istiyorsan bu yaslar bir egitimci olarak bana gore de cok iyi yaslar.

Kendi sorunlarina gelince... cocugunun olmadigi saatlere hobi edinebilirsin kurslar vs kendini rahatlatacak mutlu edecek seylere daha cok yonel ve cocuga da yuklenmeyin odevler konusunda. Ogrendigini ogrenir ki masallah zekiymis. Odev saatlerini eglenceli hale getirin, oyunlar oynayarak ve daima onun kucuk oldugunu hatirlayarak sinirlerinize hakim olun. Kucuk yasta sizden korkmasin ve de unutmayin bilemezsem annem aglar, kizar korkusuyla takilip kalabilir yapabilecekken yapamayabilir.
offff evet :( bende bunlardan korkuyorum. sadece bıraz rahatlamam lazım o kadar. yavaş yavaş olur ama dimi?

evet evet evet! kesinlikle doğru. ama ıstedıgım sey imanlı ıyı bır kız olması. benım kadar gec kalmasın...

var olan kapasıteyı kullanmak ıstıyorum ve hep doldurmak ıstıyorum. bu cok yanlış bak bunun farkındayım. zaten ılk mesajda da yazmıştım konuyu acarken. hoppp kızım kendıne gel naspıosun daha yası kac dıyorum, sakinleşiyorm ama ertesi gun yıne o canavar kadın! burdan taşınmak ıstıyorum ama taşınamıyoruz! borcumuz var onu oduyoruz. sartlarımı sevmeye çalışsam da ı ıh olmuyor yapamıyorum. kızımın egıtımını terbıyesını ben kendım vermek ıstıyorum, A kişisi B kşisi karışınca olay çıkarıyorum.
kızım da ona koyduğum yasaklar yüzünden benden uzaklasıcak dıye korkuyorum.
eşim bu durumuma hayret edıyor. hıc bı sebep yokken karsısında asık suratlı kadın görünce garıpsıyor. gereksız seylere bırden kızıp yukselebılıyorum. annemlere falan da boyleyım yani. başka bı kadın oldum ya

offff evet :KK43: bende bunlardan korkuyorum. sadece bıraz rahatlamam lazım o kadar. yavaş yavaş olur ama dimi?
Kızına ne tür yasaklar koyuyorsun?

Bir kere var olan kapasiteyi kullanmak hatta arttırmak kısmen senin elinde.

Ama diktatör anne modeli her zaman kaybeder. Kazanır gibi görünse de başka yaralar açacağından dolayı özünde kaybeder.

Bir kere şunu düşün hayata bir sürü engelle gelmiş bir sürü çocuk düşün. Benim kardeşim doğum yaptığı zaman aynı anda bir bebek dünyaya geldi. Her şey normalken bir gün sonra dolaşım sorunu olmuş ve bebeğin diz kapaklarından bacaklarını kestiler. Buna benzer o kadar çok hikaye varken aslında onun sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir çocuk olması doktor olmasından çok daha önemli.

Senin soruna gelecek olursak da kapasitesini ancak oldukça çok beyin jimnastiği yaparak arttırabilirsin. Bunun için çok kitap var kullanabileceğin. Dersi ders gibi değil oyun gibi çalıştır. Babası, sen ve o bir çember olur. 1’den başlayın sırayla nereye kadar giderse yanlış söyleyen yansın gibi. Her defasında bir bu sayının arttığını göreceksin.

Burada genel kanı "çocuğun olmadan anlayamazsın." Çocuğum yok ama çocuk oldum, belki faydam dokunur. Nasıl olsa "yaşamayan bilmez." Annem benim de her zaman olduğumdan daha iyi olmamı isteyen biri oldu, doğal olarak. Olmadığımda/olamadığımda da hep çatıştık, benim yemek konularında onun gibi hamarat olamamam hep onun için dertti mesela. Dini eğitim konusu da bunlardan biriydi, madem bu kadar ev işi, düzen konusunda (ona göre) yetersizsin kuran kursuna git o zaman hatrım için dedi, ben de tamam dedim nasıl olsa kitap okunacak, kurana tevcitli geçmem sadece 1 haftamı aldı, 10 yaşındayken. 20 senedir de unutmadım öğrendiğimi. Sizinki gibi küçük yaştan bu sefer zorla okumaya ve yazıp çizmeye zorlansaydım şimdiki gibi ancak evlendikten sonra canım istediği zaman yaptığım maharetli yemek işleri durumuna dönerdi okuma sevgim, biliyordum ama yapmıyordum, inat değil mi? Annem bu yaşımda bile kadar yine okul başarımla, okumamla falan övünmez "baklava açamıyorsun" falan der ama sorun yok :) Ben halimden memnunum. Annelerin çocuğuyla övünmek istemesini anlıyorum ama başkalarından gelecek övgü için çocuğunuzu sıkmayın konu ne olursa olsun, bu iş alışkanlığa döndükçe, kendi annem benden neden hiç memnun değil? algısı oluşabiliyor sonra.

Konu başka biryerlere kayabilecek bir konu olduğundan çocuğun kendi anadili olmayan bir dilin yazılı alfabesini bu yaşta ve bu şekilde öğrenmesi konusundaki teorik şeylere girmiyorum, siz nasıl isterseniz öyle yetiştirirsiniz, çıkabilecek sorunlara karşı umarım çözüm bulmanız da yine kısa sürede olur. İkisinin farklılıklarını dilbilim vs. açıklamaya çalışırım, farklılıklar sebebiyle durumu bir tanesinin üstünlüğü falan diye algılayanlar olabilir, bu sefer hiç söylemediğim şeylerle itham edilirim, hiç gereği yok.

Son düzenleme:
Neden olaya sadece dini egitim olarak bakiyor herkes. Arap harflerini öğrenmiş oluyor. Farkli bir dili daha olacak. Ayrica evladina bu tur egitim vermek istemek kisiseldir ve yanlis degildir, tercih meselesi.

Bu tür pratikler beyin jimnastigidir. 4 5 yasinda 3 dil bilen çocuklar var.

Oyun caginda sadace oyun oynanmaz. Oyun seklinde bilgilerde öğretilir.

....

Sizin rahatlamaya ihtiyaciniz var. Esinizle araniz nasil? Aile sıkilıntılarimi sebep acaba ? Birde yasamak istemediğiniz yerde yasiyorsunuz, bunlar hep birikinti sebebi.

Back