- Konu Sahibi MerveeTunaa
-
- #14.801
Kuzumm benim sağool ya mutlu ettin beni ama aldım ya hele doğum gününde neler yedm neler verceğime 56 oldum 64 e gidiyorum yarın Başlıcam İnşallah bakalımkuzum idda olduğu içindir ama kendinden memnuniyetsizlik havası verme kocaya ben böyle de güzelim havasında ol maşallahta kilolu değilsin oğluşunun doğum günü resimlerinde fıstık gibisin vallaa
benim canım da irmik tatlısı çekiyor iki gündür hee :) bu arada bi gebelik testi al bence bel ağrısı akıntı felan deyince
galiba benimde o yüzden halsizliklerim hiç dikkat etmemiştim bak.. dikkat ediciğim bundan sonraa
on numara beş yıldızz kuşum akşamları yemeğini yetiştirebilir yormusun aslım
aman merve napıyosun kuzum ben de dün geri döndüm çok zor oluyo geri dönmek bir an evvel dön kuzuKuzumm benim sağool ya mutlu ettin beni ama aldım ya hele doğum gününde neler yedm neler verceğime 56 oldum 64 e gidiyorum yarın Başlıcam İnşallah bakalım
ayyy demeee irmik tatlısı mııııçook severimmmm
Kanka bak bi oku kesin bundna yaa bende de özellikle kaşıntı ve baş ağrısı oluyo
Gluten İntoleransları
Çölyak olmayan (non celiac) gluten hassasiyetleri, Çölyak hastalığından kat kat daha fazla görülmektedir. Bu gluten hassasiyetleri, çölyaktan daha farklı klinik tablolarla ortaya çıkar. Tıp terminolojisinde böyle durumlara ‘büyük taklitçi’ denir. Bunlar başka hastalıkları taklit eden gizli gluten hassasiyetleridir.
Örneğin, migren, romatizma, haşimato, fibromiyalji, vücut döküntüleri, dermatitis herpetiformis, diyabet, sedef benzeri döküntüler, iyileşmeyen vücut ağrıları, iyileşmeyen baş ağrıları, alerjiler, sebebi bilinmeyen kaşıntılar gibi pek çok durumda gluten hassasiyeti vardır. Bu gizli gluten hassasiyetlerinin toplumdaki oranının yüzde 4 ila 6 arasında olduğu düşünülmektedir. Yüzde 6 görüldüğünü varsayarsak, Türkiye nüfusunu da yuvarlak hesap 80 milyon kişi kabul etsek, 4 milyon 800 bin kişide gizli gluten hassasiyeti var demektir. 900 bin çölyak hastası ile toplayınca, ülkemizde toplam 5 milyon 700 bin kişi gluten hassasiyetinden mustarip. Ancak bunların sadece 10 bin kadarına tanı konulmuş durumda. Diğer insanlar kendilerinde gluten hassasiyeti olduğunu bilmeden, ‘Bende romatizma var, bende diyabet var, bende migren var’ diye yaşıyor.
Kısırlıktan kansere: Çağımızın biyolojik silahı buğday
Gluten hassasiyeti (intoleransı) bazı hastalıkları taklit eder.
Aşağıdaki hastalıklardan herhangi birinden şikâyetçi iseniz, aslında altta yatan sebep gluten hassasiyeti olabilir!
- Eklem romatizması
- Kısırlık
- Osteoporoz
- Karaciğer yetmezliği
- Anemi
- Migren
- Depresyon
- Fibromiyalji
- Kronik yorgunluk
- Şizofreni
- Reflü
- Alerjiler
- Cilt döküntüleri (Dermatitis herpetiformis)
- Ülseratif kolit
- Crohn hastalığı
- Diyabet
- Huzursuz bacak sendromu
- İyileşmeyen vücut ağrıları
- İyileşmeyen başağrıları
- İrritabl barsak sendromu (İBS)
tamam ama az iç birayı yoksa o göbeğin gittiği ömür billah anlaşılmaz ayvacık kalır oradaaAma ortam bira ortamıydı
Merhabalar
Topiginiz hayirli olsun
Guncel bi listeniz warmi gozden mi kacirdim katilim yapabiliyormuyum daha once sordugum topik kabul etmedi de
yok kuzum benım :):) bende cok akıntı oluyor ayaklarımı cok usutuyorum yaz kız boledır dıkkat etmem lazım asıl.
ırmık deme ya dun bzm yemekcıde sekerpare ve ırmık vardı snır oluyom en sevdklerım.
1 gun onceden yapıorum cnm zaten esmden 1 saat once evde oluyorum o zmanda bulgur falan yapıorum bazen corba ayarlıorum ya.
aaa ayaklara dikkat et bir de o serbest akıntı olabilir kuzum ilaçla düzeliyor doktr git bence. evet ya bende bayılırım irmiğe dün akşam da hasret giderdik hiddetli bi şekilde zateniyi yapıyorsun öyle çok kolay oluyor kuzum ama anne evi özleniyor değil mi yemek öne geliyordu ooh miss sonra ye odaya çekil ay çok özledim sorumluluk almamayı
Günaaaaydın kızlaaar :) kahvaltım 2 dlm tm bğsy ekmeği içleri soydana :) 1 domates 1 salatalık bir tutam roka 8 zeytin 1 tam 1 beyaz haşlanmış yumurta :)
merve naptın başladın mı kuzum :)tabı ozlenmez mı kuzu annem evıme gelınce bıle bı rahatlık gelıyo gecen kahvaltıya geldıler yemek yaptık ben unutuyom ustune koyduk annem bzde ya o bakar dıe :):) bende dun mozaık pastam vardı onu yedm ve bıtrdm aklımda durcagna karnmda dursun dedm :):)
ay aslı dicektimmerve naptın başladın mı kuzum :)
Günaydın bitanemmm napıyosun sen neler yaptın kaç kilosungunaydınn afıyet olsun kuzum.
Ben başladım kuzum İnşallah bakalım :) kahvaltıma ek 10 adet kırmızı üzüm ekledim :)merve naptın başladın mı kuzum :)
Günaaaaydın kızlaaar :) kahvaltım 2 dlm tm bğsy ekmeği içleri soydana :) 1 domates 1 salatalık bir tutam roka 8 zeytin 1 tam 1 beyaz haşlanmış yumurta :)
tabı ozlenmez mı kuzu annem evıme gelınce bıle bı rahatlık gelıyo gecen kahvaltıya geldıler yemek yaptık ben unutuyom ustune koyduk annem bzde ya o bakar dıe :):) bende dun mozaık pastam vardı onu yedm ve bıtrdm aklımda durcagna karnmda dursun dedm :):)
Öğlen yulaf yoğurt elma yedim akşamüzeri bir sütlü kahva bir tane bisküvi / buraya kadar iyi ancak akşam bir kase çorba 7 kaşık kabak yemeği bir kaseye yakın yoğurt ama sonra bir avuç dolusu tuzlu leblebi ve bir avuç dolusu iğdeeee çayla gümlettim uzun zamandır ilk kez tokum ama çok oldu sanki ya offf
Kuzumm benim sağool ya mutlu ettin beni ama aldım ya hele doğum gününde neler yedm neler verceğime 56 oldum 64 e gidiyorum yarın Başlıcam İnşallah bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?