kızkardeşim ve kaynım :(

aynen öyle yapıcam canım. niye boş yere kötü olayım ki.

öyle olmuyor işte. bişeye sinirleniyor yaprak dökümündeki Hayriye hanım gibi başını bağlayıp ahlayıp vahlıyor. iki gün kendine gelmiyor. evin havasını tahmin edemezsin. nasıl sıkıntı basıyor beni anlatamam. o haliyle de o gün mutlaka ya ağır yemek yapılıyor ya temizlik eltimleri arıyor yardım için. ya bi yat uyu dinlen derdin ney. bir gün iyiyse iki gün hasta. yediklerine de dikkat etmiyor bazen. dramatik değil mi hala?

dediklerinin bir kısmı doğru. bazen ben de böyle düşünürdüm. ama bi yandan da çocukları kirada kalsın istemiyorlar evleri olursa geçimlerini sağlayabilirler diye düşünüyorlar. mesela kayınlarımdan biri 3 ay işsiz kaldı ama evi olduğu için biriktirdiği birkaç kuruşla bi de kayınbabamın yardımıyla geçindiler. sonra asgari ücretle çalışan biriydi. bu adamın evi olmasaydı hangi parayla kirayı ödeyecek hangi parayla geçinecekti. bi yandan iyi bi yandan da kötü işte. sen en iyisini yapmışsın. insanın kendi evi kendi huzuru gibisi yok.

Canım...kardeşin bi yana da..ben senin iyi niyetine ve sabrına hayretler içinde kaldım...
Severek evlenmiş olsan hadi diyeceğimki insanın gözü hiçbirşeyi görmez..ki; öyle bile olsa o şartlardaki biriyle çıkmak bile cesaret işi.
Kayınvalide..kayınpeder..ayrıca 5 erkek..aynı evin içinde yaşıyacak...
3 elti aynı binada...artı ikide görümce....
Hiç mi gözün korkmadı be canım...
Bu zamanda kimse kayınvalideyi bile istemez...hatta aynı binada ayrı olsa bile çekemez..dahası...aynı sokak..aynı semtte olmak istemez.
O evin içindekiler dünyaya inmiş melekler bile olsa..enazından varlıkları rahatsız eder.
Seni gerçekten tebrik ederim.
Sen tüm bunlara katlanabilmişsen eğer...kardeşin neden yapamasın..üstelik senin yaşantına az çok şahit olmuş bile bile istiyor.
Karşılıklı herkes birbirini isterken sen neden üzülüyorsun ki...
Eşinin iyi biri olduğunu söylüyorsun...kardeşi neden iyi olmasın...sinir olmanın sebebi aynı evde yaşıyor olmanızdandır...her halini görüyorsun...bu daha güzel değil mi...kimsenin evleneceği insanı ev yaşantısında görme şansı yok...kardeşinin adına bunlara sen şahit oluyorsun..ve..öyle fazla kusuru da yok bence...kaldı ki insan kendi erkek kardeşine bile sinir olabiliyor aynı evde yaşarken.
Eminim kız kardeşinde senin kadar iyi niyetlidir...
Hiç kendini üzme...herşey güzel olacak.
.

ikisininde karakteri ayni neredeyse, bence çok iyi anla$irlar, hem kaynanlar iyi insanlarmi$ anlayi$ gösterirler merak etme bence, hayirli i$e benziyor istihareye yatmanizdan belli :)

iyi anlaşıyorlar inşallah daha da iyi olurlar. halamın oğlu geldi aklıma. uyuşuk diye hepsi dalga geçermiş onunla. şimdi ise abisi ve kardeşlerinin patronu. adam kıytırık bir atölyeyi 5 katlı işhanına çevirdi. kaynıma da saf falan diyorum bi yerlere müdür falan olurmuş. eyvah eyvah eğer kardeşim ablam seni hiç istemiyordu zamanında falan derse önce benden alır intikamını

bu lafı çok bunaldığımda düşünürüm. Allahım bu kar çok fazla değil mi derim. sonra da elbet Rabbimin bir bildiği var derim.

valla dramatik filan değil
kaynananız hastalığını bahane olarak pek güzel kullanıyor
benim de etrafımda şeker hastaları var ve de hiç öyle kaç gün kendine gelemeyen görmedim
ayrıca bir doktor olarak da söylüyorum
resmen ilgi odağı olmak için bahane yapmış ve de pek güzel başarmış

kader işte böyle birşey. karşıma oturup konuştuğu an işte bu dedim. bu evleneceğim adam. o gün de inanılmaz yakışıklıydı. öyle güzel konuşuyordu ki saatlerce dinleyebilirdim. hem güzel bir mesleği vardı. evin içinde fazla durmam diye düşündüm. kısmet demek ki bir kere gördü. ertesi günü telefonda konuştuk. sonraki gün istemeye geliyoruz dedi. delilikti belki yaptığım. ama pişman değilim. ev işlerinden yorulduğumda ya da bişeye canım sıkıldığında hemen beni güldürür teselli eder. başka türlü katlanamazdım yoksa. kaynım da çok iyi. evin içi çok zor kardeşim umarım bu yükün altından kalkar.

halam da şeker hastası ama onu hiç böyle görmedim. kaynanamınki bi acayip. bişeye sinirlendi mi öyle oluyor bi de yemeğine dikkat etmedi mi. mesela halam elma yiyebiliyor ama kaynanam yiyemez. anında fenalaşıyor. belki çeşitleri vardır şeker hastalığının. ilgi çekmeyi de seviyor aslında. aman günahını almiyim. sonra başıma gelir falan.

Canım sorun kaynanan değil ki...neden ısrarla kaynanan kötüleniyor anlamış değilim...eşinin ailesi çıkarcıymış gibi yorum yapmış bir arkadaş.
Sen o eve geleli 1,5 yıl olmuş daha..sen gelmeden önce o insanlar bakımsızlıktan sürünmüyordu heralde...sayabildiğim kadarıyla 10 çocuk yetiştirmiş kadın...sen gelmeseydin de yaşayıp gideceklerdi.Üstelik mecbur da değildin o evde yaşamaya..kabul etmeseydin zor mu kullanacaklardı. 2 yıl sabredip ev sahibi olmuşsun..sizin gelirinizi elinizden almamış sonuçta bu çıkarcı! insanlar..
Canım hiç kalbini bozma...sen nesli tükenmiş güzel yürekli bir insansın gerçekten.

.

çok güzel anlatmışinız

Sizinki sadece kendi zanniniz...Belkide kizkardesiniz ve kayniniz sizden daha iyi olacaklar...Zamanin nelere gebe oldugunu bilemeyiz..sizin gördügünüz kadari ile varddiginiz sonuc kayinizin saf oldugu ama iini bilemezsiniz belkide esinizdden daha zeki...Birakin sevmisler istemislerse..Yillar önce kardesim elti olacagimizi rüyasinda görmüs diyorsunuz, belliki kardesiniz kalbi temiz biri ALLAh yolunu acik eder insallah...

Off Allah im eve bakkk. O kalabalikta tabii ki de ne evliligin tadi cikar ne bebegin ne de baska biseyin. Anca hizmet et dur butuuun gun. Insan kendi evinin sultani olmak istemez mi? Ama hata sizde. Bile bile boyle evlilip yaparsaniz boyle yorulursunuz iste.. Simdide ayni seyi bile bile kardesiniz yapiyor ve cok ta istekli. O zaman birak ne istiyorsa onu yasasin sanane. Iki tarafta memnun. Bosverrrr sen kendi hayatina bak. Acima acinacak hale gelirsin demisler. Uyarini yaptinnn gorevin tamamlandi.

kaynanamlar asla çıkarcı insanlar değiller. düğün yapıldı altınlarımın bi tanesine bile dokunmadılar. hatta kaynanamın yeğeni bizden 1 hafta sonra evlendi. anne ne takıcaksanız benim altınlardan alın dedim. o da olur mu öyle şey elimi bile sürmem ev için biriktir dedi. eşimin maaşına dokunmadılar bile. hatta bizi ayırmak için acele ettiler ki sıra ötekine gelsin. ev işi gecikti çünkü eşim askere gitti. 2 ay da işsiz kaldı. onların tek derdi çocuklarını kirada oturtmamak. hem ne olmuş onlara biraz hizmet ettiysem. beni başlarının üstüne koyuyorlar. hamileyken annemlere gittim kayınbabam aradı metrobüste başın dönmüş. dönüşte kaynını göndericem bi taksi tutup getirsin seni sakın metrobüse binme dedi. kaynanam etrafımda dönüyordu hamileyken canın ne çekiyor söyle gidip alayım diyordu. eltilerimden bir gün ayırmadı yabancı olduğum halde. kaynanam biraz rahatsız. şekeri çok yükseliyor. abisinin ölümünden sonra toparlanamamış uzun bi süre. sonra böyle şeker tansiyon ne varsa çıkmış işte. burda neler okuyoruz kaynanalar böyle eltiler görümceler şöyle diye. benimkiler iyi çok şükür. tek derdim kardeşimin uzun süre kalıcak olması. çünkü kalabalık ev yorucu oluyor. bugün konuştum kardeşimle sözlüm bana değer veriyor beni seviyor ne desem tamam diyor dedi. bunları duyunca içim rahatladı. napalım herkesin her istediği olmuyor biraz çekicek artık.

dediğin gibi kardeşim çok iyi yürekli kalbi temiz. kaynım da öyle. kısmet vardır bir hayır demek ki. saf dediysem öyle herkes kandıramaz onu. sadece konuşulan konularda değişik bir fikri yok kim ne söylese aynısını tekrar ediyor. buna da sinir oluyorum. ne bilim belki de kardeşim için üzülüyorum o yüzden de kaynıma sardım böyle. yoksa seviyordum onu eskiden. güzel temennin için de teşekkür ederim

karışmıyorum zaten. olan oldu. dünden razıydı. kaynımı gördüğü ilk gün beğenmişti. evet ya ikisi de menunsa bananesi

İşte Kardeşlik Böyle Bir Şey..
Kayınvalidem İyi, Kayınpederim İyi..
Ama Kardeşim Yorulacak Hayatın Tadını Çıkaramayacak..
Düşüncesinden Kendini de Alamıyorsun..

Olmuş İle Ölmüşün Önüne Geçemezsin..
Daha Fazla Bu Olayı Dürtüm Durursan KArdeşinle Aran Bozulur..
Allah Hayırlısı Neyse Herkese Onu Versin..
Hayırlı Eş, Hayırlı Evlat..

aynen öyle hatta ben evin içinde kalsaydım da ona ev alsalar diye düşündüm ama eşim de rahat değil evin içinde. düşünsene odada eşinle yalnızsın tık tık kapı. abi telefonunu alabilir miyim abi bilgisayarda bişeye bakabilir miyim abi dersle ilgili bişey sorucam. mağara adamı bi kaynım var. sözde üniversite okuyor ama tam bir odun. yatak odasının kapısında zırt pırt ne işin var ya. diğerleri öyle değil. istisna işte. gerçi kardeşim yaşamaz böyle bi sorun çünkü kaynıma pek işleri düşmüyor. ama intikamımı alıcam mağara adamından nasıl olsa o da bir gün evlenecek
herşeyin hayırlısı. şer bildiklerimizde hayır hayır bildiklerimizde şer olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…