kızkardeşim ve kaynım :(

Öncelikle yazdıklarınızı okuyunca yaşantınızdaki zorluğa rağmen tatminkar oluşunuza hayran kaldım.
Ne olursa olsun ev ev üstüne olmuyor ve mutlaka sıkıntılar yaşamışsınızdır ama siz iyi taraflarla mutlu olmuşsunuz ve yazınızada bunu yansıtmışsınız.

Sizi tebrik ediyorum.

....

Siz kardeşinize gereken uyarıda bulunmuşsunuz ve bu saatten sonra bunları dillendirip kimseyi üzmenin faydası yok bence.
Bu şekilde uyarıya devam ederseniz ileride size yansıyacak bu sıkıntılar.

NE ŞİMDİ NEDE DAHA SONRA hiçbirşekilde müdahale etmeyin bence VE HATTA kardeşiniz sizinle dertleşmek isterse çoğu konuya müdahil olmayın.

Bırakın görmesi gerekenleri kendi görsün, SİZ KENDİ GÖZÜNÜZLE GÖSTERMEYİN ONA.

Kardeşlerin aynı eve gelin gitmesi çok zordur özellikle ablalar için.
Koruma içgüdünüzle zamanla kendi yuvanıza bile zarar verebilirsiniz.
Bunlar defalarca görülmüştür örneklerde.

Eğer çok dahil olursanız konulara her sıkıntı size yansıyacak yansıtılacaktır.
Bundan sonraki adımlarınızda dikkatli olmalısınız.

Şimdi ikisine hayır ve mutluluk dualarınızı yollarsınız gerisi taktir Mevla nın.

sen gerekenleri söylemişsin kızkardeşine bundan sonra artık müdahale etme mutlu olmaları için dua et.olan olmuş zaten yüzükler takılmış kızkardeşin herşeyi kabul etmiş.sende olumsuz düşünme herşey güzel olacak diye düşün canım:KK31:

selam kızlar 1 aydır içim içimi yiyiyor. bir buçuk sene önce görücü usülü evlendim. eşim tam istediğim gibi biri. onu çok seviyorum. evlenince evin içine geldim. kaynanam kayınbabam ve 4 kaynımla yaşamaya başladım. kayınbabam dünyalar iyisi. bebeğime bakıyorum yemek yiyemiyorum bazen getir kızım ben bakayım bebeğe sen yemeğini ye diyor. sofrada yoksam mutlaka çağırıyor. beni çok seviyor. kaynanam da çok iyi. sadece temizlik takıntısı var. haftada iki mutlaka temizlik yapılacak. bi de şeker hastası bir gün iyiyse bir gün hasta. benden büyük 3 eltim daha var onlar kaynanamın akrabası. ben yabancıyım. ama Allah için bir güne bir gün bir gelinini ötekinden ayırmadı. eltilerimle aynı apartmandayız çok iyi anlaşıyoruz. bir işim varsa geldiklerinde hemen yardım ederler oturup dertleşiriz gülüp eğleniriz. öyle kıskançlık falan asla yok aramızda. iki görümcem var yengelerini abilerinden çok severler. büyüğü çok alıngan küçüğünün de biraz dili uzun. kayınlarım da çok iyi onlar olmadı mı evin tadı tuzu yok. 3 tanesi okula gidiyor biri çalışıyor. buraya kadar herşey güzel. ama bir ay önce kaynanam kaynıma kız isteyecekti benim kızkardeşimi söylediler. kardeşim zaten meyilliydi kaynıma hal ve hareketlerinden belli oluyordu. neyse konuştular ikisi de tamam dedi. söz kesildi. o kadar engel olmaya çalıştım. evin içi dedim zor dedim anlamadı. herkes iyi hoş ama evin işi hiç bitmiyor. eşimle aynı saatte uyuduğum nadirdir. annemler 20 dakkalık mesafede ama 2 ayda bir anca görüyorum kaynanam şeker hastası ikide bir gidemiyorum annemlere. eltimlerin çocukları iki günde bir yukarda küçük oldukları için çok yaramazlar. ben evi temizliyorum onlar gelip batırıyor. uykuya hasret kaldım şu bir buçuk senede. askeriyede gibi hissediyorum kendimi. kendime vakit ayıramıyorum. resmen eve hapsoldum hiçbir akrabamı ziyaret edemiyorum. zaten evin içindeyim diye ne akrabalarım ne de arkadaşlarım gelip gitmiyor bana. yeni ev aldık kaynanamlara yakın. paramız azdı. eski evlere bakıyorduk aylardır ama kısmet işte sıfır bir daire aldık ödemeler taksitle ev çok güzel yapılacak. herşey bizim istediğimiz gibi olacak. yeri merkezi. ama sevinemedim bile. kızkardeşim yüzünden. o benim gibi çabuk ayrılmıycak. çünkü öteki kaynımın evlenmesine daha 4-5 yıl var. bir buçuk senede kendimi çok yorulmuş hissediyorum. ne evliliğimden ne hamileliğimden ne de çocuğumdan birşey anlamadım. kardeşim de aynı şeyleri yaşıyacak. evim yakın olucak gelip yardım ederim ona ama sürekli yanında olamam. kaynıma sinir oluyorum zaten bir aydır. her hareketi gözüme batıyor. iyi yakışıklı çalışkan tuttuğunu koparan biri ama saf bi tarafı var. çocuk gibi. televizyonda ne haber takip eder ne de başka birşey oturup müzik dinler. saçma sapan dizileri izler. herkes oturup bir mesele hakkında konuştu mu o mutlaka birinin söylediği lafın aynısını tekrar eder. hiçbir zaman değişik bişey söylemez. sinir oluyorum bazen. belki de eşimle kıyaslıyorum onun gibi olsun istiyorum. eşim nerde ne konuşacağını bilir kendini sürekli geliştiriyor. akrabalarım onu çok seviyor. çok zeki onunla hep gurur duyuyorum. düşünün ki eşim ilkokul mezunuymuş tekstilde çalışırken okumak istemiş mühendis olmuş.
kızkardeşimle kaynımın fıtratları aynı. o da aynı kaynım gibi. bunlar evlilikte ne katıcaklar kendilerine. tamam kaynım çok değer veriyor kardeşime. onu çok seviyor ama benim hiç gönlüm yok. kızkardeşim çok güzel isteyeni çok oldu. söz günü bile ona kızdım artık başını duvarlara vur dedim. inanın kaynım da eşim gibi ya da diğer kayınlarım gibi akıllı fırlama bişey olsaydı tamam diyicektim ama saftirik işte. yenge artık bi yüzük takayım da herkes sözlü olduğumu bilsin peşimi bıraksın artık kızlar diyor. çıktığı kızların resmini görmesem bişey sanıcam onları. sinirlerim çok bozuluyor. saftirik kaynıma mı sinirlenim evin zorluklarını çekecek olan salak kardeşime mi bilmiyorum. çok üzülüyorum ya... kardeşim yıllar önce elti olacağımızı rüyasında görmüştü. isteme zamanı istiare rüysına yattı çok güzel bir rüya gördü. annem de yattı rüyaya o da beyaz kumaşın üstünde parlak pullu büyük bir balık görmüş. belki hayır vardır bu işte. insan bazen geleceği göremiyor.
ben çıkınca kardeşim gelecek diye aldığım ev bile beni mutlu etmiyor. şu bir aydır daralıyor boğuluyor gibiyim. iyi bişeyler duymaya ihtiyacım var :KK5:

umarım bu düşüncelerinizi kardeşinize anlatmamışsınızdır kafası bulanıp aileye ve eşine ön yargılı gelecek bırak kardeşin yaşasın ve görsün bilmiyormu senin yaşadıklarını görmüyormu sen uyarmışsında ee nepcan bundan sonra onlarımı kafaya takacan evime bile sevinemiyorum diyosun sen 1.5 senedir orda yaşıyosun kardeşinde 4 sene yaşasın sanane ortam çok kötü değil anlattığın kadarıyla hem başkalarının dertleriyle hayatını batırma boşverr herkesinde aklı var onlar düşünsün sen kocanla mutlu ol takma içlerine girme karışma

bence kesinlikle müdahale etmeyin
kardeşinizi korumak isteğinizi anlıyorum fakat bence yanlış yapıyorsunuz.
Kaynım saf demişsiniz ama kardeşinizin de liseyi ite kaka bitirdiğini söylemişsiniz.
Kaynım çalışkan ve yakışıklı demişsiniz kardeşim güzel demişsiniz. Ne güzel işte bulmuşlar denklerini. Birbirlerine uygunlar.Ayrıca kendini geliştirmek nedir. Haber izleyerek mi gelişiyor insan. Müzik dinlemek , dizi izlemek geliştirmez mi insanı?Kardeşiniz belki sıkılacak sürekli haber ve belgesel izleyen insandan. Bence kendi gözünüzden olan durumu kardeşinize yansıtmayın. Kendi yuvanızı bile riske atabilirsiniz.

Sen sana düşeni yapmışsın.
Hayırlısı demekten başka bir çaremiz var mı canım benim?
Şahsen ben öyle bir evde yapamazdım. Helal olsun sana ... Ellerinden öpülecek kadınmışsın canım. :KK16:

önemli olan kardeşinizin ne istediği o onu istiyorsa siz ne derseniz deyin dinlemez hatta sizin kendisini kıskandığınızı düşünür en iyisi yorum yapmayın başıma gelen bir olayı anlatayım amcama kız bakmaya gittik ben fazla beğenmemiştim ne olur doğruyu söyle dedi bende beğenmediğimi söyledim seneler sonra karısına zaten yeğenim seni istememişti demiş oda bana demişti yani ilerde senin ne düşündüğünü kaynın duyar kötü kişi olursun onlar karı koca olucaklar her ne kadar kardeşide olsan onlar biribiryle herşeyi paylaşacaklar kötü kişi olmak istemiyorsan olanlara yorum yapma izle sadece kendi mutluluğuna bak..

o değil de kaynanan şeker hastası olması seni neden bağlıyo
ayrıca şeker hastaları yatalak bakıma muhtaç insanlar da ben mi bilmiyorum
çok dramatikleştirmişsiniz ya olayı
ilaçlarını filan düzenli alsın bişi olmaz bir sürü diyabetik var

böyle şeyler okuyunca halime bin şükür diyorum..yani bahsettğinz aile çok kalabalık..
kayınpedernz kayınvalidenz ise temzlikçi sırası yapıyor gibi..çocuklarına eş değilde geçiçi hizmetçi arıyorlar sankı..biri geldmi diğeri tasınıyor..bu nasıl iştir yahu...
kardeşin demedmi ben birlik oturmam diye..
allahım benim nişanlm evn tek erkeği,annesi çalşıyor babası emekli ama evde durmaz çok şükr sağlklıda ikisi,temzler kendi işlerni kendleri görrler...ben nişanlanrklen evleri çok büyük oldgu için gel bizimle otur ev alana kadar dediler ama yok bi oda bi salona oltrcam bi üst katlarnda küçük çatı katı ama kapım ayrı olsun dimi...
hoş başta orayıda istemedim ama sonra nişanlm için gelecğmz için bi süre kabul ettim..buna rağmen bana karşı anlayş gösterdiler..
ne o öyle evde kayınlar,eltiler bi arada..
sen ne kadar huzurluyuz anlaşıyorz desende bak ömründen 1,5 yıl gitmiş kendini unutmuşsun..
senin sucun değil tabi eşinin ailesi çıkarcı kesinlikle..
allahtan eşin becerklymş ev almış arkadaşım hayırlı günlerde otrmak nasp olur ini.
annende rüyasında hayrlı görmş ben istiare ryalarna kesnlkle inanarım..
mesleğimi bile istarye yatarak seçmiştim çok şükür kazasz belasız oklmu biitirdim hemende işe girdim iyi kazanıyorum..
vardır bi hayır sıkma canını ama dedğim gibi eşinin ailesi sinir bozucu...

Son düzenleme:
ikisininde karakteri ayni neredeyse, bence çok iyi anla$irlar, hem kaynanlar iyi insanlarmi$ anlayi$ gösterirler merak etme bence, hayirli i$e benziyor istihareye yatmanizdan belli :)

ee önce çok iyiler eltilerim gelir temizlik bile yapar yardım ederler demişsin sonrada ne bilim başıyla sonu tutmuyor

Yani bukadar kafana takma bencede onlar gençler çalışıp birseyler kazanarak senin gibi yeni bir eve çıkabilirler bukadar düşünme.Kardeşimde bazı şeyleri bilerek evet demiştir.

herşeyi bile bile evet dedi zaten. hayırlısı buymuş demek ki. çok mu abartıyorum bilmiyorum ama kardeşime üzülüyorum işte.

anladıgım kadarıyla tek derdin kardeşininde senin gibi yorulmasından kendine vakit ayıramamasından endişe ediyorsun.
herkes bir olmaz ki belki o daha fazla vakit ayırabilir kendine..
hem evden siz gidiceksiniz 3 kişi ayrılcak 1 kişi girecek..
herkes kendi kaderini yaşar neticede sen aralarını yapmamışsın..
tabi bi abla olarak kardeşini uyarırsın artık iş ciddiye binmiş sen bu saatten sonra kötü birsey söylersen inan kötü sen olursun.
hakkınızda hayırlısı olsun..
sen kendi evini mutlulugunu düşün şuanda ..

aslında sorun onun 4*5 yıl kalması. inan şu bir buçuk senenin sonunda kendimi inanılmaz yorgun hissediyorum.başıma yastığa her koyduğumda kendimi tatilde hayal ediyorum.

canım cok sanlısın bence ve kardeşinde öyle olucak
iyisiyle kötüsüyle evlilik hem cok güzel hem cok agır bir sorumluluk
senin yanında kim olsaydı belkide yine aglayıp sızlıcaktın..
kim olursa olsun bazı işleri sen yapmak zorundasın

hepimiz yaşıcaz

o yüzden dert etme
hem bak ne güzel ablası var yanında..
içini ferah tut bence

içimi rahatlatan da ona yakın olmam zaten. napalım ayrı eve çıkana kadar destek olucam artık.

madem o kadar kötü, niye aynı sartlara katlandınız..siz uyarmak için elinizden geleni yapmışsınız.Bundan sonrasına karışmak düşmez kimseye.. Kendi tercihi..

aynı şartlara katlandım çünkü davulun sesi uzaktan hoş gelir. evin içine gelince anladım zorluğu. şimdiki aklım olsaydı yine evet der miydim. kesinlikle derdim. çünkü eşimi çok seviyorum. kardeşim de sevip herşeye katlanacak belki. ama benim eşim hep yanımdaydı. haklı haksız ayırmasını biliyordu. her ortama ayak uydurabiliyordu. burnu bir karış havada teyzelerim bile onu çok beğeniyor. gerçi kaynım kardeşime demiş annemle bi sorun olursa anneme cevap verme gel bana kız benden çıkar sinirini ben sana bişey demem. inşallah dediği gibi çıkar da kardeşimi üzmez. evin içi zor en büyük destekçisi ben olucam yenge dedi. bi iki sene dayanıcak dedi. ne bi iki senesi en az 5 sene evin içinde kalıcaksınız dedim rengi gitti. o da istemiyor evin içini ama napsın kiraya çıkamazlar mecbur ev alana kadar kalıcaklar. ben söyliyceğimi söyledim kardeşime kararını öyle verdi zaten.

Kardeşin için endişelenmişsin ama bence işin bir de bu yönüyle bak
eşinin ailesi senden ve senin ailenden o kadar memnunmuş ki
kardeşini istemişler,
bence kardeşine de olumsuz cümleler söyleme ilerde pişman olursun
kardeşin kaynına söylerse ablam bu şekilde söylemişti diye
bir kavgalarında yada tartışmalarında boş yere sen kötü olursun

aynen öyle benden ve ailemden memnun oldukları için gidip kızkardeşimi istediler.
dediğin çok doğru bir kavgalarında falan ben kötü olurum. ya ben hiç orasını düşünmedim. sağol canım ya iyi akıl verdin. sesimi çıkarmam artık.

farklı farklı hayatlar yaşıyor herkes. ama annemin bir sözü vardır ki hep kulağımda çınlar.
"Allah dağına göre kar verir. kimseye taşıyamayacağı yük vermez.. "
iyi şeyler söylemek herkes ister ama sonucu değiştiremeyiz. inşallah herkes için en hayırlı olanı budur.

sen gerekenleri söylemişsin kızkardeşine bundan sonra artık müdahale etme mutlu olmaları için dua et.olan olmuş zaten yüzükler takılmış kızkardeşin herşeyi kabul etmiş.sende olumsuz düşünme herşey güzel olacak diye düşün canım:KK31:

herşey güzel olucak inşallah ama üzülmeden edemiyorum. bu saatten sonra dua etmek en doğrusu. mutlu olucaklarına inanıyorum ama çektiklerimi kardeşim de çeksin istemiyorum. evin içi gerçekten de çok zor.

umarım bu düşüncelerinizi kardeşinize anlatmamışsınızdır kafası bulanıp aileye ve eşine ön yargılı gelecek bırak kardeşin yaşasın ve görsün bilmiyormu senin yaşadıklarını görmüyormu sen uyarmışsında ee nepcan bundan sonra onlarımı kafaya takacan evime bile sevinemiyorum diyosun sen 1.5 senedir orda yaşıyosun kardeşinde 4 sene yaşasın sanane ortam çok kötü değil anlattığın kadarıyla hem başkalarının dertleriyle hayatını batırma boşverr herkesinde aklı var onlar düşünsün sen kocanla mutlu ol takma içlerine girme karışma

boş yere üzüyorum kendimi ne güzel işte ev almışım rahata ericem. herkes kendinden sorumlu. yorumları okudukça boş yere üzüldüğümü anlıyorum.

bence kesinlikle müdahale etmeyin
kardeşinizi korumak isteğinizi anlıyorum fakat bence yanlış yapıyorsunuz.
Kaynım saf demişsiniz ama kardeşinizin de liseyi ite kaka bitirdiğini söylemişsiniz.
Kaynım çalışkan ve yakışıklı demişsiniz kardeşim güzel demişsiniz. Ne güzel işte bulmuşlar denklerini. Birbirlerine uygunlar.Ayrıca kendini geliştirmek nedir. Haber izleyerek mi gelişiyor insan. Müzik dinlemek , dizi izlemek geliştirmez mi insanı?Kardeşiniz belki sıkılacak sürekli haber ve belgesel izleyen insandan. Bence kendi gözünüzden olan durumu kardeşinize yansıtmayın. Kendi yuvanızı bile riske atabilirsiniz.

birbirlerine çok benziyorlar aslında. benle eşim de benzeriz birbirimize arada sırada atışmalarımız olsa da mutluyuz çok şükür. Rabbim pişmanlık vermesin. kardeşim rüyasında bile onun hayırlı olduğunu gördü zaten.

Sen sana düşeni yapmışsın.
Hayırlısı demekten başka bir çaremiz var mı canım benim?
Şahsen ben öyle bir evde yapamazdım. Helal olsun sana ... Ellerinden öpülecek kadınmışsın canım. :KK16:

:KK1: sağol canım ya. sabır işte. o değil de kaynanamın 10 tane çocuğu var. zavallı büyük eltim evlendiğinde hepsi bekarmış. üstüne üstlük eltimin 7 sene çocuğu olmamış. kocası inanılmaz sinirliymiş. heykeli dikilecek kadın aslında. :nazar:

X