selam kızlar 1 aydır içim içimi yiyiyor. bir buçuk sene önce görücü usülü evlendim. eşim tam istediğim gibi biri. onu çok seviyorum. evlenince evin içine geldim. kaynanam kayınbabam ve 4 kaynımla yaşamaya başladım. kayınbabam dünyalar iyisi. bebeğime bakıyorum yemek yiyemiyorum bazen getir kızım ben bakayım bebeğe sen yemeğini ye diyor. sofrada yoksam mutlaka çağırıyor. beni çok seviyor. kaynanam da çok iyi. sadece temizlik takıntısı var. haftada iki mutlaka temizlik yapılacak. bi de şeker hastası bir gün iyiyse bir gün hasta. benden büyük 3 eltim daha var onlar kaynanamın akrabası. ben yabancıyım. ama Allah için bir güne bir gün bir gelinini ötekinden ayırmadı. eltilerimle aynı apartmandayız çok iyi anlaşıyoruz. bir işim varsa geldiklerinde hemen yardım ederler oturup dertleşiriz gülüp eğleniriz. öyle kıskançlık falan asla yok aramızda. iki görümcem var yengelerini abilerinden çok severler. büyüğü çok alıngan küçüğünün de biraz dili uzun. kayınlarım da çok iyi onlar olmadı mı evin tadı tuzu yok. 3 tanesi okula gidiyor biri çalışıyor. buraya kadar herşey güzel. ama bir ay önce kaynanam kaynıma kız isteyecekti benim kızkardeşimi söylediler. kardeşim zaten meyilliydi kaynıma hal ve hareketlerinden belli oluyordu. neyse konuştular ikisi de tamam dedi. söz kesildi. o kadar engel olmaya çalıştım. evin içi dedim zor dedim anlamadı. herkes iyi hoş ama evin işi hiç bitmiyor. eşimle aynı saatte uyuduğum nadirdir. annemler 20 dakkalık mesafede ama 2 ayda bir anca görüyorum kaynanam şeker hastası ikide bir gidemiyorum annemlere. eltimlerin çocukları iki günde bir yukarda küçük oldukları için çok yaramazlar. ben evi temizliyorum onlar gelip batırıyor. uykuya hasret kaldım şu bir buçuk senede. askeriyede gibi hissediyorum kendimi. kendime vakit ayıramıyorum. resmen eve hapsoldum hiçbir akrabamı ziyaret edemiyorum. zaten evin içindeyim diye ne akrabalarım ne de arkadaşlarım gelip gitmiyor bana. yeni ev aldık kaynanamlara yakın. paramız azdı. eski evlere bakıyorduk aylardır ama kısmet işte sıfır bir daire aldık ödemeler taksitle ev çok güzel yapılacak. herşey bizim istediğimiz gibi olacak. yeri merkezi. ama sevinemedim bile. kızkardeşim yüzünden. o benim gibi çabuk ayrılmıycak. çünkü öteki kaynımın evlenmesine daha 4-5 yıl var. bir buçuk senede kendimi çok yorulmuş hissediyorum. ne evliliğimden ne hamileliğimden ne de çocuğumdan birşey anlamadım. kardeşim de aynı şeyleri yaşıyacak. evim yakın olucak gelip yardım ederim ona ama sürekli yanında olamam. kaynıma sinir oluyorum zaten bir aydır. her hareketi gözüme batıyor. iyi yakışıklı çalışkan tuttuğunu koparan biri ama saf bi tarafı var. çocuk gibi. televizyonda ne haber takip eder ne de başka birşey oturup müzik dinler. saçma sapan dizileri izler. herkes oturup bir mesele hakkında konuştu mu o mutlaka birinin söylediği lafın aynısını tekrar eder. hiçbir zaman değişik bişey söylemez. sinir oluyorum bazen. belki de eşimle kıyaslıyorum onun gibi olsun istiyorum. eşim nerde ne konuşacağını bilir kendini sürekli geliştiriyor. akrabalarım onu çok seviyor. çok zeki onunla hep gurur duyuyorum. düşünün ki eşim ilkokul mezunuymuş tekstilde çalışırken okumak istemiş mühendis olmuş.
kızkardeşimle kaynımın fıtratları aynı. o da aynı kaynım gibi. bunlar evlilikte ne katıcaklar kendilerine. tamam kaynım çok değer veriyor kardeşime. onu çok seviyor ama benim hiç gönlüm yok. kızkardeşim çok güzel isteyeni çok oldu. söz günü bile ona kızdım artık başını duvarlara vur dedim. inanın kaynım da eşim gibi ya da diğer kayınlarım gibi akıllı fırlama bişey olsaydı tamam diyicektim ama saftirik işte. yenge artık bi yüzük takayım da herkes sözlü olduğumu bilsin peşimi bıraksın artık kızlar diyor. çıktığı kızların resmini görmesem bişey sanıcam onları. sinirlerim çok bozuluyor. saftirik kaynıma mı sinirlenim evin zorluklarını çekecek olan salak kardeşime mi bilmiyorum. çok üzülüyorum ya... kardeşim yıllar önce elti olacağımızı rüyasında görmüştü. isteme zamanı istiare rüysına yattı çok güzel bir rüya gördü. annem de yattı rüyaya o da beyaz kumaşın üstünde parlak pullu büyük bir balık görmüş. belki hayır vardır bu işte. insan bazen geleceği göremiyor.
ben çıkınca kardeşim gelecek diye aldığım ev bile beni mutlu etmiyor. şu bir aydır daralıyor boğuluyor gibiyim. iyi bişeyler duymaya ihtiyacım var