Kızımın sorunu

neden bilgi sahibi olmayalım ki
rehber öğretmenin yönlendirmesi ile psikoloğa götürdük ve psikologta aynı şeyleri söyledi.şuan süreci takip ediyor ve bizde durumu gözlemliyoruz
uygun gördüğünde psikiyatra yönlendiricem diyede söyledi

çünkü basit bir google araması ile dahi davranış terapileri ile çözüme ulaşmayacağı yazıyor ve verdiğiniz yanıtlar da hiç fikir sahibi değişmişsiniz gibi. kızımın sağlığını rehber öğretmenin yönlendirmesi ile çözüme kavuşturmaya çalışmazdım ben olsam.

Dehb'li yegenime tanisini psikiyatr koydu, ardindan bir sure kendisiyle devam edip ek sikintilari da oldugu icin (2 yasindan beri doktor kontrolunde ilerliyorlar hatta daha erken bile olabilir, cunku ufak tefek takintilari vardi) ergoterapi, ozel egitim vb desteklerde aldi, yani oncelik psikiyatrist olmali, dehb teyzesi olarak yaziyorum bunu.

Kendi kizimi da gelisim surecinde yasadigi bazi sorunlar icin oncelikli olarak psikiyatriste goturdum, hala daha gidiyoruz ve doktor gerekli gorurse ilac destegi verecek, ya da terapi icin psikoloğa yonlendirecek.

Siz once niye psikologa gittiniz bende bunu anlamadim acikcasi.
çünkü bu şekilde bilgi verildi.eşimde bir kaç uzmana sordu ve rehber öğretemende dahi lhepsi aynı şeyi söyleyince psikoloğa götürdük ama sanırım yanlış yapıyoruz şuan bilemedim yorumlar kafamı karıştırdı

çünkü basit bir google araması ile dahi davranış terapileri ile çözüme ulaşmayacağı yazıyor ve verdiğiniz yanıtlar da hiç fikir sahibi değişmişsiniz gibi. kızımın sağlığını rehber öğretmenin yönlendirmesi ile çözüme kavuşturmaya çalışmazdım ben olsam.
bakın ben fikir sahibi olmadığım için değil,yanlış birşey yapmamak adına yazdım
bizde kafamıza göre psikoloğa götürelim demedik.eşim bir kaç uzmana sordu,rehber öğretmen ve şuan gittiğimiz psikologta aynı şeyleri söylediği için ilk etapta psikoloğa götürüp uygun gördüğünde psikiyatra yönlendirir düşüncesi ile götürdük.bilemiyorum yinede emin olamadığım için buraya yazdım.
doğrusu ne ise o olsun istiyorum

çünkü bu şekilde bilgi verildi.eşimde bir kaç uzmana sordu ve rehber öğretemende dahi lhepsi aynı şeyi söyleyince psikoloğa götürdük ama sanırım yanlış yapıyoruz şuan bilemedim yorumlar kafamı karıştırdı

chatGPT'ye sorun. rehber öğretmenlerden daha zeki olduğu kesin.

bilemiyorum yorumlarınız hiç yardımcı olacak tarzda değil
niye yapay zekaya sorayım?ben fikir almak için yazıyorum

çünkü yapay zeka sorduğunuz soruya uygun cevabı bulmak için bütün interneti tarayıp size cevap verme kabiliyetine sahip. siz daha ne olduğunu dahi google yazıp araştırma zahmetine girmiyorsunuz ve bana da sonra yardımcı olmadığımı söylüyorsunuz. demek ki size vereceğim cevapların burada sonuna gelmiş bulunuyoruz.

çünkü yapay zeka sorduğunuz soruya uygun cevabı bulmak için bütün interneti tarayıp size cevap verme kabiliyetine sahip. siz daha ne olduğunu dahi google yazıp araştırma zahmetine girmiyorsunuz ve bana da sonra yardımcı olmadığımı söylüyorsunuz. demek ki size vereceğim cevapların burada sonuna gelmiş bulunuyoruz.
evet teşekkürler

Neden bu kadar beklediniz? Oğlum anaokulundayken öğretmen daha ilk aradığında hemen rehberliğe götürdüm. Ben zaten farkındaydım bir şeylerin normal olmadığının ama adını koyamazdım tek başına, önce bir kendi yaşıtlarının içerisine girmesi lazımdı. Uzman görüşü almam gerekirdi falan, ki bazı teşhisleri zaten ilkokula başladığı zaman koyabiliyorlar. Doktorun resim çizmesini istemesinin bir anlamı var, kullanacağı renklerden neyi çizeceğine kadar. Psikiyatri zaten psikoloğa yönlendiriyor. Kaldı ki terapi uzun bir süreç, bir psikiyatri ile de görüşmenizi tavsiye ederim.

disisplin kurulu kararıyla okuldan alın eğer almasasanız en yakın okula kaydını biz geçirebiliriz diyebilir.
Derste konuştu diye hiçbir çocuğun tasdiknamesi verilemez,suçların kademeleri vardır. Ayrıca veli onayı olmadan hiçbir idare çocuğun kaydını alıp başka bir okula nakledemez.

Derste konuştu diye hiçbir çocuğun tasdiknamesi verilemez,suçların kademeleri vardır. Ayrıca veli onayı olmadan hiçbir idare çocuğun kaydını alıp başka bir okula nakledemez.
sürekli konuşan ve ders işlenişi bozan çocuğa yapılır. şunumu diyorsunuz , çocuk konuş sun ders işlenmesin .
eğer o çocuk konuşursa diğerleride konuşur.
defalarca uyarı ya rağmaen hatta öğretmene karşı çıkmasına rağman, disisplin kurulu gerekeni yapar yapar yönetmelikte var. ama sırasıylar. . sözlü uyarı , yazılı uyayarı, kınama cezası hala devam ederse gider okuldan

sürekli konuşan ve ders işlenişi bozan çocuğa yapılır. şunumu diyorsunuz , çocuk konuş sun ders işlenmesin .
eğer o çocuk konuşursa diğerleride konuşur.
defalarca uyarı ya rağmaen hatta öğretmene karşı çıkmasına rağman, disisplin kurulu gerekeni yapar yapar yönetmelikte var. ama sırasıylar. . sözlü uyarı , yazılı uyayarı, kınama cezası hala devam ederse gider okuldan
Ben kurumumun disiplin kurulu başkanıyım mevzuatı gayet iyi biliyorum hanımefendi. Okuldan atılma olayı öyle hadi biz bu çocuğu gönderiyoruz şeklinde gerçekleşmiyor. Verdiğiniz karar merkez ilçe disiplin komisyonuna gider,bir öğrencinin eğitim hayatını kimse kafasına göre bitiremez. RAM’a sevk var,psikiyatriye yönlendirme var,akran işbirliği var… Kısacası kaybetmek kolay kazanmak zordur öyle yok hadi yollayalım gitsin.

Ben kurumumun disiplin kurulu başkanıyım mevzuatı gayet iyi biliyorum hanımefendi. Okuldan atılma olayı öyle hadi biz bu çocuğu gönderiyoruz şeklinde gerçekleşmiyor. Verdiğiniz karar merkez ilçe disiplin komisyonuna gider,bir öğrencinin eğitim hayatını kimse kafasına göre bitiremez. RAM’a sevk var,psikiyatriye yönlendirme var,akran işbirliği var… Kısacası kaybetmek kolay kazanmak zordur öyle yok hadi yollayalım gitsin.
evet dediklerinizin hepsini yapıyoruz ilçe kendi belirliyor okulu , ders işlenmiyor diyoruz, öğrenci uyarıldığıda dalga geçer gibi cevap veriyor. siz ayrıca niye bana kızdınız .
diğer çocuklar ders işlenmediği için veliler şikayete geliyor. sınıftaki çocuklara zarar veriyor. psikoloğa yönlendiyoruz gitmiyor aile.
hatta aile okula gelmiyor telefonu açmıyor

Back
X