Kızımın sorunu

Hiçbir öğretmen psikolog yada psikiyatri gereksiz demez.
Buraya inanmıyorum.
Ben lısede ögretmenim.
Öğrencide normal olmayan şeyler gördüğümde ilk rehber öğretmenle gorusuyoruz ve sonra velı desteği.
Sonra velıye de bır destek alması gerektiğini söylüyoruz.
Ben dört buçuk yaşına girecek çocuğuma destek alıyorum sımdıden .
Benım esımde beni abartılı bulur ama değil.
Randevusu aldırır ve götürür bizi.
He o götürmese ben kendim gıderım.
Herseyi insan kendi tek basına asamaZ artık farklı bır dünya var.
Hiçbirşey eskisi gıbı deği.
Önceden anneler dinlerdi sorunumuz olunca sımdıkı çağda en şart olan doktorlar.
Gereksiz dedi demedim zaten
Psikoloğa da gitse değişeceğini düşünmüyoruz dediler
Yani kimseye yalan borcum yok inanıp inanmamakta serbestsiniz, olan herşeyi kelimesi kelimesine yazdım
Bizde toplantıda çoğunlukla rehber öğretmen konuştu diğer öğretmenlerde şikayetlerini söyledi, siciline işlemeden alın okuldan dediler

Gereksiz dedi demedim zaten
Psikoloğa da gitse değişeceğini düşünmüyoruz dediler
Yani kimseye yalan borcum yok inanıp inanmamakta serbestsiniz, olan herşeyi kelimesi kelimesine yazdım
Bizde toplantıda çoğunlukla rehber öğretmen konuştu diğer öğretmenlerde şikayetlerini söyledi, siciline işlemeden alın okuldan dediler
Nıye degısmesın.
İnsan gayet değişime acık varlık.
Sız ihmal etmeyin.

Size söylediler tabi ki. Psikolog ile düzelmez denmesi bile sizin umarsızlığınıza söylendi şayet gerçekse.
Oğlumun okulunda var bir çocuk ,saldırgan ,laf dinlemeyen ,sınıfın düzenini bozan, ders dinletmeyen,kısacası çocuk nereden tutsam elimde kalıyor o ayrı(ders dinlediği,ödev yaptığı da yok)ama ailesi aşırı umursamaz,geçen sene anaokulunda da varmış bu gibi sorunlar ve asla bir adım atmamışlar. Bu sene çok şikayet alınca pedagog desteği almaya başladılar ama çocuğu arkadaşlarına vurduğunu söyleme falan diyerek tembihleyen bir aile bunlar. En son idare psikoloğa götüreceksiniz dedi zoraki götürdüler ama öğretmenin yazdıklarını verdiler mi bilmiyoruz(Psikolog evrak göndermişti doldurması için öğretmene) şu an ben ilaç kullanmam çocukta birşey yok diyor bu aile ama bu çocuk gelecekte kendi kendine düzelmeyecek. Bunu anlamıyorlar. Sizde bu mentalitedesiniz/belkide değiştiniz bilemem ama ondan demişlerdir kabullenmiyorsunuz/kabullenmemişsiniz zira.
Önce birşeylerin doğru ve yolunda gitmediğini kabul etmeniz gerekiyor. Kimse sırf konuşuyor diye bir çocuğu okuldan alın demez. Konuşmak laf dinlememek belki otoriteye bir saygısızlık oluyor orada,belki arkadaşlarına kaba davranıyor,zorbalık yapıyor vs vs. Sadece konuşmak değil sorun bunu anlayın önce. Öncesinde yaşananlar olmuştur ki anlatmışlar eski konularınızı bilenler,bu bardağı taşıran son damla olmuş. Sizde ailesi olarak herhangi bir aksiyon almamış,ilgilenmemiş görünüyorsunuz okul idaresinin gözünde.
Psikoloğa da gitse düzeleceğini düşünmüyoruz dediklerinde aslında sorunun bizde olduğunun farkındayım
Ama kızımın bu kadar büyük bir sorunu olduğunu düşünmedim büyüdükçe durulur, düzelir diye düşündüm

Bende bir örnek vereyim. Bizim apartmanımızda bir komşumuz vardı kızı 15 yaşında, eşinden boşanmış anne ve babası ile yaşıyor birde 2 çocuğu
Kız haftada 1 sinir krizleri geçirip evdeki bütün eşyaları atıyor annesine bas bas bağırıyordu. Komşular polis çağırdı. Polise annesi diyor ki alım görürün ben dayanmıyorum bana küfür ediyor kızım diyor
Şimdi burda evet çok büyük bir sorun var ve o kızın destek alması bariz belli ama benim kızımda bu tarz birşey olmadığı için hep geçer diye düşündük. Arkadaşlarına düşkünlüğü zamanla geçer, durulur azalır dedik
Tabiki hatamızı kabul ediyorum zaten

Ben size kisacik birsey yazacagim, birkac onceki mesajda kizinizin lider ruhlu oldugunu, arkadaslarini eve getirip yedirip icirdigini yazmissiniz.

Uzgunum kiziniz lider ruhlu degil, kiziniz arkadaslarindan sevgi dileniyor, evet biraz duymasi sert bir cumle olabilir ama sanirim kendisinin probleminin kaynagi sizden bekledigi sevgiyi gorememesiyle baslamis. Eminim cok sevdiginizi dusunuyorsunuzdur ancak kizinizin beklentileri sizin sevgi dilinizle belliki ortusmuyor

Diger arkadaslar dehb olabilecegini soylemis, bu konuda onlar kadar bilgim olmadigi icin yorum yapamam ancak sevgi eksikligi dehb ile birlesince sonuc sanirim bu olmus.

Bu arada ogretmenlerinin "psikologa gitse de duzelmez" diye soyledikleri kiziniz degil bana kalirsa, sizsiniz. Cunku kiziniz psikologa gidebilir ancak siz psikologdan duyduklarinizi, odevlerinizi uygulamazsaniz elbetteki verim alamazsiniz.

Dilerim hersey guzel olur, yavrucağınız kurtulur bu stresten, ayrica lutfen dehb gibi bir tani alirsa bilime guvenin.

Saglicakla kalin 💕
Çok teşekkür ederim yorumunuz için
Kızımın lider ruhlu olduğunu öğretmeni de söyledi bende fark ediyordum, ancak arkadaşları sevsin diye bu şekilde davrandığının bende farkındayım. Evet elinin açık olması paylaşması güzel ancak benim kızımın durumu bu değil

Elbette çok seviyoruz ve Sevgimizi gösterdiğimizi düşünüyorduk evet fazla ilgi gösteremedik kabul ediyorum ama her fırsatta sevdiğimizi söyleyen bir aileyiz. Kızım konuşurken pür dikkat kızımı dinlerim, arkadaş gibi konuşmaya çalışırım, hafta sonları tatilimde birlikte vakit geçirmek isterim ama bir yerde birşey oluyor ve kopuyor
ben dehb nin bu kadar önemli birşey olduğunu hiç düşünmedim
Ne gerekiyorsa psikolog ve psikiyatr ne söylerse üzerimize düşeni yapıcaz

kızıma 15 yaşında kondu DEHB teşhisi ilaç kullanıyor I iyikiamaiyiki
hiç umurumda değil isterse ömür boyu kullansın yeter ki böyle faydası olsun iyi olsun
Rabbim dermansız hastalık vermesin
ilacı kullanmazsa dikkati dağılıyor odaklanamıyor kullanınca iyi

ayrıca kızımın depresyon anksiyete vs için içtiği başka ilaçlar da var
doktor bunlara geçici demişti
ama tabi DEHB için olanı sanırım uzun zaman içeçecek
sizin ne gibi belirtileriniz olmuştu?
şuan kızınız kaç yaşında?

Alıntı yapamıyorum. Konu sahibi sadece ilaçla düzelme olmayacak. İlaç kızınızın dikkatini toplamasını, kendi duygularını tepkilerini kontrol altına alabilmesini sağlayacak, yine ona sınıfta nasıl davranacağını, akranlarıyla nasıl iletişim kuracağını vs. hepsini siz anlatacaksınız. Sadece uygulaması kolaylaşacak. İlacı verdim sihirli değnek hop bitti diye bir şey yok.
Sporla sanatla hobiyle falan desteklemeniz lazım. Benim oğlum iki ayrı spor dalıyla uğraşıyor. Dramaya da gidiyordu da Allahtan bıraktı. Hafta içi babası hafta sonu ben o kurstan bu kursa koşturuyoruz ki bir uğraşısı olsun.
Çocuk emek ister, bu çocuklar daha çok emek istiyor.
kızım voleybola gidiyor evet faydası oluyor
bu yeni okulunda resime merak saldı,dün resim yapmış kara kalem çalışması
hem ilaç,hem bizim davranışlarımız ile birlikte düzeleceğini düşünüyorum ama kadınlar kulubünde biraz okudum bu durumda olanları,ilaç kullandığı halde sorunu geçmeyen çocuklar olmuş.böyle okuduğum zamanda korkum oluyor elbette

Kendisi yazmış bir yerde DEHB dediler 1. sınıfta diye o yüzden onun üzerinden gidiyoruz. Bir de çok tipik DEHB tablosu. Tabi ben arkadaşın eski konuları görmedim sadece burada anlattığından hareket ediyorum ki o kadarından bile belli.
ilkokul 1. sınıfta psikiyatr demişti ancak biz dehb nin bu kadar zor olacağını düşünmedik geçer dedik ama geçmedi

Evet yüzmeye ben de götürmek istiyorum ama havaların ısınmasını bekliyorum.Dediginiz yöntemi ben de deneyeyim, kötü konuşursan agzinin kenarında çiçek açar gibi.Gerekli gereksiz çok konuşuyor,ona birşeyler anlatırken konuyla alakasiz kendi hayal dünyasından sorular soruyor?Aslanla zürafa arkadaş mi, zürafa aslanı parçalar mi? Ayşe benden büyük mü 50 100 yaşında ölür müyüz?gibi Bazen ne cevap vereceğimi şaşırıyor ve bu duruma üzülüyorum .
bizimde öyle birşey anlatıyoruz mesela o bize konuyla alakasız birşey söylüyor
yada bize birşey anlatacağı zaman bir türlü konuya gelemiyor başka şeyler söylüyor
bizde yüzmeye götürdük evet iyi oluyor,ama orda kalkalım dediğimiz zaman yada babasıyla yüzmek istediği zaman babası şuan değil daha sonra dediğinde hemen kızıyor,sürekli birileride bizimle gelsin istiyor yanımızda birileri olsun istiyor

sizin ne gibi belirtileriniz olmuştu?
şuan kızınız kaç yaşında?
kendisi söyledi ama anne derslerimde bir türlü odaklanamıyorum anlamıyorum diye ağlamıştı
arkadaşlık ilişkileri de iyi değildi
zaten psikiyatriye gidiyordu diğer hastalıkları için doktor test önerdi yapıldı ve dehb

şuan 19 yaşında üniversitede ilaç tabiki içiyor
doktor hafta sonu içme diyor mesela öyle yapıyor

biz anneler hep kafaya takıyoruz ilaç bağımlılık yaparsa vs diye
ama içmezler tedavi olmazlarsa da herşey böyle sarpa sarıyor

Psikoloğa da gitse düzeleceğini düşünmüyoruz dediklerinde aslında sorunun bizde olduğunun farkındayım
Ama kızımın bu kadar büyük bir sorunu olduğunu düşünmedim büyüdükçe durulur, düzelir diye düşündüm

Bende bir örnek vereyim. Bizim apartmanımızda bir komşumuz vardı kızı 15 yaşında, eşinden boşanmış anne ve babası ile yaşıyor birde 2 çocuğu
Kız haftada 1 sinir krizleri geçirip evdeki bütün eşyaları atıyor annesine bas bas bağırıyordu. Komşular polis çağırdı. Polise annesi diyor ki alım görürün ben dayanmıyorum bana küfür ediyor kızım diyor
Şimdi burda evet çok büyük bir sorun var ve o kızın destek alması bariz belli ama benim kızımda bu tarz birşey olmadığı için hep geçer diye düşündük. Arkadaşlarına düşkünlüğü zamanla geçer, durulur azalır dedik
Tabiki hatamızı kabul ediyorum zaten
Ama işte her çocuk farklı,tek tip hareket etmeleri de mümkün değil. Kimisi içine kapanır,kimisi ailesine saldırabilir anlattığınız örnekteki gibi yada kızınız gibi dürtüsel davranabilir.
Erken yol alan aileler zaten daha kolay ve acısız atlatıyorlar zira farkındalık zaten işin bence en önemli yanı. Ha yine de geç kalmadınız tabi ki atlatacaksınız aile olarak birbirinize sırt sırta vererek.

bizimde öyle birşey anlatıyoruz mesela o bize konuyla alakasız birşey söylüyor
yada bize birşey anlatacağı zaman bir türlü konuya gelemiyor başka şeyler söylüyor
bizde yüzmeye götürdük evet iyi oluyor,ama orda kalkalım dediğimiz zaman yada babasıyla yüzmek istediği zaman babası şuan değil daha sonra dediğinde hemen kızıyor,sürekli birileride bizimle gelsin istiyor yanımızda birileri olsun istiyor
Sürekli birilerini istemesi zamanla azalır diye düşünüyorum.Yani istemesinde de sıkıntı yok bence.Güzel konuşursan ağzının kenarında çiçek açar konusunu aynen ben de bugün uyguladim.Dudaginin kenarını yokluyor,sabah kalktığında görürsün dedim.Kötü konuşursan siyah olur diyince, böcek mi çıkar ısırır mi diye eklemeler yapıyor.Ay güleyim mi napayım anlayamadim.Sonucunda işe yarasın da bir süre böyle devam ederim.Bugün yine aradım hastaneyi bu hafta da dr yokmuş.Bayram sonrasına kadar aynı eski ilaçla devam edeceğiz artık.

Sürekli birilerini istemesi zamanla azalır diye düşünüyorum.Yani istemesinde de sıkıntı yok bence.Güzel konuşursan ağzının kenarında çiçek açar konusunu aynen ben de bugün uyguladim.Dudaginin kenarını yokluyor,sabah kalktığında görürsün dedim.Kötü konuşursan siyah olur diyince, böcek mi çıkar ısırır mi diye eklemeler yapıyor.Ay güleyim mi napayım anlayamadim.Sonucunda işe yarasın da bir süre böyle devam ederim.Bugün yine aradım hastaneyi bu hafta da dr yokmuş.Bayram sonrasına kadar aynı eski ilaçla devam edeceğiz artık.
Çok aşırı konuşup soru soruyor benim oğlum da dün Çok detaylı yazmamisim hele 6 yaş dönemi çok daha zorluydu ama bu uzun bir yol uzun zorlu kolayı yok dünde yazdım çok okuyup çok araştırmak gerekiyor açıkçası ben konu sahibini ciddiye alıp yazmam bile çünkü bilincsiz ve şuursuz hala kadınlar kulübünde okudum baktım yok geçer dedim zamanlar biseyler yazıyor ama manasız yani tedaviyi bile acaba ilaç içer de kurtarır miyiz gibi bakıyor o yüzden size özellikle yazmak istedim
Oğlum küfür ettiğinde mesela asla bağırıp çağırıp kızmadım ama hep net bir şekilde eğildim gözüne bakarak bak oğlum söylediğin çok çirkin çok kötü anlamı çok çirkin böyle konuşursan ağzın simsiyah olur belki göremezsin ama içi siyahlasir dedim çünkü koşup gidip aynaya bakıyordu hemen yooo bişey ağzımda diyordu ama ben hiç pes etmedim hep anlattım vazgeçmeden kitaplar aldım her akşam mesela hikaye saati yapardık ben önce tabi kısa bir hikaye sonra derdim ki hadi oğlum şimdi sen de bir masal uydur aşırı eglenirdi.
İnanın hala uğraştığım bir sürü sorun var mı var ama çok tatlı hayvansever çevresine duyarlı bir çocuk oldu eğitim bitmiyor bu süreçte asla

Çok aşırı konuşup soru soruyor benim oğlum da dün Çok detaylı yazmamisim hele 6 yaş dönemi çok daha zorluydu ama bu uzun bir yol uzun zorlu kolayı yok dünde yazdım çok okuyup çok araştırmak gerekiyor açıkçası ben konu sahibini ciddiye alıp yazmam bile çünkü bilincsiz ve şuursuz hala kadınlar kulübünde okudum baktım yok geçer dedim zamanlar biseyler yazıyor ama manasız yani tedaviyi bile acaba ilaç içer de kurtarır miyiz gibi bakıyor o yüzden size özellikle yazmak istedim
Oğlum küfür ettiğinde mesela asla bağırıp çağırıp kızmadım ama hep net bir şekilde eğildim gözüne bakarak bak oğlum söylediğin çok çirkin çok kötü anlamı çok çirkin böyle konuşursan ağzın simsiyah olur belki göremezsin ama içi siyahlasir dedim çünkü koşup gidip aynaya bakıyordu hemen yooo bişey ağzımda diyordu ama ben hiç pes etmedim hep anlattım vazgeçmeden kitaplar aldım her akşam mesela hikaye saati yapardık ben önce tabi kısa bir hikaye sonra derdim ki hadi oğlum şimdi sen de bir masal uydur aşırı eglenirdi.
İnanın hala uğraştığım bir sürü sorun var mı var ama çok tatlı hayvansever çevresine duyarlı bir çocuk oldu eğitim bitmiyor bu süreçte asla
Aynen eğitim hep var olacak.Hikaye okuyorum ben de ,kendisi de anlatıyor ama yine içine aslan ,canavar katmasa olmuyor.Şuan dediğinizi uygulamaya başladım.Güzel konuşursan ağzının kenarında çiçek açar gibi.Hatta üstteki yorumu da size yazdım sandım.Konu sahibine yazmışım şimdi farkettim.:) I iyikiamaiyiki size de yazmış olayım.

Back
X