Kızımın sorunu

Asla yok. Daha fazlası olsaydı emin olum idare bunu bize elli kere söylerdi zaten okul müdürü de kızınızın adı çıkmış 9 a inmez 8 e dedi
Daha fazlası olsaydı çoktan bilgi verirlerdi
Ya bir görevli, öğretmen, müdür bu cümleleri nasıl kuruyor?
Psikoloğa bile götürsen düzelmez, kızın adı çıkmış 9 a inmez sekize... eski konulara baksam daha var ama hatırlayamadım şimdi. Burada öğretmen, müdür, okul görevlisi bir sürü üye var, yazın da bilelim hangi seviyeye gelinirse gelsin siz bunları söylüyor musunuz?

Ben bunların sizin ifadeleriniz olduğunu düşünüyorum.

Psikoloğa bile götürsen düzelmez, kızın adı çıkmış 9 a inmez sekize... eski konulara baksam daha var ama hatırlayamadım şimdi. Burada öğretmen, müdür, okul görevlisi bir sürü üye var, yazın da bilelim hangi seviyeye gelinirse gelsin siz bunları söylüyor musunuz?

Valla kimseye yalan borcum yok
Tepki çekiceğimi bilsem de kelimesi kelimesine hepsini yazdım
Ben kızımın yaptıklarını da, idarenin söylediklerini de. Müdür yüzümüze bakarak söyledi, öğretmenlerde değişiceğini düşünmüyoruz dediler
İsteyen inanır isteyen inanmaz yaşananlar bunlar

Siz yurtdışındasınız sanırım. Konuya uzaklardan baktığınızı seziyorum. Okuldakiler bilime, psikolojiye inanmadıklarından değil artık sabırları kalmadığından ve öğrencinin okuldan ayrılması gerektiğine inandıklarından bunları söylemişlerdir diye düşünüyorum. Konu sahibini öğretmen arayıp acilen okula çağırmıştı ama kendisi bir hafta boyunca gitmemişti mesela. Yani bu duyduğu cümleler sebep değil sonuç. Artık bir birikmişlik var

Problemli çocukları da kazanalım tamam da böyle çocukları kazanamaya çalışırken diğer 30 çocuğun hakkına giriyoruz.Sadece bu örnek için demiyorum.Ayrıca sadece derste konuşuyor diye bir öğrenci okuldan gönderilmez.
Evet kesinlikle diğer çocukların hakkına giriliyor benimde istemediğim birşey, öğretmeni sus dediği halde kızım niye susmuyor bilmiyorum
Tek sorunun derste konuşması olduğunu söylediler

Nitelikste yeni bir dizi var; Adolescence diye. İzlerken daha bu konuyu görmediğim halde aklıma kızınız gelmişti. O kadar aklımda kalmış ki ilk onu düşünmüşüm. İsterseniz önce bi izleyip sonra üstüne yorumlar var onları da izlersiniz. İngilizceniz yoksa Türk psikologların da yorumlarını gördüm hatta Tülay kök hanımınkini de izledim. Bi bakmanızı tavsiye ederim.
Tavsiye ettiğiniz diziyi eşimle birlikte izlicez
Bilgi amaçlı ekşisözlükten okudum
Baya bir korktum şuan
Ya benim kızımda böyle olursa. Off keşke daha önce bu kadar ciddiye alsaydık o kadar pişmanım ki

Hiç bir şekilde bir öğretmenin öğrencisi ile bu şekilde konuşmaya hakkı olduğunu düşünmüyorum. Ama konu sahibinin anlatmadığı neler oldu ki insanlar çocuğu apar topar sınav döneminde okuldan gönderiyor.

Kızım 5. Sınıfa gidiyor. Hep özelde okudu. Hiç dönem ortasında gelen öğrenci olmadı.

Bir arkadaşımın eşi orta okulda öğretmen. Sorunlu öğrencileri var. Sınıfta konuşmak ne ki, çocuğun yapmadığı yok. Ama okuldan gitmiyor.

Size kimse okuldan al diyemez bu ne sacmalik egitim o cocugun hakki...hadi ozele verme imkaniniz olmasa ne olacak...hem de sadece konusuyor diye aaaa çıldırma geldi bana sabah sabah...ogretmenim saglikli olan cocugun okulunu degistirmek cunku adı cıkmıs yipraniyor suan ogretmenler cocugu gozunde karartmis...ama yinede bu karari sadece siz verebilirsiniz onlar yönlendirme bile yapmamaliyken direkt nasil okuldan al diyor...sinifa girdigi olaya hic deginmiyorum bile...el birligiyle ergen bir cocugu delirtmek mi istiyorsunuz ustune bide psikolog care olmaz diye tani koymuşlar...bence yol yakinken kendinize gelmelisiniz
Okuldan al demek kibarca biz okuldan atmadan siz okul degistirin ki orvun ogrenim hakki bitmesin demek .bu yuzden okuldan al derler

Hiç bir şekilde bir öğretmenin öğrencisi ile bu şekilde konuşmaya hakkı olduğunu düşünmüyorum. Ama konu sahibinin anlatmadığı neler oldu ki insanlar çocuğu apar topar sınav döneminde okuldan gönderiyor.

Kızım 5. Sınıfa gidiyor. Hep özelde okudu. Hiç dönem ortasında gelen öğrenci olmadı.

Bir arkadaşımın eşi orta okulda öğretmen. Sorunlu öğrencileri var. Sınıfta konuşmak ne ki, çocuğun yapmadığı yok. Ama okuldan gitmiyor.
Anlatmadığım hiç birşey yok bize söylenen bunlar. Hatta toplantıda başka birşey var mı dedik. Sosyal bilgiler öğretmeni yok sadece çok konuşuyor ders bölünüyor dedi
Bize zaten şimdi alım demediler. Sınavları geçsin bayramdan sonra dediler. Biz şimdi aldık

17 nisanda mahkeme var
Birde bu durum
Artık birşeyler yapma zamanı geldi. Bir çok şey yaşandı 13 yaşa rağmen
Daha fazla görmezden gelemeyiz
Kızınız ne diyor? Neden yapıyor bunu? Ne savunması var? Gerçekten bi otorite eksikliği var evde. Gerekirse kredi çekin her hafta gitsin.

Tavsiye ettiğiniz diziyi eşimle birlikte izlicez
Bilgi amaçlı ekşisözlükten okudum
Baya bir korktum şuan
Ya benim kızımda böyle olursa. Off keşke daha önce bu kadar ciddiye alsaydık o kadar pişmanım ki
Çıldırmamak elde değil gerçekten çok öfkeliyim size yahu insan çocuğunun durumunu ciddiye almaz mı?
Kardeşim bundan 18 yıl önce 1. sınıfta dehb ve disleksi tanısı aldı. Yaşadığımız şehirde pedagog olmadığı için büyük şehire özel hastaneye gidiyorduk sizin gibi imkanımızda yoktu o zamanlar ama aile olarak hiç pes etmedik kardeşime elimizden gelen bütün desteği verdik.
Siz de bütün imkanlarınıza rağmen tamamen umursamazlığınızdan, bencilliğinizden çocuğunuzu kendi ellerinizle mahvetmişsiniz. Tebrik ederim sizi umarım geç kalmamışsınızdır.

Öğretmen olarak söylüyorum sadece çok konuştuğu için bir çocuk okuldan atılmaz , velide bu sebepten okuldan almaz .
İşin içinde zorbalik , öğretmene saygısızlık , siddet gibi şeyler vardır . Konuşuyor diye okuldan atılsa okullarda öğrenci kalmaz .

Siz bir kaç yıl öncede okul değişikliği yaomistiniz diye hatırlıyorum yanlış mıyım ?

Evet bütün öğretmenler iyi değil ama mesleğini çok çok iyi yapan merhametli meslektaşlarım var , hemde her okulda . Bütün öğretmenler kızınıza karşı böyle cephe aldıysa anlatmadığınız yada anlamadığınız bir çok şey vardır .

Kızınız ne diyor? Neden yapıyor bunu? Ne savunması var? Gerçekten bi otorite eksikliği var evde. Gerekirse kredi çekin her hafta gitsin.
Arkadaşlarımında face hesabı var kötü birşey olduğunu düşünmüyordum dedi
Otorite eksikliği var aslında her istediğini yapmıyoruz ama niye bunları yaşıyoruz

Çıldırmamak elde değil gerçekten çok öfkeliyim size yahu insan çocuğunun durumunu ciddiye almaz mı?
Kardeşim bundan 18 yıl önce 1. sınıfta dehb ve disleksi tanısı aldı. Yaşadığımız şehirde pedagog olmadığı için büyük şehire özel hastaneye gidiyorduk sizin gibi imkanımızda yoktu o zamanlar ama aile olarak hiç pes etmedik kardeşime elimizden gelen bütün desteği verdik.
Siz de bütün imkanlarınıza rağmen tamamen umursamazlığınızdan, bencilliğinizden çocuğunuzu kendi ellerinizle mahvetmişsiniz. Tebrik ederim sizi umarım geç kalmamışsınızdır.
Ne deseniz haklısınız geç kaldık biliyorum
Kardeşinizin durumu geçti mi

Back
X