Kızımın sorunu

Arkadaşlarımında face hesabı var kötü birşey olduğunu düşünmüyordum dedi
Otorite eksikliği var aslında her istediğini yapmıyoruz ama niye bunları yaşıyoruz
Nasıl kötü bir şey değilmiş siz ne dediniz? Gerçekten iyi sabır herkes eleştiriyor ama. Siz bunları görmezden gelip evde oturuyor musunuz hiç ceza vs yok mu ? Bu kaç senedir böyle her ortamda çıkıntı? Mesela ilerde bu sicilinde olmayacak mı? Allah korusun lisede nasıl olacak görüyoruz suça yatkın gençleri.

Öğretmen olarak söylüyorum sadece çok konuştuğu için bir çocuk okuldan atılmaz , velide bu sebepten okuldan almaz .
İşin içinde zorbalik , öğretmene saygısızlık , siddet gibi şeyler vardır . Konuşuyor diye okuldan atılsa okullarda öğrenci kalmaz .

Siz bir kaç yıl öncede okul değişikliği yaomistiniz diye hatırlıyorum yanlış mıyım ?

Evet bütün öğretmenler iyi değil ama mesleğini çok çok iyi yapan merhametli meslektaşlarım var , hemde her okulda . Bütün öğretmenler kızınıza karşı böyle cephe aldıysa anlatmadığınız yada anlamadığınız bir çok şey vardır .
Başka hiç birşey yok. Toplantıda eşimde bende sorduk başka birşey var mı diye hayır tek sorun çok konuşması dersin 10 dakikası sus demekle geçiyor dediler.

2 sene önce özel okuldaydı devlete aldık oraya harcıyacağımız parayı biriktirelim istedik ama keşke düzeni bozmasaydık
Valla iyi öğretmenlerde var. Mesela türkçe öğretmeni gelmedi toplantıya. Evet konşuyor ama okuldan atılacak bir sebep değil demişti telefonla görüştüğümüzde ve toplantıya gelmedi

Nasıl kötü bir şey değilmiş siz ne dediniz? Gerçekten iyi sabır herkes eleştiriyor ama. Siz bunları görmezden gelip evde oturuyor musunuz hiç ceza vs yok mu ? Bu kaç senedir böyle her ortamda çıkıntı? Mesela ilerde bu sicilinde olmayacak mı? Allah korusun lisede nasıl olacak görüyoruz suça yatkın gençleri.
Tabiki kızdık elinden tableti aldık, telefonunu aldık. Yaptığının yanlış olduğunu anlattık
Görmezden gelmedik
Arkadaşlarımında face hesabı var, arkadaşlarımın sevgilisi var, arkadaşlarım makyaj yapıyor diyor
Ben face hesabın suç olduğunu, sevgili ve makyaj için daha zamanı olduğunu küçük olduğunu anlattım tabiki öyle başı boş bırakmadık ama nerde yanlış yapıyoruz bilmiyorum

Tabiki kızdık elinden tableti aldık, telefonunu aldık. Yaptığının yanlış olduğunu anlattık
Görmezden gelmedik
Arkadaşlarımında face hesabı var, arkadaşlarımın sevgilisi var, arkadaşlarım makyaj yapıyor diyor
Ben face hesabın suç olduğunu, sevgili ve makyaj için daha zamanı olduğunu küçük olduğunu anlattım tabiki öyle başı boş bırakmadık ama nerde yanlış yapıyoruz bilmiyorum
Çocuğunuz zor bir çocuk ben de öyleydim. Fake hesap vs yoktu ama ama ama aşırı derecede kavgacı inat huysuzdum dehb var. Ama allah korusun lisede hamile kalabilir suça karışabilir her şey olabilir. Sosyal medyada ne gibi gruplarda? Gerçekten olmaz demeyin kimse çocuğuna kötüyü yakıştırmaz. Ortalık saçma sapan hatalar yapıp hayatını bitiren çocuk dolu. Bu çocuğun üstüne düşün. Bir yrrden başlayın

Çocuğunuz zor bir çocuk ben de öyleydim. Fake hesap vs yoktu ama ama ama aşırı derecede kavgacı inat huysuzdum dehb var. Ama allah korusun lisede hamile kalabilir suça karışabilir her şey olabilir. Sosyal medyada ne gibi gruplarda? Gerçekten olmaz demeyin kimse çocuğuna kötüyü yakıştırmaz. Ortalık saçma sapan hatalar yapıp hayatını bitiren çocuk dolu. Bu çocuğun üstüne düşün. Bir yrrden başlayın
Peki dehb için tedavi gördünüz mü
Bende bundan şüpheleniyorum
Üzerine düşücez, bende çok korkuyorum kötü şeyler yaparsa diye içim içimi yiyor

Konu yeni değil, çocukta problem yeni başlamadı kaç senedir var. Psikoloğun psikiyatristin tüm aileyi alıp tedavi etmesi gerek. Düzelir değişir çocuktur kafasının neticesi bu.
Zaten bir insan birden raydan çıkmaz,birikmiş hatalı yaklaşımlar çocuğu bu hale getirmiştir. Çocuk normalleştirmiş artık her şeyi,yanlış davranışları geçmişte pekiştirilmiş.Okul idaresine kadar geçtiğine göre konu sadece derste konuşma da değil. Psikiyatriye giden de kendini değiştirecek ki işe yarasın.

Tavsiye ettiğiniz diziyi eşimle birlikte izlicez
Bilgi amaçlı ekşisözlükten okudum
Baya bir korktum şuan
Ya benim kızımda böyle olursa. Off keşke daha önce bu kadar ciddiye alsaydık o kadar pişmanım ki
Dizi tabi temelde biraz ekstrem ama ben izledikten sonra işin cinayet kısmına değil de sizin karı koca bu kadar sorunlu olmanızın kızınız üstünde yapacağı etkiye odaklanacagınızı umarak tavsiye verdim. Dizide cinayet teması var ama sizin kızınızda da soğukkanlı bir şekilde başkası adına hesaplar açıp tehlikeli şeyler yapma var. Özellikle son bölümde ailenin kendini aklama çabası sizi getirdi aklıma.

Peki dehb için tedavi gördünüz mü
Bende bundan şüpheleniyorum
Üzerine düşücez, bende çok korkuyorum kötü şeyler yaparsa diye içim içimi yiyor
Evet ama çok daha küçük yaşta ve ben iletişim konusunda sıkıntılı değildim sadece inat ve takıntı vardı derslerde odaklanmama vardı vs. Keşke bu kadar geç kalmasaydınız. Çok merak ediyorum neden yaptınız

Öncelikle bizim aldığımız tanıyla sizin Li aynı olmayabilir o yüzden bizim yaptıklarımız size iyi gelmeyebilir. Ayrıca biz başladığımızda 7 yaşındaydık siz 13 yaşındasınız sizde ergenlik etkisi de var..
bizim genel olarak şu çerçeve içindeydi
1- ekran yok 2- aile saati(yürüyüşler,kutu oyunları,anne ve babayla birebir zamanlar) 3- spor aktivitesi (özellikle takım sporu) 4-kendini ifade etme kabiliyeti gelişmesi açısından kitap okuma 5-sosyalleşme doyumu (aile/akraba/kuxen büyükler,küçükler ve yaşıtlarla sosyalleşme kabiliyeti)
6-tebrik ve taktir. İyi yaptığı şeylere odaklanma.
.
.
.
Yani üstünden geçti 5 yıl bizde artık bunlar standart yaşam haline geldi. Misal sosyal medya kullanamaz onun için henüz uygun değil. Telefonu yok ihtiyacı da yok. İlk günden beri özel okulda okuyor çünkü kontrol edilebilir olmalıydı. Sınıf öğretmenini bile daha önce dehb ve otizmli çocuklarla çalışmış bir öğretmenden seçtik. Öğretmen ne derse uyguladık.
Sınıf arkadaşlarıyla sosyalleşmesi için bir sürü şey yaptım. Piknikler düzenledim,sinema organizasyonları yaptım,sınıfa kekler börekler gönderdim.
Yazları evde tutamadım parkta onunla zaman geçirdim ev işi yemek işi hepsini kendi zamanımdan uykumdan aldım.
Bu arada kardeşi de vardı bambaşka huyları olan aynı özeni onun isteklerine de gösterdim.
Yani hakikaten bu iş emek ister
Keşke komşu olsaydık Vasfiye

Nasıl diyemiyoruz ? Bostan korkulugumuyuz ogretmenler olarak ? Eğitim hakkını elinden almıyoruz okulu değiştirin diyoruz. 40kisilik sınıfta otorite kurmak ders anlatmak yeterince zorken bir de böyle öğrencilerle mi ugrasilacak ? Üstelik bir değil on değil... Acı ama gerçek bu. Çocukta bunca şikayet varken psikologa goturmeyenler özel okula da verse boş isterse aylığı milyonluk okula gitsin sorunun temeline inmedikce o özel okul da o çocuğun kaydını aldıracak.
Bilmediğim için soruyorum bu tarz durumlarda okul değiştirmek,okuldan atıp başka bir okula vermek çözüm oluyor mu veya hangi mantıkla çözüm oluyor..a okulunda kavgacı, küfürbaz çocuk b okulunda da aynısını yapmıyor mu? A okulunda hali hazırda huzuru bozulan çocuklara B okulunda da huzuru bozulan çocukların eklenmesinin mantığı ne acaba

Bilmediğim için soruyorum bu tarz durumlarda okul değiştirmek,okuldan atıp başka bir okula vermek çözüm oluyor mu veya hangi mantıkla çözüm oluyor..a okulunda kavgacı, küfürbaz çocuk b okulunda da aynısını yapmıyor mu? A okulunda hali hazırda huzuru bozulan çocuklara B okulunda da huzuru bozulan çocukların eklenmesinin mantığı ne acaba
evde şımartılmış çocuk , okuldada şımarıyor, aileye söyleniyor umursanmıyor. çünkü çocukları kıymetli . diğer çocuklar kıymetsiz.
önce veliye okuldan çocuğu almasını teklif ediyoruz, hala inat ederseokul değieşiliği.

sıkıntılı çocukları ayırt edebiliyoruz rehberlik psiloğoa yönlediriryoruz onları . veli yine götürmez inat ederse okul değişilği.
mesela bizizm okula başka okuldan geldi. kasıma zor dayandık, erkek çocukların özel bölgesine ellemeye başladı. veli psikoloğa götürmek zorunda kaldı. önceki okulda inat etmiş götürmemeiş.

Çok pardon? Bu alıntı ironi mi şaka mı?
Yoo gayet de gerçek. B Burhan Burhanitto değil misin? Yazım tarzın, burhan altıntop esprilerin, bazı mesajların sonuna nazar boncuğu koyman, geçmişte öğretmenlik yaptığını iddia etmen(ki o da öğretmendi) hepsi tutuyor. Vaktim olsa mesajları tek tek karşılaştırırdım ama detaylı bir araştırma yapmama gerek yoktu zaten. Üyelerin bir kısmıyla olaylı bir şekilde kavga edip gitmişsin ve şimdi başka biri gibi davranıyorsun.

Yoo gayet de gerçek. B Burhan Burhanitto değil misin? Yazım tarzın, burhan altıntop esprilerin, bazı mesajların sonuna nazar boncuğu koyman, geçmişte öğretmenlik yaptığını iddia etmen(ki o da öğretmendi) hepsi tutuyor. Vaktim olsa mesajları tek tek karşılaştırırdım ama detaylı bir araştırma yapmama gerek yoktu zaten. Üyelerin bir kısmıyla olaylı bir şekilde kavga edip gitmişsin ve şimdi başka biri gibi davranıyorsun.

Yoo değilim? Uzun zaman önce çok kısa bir süre ''İngilizce'' öğretmenliği yaptım ve sonra sektör değiştirdim yabancı dilim sayesinde, hayatımda fen bilgisi milgisi alakam olmadı. Bir iftira attıysan kanıtlayacaksın. Nazar boncuğu emojili kanıt :KK53:

Mune Mune şöyle bir iftiraya uğruyorum, ne yapabiliriz bu konuyu netleştirmek için?

Yoo değilim? Uzun zaman önce çok kısa bir süre ''İngilizce'' öğretmenliği yaptım ve sonra sektör değiştirdim yabancı dilim sayesinde, hayatımda fen bilgisi milgisi alakam olmadı. Bir iftira attıysan kanıtlayacaksın. Nazar boncuğu emojili kanıt :KK53:

Mune Mune şöyle bir iftiraya uğruyorum, ne yapabiliriz bu konuyu netleştirmek için?
Mune'ye iletmek yetmez bence iftira davası falan aç :işsiz:farklı ip adresi ve cihazlarla ikinizin farklı kişiler olduğunu yönetici teyit etse bile ben senin o olduğunu biliyorum. Bu yüzden alacağım cevap görüşümü değiştirmez. Tabi seni o üye olmakla itham etmeyi bırakırım, içten içe aksine inansam da. Kimseye rahatsızlık vermek istemem çünkü.

Mune'ye iletmek yetmez bence iftira davası falan aç :işsiz:farklı ip adresi ve cihazlarla ikinizin farklı kişiler olduğunu yönetici teyit etse bile ben senin o olduğunu biliyorum. Bu yüzden alacağım cevap görüşümü değiştirmez. Tabi seni o üye olmakla itham etmeyi bırakırım, içten içe aksine inansam da. Kimseye rahatsızlık vermek istemem çünkü.

Son cevabımı yazıyorum asla polemiğe girme niyetim yok.

Görüşünü ve kim olduğumu düşündüğünü tabii ki umursamıyorum. Komik bile geldi ama başka üyelerin de kafasını bulandırırsın diye açıklama yapıyorum. ''Eski üyeliğime'' ithafen burhan altıntop tadında takılıp aynı emojiyi sık sık kullanacağım bir de aynı üslupta konuşacağım ve başka biri olduğumu iddia edeceğim... E ben süreyya hanımın muhteşem değişimiymişim de haberim yokmuş:skandal:

Elbette neye istiyorsan ona inanmakta özgürsün ama olmayan bir şeye inanıyorsun bir tık üzücü. Bana şimdiden rahatsızlık verdin, onun için engelle butonu varsa ricam ona basıp benimle muhatap olmaman :) İyi geceler...

Siz yurtdışındasınız sanırım. Konuya uzaklardan baktığınızı seziyorum. Okuldakiler bilime, psikolojiye inanmadıklarından değil artık sabırları kalmadığından ve öğrencinin okuldan ayrılması gerektiğine inandıklarından bunları söylemişlerdir diye düşünüyorum. Konu sahibini öğretmen arayıp acilen okula çağırmıştı ama kendisi bir hafta boyunca gitmemişti mesela. Yani bu duyduğu cümleler sebep değil sonuç. Artık bir birikmişlik var

Ben konu sahibini ilk gömenlerdenim, kızının durumunu uzun zamandır takip ediyorum. Çocuğun önceki yaptıklarını da biliyorum, aynı yaşlarda kızım olduğu için bu konuyla empati yapıyordum. Hatta annesi ilk psikoloğa götürüyorum, tedavi oluyor yazdığında da inanmayanlardanım.

Evet yurt dışındayım ama burada da aynı ergenler aynı sorunlar var. Ben ilkokuldan üniversiteye kendi ülkemde okudum yani eğitim sistemimize uzak değilim. Şimdi de yeğenler aracılığıyla takip ediyorum. Zorbalar eşimin 9 yaşındaki yeğenine musallat oldular görümcem uğraşıyor. Mutlaka kara koyunlar var ve çocuğun aile yapısı büyük etken. Singapur'da okula konuşmacı olarak polisler geliyor. Kanun nedir, suç nedir toplum kuralları vs bunları anlatıyorlar. Giderken de 13 yaş ve üstü kişiler bazı suçlarda yetişkin olarak yargılanıyor ayağınızı denk alın diyorlar. Mesela akran zorbalığına sıfır tolerans var, ananız babanız hangi firmada hangi pozisyonda çalışıyor orası bizi ilgilendirmiyor yargılarız diyorlar. Buna rağmen yine de çıkıyor zorba. Islah olmayan çocuklara iki defa uyarı veriliyor üçüncüde aileyi çağırıp kaydını sildik alın çocuğu diyorlar. Hele fiziksel şiddet içeren zorbalık varsa aileden önce polisi arıyor okul yönetimi.

Şimdi yaşadığım ülkede de bu tür kayıtları olanların iyi okula girme burs hakkı falan alıyorlar elinden. Hatta sporda istediği kadar başarılı olsun sisteme dahil olamıyor. Yani yurt dışında minnoş davranılmıyor belalı ergenlere. Salak ya bu kız, düzelmez diye niye uğraşıyorlar silsinler kaydını. Şikayet edilme riskini niye alıyorlar? Haklıyken haksız duruma düşme değil mi bu?

Okul ortamı değil ev ortamı sıkıntılı bu çocuğun. Açın bakın eski konularına. İlgi diye diye döndü dolaştı çocuk, kadın karlı dağdan serin. Bir tane de kedi ziyan ettiler. Hayvanın akıbetini bilmek bile istemiyorum. Ana baba elbirliği edip arsız ettiler çocuğu. Bu kaçıncı konu bu kaçıncı yardım isteyişi. Ya lanet olsun böyle anne babaya.

I iyikiamaiyiki doğru mu bu?? Masum bir canın vebaline de girmişsin belinin kolay kolay doğrulmayacağını düşünüyorum. O kız çocuğuna üzülüyorum ancak belki de sana müstehak bilemiyorum

Back
X