Kızımın öğretmeniyle iletişim sorunu yaşıyoruz


Kendi çocuğum yok ama yiğenlerim var. Ufak 2. Sınıfa gidiyor ve öğretmeni o kadar tatlı ki, tatile giderken velilere çocuklarımı hasta etmeyin sakın ha diyor. Kendi arıyor bugün gelmedi hasta mı diye. Tatile girerken çocukların sorumluluk duyguları artaın diye kendi cebinden fanus, balık ve yem almış. Yapmak zorunda değil üstelik devlet okulu burası ama herkes çok memnun öğretmenin iletişiminden. Evet onlarında bi hayatı var ama bin atla deve değil ufak bi mesaj atmak. Umarım aşarsınız problemleri
 
İki tarafta haklı. Öğretmenleri zırt pırt arıyorlar çünkü. Eğer çocuğunuz hasta ve gelemeyecekse rapor alırsınız. Okul idaresine verirsiniz. Öğretmen sizin cocugunuzun peşinden koşamaz. Ödev icin whatsapp grubu kuruluyor mesela öğretmen oraya ödevleri atıyor. Genede akşam veli arayıp hocam ödev neydi diyebiliyor. Okulda bir şey olsu mu veliyi aramak öğretmenin değil idarenin gôrevidir. Öğretmenin tek yanlışı geri dönüş yapmaması olmuş. Veya whatsapp grubu kurup velileri organize edememesi.
 
Böyle konuları okuyunca garipsiyorum bizim zamanımızda öğretmene selam vermeye çekinirdik şimdi o kadar içli dışlı ilişkiler olmuş ki buna gerek var mı bilmiyorum benimde şuan bebeğim var 5 6 yıl sonra okula başladığında böyle bir öğretmene denk gelirsem ona mesaj atmam böyle durumlarda çünkü cevap yazmasa falan çok sinir olurum veliler olarak ayrı whatsapp grubu kurabilirsiniz ya da bi veliyi kendinize yakın görmüşsünüzdür direkt ondan isteyebilirsiniz ödevi ayrıca mesajı görüp de cevap yazmamak bana çok saygısızca geliyor bana istinaden grupta o şekilde yazsaydı büyük ihitimal tartışırdım sistem jenerasyon değiştiyse herkes de buna ayak uydurmak zorunda
 
Sorularınızın cevabı devlet veya özel okul olma durumuna göre değişir.
Ben okul müdürü olarak az önce bu hafta hasta oldukları için hiç gelmeyen, 8 öğrencimizin velisini arayıp, hâl-hatır sordum, geçmiş olsun dedim.
Öğretmen arkadaşlar zaten günlük olarak durumu takip ediyorlar.
 

Aramayın siz de. Bizde öğrencilik yaşadık hiç böyle şeyler yoktu ve gayet başarılı öğrenim hayatım oldu.
Kendimi öğretmenin yerine koydum da gerçekten çok zor iş.
Sınavı, sözlüsü, idaresi, evrak işi yetmiyormuş gibi bide velilerin telefonlarına bak..
 
:)))))))))
 

alemsiniz
benginur
 
Aslında mesai saatinden sonra öğretmeni zırt pırt aramayı ben de doğru bulmuyorum. Beni gece 11’de hocam çocuğum ağlıyor lütfen konuşun diye arayan veli vardı... Ben hiç bahsi geçen öğretmenin yaptığını yapamadım ama takdir ettim kendisini, mesafeyi iyi korumuş, çocuğunuza iyi eğitim veriyorsa kişisel ilişkiye bakmayın bence. Size yağ bal çekip kötü bir eğitim vermesinden iyidir. Grup konusunda da doğru olanı yapmış, gecenin bi vakti abuk subuk mesaj atan, sürekli cuma mesajları yahut şu mesajı şu kadar kişiye yollayın tarzı yazanlar neler neler... Bir tek siz değilsiniz, düşünün sınıfta kaç veli olduğunu. Toplam 20 öğrenci olsa ve bu velilerden sadece yarısı arasa günde 10 arama eder.
 
Sizin mühim zannetriğiniz konular çok önemli değildir ki öğretmen konuşma gereği duymuyor.
Bence öğretmenin numarası bile olmamalı bir velide. Kimi özel okullar mesela mail yoluyla iletişime geçiyor veya çok çok ekstrem durum olursa okul aranarak o şekilde öğretmene ulaşılıyor. Pekala onlar da eğitim öğretime devam edebiliyor.
 
Öğretmene helal olsun diyorum. En güzelini yapıyor. Bence olması gereken de bu.
Çocuk okula gelmediğinde ertesi gün raporuyla birlikte gider yada velisi gidip okul idaresine ve öğretmene durumu anlatır.
Ödev konusunda ise ertesi gün 2 günlük ödev yapar yada o günün ödevini hafta sonu yapar.
Benim çocukların okulunda öğretmenin görüşme saati vardı. Çocukla haber gönderir randevu alırdık. O saatte gidip görüşürdük.

Ben iki çocuğumu da bu şekilde büyüttüm. Hiç de okul hayatından soğumadılar.
 
Ben konuşmuyorum, sınıfım 42 kişi. Eskiden konuşuyordum ama gerek yokmuş.
1. Sınıfta ben de grup kurdum, o zamanlar çocuğum yok vaktim bol. Herkese dönüyorum cevap yazıyorum. Sonra baktım ki bir kaç kişi "hocam benim internetim yok ödevi mesaj olarak atsanız". Peki dedim, sonra bir kısım dedi ki hocam bizim ödevi çocuğa yazdırsanız, benim eşime atsanız...isteklerin sonu gelmedi kısacası. Bu her durumds böyle, eğitim düzeyi, algısı, hayata bakışı farklı 42x2 veliyi memnun etmek mümkün değil.
 
Valla kadın sonuna kadar haklı. Onun da bi hayatı var. Yüz verdiği anda Sürekli “örtmenim nisa nur bugün kaç litre su içti” sorularıyla 24 saat taciz edilecegini bildigi için mesafeyi koruyor. Şimdi hiç ihtiyaç halinde diye bahane bulmayın bunun sonunda böyle olacagını hepimiz biliyoruz. Biz de okula gittik ne wp grubu vardı ne cep telefonu. Hastalanınca müdür odasından annemizi arardık. Abartmayın isterseniz okuldan soğuyacak bilmem ne. O kadın sizin öğretmeniniz çocuk bakıcınız değil
 

Zilin çalmasına 15 dakika var ve aranarak whatsapp üzerinden taciz ediliyorum. Nisanur denince aklıma geldi böyle saçma bahane olabilir mi 15 dakika erken almak için? Bir hafta sonra en ufak bir olayda çocuğu okula gelmek istemiyor diye beni arıyor. Neden acaba...
 
Ben öğretmene hak verdim.
Bazı tavırları rahatsız etse de genel olarak tavrında haklı.
Ödev konusu mesela, başka bir veli ile iletişimde olursunuz. Kim gitmezse ondan alırsınız bilgileri. Öğretmen için tek tek ugrasmak bundan daha zor degil mi?
Bir de siz kendini bilen biri olabilirsiniz ama geç saatlere kadar yazan, arayan, gereksiz şeyler için rahatsız eden densiz veliler oluyor. Kadın da haklı olarak önlemini alıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…