• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın öğretmeniyle iletişim sorunu yaşıyoruz

Bu dengeyi saglayabildiyseniz ne mutlu size ogretmenim. Benimde esimin de 10.yilimiz meslekte ama biz bu dengeyi kurabilen veli gormedik. İlla ki cikiyo saate bakma zahmetinde bulunmadan arayan veliler. Gece 12 veli ariyor acmadim. Bi daha aradi yine acmadim. Mesaj geldi hoca telefonu ac yoksa kotu olcak. Ertesi gun gittim bide piskin piskin mudur odasinda bekliyo. Mudur bey cagirdi hocam veli anlatti da sizden dinleyim. Neymis cocugu kavga etmis o saatte aramis benden diger velinin numarasini isticek. Dedim hocam gece 12de buna mi aranir ustelik tehdit edilerek. Kavgadan haberim vardi ve aileleri anneleri arayip bilgilendirdim ve olayi kappatmistim zaten. Esimde bende artik evdeki huzurumuz icin 2yildir veli telefonu acmamaya karar verdik.
Müdürünüz ne kadar berbat yahu... Bu tür bir konuyla bana gelmeyiniz, öğretmen telefonunu açmak zorunda değil, bu hiç bir yönetmelikte yok diyememiş mi? Hiç sevmiyorum böyle idarecileri. İşini asla düzgün yapmayan veliye yaltaklanan tipler.

Müdürünüz ne kadar berbat yahu... Bu tür bir konuyla bana gelmeyiniz, öğretmen telefonunu açmak zorunda değil, bu hiç bir yönetmelikte yok diyememiş mi? Hiç sevmiyorum böyle idarecileri. İşini asla düzgün yapmayan veliye yaltaklanan tipler.
Ama adam o sekilde anlatmamis ki adam tamamen kendini hakli olarak anlatmis. Yani ben de olayi bilmeden tek tarafli dinlesem ona hak verirdim. Mudurumde o yuzden beni de dinledi hakli olarak eger onun anlattigi gibiyse orta yolu bulayim diye.Ben olayi anlatinca ustelik kavgadan da esinin haberdar oldugunu bilince mudur gerekeni soyledi zaten. O konuda bi cok okula gore arkamizda duran bi okul yonetimimiz var cok sukur.

Aksamustu bir basliyorlar whatsapp uzerinden ses kayitlarina cocuklar "ogretmenim,odev neyydiiii ?,ogretmenim bu nasil olucakk,ogretmenim bu olmuss mu"En az 5 ses kaydi.Eşim delleniyor artik ama hata onda ki 1.sinifta oyle alistirdi.Ogretmene hak verdigim nokta cok kusura bakmayin.

Ben bir sınıf öğretmeni olarak veli ogrermen iletişimini çok önemsiyorum ama malesef bazı veliler işin suyunu çıkarıyorlar,sanki bizim tek işimiz kendi cocuklari, vakitli vakitsiz mesaj atıyorlar veya arıyorlar,geçen gece on birde bir velim aradı tabiki açmadım,bir yakını ölmüş cocugu okula gelmeyecekmis,bir tek hayat onlarin ve çocuklarının etrafında dönüyor sanki, biz her an onların telefonlarına cevap vermek zorundaymisiz gibi.
Bir de ben şuna takıldım çocuk hasta olunca ogretmen degil, çocuğa aratıyor yazmışsınız eeeee ne var bunda yani hasta olan çocuğunuzun sesini duyup rahatliyorsunuz,bazı durumlarda biz arayınca veliler daha panik oluyor ne oldu önemli bir şey mi var diyorlar,çocuk arayınca içleri daha rahat etmeli.

Herkes ev sahibine kızmış biri de hırsıza birşey dememiş. Benim babam da öğretmendi. Dayım teyzemin eşi halamın eşi iki kuzenim. Biz de öğretmenden bol şey Yok. Ama hiçbiri en böyle kaprisli değildi. Sizedir şu noktda katılmıyorum. Eskiden böyle değildi. Veliler hemen noktda kendilerinde sonsuz bir hak görüyor. Mesai saati bittiğinde öğretmenlik bitmiş demektir. Devlet memuru öğretmenleri kolej öğretmeni gibi göremezsiniz. Ama o trtbiyesiz de ordinaryus olmuş gibi hava 1500 davranamaz size. Ben ara bulucu olsam ortada buluşmanızı tavsiye ederdim. İkiniz de oturup düşünmelisiniz
Ögretmene hırsız diyerek babanız ve ailenizin emegini ne güzel harcamıssınız oyle😏

Yorumların bazılarına çok şaşırdım. Bir veli çocuk hakkında öğretmenle rahatça konuşabilmeli bence. Mesela çocuk sınıfta dışlanıyor, zorbalığa uğruyor. Veya başka sorunları var. Öğretmenlik mesai saatleri arasına sıkıştırılan bir meslek olmamalı bence. Tabi ki yerli yersiz arayan saçma sapan sorular soran veliler istisna.

Evet çok haklısınız. Öğretmenimizin bu konudaki hassasiyetini bildiğimiz için kşmse mesai saatlerini aşmıyor ve çok mühim bşr durum olmadıkça arayıp yazmıyorlar bende dahil. Mühim durumlardada öğretmenimize yine ulaşamıyoruz. Dediğiniz gibi beklentiyi kaldırmalıyız belkide
yani sürekli telefonla iletişim halinde olmak bana saçma geldi zaten. neden sizinle sürekli iletişim halinde olsun ki? bizim zamanımızda whatsap falan yoktu, hatta annemin cep telefonu da yoktu. haftada bir okula gelip öğretmenimle yüz yüze konuşurdu durumumu sorardı bi aksilik var mı diye sorardı o kadar. bence sürekli telefonla öğretmeni taciz etmek doğru değil ben sizin beklentilerinizi çok fazla buldum. bence öğretmen aslında soğuk biri değil ama velilerin çok beklentiye girmemesi için böyle bi tutum sergiliyor gibi geldi bana.

çocuğunuzla konuşun öğretmenini seviyor musun diye sorun. eğitimi iyi veriyorsa çocuklara iyi davranıyorsa bi problem yok demektir.

12 yıllık öğretmenim.9 aylık bir bebek ve 2.5 yaşında bir çocuğum varken akşam 9.30 da velim aradı.Sınifta anlatmış olduğum işlemi beğenmeyip çocuğa yaptırmayan bir veli.Direkt hocam sizin psikolojiniz mi bozuk dedi.Şok oldum.Nasıl bir uslupsuzluktur.Açtım ağzımı yumdum gözümü.Direkt bir yumuşama aman hocam oyle demek istemedim vs.Bu arada tüm telefon görüşmesi sırasında bebeğim ağlıyor,oğlum kakam geldi diye bana sesleniyordu.
Gene ilk gün veli toplantısı isteyen bir velime küçük çocuğum var esimin ders programı bir iki güne ayarlanır ona gore toplantı saatini size bildireceğim dedim.Velim yüzüme tamam hocam deyip soluğu müdüre beni şikayette almış.Ben çocuğum var toplantı yapmayacağım demişim.Bu velim de sorunsuz,bilinçli görünen bir veli profili güya.
Bu tip velilerden dolayı numaramı kaç yıl boyunca velilere vermedim.Toplu mesaj atıyorum,gerekli durumlarda arıyorum ama onun dışında çocuk için önemli bir durum varsa bir zahmet okula teşrif edip yüz yüze konuşulması gerektiğini düşünüyorum.Çocuğumuz çok değerli, bu değeri çok mühim dediğimiz konularda okula giderek hissettirebiliriz.
Bizim müdürümüz da numaramızı vermemizi istemiyor gerekli ise veliler okulu arayabilirler.Tenefuste öğretmene bilgi veririm diyor.
Ayrıca öğretmenin okula gelmeyecek çocuğa izin verme yetkisi yok.Ozurlu bir devamsızlık ise rapor alınır.Devamsizlik sisteme islenir.

Ya bir de şey var. Mesela öğretmen whatsapp grubu kuruyor yazışmaya açık. Veliler oradan dedikodu yapıyo küfürler ediyo(şaka değil gerčekten) hicbir şey yapmasa cuma mesajı atıyor. Öğretmen ödev vermeyince kötü öğretmen oluyor bir de. Sürekli sey diye mesaj geliyor. "Hocam bugün ödev yok muydu ? Emin misiniz ?,bizim oğlan mı yazmadı ?"

Öğretmene sürekli herşey sorulmaz ama çocuktaki herhangi bir farklilikta da öğretmenin veliye haber vermesi gerekir, bu mesleğin de cilvesi budur, ona gore öğretmen olmalı herkes, vaktim yok diye çocukların durumunu veliye bildirme görevini üstünden atamaz, bunu çok nazikçe yapan öğretmenlerimiz de var, karakter meselesi.

Hiç bir şekilde bilgi vermeyen öğretmen bence değiştirilmesi haktır

Hayatımda hiçkimseden ilkokul öğretmenim kadar nefret etmedim. Eğer çocukların öğretmenler üzerinde hakkı varsa benim üzerimden aldığı maaş ona haram zıkkım olsun. Allah onu nasıl biliyorsa oyle yapsın. Diplomalı insan müsvettesi.
ben ettim..
sinifta özel igilenilecek öğrenciydim ki..
ilkokulda hiç bi okul beni almadi...
biz engelli öğrenci istemiyoruz okula sokmayiz bilmem ne dediler..
bu kız bizi dinleyemez anlayamaz iglienemeyiz dediler..
beni okula almasini sağlayan bir büyük öğretmenine ne kadar teşekkür etsem azdir..
azimliydim.. gayretliydim... idarem güçlüydü... yapacaksam tam yapan bir öğrenciydim.. bunlarin sadece kulaklarimin duymasindan engel degildir...
beni hiç sayan en arka siraya okutan hele orada tek küçük siraya oturtmaya çalışan bir öğretmen vardi.. annem onunla çok kavga etti ki en sonunda okulu birakıp başka okula geçti..
öğretmenleri benimle ilgi duymadığı için sevmedim nefret ettim ben en çok bana özel ilgilenen derslerime kontrol eden benim olduğu sinifta tahtada tane tane güzel anlatan arkadaşlarimla ayrım yapmayan öğretmeni sevdim.. böle öğretmen sayesinde arkadaşlarimda bende başarılı öğrenci olduk...
gerçekten bugüne geldiyse kendi gayretimle hırsımla gücümle geldim..
çok zordu :KK43:

Merhaba sevgili anneler, kızım ilkokul 1.sınıfa başladı bu sene. Bayan bşr öğretmen tercih ettik. Sevdiğim bir yakınımın tavsiyesi üzerine. Fakst okulun ilk gününden bu yana ben dahil hiçbir veli öğretmenle iletişime geçemiyor. Çocukla alakalı bir duruö oluyor arayıp haber vermek istiyoruz devamlı telefonları meşgule atıyor ve sadece kendinin yazabildiği gruptan beni aramayın benimde hayatım var, mesaj atın BEN GEREK GÖRÜRSEM cevap yazarım gibi cümleler kuruyor. Çocuk rahatsız okula gidemeyecek mesela bildirmek için mesaj atıyorum herhangi bir dönüş yapmıyor. Çocuk okulda hastalanıyor çocuğa arattırıyor veliyi. Ben öğretmeni olarak kendisinin aramasını çocuğum hakkında öyle bşr durumda bilgi vermesini isterim. Çocuk mesela okula gidemediği için özelden yazıp hocam yapılması gereken ödevleri banada atarmısınız dedim. Saatler sonra gruba okula 6 kişi gelmedi herkese atmam mümkğn değil gelip okuldan kendiniz alın gibi cümlelerden oluşan koca bir paragraf yazmış. Halbuki gruba sadece ödevlerin sayfa numaralarını yazsa daha az efor sarfederdi. Öğretmenin dışarıdan görünüşü tamamen velilerle ego savaşı halindeymiş gibi. Ne yapsam bilemedim. Eğitim sac ayağı gibidir. Öğretmen öğrenci ve veli. Bunlardan birinin olmaması veya yeterli istişare yapılamması eğitimi sekteye uğratır. Lütfen fikirlerinizi söylermisiniz. Bir yıl değil tam 4 yıl böyle nasıl gidecek ne yapmam lazım
gerçekten çok sinir bozucumuş ne zannediyor kendini acaba! bence müdüre şikayet edin.

Bence bu rekabet dünyasının bir getirisi. Ben ilgiliyim hayır ben daha ilgiliyim demek için yapılıyor gibi geliyor bana. Yaşınız kaç bilmiyorum ama özellikle 90 kuşağı ( şu zamanın ilkokul velisi oluyor birçoğu) yarış atı gibi yetiştirildi; yetiştirildik. Öğrencilik ve iş hayatından sonra iş çocuklar konusunda rekabet etmeye geliyor demek ki. Bunu da böyle yansıtıyorlar işte. Ha bu arada rekabet konusunda yeni gelen nesiller çok daha beter olacak gibi geliyor bana. Bakalım; bekleyip göreceğiz.

Ben 30 yaşındayım, rekabet konusunda haklısınız. Bizim nesil böyle oldu.
En iyi evlilik bizimki, en mükemmel çocuk bizimki, en iyi araba bendeki vs... Sürekli bir yarış.
Ama "en önemli benim ve en önemlisi benim çocuğum, herkes kurban olsun benim çocuğuma" gibi bir anlayış da var.

Benim annem de emekli öğretmen. Son birkaç senedir bıkmıştı velilerden.
Bir veliyle mahkemelik oldu hatta öğretmeni koruduğu için.

Sınıfta 25 çocuk var, ama adam istiyor ki öğretmen her gün kendi çocuğuyla ilgili notlar tutsun.
"Ali bugün kahvaltıda biraz peynir yedi, zeytin yemedi, bir dilim ekmeği bitirmedi. Öğle yemeğinde çorbasını içmedi. Üzerine su döktü, üzeri değiştirildi" vs her gün yazılı rapor verilecekmiş kendisine.
"Böyle bir şey yapamam. 25 çocuk için not tutsam çocuklarla ilgilenemem" dediği için öğretmeni idareye şikayet etti.
Annem öğretmenin haklı olduğunu, neden böyle bir şey yapılamayacağını anlattığı için adam hakaret ederek üzerine yürümüş.
Kamera kayıtları da olunca ceza aldı tabii.

Bazı veliler sadece kendi çocuğu varmış ya da en önemli kişi oymuş gibi davranıyor.
Öğretmen velileri tek tek analiz etmeye uğraşamayacağı için hepsine mesafe koyuyor mecburen.

En iyi evlilik bizimki, en mükemmel çocuk bizimki, en iyi araba bendeki vs... Sürekli bir yarış.
Ama "en önemli benim ve en önemlisi benim çocuğum, herkes kurban olsun benim çocuğuma" gibi bir anlayış da var.

Sınıfta 25 çocuk var, ama adam istiyor ki öğretmen her gün kendi çocuğuyla ilgili notlar tutsun.
"Ali bugün kahvaltıda biraz peynir yedi, zeytin yemedi, bir dilim ekmeği bitirmedi. Öğle yemeğinde çorbasını içmedi. Üzerine su döktü, üzeri değiştirildi" vs her gün yazılı rapor verilecekmiş kendisine.
"Böyle bir şey yapamam. 25 çocuk için not tutsam çocuklarla ilgilenemem" dediği için öğretmeni idareye şikayet etti.
Annem öğretmenin haklı olduğunu, neden böyle bir şey yapılamayacağını anlattığı için adam hakaret ederek üzerine yürümüş.

Bazı veliler sadece kendi çocuğu varmış ya da en önemli kişi oymuş gibi davranıyor.
Öğretmen velileri tek tek analiz etmeye uğraşamayacağı için hepsine mesafe koyuyor mecburen.
Bence çok doğru bir tutum. Ben öğretmen olsam aynı şekilde mesafeli olurdum. Sonuçta öğretmen okuldaki davranışlardan sorumlu.

ben ettim..
sinifta özel igilenilecek öğrenciydim ki..
ilkokulda hiç bi okul beni almadi...
biz engelli öğrenci istemiyoruz okula sokmayiz bilmem ne dediler..
bu kız bizi dinleyemez anlayamaz iglienemeyiz dediler..
beni okula almasini sağlayan bir büyük öğretmenine ne kadar teşekkür etsem azdir..
azimliydim.. gayretliydim... idarem güçlüydü... yapacaksam tam yapan bir öğrenciydim.. bunlarin sadece kulaklarimin duymasindan engel degildir...
beni hiç sayan en arka siraya okutan hele orada tek küçük siraya oturtmaya çalışan bir öğretmen vardi.. annem onunla çok kavga etti ki en sonunda okulu birakıp başka okula geçti..
öğretmenleri benimle ilgi duymadığı için sevmedim nefret ettim ben en çok bana özel ilgilenen derslerime kontrol eden benim olduğu sinifta tahtada tane tane güzel anlatan arkadaşlarimla ayrım yapmayan öğretmeni sevdim.. böle öğretmen sayesinde arkadaşlarimda bende başarılı öğrenci olduk...
gerçekten bugüne geldiyse kendi gayretimle hırsımla gücümle geldim..
çok zordu :KK43:
Çoğu meslekte yanliş kişi tercih edersen genelde para kaybedersin ama öğretmenlikte ve doktorlukta senin anlattığın gibi 5 para etmez kişiler olursa kaybettiğin bir can olur bir insan olur bir çocuk olur. Herkes öğretmen olamaz diploma alır ama öğretmenlik başka birşey.Layıkıyla yapanlara helal olsun. Allah size bunları yaşatanları nasıl biliyorsa öyle yapsın.

O adam saat belirtmeden cocugum kavga etmis ogretmenden aksam bilgi almak icin aradim cevap vermedi demis. Mudurumde bana sordu bende olani ve tehditini anlatinca kavgadan esininde bilgi sahibi oldugunu anlayonca gerekli seyleri veliye soyledi ve gonderdi zaten mudurum gerektigi gibi davrandi ve beni savundu. Valla annemler uzakta kardeslerin her biri uzakta maalesef kapatamiyorum
İki ayrı hat alın Hocam. Diğeri sürekli açık olsun bir diğeri de sadece velilerde olsun. Okuldan sonra kapatın.

bir de bunun üst boyutu, sürekli çocuğunun takdir edilmesini isteyen veliler oluyor. bizzat kuzenim öğretmene gidip "benim çocuğum sürekli takdir edilmezse morali bozuluyor, psikolojisi bozuluyor" dedi.
öğretmen de gayet "hanımefendi sağlıklı bir birey olması için eleştirilmeyi de öğrenmesi gerek" demiş. başka bir cevap dahi vermemiş.
çok bozulmuştu ama haketmişti bence..

Back