• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın öğretmeniyle iletişim sorunu yaşıyoruz

Ogretmen kesinlikle cok tecrubeli, neler neler yasamis ki, boyle net cizgiler cizebiliyor.
Evet, gerekirse merak etmeyin, o sizi arar.
Bence cok disiplinli ve basarili biri, ve bu cizgiyi cizmezse velilerin bitmek bilmeyen sorulariyla bogusacagini biliyor.
Benim ilkokul ogretmenim de boyleydi, ve 56 kisilik sinifta istisnasiz herkes, onun o disiplini sayesinde, dimdik ayakta durup, ureten bireylere donustuk

Tam tersi tutum sergileyince de ne oluyor biliyor musunuz?
Anlatayım..
Velilerimi her zaman fazlasıyla kucaklayıcı oldum. Asla telefon meşgule atmadım. Asla görüşmeye gelen velimi çevirmedim aksine özellikle sık sık gelmelerini rica ettim. Gelen velimi sarılarak karşıladım, giderken okul kapısına kadar geçirdim uğurladım. Okula gelmeyen çocuğu veliden beklemeden ben arayıp neden gelmediği ile ilgilendim vesaire vesaire.. Kısacası öğretmeninizin tam tersi tutum sergiledim diyebilirim.
Sonuç;
2 hafta evvel düşük tehlikesi ile raporla yatıyordum. Gecenin 1'inde veli msj attı; "Çocuğumun sırasını değiştirir misiniz?"..
Her zaman velilere sizli bizli ve hanımlı hitap etmeme rağmen bazı velilerim "canım" diye hitap etmeye de başladı.
Saçma sapan her mevzu için kapım çalınmaya başladı. Çocuğumun çantası neden ağır diye gelen bile oldu sormaya. Sanki evde çantalarını ben hazırlıyorum.
Pazar pazar çocuğunun durumunu sormak için arayan veliler mi ararsınız, gece yarısı ödev sormak için msj atan mı...
Kısacası öğretmeniniz kimse kusura bakmasın doğrusunu yapıyor. Yılların tecrübesi. Eminim o da zamanında benim gibi olup sonradan o hale getirilmiştir.
Ha benim mevzumda da velilerime sert bir uyarı yaptıktan sonra hepsi düzen içine girdi. Görüşmeleri kısıtladım, gün ve saatler koydum. Görüşme saatleri dışında arayan velileri artık zerre umursamadan meşgule atıyorum. Araya büyük bir mesafe koydum. Ona göre davranıyorum. Şimdi hiç sıkıntı yok. 👍
Mesafe candır 😌

Merhaba sevgili anneler, kızım ilkokul 1.sınıfa başladı bu sene. Bayan bşr öğretmen tercih ettik. Sevdiğim bir yakınımın tavsiyesi üzerine. Fakst okulun ilk gününden bu yana ben dahil hiçbir veli öğretmenle iletişime geçemiyor. Çocukla alakalı bir duruö oluyor arayıp haber vermek istiyoruz devamlı telefonları meşgule atıyor ve sadece kendinin yazabildiği gruptan beni aramayın benimde hayatım var, mesaj atın BEN GEREK GÖRÜRSEM cevap yazarım gibi cümleler kuruyor. Çocuk rahatsız okula gidemeyecek mesela bildirmek için mesaj atıyorum herhangi bir dönüş yapmıyor. Çocuk okulda hastalanıyor çocuğa arattırıyor veliyi. Ben öğretmeni olarak kendisinin aramasını çocuğum hakkında öyle bşr durumda bilgi vermesini isterim. Çocuk mesela okula gidemediği için özelden yazıp hocam yapılması gereken ödevleri banada atarmısınız dedim. Saatler sonra gruba okula 6 kişi gelmedi herkese atmam mümkğn değil gelip okuldan kendiniz alın gibi cümlelerden oluşan koca bir paragraf yazmış. Halbuki gruba sadece ödevlerin sayfa numaralarını yazsa daha az efor sarfederdi. Öğretmenin dışarıdan görünüşü tamamen velilerle ego savaşı halindeymiş gibi. Ne yapsam bilemedim. Eğitim sac ayağı gibidir. Öğretmen öğrenci ve veli. Bunlardan birinin olmaması veya yeterli istişare yapılamması eğitimi sekteye uğratır. Lütfen fikirlerinizi söylermisiniz. Bir yıl değil tam 4 yıl böyle nasıl gidecek ne yapmam lazım
Bir an bizim öğretmenimizi anlatıyorsunuz sandım ama biz 3. Sinifiz bizimde aynı böyle ama alışıyorsunuz merak etmeyin eğitimi iyiyse cocuk birşeyler ogreniyorsa sorun yapmayın bizim öğretmenin bu konuda hakkını yiyemem ödev konusunda bizim öğretmen söyle bir yol izledi gelmediginizde ödevinizi kime verelim diye ogrencilere ve ozellikle bize sordu biz ozelden su ogrenciye dedik okula gitmesek ve ogretmene sormadan odev ayagimiza geliyor tavsiye ederim illaki sizinde yakininizda oturan biri vardir

Vaktinde ucretli ogretmenlik yapmis, atanamamis bi ogretmen olarak soyluyorum ki ogretmen hakli. Onun mesai saati disinda her cocugun velisiyle tek tek gorusup dert anlatmak durumunda kaldigini dusunsenize, belki ailesiyle sorunu var belki esiyle, belki ki o gun mutsuz, belki saglik sorunu var bilemezsiniz. Fazla beklentiye girmeyin derim. Cocugunuza faydali oluyor mu dersleri nasil bu yonlerden degerlendirin derim.
Ogretmenligin mesai saatiyle sınırlı bir meslek olduğunu düşünmüyorum. Gece yarısı ameliyatina kalkip gittigim kapida beklediğim öğrencim var.Yarim saat evime gecikip yolda telefonda konuştuğum velim var.Okulda dersim bittigi halde sinava 15gun var diye kalıp çalıştırdığım ogrenciler var.Watsapptan soru atan ve vakit buldukça cevapladigim ogrencilerim var.
Sevgili konu sahibi fedakarlik isteyen bir meslek bu bazi arkadaslar da boyle cevap vermiyorsa vermez o da onun insanlığı öğretmen degistirmek daha mantıklı geliyor.

Ogretmenligin mesai saatiyle sınırlı bir meslek olduğunu düşünmüyorum. Gece yarısı ameliyatina kalkip gittigim kapida beklediğim öğrencim var.Yarim saat evime gecikip yolda telefonda konuştuğum velim var.Okulda dersim bittigi halde sinava 15gun var diye kalıp çalıştırdığım ogrenciler var.Watsapptan soru atan ve vakit buldukça cevapladigim ogrencilerim var.
Sevgili konu sahibi fedakarlik isteyen bir meslek bu bazi arkadaslar da boyle cevap vermiyorsa vermez o da onun insanlığı öğretmen degistirmek daha mantıklı geliyor.
Biraz önce ( evet bu saatlerde de iş yapabiliyoruz ) bir form okuyordum hocam. Veli çocuğunun ödev yapma alışkanlıklarıyla ilgili bir form doldurdu. Ek açıklama kısmına şöyle yazmış :’ Benim tek sıkıntım arkadaşlarının kötü davranması. Geçen gün teneffüste oğlumun matarasını bilerek kırmışlar siz de bir şey yapamıyorsanız yani bilemiyorum hocam ‘
Gece gece asabım bozuldu, bu ne demekse?
Ortaokul öğrencisinin teneffüste başında oturmamı bekleyen ve bunu yapmadığım için de trip atan bir velim var.
Umarım sinirim yarına kadar geçer çünkü sabah olsun arayıp biraz daha açık olur musunuz isterseniz her sn başını bekleyeyim çocuğunuzun demeyi planlıyorum.

Halam ilk okul öğretmeni bu sene 1. sınıfları okutuyor, velilerin attığı mesajları, arama nedenlerini duysanız sinir krizi geçirirsiniz. Hemen her sabah farklı bir veli saçma bir nedenle arıyormuş halamı. Birisi mesela haftada en az 2 gün hocam kahvaltısını yapmıyor gelince sınıfa almazsınız değil mi kahvaltısını yapmazsa diye halamı çocuğa karşı kullanıyormuş. Bir başkası çocuk hastalanınca her teneffüste sırtına kağıt havlu koymasını istemiş, koymadığı için ertesi gün okula gelip çocuk terli terli gezmiş insan bir sırtını kontrol ederdi diye fırça atmaya kalkmış. Verilen ödevle ilgili her gün en az beş veli hocam bu böyle mi bu doğru olmuş mu bunu böyle yapabilir miyiz diye arıyor ya da mesaj atıyormuş. Valla bence öğretmen haklı. Bizim zamanımızda ne whatsapp vardı ne cep telefonu, kendi ödevimizi kendimiz takip ederdik, annemiz öğretmenimizi görmeye o çağırınca gelirdi, veli toplantısı olurdu sınıf velileri bilgilendirilirdi, sınıf annemiz vardı bir tek o da ayda bir gelir genel sınıf ihtiyaçlarını kontrol ederdi bu kadar. Numarasını vermeyen ya da whatsapp grubuna katılmayan öğretmenleri ben çok haklı buluyorum.

''İnsanlığını'' da sorguladıysak tamamdır. Fedakarlık yapılacak bir durum olduğunda eminim söz konusu öğretmen de ''öğrencisi'' için yapar. Teneffüsünü soruyu anlamayan öğrencisine ayırarak tekrar tekrar anlatır. Ailesi tarafindan anlaşılamayan problem yasayan öğrencinin derdini dinler çözüm üretir, düşeni kaldır ağlayani teselli eder. Ama söz konusu veli ise fedakarlık adıyla nitelendirdiğiniz zahmete girmesine lüzum yoktur. Gelmeyen çocuğu bildirmek icin mesaj atilmis neden cevap yazmamış diye tribe girilmiş. Verilecek cevap; söylemeseydiniz, fark etmeyecektim iyi ki varsiniz! mi olmaliydi? Ödev bildirimi istenmiş varsa fotokopiyi uçak yaparak gönderir. 35-38. Sayfadaki etkinlikler yapilacak der 36 ve 37 de dahil mi soruları gelir. Yani bitmez ''fedakarlık''

Merhaba sevgili anneler, kızım ilkokul 1.sınıfa başladı bu sene. Bayan bşr öğretmen tercih ettik. Sevdiğim bir yakınımın tavsiyesi üzerine. Fakst okulun ilk gününden bu yana ben dahil hiçbir veli öğretmenle iletişime geçemiyor. Çocukla alakalı bir duruö oluyor arayıp haber vermek istiyoruz devamlı telefonları meşgule atıyor ve sadece kendinin yazabildiği gruptan beni aramayın benimde hayatım var, mesaj atın BEN GEREK GÖRÜRSEM cevap yazarım gibi cümleler kuruyor. Çocuk rahatsız okula gidemeyecek mesela bildirmek için mesaj atıyorum herhangi bir dönüş yapmıyor. Çocuk okulda hastalanıyor çocuğa arattırıyor veliyi. Ben öğretmeni olarak kendisinin aramasını çocuğum hakkında öyle bşr durumda bilgi vermesini isterim. Çocuk mesela okula gidemediği için özelden yazıp hocam yapılması gereken ödevleri banada atarmısınız dedim. Saatler sonra gruba okula 6 kişi gelmedi herkese atmam mümkğn değil gelip okuldan kendiniz alın gibi cümlelerden oluşan koca bir paragraf yazmış. Halbuki gruba sadece ödevlerin sayfa numaralarını yazsa daha az efor sarfederdi. Öğretmenin dışarıdan görünüşü tamamen velilerle ego savaşı halindeymiş gibi. Ne yapsam bilemedim. Eğitim sac ayağı gibidir. Öğretmen öğrenci ve veli. Bunlardan birinin olmaması veya yeterli istişare yapılamması eğitimi sekteye uğratır. Lütfen fikirlerinizi söylermisiniz. Bir yıl değil tam 4 yıl böyle nasıl gidecek ne yapmam lazım

Turkiye'de ki bu ogretmene mesaj atma, whatsapp gurubuna alma gibi durumlari hic anlayamayacagim. Yurtdisinda yasiyorum, burda boyle birsey yok. Hic duymadim hic gormedim. Bana oyle sacma geliyor ki boyle okuyunca. Ogretmen bir kere neden ozel numarasini bir veliye versin ya. Ben hayatta vermem. Senin cocugun hasta ise, o gun okula gelemiyorsa bunu arayip bildirmen gereken baska merciler olmali. Cocugun ev odevini alamamissa bu benim sorunum olamaz. Gidip baska bir veliden al ogretmen buna mecbur olamaz ki. Whatsapp'a yaziliyormusta cevap vermiyormus. E o ogretmeninde bir ozel hayati var. Her daim orda yazilanlara cevap veremez. Her velinin cocugu ile oyle ugrassa 7/24 okulla ilgilenecek demektir bu.

Benim yasadigim ulkede is saat 5'te biter. O saatten sonra kimse kimseyi is ile alakali arayamaz. Hakikaten Turkiye'de ogretmenlerin isi cok zor. Allah kolayliklar versin.

Öğretmen haklı.
Bu yeni nesil anne babalar hiç öğrenci olmadı galiba.
Herkesin ailesi öğretmeni böyle darlıyor muydu yoksa onları çok ilgisiz buldukları için ilgili ebeveyn olmayı bu mu sanıyorlar çok merak ediyorum.

Çocuğunuz hastaysa bunu neden bildirme ihtiyacı duyuyorsunuz ki? Öğretmen bu bilgiyle ne yapacak?
Cevap yazmadı diye bozulmuşsunuz bir de.
"Tamam" dese bu defa da "bir geçmiş olsun, neyi var bile demedi" diyecektiniz.

Ödevi öğrenmenin başka yolları da var.
Bugün sizin çocuğunuz hasta olur, yarın başkasınınki.
Öğretmen her gün birilerine ödev bildirimi yapmakla mı uğraşacak?

Sonraki mesajlarda da hep "biz çok anlayışlı, naif velileriz" imajı çizmeye çalışmışsınız ama tam da öğretmenlerin gıcık olduğu veliler gibi davranıyorsunuz.

Bir öğretmen işini severek yapmalı, çocukları sevmeli, ilgilenmeli ama velilerle sürekli muhatap olmaları, 7/24 durum raporu vermeleri, onları eğlemeleri gerekmiyor.
İlgili bir öğretmen gerçekten ihtiyaç duyarsa size ulaşır zaten.

Tamam ama bu bir tercihtir. O öğretmen bunu tercih etmiyorsa velilere saygı duymak düşer.

Öğretmen haklı.
Bu yeni nesil anne babalar hiç öğrenci olmadı galiba.
Herkesin ailesi öğretmeni böyle darlıyor muydu yoksa onları çok ilgisiz buldukları için ilgili ebeveyn olmayı bu mu sanıyorlar çok merak ediyorum.

Çocuğunuz hastaysa bunu neden bildirme ihtiyacı duyuyorsunuz ki? Öğretmen bu bilgiyle ne yapacak?
Cevap yazmadı diye bozulmuşsunuz bir de.
"Tamam" dese bu defa da "bir geçmiş olsun, neyi var bile demedi" diyecektiniz.

Ödevi öğrenmenin başka yolları da var.
Bugün sizin çocuğunuz hasta olur, yarın başkasınınki.
Öğretmen her gün birilerine ödev bildirimi yapmakla mı uğraşacak?

Sonraki mesajlarda da hep "biz çok anlayışlı, naif velileriz" imajı çizmeye çalışmışsınız ama tam da öğretmenlerin gıcık olduğu veliler gibi davranıyorsunuz.

Bir öğretmen işini severek yapmalı, çocukları sevmeli, ilgilenmeli ama velilerle sürekli muhatap olmaları, 7/24 durum raporu vermeleri, onları eğlemeleri gerekmiyor.
İlgili bir öğretmen gerçekten ihtiyaç duyarsa size ulaşır zaten.
Bence bu rekabet dünyasının bir getirisi. Ben ilgiliyim hayır ben daha ilgiliyim demek için yapılıyor gibi geliyor bana. Yaşınız kaç bilmiyorum ama özellikle 90 kuşağı ( şu zamanın ilkokul velisi oluyor birçoğu) yarış atı gibi yetiştirildi; yetiştirildik. Öğrencilik ve iş hayatından sonra iş çocuklar konusunda rekabet etmeye geliyor demek ki. Bunu da böyle yansıtıyorlar işte. Ha bu arada rekabet konusunda yeni gelen nesiller çok daha beter olacak gibi geliyor bana. Bakalım; bekleyip göreceğiz.

Biraz önce ( evet bu saatlerde de iş yapabiliyoruz ) bir form okuyordum hocam. Veli çocuğunun ödev yapma alışkanlıklarıyla ilgili bir form doldurdu. Ek açıklama kısmına şöyle yazmış :’ Benim tek sıkıntım arkadaşlarının kötü davranması. Geçen gün teneffüste oğlumun matarasını bilerek kırmışlar siz de bir şey yapamıyorsanız yani bilemiyorum hocam ‘
Gece gece asabım bozuldu, bu ne demekse?
Ortaokul öğrencisinin teneffüste başında oturmamı bekleyen ve bunu yapmadığım için de trip atan bir velim var.
Umarım sinirim yarına kadar geçer çünkü sabah olsun arayıp biraz daha açık olur musunuz isterseniz her sn başını bekleyeyim çocuğunuzun demeyi planlıyorum.

cocuk akran zorbaligina ugruyor tabi ki bu durumu bilmiyor olabilirsiniz ama ogrenince duruma mudahale etmeniz lazim. veli trip atmis olabilir kisisel almayin akran zorbaligi yikicidir ben sadece bu yuzden 12 yasimda buyuk dozda ilac icerek intihara kalkistim. midem filan yikandi aylarca yillarca major depresyonla yasadim. tahtaya buyuk harfle ismimi yazmalar, "en buyuk kkyi s...misler" yazmalar, her gun her gun ugrasmalar, esyalarimi kirmalar, asagilamalar, her turlu pislik var ortaokul cocuklarinda… benim de hocalarim sizin gibi gormemisti fark etmemisti daha da acisi fark edenler olsa da aldirmamislardi hatta zorbalik yapan cocuklarla birlikte gulenler eglenenler oldu. o veli de muhtemelen okuldaki durumu ogrenince caresiz hissetti ve boyle anlik bir trip atti. veliye kizilacak zaman degil akran zorbaligina odaklanmaniz lazim.

not: yanlis anlasilmasin her velinin telefonuna bakin gece gunduz calisin teneffus saatlerinde tuvalete bile gitmeyin demiyorum velinin anlik psikolojisinden bahsettim sadece ve durumun ciddi olabilecegini belirttim. ben de insanlarla ugrasilan bir iste calisiyorum, dogu afrika'da 60.000 kisilik bir multeci kampindayim ve gece gunduz telefonumu multeciler ariyor, baya zor bir durum ve elbette sinir cizmek sart. ama bazi durumlar ciddi olabilir, bence akran zorbaligina aninda cevap vermek de ogretmenlerimizin gorevlerinden (genel konusuyorum).

Son düzenleme:
Yoksa ben yaşlandım mı :KK61:

Çocuk okula gitmeyecek diye öğretmeni arama icadını kim çıkardı ya?

Okula neden gidilmez? Hasta olmuşsundur, kötüsündür gitmezsin. Okula gitmemişim evde oyuncaklarımla oynayıp felekten bir gün çalıyorum sonra annem geliyor ödevlerimi getiriyor... Anneme dönüp derim ki “keşke beni doğuracağına taş doğursaydın”

Öğretmenlerin üstüne çok gidiliyor diye düşünüyorum. Okulda çocukla ilgilenip dersi güzel anlatması artık hiçbir veliye yeterli gelmiyor.

Özel okul mu devlet mi?
Özel de yine bi derece bu tur sorulara cvp veriilir de?Devlette zor.
Ayrıca bence ögretmen haklı.
Mesai saatleri dısında kadını bi salın yani.
Odevini cocuktan almanız lazım.
Kadın hangi biriyle ugrassın?
Wpdan da darlamayın kadını🤣

Yoksa ben yaşlandım mı :KK61:

Çocuk okula gitmeyecek diye öğretmeni arama icadını kim çıkardı ya?

Okula neden gidilmez? Hasta olmuşsundur, kötüsündür gitmezsin. Okula gitmemişim evde oyuncaklarımla oynayıp felekten bir gün çalıyorum sonra annem geliyor ödevlerimi getiriyor... Anneme dönüp derim ki “keşke beni doğuracağına taş doğursaydın”

Öğretmenlerin üstüne çok gidiliyor diye düşünüyorum. Okulda çocukla ilgilenip dersi güzel anlatması artık hiçbir veliye yeterli gelmiyor.

Veli aramasa bile öğretmenin derse gelmeyen öğrencinin velisini arayıp sorması gerekmez mi? Çok değil yakın zamanda henüz daha minicik Bir yavru olan 3 yaşındaki çocuk serviste unutulup hayatını kaybetmedi mi? Eğer öğretmen aileyi arasaydı, çocuğunuzun gelmeyeceğini neden arayıp haber vermediniz diye, bugün o yavru yaşıyor olurdu.
Yurtdışında yaşıyorum, burada eğer çocuk okula/kreşe gitmeyecekse mutlaka haber verilmeli. Olması gerekende kesinlikle bu.

Kesinlikle bu watsup gruplarına karşıyım.
Öğretmen de kesinlikle haklı.
Siz normal bir veli olabilirsiniz ama densiz okadar insan var ki,eğer bu şekilde yapmasa ipin ucu kaçar.
Ben olsam , eğer verdiği eğitimin iyi oldugunu düşünüyorsanız gerisini kendi başınıza halletmeye çalışın.öğretmene yük olmayın.watsup olmasa , ödevleri ne şekilde alacaktınız???

Hasta olan çocuğun ailesini bile çocuğa aratmak mı? Bu kadar zûl olmamalı Bir veliyi çocuğunun rahatsızlığı için arayarak bilgilendirmek. Bana garip Ve doğrusu itici geldi bu davranış.

Back