Kızımın öğretmen değişikliği...

alzen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2012
1.013
33
113
Karaman
merhaba arkadaşlar belki önceki konularımdan bilirsiniz eşimin işi nedeniyle erzincana gitmemiz gerekiyor ve bu nedenle kızımın 2. sınıfa orda devam etmesi gerekiyor benimde endişelerim vardı ve bugün şu anda devam ettiği okula uğradım yer değişikliği yapacağımız için öğretmeniyle konuşuyum dedim nasıl öğretmen seçmeliyiz ne yapmalıyız gibilerinden tabi kızım hakkında da konuştuk öğretmen bana dediki 22 yıllık öğretmenlik hayatımda kızınız gibi bir öğrenciye rastlamadım bir çocuk bu kadar mı azimli bu kadar mı öğrenmeye hevesli olur resmen bilgiyi benden almak için beni parçalıyor zorla benden bilgi alıyor dedi hatta birkaç öğretmen arkadaşıma anlattım böyle bir öğrencim var diye bana inanmadılar dedi beni didik didik ediyor öğrenmek için inanın çok şaşırıyorum dedi ben de çok şaşırdım çok ta sevindim ama gideceğiniz yerde dikkat edin çocuğun bu hevesini kırmayacak bir öğretmen olsun dedi ben sevecen bir öğretmen istiyorum okulundan ayrılacağı için çok üzülecek şefkatli bir öğretmeni olsun istiyorum dediğimde hayır dedi o ikinci planda olsun kızınıza kızınız gibi azimli bir öğretmen lazım dedi yoksa kızınız beklediğini bulamazsa bitirirsiniz çocuğu dedi kendiside çok azimli ama nasıl olacak yaaa bu öğretmen bizim şansımızdı son yarışmada da dak.da 120 kelime okumuş çok iyiydi yaaa:((((kızlar yok mu erzincanda tanıdığınız bana bir yardım etseniz....çok çıkmazdayım...

Oraya tasinmadan bilemezsinki. Tasininca cevre yaparsin sorarsin cogunluga. Sonucta bir kac kisinin soylemesiyle secim yapmak zor. Hic olmadi verirsin bir okula baktin begenmedin alirsin baska tercih yaparsin.

Bu arada sana hak veriyorum cocuk icin iyi bir ogretmen secimi stresli ve cok onemli bir sey.

tatlım hiç merak etme tam yerine gidiyosun erzincanda geçen yıl bir okul açılmış pilot proje kapsamında kendi öğrenim gördükleri okullarda başarılı olan çocukları özel servislerle alıp haftada üç gün bildiğim kadarıyla özel eğitim veriyolar akıl almaz dercede iyi eğitim yani okulun labaratuarları çok iyiymiş özellikle bizim bir tanıdığımız kızı orada üçüncü sınıfta başladı oraya gitmeye ve ve şu anda matematik başta olmak üzere bütün konulşarda harika bu tip zeki çocuklara eğitim veriyolar ve tamemen ücretsiz bi kolej gibi sen erzincana gidince araştırıp mutlaka bulursun orayı sadece bence öğretmeni çocuğu anlatan bir yazı yazsız sende o yazıları gidince okula ve öğretmenlerine ver

canım cocugunuz ıcın erzıncan da ıyı bır ogretmen tavısyesı ıstıyorsunuz da ,

oyle ha demeyle devlet okulların da ıstedıgınız ogretmene ıstedıgınız sınıfa kızınızı verme gıbı

bi luksunuz olacagını ben sanmıyorum .herseyden once kontenjan dıye bırsey var .

ama özel okul kolej dusunuyorsanız tabıkı de ogretmen secme sansınız olur ama ,

devlet okulun da boyle sansınız olmaz!

sağolun arkadaşlar gidince görecez ama burdan elimizde bilgiyle gitmek daha bir farklı olacak
aritmetik okulu araştıracam mutlaka sağol canım içimi rahatlattım
sashamia canım biz nakille gidecez ya seçme şansımız daha kolay olur mutlaka bir yolu bulunur bağış falan yani kızımın öğretmeni iyi olsunda gerisi kolay insan çocuğu olunca gözü hiç bir şeyi görmüyor onun iyiliğinden başka:))))

sağolun arkadaşlar gidince görecez ama burdan elimizde bilgiyle gitmek daha bir farklı olacak
aritmetik okulu araştıracam mutlaka sağol canım içimi rahatlattım
sashamia canım biz nakille gidecez ya seçme şansımız daha kolay olur mutlaka bir yolu bulunur bağış falan yani kızımın öğretmeni iyi olsunda gerisi kolay insan çocuğu olunca gözü hiç bir şeyi görmüyor onun iyiliğinden başka:))))

tabıkı de bır anne olarak cocugunuzu dusuneceksınız .

inş.canım dedıgın gıbı olur secme sansın varsa ne ala .

gıdınce oranın yerlısınden ıyı ogretmenı ogrenırsınız .

ama sızı uzmek ıstemem ama ,sanırım cocugunuz cok kucuk .

suan farklı bır yer de farklı sınıf da farklı ogretmenle yabancılık cekecegı bi gercek .

cunku suan da ogretmenıne arkadaslarına alısmıs durum da .

cocuklar anneden sonra ogretmenlerını anne gıbı gorurler .

başarılı verimlı bır ogretmen oldugu kadar,şefkatte cok onemlı suan da cocugunuz ıcın .

umarım hem sefkatlı hem de verımlı bır ogretmen bulursunuz

tabıkı de bır anne olarak cocugunuzu dusuneceksınız .

inş.canım dedıgın gıbı olur secme sansın varsa ne ala .

gıdınce oranın yerlısınden ıyı ogretmenı ogrenırsınız .

ama sızı uzmek ıstemem ama ,sanırım cocugunuz cok kucuk .

suan farklı bır yer de farklı sınıf da farklı ogretmenle yabancılık cekecegı bi gercek .

cunku suan da ogretmenıne arkadaslarına alısmıs durum da .

cocuklar anneden sonra ogretmenlerını anne gıbı gorurler .

başarılı verimlı bır ogretmen oldugu kadar,şefkatte cok onemlı suan da cocugunuz ıcın .

umarım hem sefkatlı hem de verımlı bır ogretmen bulursunuz

canım inşallah buluruz burda kalabilmek için elimizden geleni yaptık olmadı hala da uğraşıyoruz ama umut yok kızım çok hassas bir çocuk aynı zamanda ama ben en az zararla atlatabilmek için uğraşacağız eşim olmazsa psikoloğa götürürüz diyor rabbim yardımcımız olsunda öğretmen iyi olsun:(((

Ben öğretmenlik hayatımda şunu gördüm ki: Çok iyi öğrenci ile çok kötü öğrenciye bir öğretmenin etkisi sınırlıdır.
Endişelenmeyin kızınız orada da çok başarılı olacaktır.
Elbette bir bocalama evresi geçirecektir.
Bunu da sizin desteğiniz ve ilginizle çabucak atlatabileceği kanaatindeyim.

anlattığınıza göre kızınız maşallah zeki bişey :)
ben de annem ve babamın işi dolayısıyla ilkokulda 2 okul değiştirdim. inanın öğretmen bir yere kadar kızınızda azim varsa herşeyi yapar. kendimden örnek vereyim son ilkokul öğretmenimle 3 yıl geçirdim. burnumdan getirdi. öğretmenler gününde altın filan isterdi. hiç unutmuyorum harçlıklarımla kıpkırmızı bir kaktüs almıştım çok güzeldi yani çok severek almıştım. gidip verdiğimde sen bana sivri dilli mi diyorsun git başımdan demişti. ders de ne kadar anlatılırdı tartışılır. ama ben hiç ders çalışmayı bırakmadım hala da başarılıyımdır. allah rahmet eylesin ilkokul bir ve ikideki öğretmenim de çok çok iyiydi.
bence dert etmeyin

Ben öğretmenlik hayatımda şunu gördüm ki: Çok iyi öğrenci ile çok kötü öğrenciye bir öğretmenin etkisi sınırlıdır.
Endişelenmeyin kızınız orada da çok başarılı olacaktır.
Elbette bir bocalama evresi geçirecektir.
Bunu da sizin desteğiniz ve ilginizle çabucak atlatabileceği kanaatindeyim.

sağolun hocam endişeliyim ama bir yandan da umutluyum ben birebir ilgileniyorum zaten gerekirse daha fazla ilgileneceğim kızım yeterki mutlu olsun ..

anlattığınıza göre kızınız maşallah zeki bişey :)
ben de annem ve babamın işi dolayısıyla ilkokulda 2 okul değiştirdim. inanın öğretmen bir yere kadar kızınızda azim varsa herşeyi yapar. kendimden örnek vereyim son ilkokul öğretmenimle 3 yıl geçirdim. burnumdan getirdi. öğretmenler gününde altın filan isterdi. hiç unutmuyorum harçlıklarımla kıpkırmızı bir kaktüs almıştım çok güzeldi yani çok severek almıştım. gidip verdiğimde sen bana sivri dilli mi diyorsun git başımdan demişti. ders de ne kadar anlatılırdı tartışılır. ama ben hiç ders çalışmayı bırakmadım hala da başarılıyımdır. allah rahmet eylesin ilkokul bir ve ikideki öğretmenim de çok çok iyiydi.
bence dert etmeyin

kızımın çok zeki olduğunu düşünmüyorum ama çok azimli öğrenmeye çok hevesli zaten öğretmenide öyle dedi öğrenmeye bu kadar hevesli bir çocuk görmedim dedi bende öğretmen değişikliği çok yaşadım bu yüzden endişeliyim bu işin raconu şudur sonradan gelen öğrenci en kötü sınıfa verilir sonradan gelen öğretmene de en kötü sınıf verilir bunu bildiğim ve yaşadığım için bu kadar endişeliyim açıkçası :(((

Ben erz.liyim canım memleketim hakkında merak ettiklerini de sorabilirsin bana :))

erzincan hakkında hiç şüphem yok açıkçası çok iyi şeyler duydum erzincan hakkında ve ilk duyduğumdan beri de içim rahat hatta sevindim bile ne biliyim bir ferahlık geldi içime ben de uyumlu bir insanım her yere adapte olabilirim ama bana bir iki mahalle adı verebilirsen tutacağım ev açısından hani her yörede vardır ya bazı mahallelerden uzak durmak gerekir var mı erzincan da öyle bir yer birde okullar hakkında bilginiz var mı erzincan da mı oturuyorsunuz siz belki kk. buluşması bile yapabiliriz :)))) bir iki erzincan yemeği tarifi bile alabilirim iyi olur:)

Canım benim ailem orada benim

Aslanlı mahallesini düşün canım daha sonra toki evleri var :) erzincanın aşagı çarşı diye tabir ettikleri yeri vardır gerçi oralar şimdi hep toki oldu ve temizlendi oraları düşünme mesela asla...sen mite yakın yerden evini tut heryer heryere yakındır erzincanda dert erdinmeyin oturacagınız yeri :) Dedimya muhteşem güzel evler var erzincanda siteler çoktur ..kamu lojmanlarını düşünebilirsin mesela

Yemeklerimiz güzeldir elbette gidince bir iki şey öğrenirsin :) bu yaz gelicem mesela ben o zaman görüşebiliriz seni köyümüze davet ederim bilmem işte yapabiliriz güzel şeyler..Nasip..

Okulları hakkında birşey diyemeyecegim canım ama egitimi güzel olan yerler vardır tabi..

canım çok sağol yaaa benim istediğim okul kamu lojmanlarındaymış ve orda ev yok diyordu eşim bakacak uyarılarını dikkate alacam eminim güzeldir memleketimin heryeri güzel yaaa inşallah görüşürüz sevgiyle kal ...

canım çok sağol yaaa benim istediğim okul kamu lojmanlarındaymış ve orda ev yok diyordu eşim bakacak uyarılarını dikkate alacam eminim güzeldir memleketimin heryeri güzel yaaa inşallah görüşürüz sevgiyle kal ...

vardır canım kiralık ev olmaz olur mu koskoca yer orası öyle bir iki yer değil ki :)

Kızınıza maşaallah diyorum ve konudan tamamen bağımsız olarak söyleme ihtiyacı hissettim; çocuğunuzun başarılarını çok fazla dillendirmeyin.

Bir anne olarak onun başarısıyla gurur duymak tabii ki hakkınız ama, aman diyeyim insanların gözüne sokmayın bunu.

:nazar::nazar::nazar:

vardır canım kiralık ev olmaz olur mu koskoca yer orası öyle bir iki yer değil ki :)

mutlaka vardır o zaman şöyle bir göz gezdirmiştir o bir de yürüyerek bakmış arabayla bakacak bir dahakine daha iyi görür kiralar pahalıymış galiba oralarda hatta bulabilirse satılık almayı düşünüyoruz inşallah:)

Kızınıza maşaallah diyorum ve konudan tamamen bağımsız olarak söyleme ihtiyacı hissettim; çocuğunuzun başarılarını çok fazla dillendirmeyin.

Bir anne olarak onun başarısıyla gurur duymak tabii ki hakkınız ama, aman diyeyim insanların gözüne sokmayın bunu.

:nazar::nazar::nazar:

haklısınız arkadaşım bazen insan tutamıyor klendini rabbim kötülüklerden ve kötü gözlerden korusun hepimizi sağol canım:)

Back