• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın ilk doğum günü :(

Eşimi seviyorum

sırf bu ilk doğum günü teranesinden uzak olalım diye o hafta tatile gittik

akşam da bir pastanede oturup tek porsiyonluk pasta ve bir mum sipariş ettik

oğlum üfledi foto çektik hatta çevreden çocuklar vs de alkışladı

eşim bu da gereksiz zaten çocuk anlamaz dedi ama ilerde sorarsa böyle yapmıştık deriz dedim

o organizayonlu başka çocuklu kutlamalar 4 ve üstü yaşlarda çocuğa anlam ifade ediyor

o zaman özeniyorlar o başkasınınkine gittiği için

o zaman yaparsın

bu arada annen ve kv arasında ne geçti bilemem de bir torunlarının doğum gününde güzelce duramayacak mı koca koca kadınlar bir arada

Aynen öyle.
3 yaşındaydı benim oğlum ilk kalabalık doğumgününü yaptığımda, hazır diye düşünmüştüm ama hazır değilmiş, yüm ilgi onda olunca çok sıkıldı bunaldı, 4 yaşındayken ise daha hevesliydi. 4 yaş öncesi çocuğa eziyet olabiliyor (huyuna göre değişiyordur belki bu yaş sınırı da, genellemen bence gayet tutarlı, bize tuttu)

açıkçası bana da aşırı saçma geliyor çocukların 1 yaş günlerinin düğün havasında kutlanması. geçen böyle konuşuyorduk yanımızda çalışan abla komşusunun "salon" tuttuğundan bahsetti şoka girdim resmen:oha: çocuğun hiçbişeyden anladığı yok, yetişkinler arası bir s.dk yarışı gibi..

ammaaaa her ne olursa olsun çocuk senin, kaynananın da sen bilirsin demesi beklenirdi.

ben şaşaalı kutlama düşünmüyorum ama düşünseydim de yapardım. kaynanamı sallamazdım yani

konunun genelinden anladigim kadariyla maddi sıkısıklık var.
Kendiniz de soylesiginiz uzere cocuk anlamayacak. Ona bir ani da degil kalsa kalsa fotograf kalacak. Ani olmasi icin hatirlamasi gerekir.
Bence kimseyi mutlu edemeyeceginiz bu organizasyona eliniz sıkısıkken hic gerek yok.
Benim ne dogumgunlerim olmus en luks restoranlar mi kapatilmamis neler neler.... hic hatirlamiyorum.
Siz ozeniyorsunuz ama size de fayda etmez cunku davetliler sorun cikarmaya meyilli.
Malesef istediginiz gibi gecmeyecek

Aynen öyle. En iyisi anne baba bebek keyifli bi gün geçirip bi pasta kesmek.. kimsenin tantanısa gerek yok.
Sonra bide yapmadım dite laf edecekler ama. Beceremediğim imalarıda gelecek.. aslında elimin ne kadar yetenekli olduğunuda biliyorlar ama yine de sevmiyolarya beni heryerde belli edecekler. Neyse sabır..

açıkçası bana da aşırı saçma geliyor çocukların 1 yaş günlerinin düğün havasında kutlanması. geçen böyle konuşuyorduk yanımızda çalışan abla komşusunun "salon" tuttuğundan bahsetti şoka girdim resmen:oha: çocuğun hiçbişeyden anladığı yok, yetişkinler arası bir s.dk yarışı gibi..

ammaaaa her ne olursa olsun çocuk senin, kaynananın da sen bilirsin demesi beklenirdi.

ben şaşaalı kutlama düşünmüyorum ama düşünseydim de yapardım. kaynanamı sallamazdım yani
O kadar çok konuşuyorlar ki ve ben psikolojik o kadar yorgunum ki onlara karşı en ufak bişeude moralim düşüyor.
O yüzden çekmek istemiyorum.

Konuyu açarken sanırım duymak istediğim üçünüz kutlayın çocuk zaten hatırlamaz denmesiydi. Gayet mantıklı yorumlarda geldi teşekkürler :)

Aynen öyle. En iyisi anne baba bebek keyifli bi gün geçirip bi pasta kesmek.. kimsenin tantanısa gerek yok.
Sonra bide yapmadım dite laf edecekler ama. Beceremediğim imalarıda gelecek.. aslında elimin ne kadar yetenekli olduğunuda biliyorlar ama yine de sevmiyolarya beni heryerde belli edecekler. Neyse sabır..

Niye sevmiyorlar ki seni?
Seni sevmeyen insanlarsa sen niye takiyorsun ve onlarla aktivite planliyorsun?

Al bebegini ve esini keyfine gore gez dolas ye ic... bir suru yorgunluk, masraf sonra da milletin memnuniyetsizligi... cok yersiz.

Parti eglenmek icin yapilir. Boyle geriyorsa zaten amacindan direkt sapmis oluyor.

Benim de oglum 11 aylik. Kendim sef asciyim. Yapilabilecek suslemenin de yemegin pastanin kurabiyenin hediyeligin en alasini bilirim. Ama hic bir planim yok. Pasta da kesmeyiz cunku ogluma yedirmem.

Ben kızımın her doğumgününü tüm detayıyla inceleyerek çoğuna göre abartarak kutluyorum hazırlıklara 5 ay önceden başlıyorum
Ogün sadece kızımın doğumu değil benimde yeniden doğduğum gün benim basarım benim bu Hayatda yaptığım en güzel şey beni ben yapan şey

Kim ne derse desin istediğiniz gibi kutlayin
Anneniz kaç yaşında insan sizi zor durumda brakmaya hakkı yok davete icaben gidilir gelmezse ayıp eder

Güzel bı doğum günü yapın çocuğunuza çocuklarına gösterecek anı bunlar güzel anılar

Ben bu sene doğum gununde çocuklar için dans gösterisi bile yaptiricam Ogün onların günü bı çocuğu gulumsetmek mutlu etmek herşeye değer

Al bebegini ve esini keyfine gore gez dolas ye ic... bir suru yorgunluk, masraf sonra da milletin memnuniyetsizligi... cok yersiz.

Parti eglenmek icin yapilir. Boyle geriyorsa zaten amacindan direkt sapmis oluyor.

Benim de oglum 11 aylik. Kendim sef asciyim. Yapilabilecek suslemenin de yemegin pastanin kurabiyenin hediyeligin en alasini bilirim. Ama hic bir planim yok. Pasta da kesmeyiz cunku ogluma yedirmem.

zaten o pasta sembolik

hani düğünlerdeki alçı pasta var ya onun gibi

çocuk yemiyor yedirilmiyor

hayretler içinde okudum gerçekten konunuzu
1. neden çocuğunuzla ilgili bir konuyu ortamın yorumlarına bırakıyorsunuz
2. Neden doğum günleri vs. bu kadar abartılıyor
3. Siz, eşiniz ve kızınız güzel bir yerlere gidersiniz, fotoğraf çekinirsiniz abartılı birşey olmaz ama en azından fotograflarda mutlu çıkarsınız
4. Annenler ve kv isterlerse kendi evlerinde de bir pasta kesersiniz

şaka yaptım yazınız hoşuma gitti de pek açık olamamışım galiba

o ilk doğumgünü pastasını kastettim

yedirmem demişsiniz ya haklısınız

o parti yapanlar da yedirmiyor çocuklarına demek istedim

sırf gösteriş için yapıyorlar yani düğünlerdeki çok katlı süslü ama esasen pasta olmayan pastalar gibi

şaka yaptım yazınız hoşuma gitti de pek açık olamamışım galiba

o ilk doğumgünü pastasını kastettim

yedirmem demişsiniz ya haklısınız

o parti yapanlar da yedirmiyor çocuklarına demek istedim

sırf gösteriş için yapıyorlar yani düğünlerdeki çok katlı süslü ama esasen pasta olmayan pastalar gibi

Hic oyle bir dogumgunu pastasi gormedigim icin ben anlamadim galiba.

Ozellikle haftasonlarina 20 30 tane de 1 yas pastasi siparisim oluyor ama alci degil hani normal ganaj kek krema meyve vesaire...
Yedirmem dedigim pasta buydu.

Yalakalık yapmıyorum uzak duruyorum onları övmüyorum cıvıtmıyorum o yüzden..

Bende öyle yapacağım..

hayretler içinde okudum gerçekten konunuzu
1. neden çocuğunuzla ilgili bir konuyu ortamın yorumlarına bırakıyorsunuz
2. Neden doğum günleri vs. bu kadar abartılıyor
3. Siz, eşiniz ve kızınız güzel bir yerlere gidersiniz, fotoğraf çekinirsiniz abartılı birşey olmaz ama en azından fotograflarda mutlu çıkarsınız
4. Annenler ve kv isterlerse kendi evlerinde de bir pasta kesersiniz

Gayet mantıklı fikirleriniz teşekkürler.
Belkide psikolojik yorgun olduğumdan böyle olmuşumdur.. kafam bişeyi kaldırmadığından.

Hic oyle bir dogumgunu pastasi gormedigim icin ben anlamadim galiba.

Ozellikle haftasonlarina 20 30 tane de 1 yas pastasi siparisim oluyor ama alci degil hani normal ganaj kek krema meyve vesaire...
Yedirmem dedigim pasta buydu.

ben anlatamadım

doğumgünündeki gerçek pasta da çocuğa yedirmiyoruz ya onu kastettim

çocuk açısından düğün pastası gibi diye yani o sizin yaptığınız pasta ile parti yapanlar da çocuğa yedirmiyor çoğu pasta göstermelik kalıyor ya da pastalar erişkinler için oluyor

neyse boş verin siz beni, azıcık uçmuşum ben

Ben kızımın her doğumgününü tüm detayıyla inceleyerek çoğuna göre abartarak kutluyorum hazırlıklara 5 ay önceden başlıyorum
Ogün sadece kızımın doğumu değil benimde yeniden doğduğum gün benim basarım benim bu Hayatda yaptığım en güzel şey beni ben yapan şey

Kim ne derse desin istediğiniz gibi kutlayin
Anneniz kaç yaşında insan sizi zor durumda brakmaya hakkı yok davete icaben gidilir gelmezse ayıp eder

Güzel bı doğum günü yapın çocuğunuza çocuklarına gösterecek anı bunlar güzel anılar

Ben bu sene doğum gununde çocuklar için dans gösterisi bile yaptiricam Ogün onların günü bı çocuğu gulumsetmek mutlu etmek herşeye değer
5 ay mı?
o kadar zamanınız var mı gerçekten o_O

Selam kızlar bi sorunum var fikrinizi almak istedim.

5 gün sonra kızım 1 yaşına giriyor. Ben doğum günü yapıp yapmama konusunda kararsız kaldım :KK43: hevesimi kaçırdılar doğrusu.

Annem sanırım eşimin ailesinin yanında rahat edemeyeceği düşüncesiyle(sonuna kadar haklı görmek istemeyerek) "siz onlarla kutlayın biz gelmeyiz burda ayrı pasta keseriz" dedi.
Bense onların bulunmasını herkesten çok isterim çünkü kızımın doğum masraflarından eksiklerine yetişemediğimiz herşeyine kadar aldılar kızımı büyütmemizde payları büyük..

Sonra kv ile bu doğum günü meselesini bir süre önce konuşmuştuk ben çok heves ediyorum şunları şunlarıda çağırcam dedim.(çevremizdeki kızımızın yaşlarında çocuğu olan ailelerden bahsettim kızımla bebeklerin güzel fotograflarını çekeriz diye düşünerek) oda onlara ne gerek var işte kendi aileni bide bizi çağır dedi. Bende yok ben çok heves ediyorum istiyorum çağırcam benim için önemli bi gün dedim. Hala ona gerek yok buna gerek yok diye çıkıştı. Yok dedim ben istiyorum şöyle yapcam böyle yapcam dedim ama suratı asıldı beni gerdi bütün hevesimi kaçırdı.

Kendileri kayınbabamın doğum gününe kadar kutlar ve o günlerde dolmasına kadar sarar. Bütün torunların doğumgünleri kutlanır ikramlar şunlar bunlar yapılır. Biz herkese hediyemizle gideriz maddi sıkışsakta.

Bizim doğum günümüzü kimse hatırlamaz hediye almaz süpriz yapmaz kıytırıktan kutlar geçerler. Çokta önemli değilde hani bizi takmayışlarına değinmek istedim.

Bu arada doğum günü yapsam para ya da yardım almayacağım zaten gelip gidecekler sadece.

Böyle olunca bende eşimle konuştum hevesim kaçtı. Dedimki yapmayalım zaten çocuk birşey anlamayacak. O gün 3 ümüz dışarı çıkalım vakit geçirelim fotoğraflar çekelim sonra bi pastane de pasta keselim yiyelim dedim oda nasıl istersen dedi.

Şimdi sorun şu ki bu onun ilk doğum günü ilerde güzel bi anı olarak kalması var. Sonra kızım ilerde özenmemişiz olarak görebilir mi kutlamadık diye ? Biyandan burda çok okudum ilkinden anlamıyor diye küçük kutlama yapanları.

Ne yapayım ?
Kutlayıp kızıma anı mı bırakayım? Ama ben o gün annemlerin gelmemesiyle canım sıkılacak gelseler annem sıkılacak ve kv ona ne gerek var buna ne gerek var diye konuşacak canım yine sıkılacak.

Üstüne şuanda para yok c.tesi geçer para elimize. O günden sonra 2 gün içinde hediyelik vs yetişir mi ? Özensizde olsun istemiyorum. Yaptıysam tam olsun.
Birde evimde kalmıyorum annemlerde kalıyoruz bi süredir. Eve gidip temizlikte yapmak gerek.

Ha bide kv ye doğum günü yapmıcaz biz üçümüz kutlucaz dediğimizde biz babaannesi değilmiyiz bizle niye kutlamıyosunuz falan diye çıkıştı. Bizde öyle karar aldık dedik.

Hafta sonları orda oluyoruz yani c.tesi pazar orda olcaz. Biz doğum günü yapmıyoruz diye orda dandirik bi kutlama yapmayada kalkabilirler..
Sonra da siz beceremediniz biz yaptık diye imalarda gelir ardından :mad:

Ne yapayım ben şimdi ?
neden kendı evınızde kalmadıgınızı anlayamadım.. neyse mevzu o degıl konuya gelırsek kendı evınıze gıdın güzel bir temizlik yapın.
bellı bır konsept belırleyın ve ona uygun pasta siparişi verin...
kutlama masanızı konsepte uygun susleyın pasta harıc yıyecek yapmanıza gerek yok ılla olsun dersenız bır cesıt poüaça, sigara böreği, mercimekli köfte ve kurabiye yapsanız yeterli.
her ıkı aıleyı de çağırın 20:00 gıbı pasta uflensın 22:00 gıbı herkesı postalayın evıne ;)
bence ilk dogum gunu özeldir ve mumkunse tum aıle fertlerı ıle bırlıkte kutlanmalıdır...

çok şaşırdım gerçekten
bana göre çocuğunuz için ayrılmış bir zaman değil
siz o kadar hazırlık yaparken çocuğunuz ne yapıyor peki?
gerçekten merak ettiğim için soruyorum yanlış anlamayın
7/24 durmaksızın 5 ay hazırlık yapmıyoruz heralde
Merak etmeyin cocugumla geçirmem gereken vakti nasıl ayarlayacagimi bilirim.

7/24 durmaksızın 5 ay hazırlık yapmıyoruz heralde
Merak etmeyin cocugumla geçirmem gereken vakti nasıl ayarlayacagimi bilirim.
kendinizi savunmanıza gerek yok
ben sadece meraktan soruyorum
çocuk sizin olduğu için vakit ayırıp ayırmadığınız beni ilgilendiren bir konu değil
yalnızca yılın yarısını doğum gününü düşünmek ile geçirmek bana fazlaca geldi
gerçi hayat temponuz nasıl bunu da bilmiyorum
ben yoğun bir işte çalıştığım için fazla gelmiş olmalı

Back