Kızımın doğum günü.

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.079
4.167
Kızlar meraba öncelikle konumu uygun yere tasırsanız sevinirm ben bulamadım. Büyük dert değil ama kafama takılıp üzüldüğüm bi konu. Genede başka yere aitse taşınırsa sevinirim. Fikir almak istiyorum

Şimdi bilirsiniz belki biz kayınvalidemlerle kavga ettik konuşmuyoruz. Eşimlede benlede konuşmuyolar. Kızımında doğum gününe 1 ay kaldı. Kaynanam hep diyodu büyük doğum günü yapıcam pastalar börekler yapıp kutluycam herkesi cagırcaz diye. E şimdi küstüğümüze göre nasıl olcak ki? Hiçte yüzyüze gelmek istemiyorum onlarla. Kutlama felanda yapmaya kalkmaz inşallah da. Bende eşime dedim ki hiç kimseyi çağırmayalım evde de kutlamayalım kızım sen ben dışarda biyere gidelim. Tamam nereye gitceğimizi sende düşün dedi ama sonra düşündüm ilk doğum günü eksiklik mi hisseder garip mi olur ki diye aklıma geldi.
Sizce doğum gününde nereye gidebiliriz ? Evde kutlamayıp dışarda kutlayan arkadaşlar varsa, nasıl oldu ne yaptınız.
Uygun olur mu ki . İlla hepbirlikte evde mi olmak gerekiyor

GÜNCELLEME
Kızlar kutlamayıp eşim kızım ben 3müz dışarı çıkmaya karar verdikte,dün görümcem geldi . Doğum günüde yaklaşıyor pasta yaptırcakmısınız dedi. Bende Bilmiyorumda öyle büyük bişey değil de küçük .. derken sözümü kesti e küçük yaptırın bari ilk doğum günü bi zahmet " dedi. Sözümü bitirtse dışarda yapacağız Biseyler diyecektim. Bugünde gelmiş pastaya şu resimini koydurun, biz öbür yeğenime şöyle yaptırdık vs dedi. (Büyük resimli pastadan bahsediyor)
Olabilir dedim geçtim . Bunlar aralarında ne konuşuyor anlamadım küsüm en başta kvyle, hiçbiriyle konuşmuyorum bide büyük pasta yaptırıp davet mi edicez ? Kendi kendine hayaller kuruyor. Sizce bu vesileyle barışmak felan mı istiyolar ? Sonuçta bi eşim bi ben için o koca pastayımı yaptırcaz ona kadar karar veriyo

Son düzenleme:
çocuk daha bir yaşında, nasıl bir eksiklik hissedebilir ki?

hatta büyük doğumgünleri bir yaş için çok yorucu oluyor bile, o yüzden çocuk için yapmasanız bir kayıp yok.

çıkın ailecek güzel bir yerde yemek yiyin, sonra da uyku saatinde evinize dönün, uykusunu alsın ondan huzurlusu olmaz :)

Yoo öyle bi kural yok.
Kahvaltıya gidersiniz ordan kaç yaşında kızınız bilmiyorum ama oyun alanlarına gidersiniz veya bi avmye hani maksat mutlu olacağı aktiviteler yapması.
Sahilde veya orman gibi alanlarda yürüyüi yapıp temiz hava alabilirsiniz. Sonra bi kafeye oturup pasta kesersiniz geçer gider gün.

İlk doğum günüymüş bebek ne anlayacak ben atlamışım ilk doğum günü kısmını.
Yemek yedirin uyutun leğene su doldurun içine oyuncakları atın cup cup oynasın daha ne yapacak çocuk zaten

ilk doğumg ünü diyosunuz ne eksikliği hissedecek 1 yaşında çocuk. anlam yüklemeyin şöyle günlere. çocuk anlamıyor bile. evde ya da mekanda bi pasta kesin bitti gitti işte.
Doğru haklısınız aslında bende hiç düşünmezdim böyle şeylri çevremdekilerden gördükçe bu kadar anlan yüklemeye basladım genelde çok önemsiyolar ya

Doğru haklısınız aslında bende hiç düşünmezdim böyle şeylri çevremdekilerden gördükçe bu kadar anlan yüklemeye basladım genelde çok önemsiyolar ya

genelde önemseyenler gösteriş meraklısı insanlar. çocuk o kalabalıkta bunalıyor bile, bişey anladığı da yok. hadi 4-5 olsa neyse.

ben oğluma 3 yaşındayken yaptım ilk doğumgününü, o da büyük aileyle daha kalabalık değil. benimki biraz çekingen olduğu için o zaman bile rahatsız oldu hiç mutlu olmadı.
Şimdi 5 e yaklaştı, arkadaşlarının doğumgünlerine gitti, bu sene kendisi de istiyor. Ama sanmıyorum ki aile arasındaki ile gene mutlu olsun, onun istediği arkadaşlarıyla tozu dumana katmak.
yani çocuklar için hiç sorun değil şu anki durum.
sizin kendi isteğiniz varsa yapın tabi ki, ama yoksa hiç bence küslük varken gereksiz yere strese girmeyin.

1-2 yaş bence doğum günü kutlaması gerektirmez. zaten hiçbir şey anlamayacak.

doğum günü çocuğunuzun anlaması mutlu olması için yapılır.

konu komşu akraba doyurmak, gereksiz gösteriş yapmak için yapılmaz.

milletin saçma dolduruşlarına gelmeyin.

anne baba olarak kendi kararlarınızı kendiniz almalısınız.

3 yaştan itibaren kutlanması uygun bana göre. ancak anlamaya başlar.

Evet çok haklısınız:) gerçektende istemiyorum barışıkkende istemiyordum çünkü benim ailemi istemiyorlar. Bazı nedenlerden küsler. Sırf kendi taraflarını çağıracaktı kv. İyi oldu yani :) sizlerin yorumlarınıda görünce boşa taktıgımı anladım. Gideriz bi avmye bi pasta başında 2 fotograf çekiliriz yeter :)) etrafımdakilere bakıyorum ilk diş kutlaması vs vs büyük büyük kutlamalar yapınca,biz doğum gününü kutlamayacağız tuhaf mı olur diye düşünmüştüm :)

benim kizimda iki yasina giriyor haftaya.esim tutturdu ailemle kutlayalim diye bende ne gerek var yalniz kalalim dedim.zaten cocuk hatirlamaz ki

Bebeğinizin doğum günü kutlu olsun, sağlıklı güzel yaşları olsun, ilk birkaç doğum günlerini hatırlamıyor çocuklar, 1 yaş çocuğunun doğum gününde tek eğlenceli bulduğu kısım mum üfleme :)))

Kızım ilk doğum günü sonrası mum üflemeyi çok sevmişti, her dakika mum yaktırıp üfiiiimmm üficeeem diye kıyameti kopartıyordu

Bize bir anı olsun diyorsanız çıkın ailece gezin günün tadını çıkartın.

Çocuklar böyle Doğum günlerinden hiç bişey anlamıyorki. İlk çocuğum iki aileninde ilk torunuydu herkes heveslendi yapalım güzel olur vs dediler. Ben bin türlü eziyetle bi sürü bişey hazırlamak zorunda kaldım. Aile büyükleri onu sevmez çorbada yapalım kısırlar börekler kekler o kadar çok yoruldumki. Çocukta kalabalıkta huysuzlandı. Sürekli yakama yapıştı. Eeee ikincinin başı kelmi haksızlık olmadın diye onada yaptık.
Şimdiki aklım olsa hiç yapmazdım.
Bebek ya bunlar anlamıyor bile.
Büyük çocuğumun bu seneki yaş gününü arkadaşlarıyla bi mekanda kutladık. Çooook eğlendiler. Bence biraz büyüyünce yapmak mantıklı en azından tadını çıkarırlar

Herkes yazmis. Ben de yazmazsam eksik kalirim. İlk yas gununde cocuk ne gibi bir eksiklik hissedebilir bence sizin parti yapasınız var cocugum eksik hisseder mi diye bahane ariyorsunuz. Yapin evinizde partinizi. Konu komsu arkadaslar kendi aileniz cagirin herkesi. Kaynanagili de cagir. Sonucta aile buyukleri küslük her zaman iyi olmaz. Bu vesile ile barisirsiniz. Daha sonra da cok samimi olmadan devam edersiniz hayatiniza.

Benim oglumun ilk dogum gününü herkes hatirliyor bizimkilerden. Parti felan planlamiyordum hic,ama kv ve kp uzaktan sirf dogum günü icin geldikleri icin evde aile arasinds kutladik. Mesela parti vermek degildi,ama hem huzurlu bir ortamdi hem beraber güzel vakit gecirdi aile. Önemli olan da bu: huzur ve mutluluk. Siz kücük ailenizle nasil mutlu ve huzurlu olacaksaniz öyle birsey yapin. Mesela en sevdiginiz lokantaya gidin. Fazla tantanaya hic gerwk yok.

O kadar milletin derdini okuduktan sonra gel bu konuya gülme ya hu 1 yaşında çocukken olacak psikolojisi bozulacak kendini odaya mı kilitleyecek me yapacak bebek o bebek çocuk bile değil hatta

Çocuğunuz hatırlamayacak nasılsa eksiklik filan hissetmez. Herkes büyük parti havasında kutlamak zorunda değil ki. Aklı erdiği zaman arkadaşları olduğunda yaparsınız o da mutlu olur ve hatırlar. Güzel bir yemeğe gidip sonrasında bir pasta kesebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…