- 25 Aralık 2017
- 257
- 256
- 31
- Konu Sahibi Nassilyani
Kesinlikle katılıyorum gerek yok.Varmis zaten cocugun davranis problemi . Yazmisti konu sahibi halletmisler. Asarim keserim tehdit ederim falan filana gerek yokmus iste :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kesinlikle katılıyorum gerek yok.Varmis zaten cocugun davranis problemi . Yazmisti konu sahibi halletmisler. Asarim keserim tehdit ederim falan filana gerek yokmus iste :)
evet güzellikle halledilmeli aynı şeyi diyoruz aslında="office, post: 54278444, member: 44787"]Hayir her ogretmen cozemiyor, ailelerin cogu zaten siddet goren anne/ gosteren baba ikilisinden olusuyor.. siz tehdit edildiginizi ogretmene soylediginizde ve halledilmediginde caninizin yanma riski 2 kat artiyor.. bunu yapan cocuklar genelde sevgisiz ve agir psikolojik fizyolojik taciz goren cocuklar, o yuzden tehdit degil ama bir cikolata, seker alinip cocukla konusulma taraftariyim.. keske gelismis bir ulke olsak da bu tip cocuklar o ailelerden alinip olaylar bir nebze azaltilsa ama su asamada imkansiz gibi.
Biri benim sınıfıma girip böyle yapacak daha cümlesini bitirmeden atarım onu sınıftan. Heralde özel okuldu orası. Boşuna demiyoruz veliler elini kolunu sallaya sallaya girememeli hele ki sınıfa. Babanızın malı gibi.="Gagagall, post: 54282266, member: 833591"]Benim başıma da geçen sene geldi oğlum çok sesiz sakin hassas bir çocuktur. Kreşte arkadaşı iteklemiş düşürmüş sonra üstüne çıkmış tepinmiş falan. Daha önce de vurmuş falan ama bu son olayı duyunca sabaha kadar uyumadım, içim parçalandı. Ben oğluma herkese güzel davranması gerektiğini anlatıyorum gördüğü muameleye çok üzüldüm. Sabah gittim sınıfa öğretmene anlattım mustafa kim kalsın ayağa dedim çocuğa birdaha benim çocuğuma el uzatırsan senin yaptıklarının aynısını ben sana yapacam vs söyledim çıktım. Doğrumu yaptığım tabiki yanlış . Ama evlat işte . O gece de o çocuğa üzüldüm dayanamadım ertesi gün gittim sevdim çocuğu konuştm.Sonra o çocuk oğlumun kankisi oldu.
Mune burada banlanmak isteyen biri var galibaDersim yok idareciyim ben. Kaldi ki ne zaman derse girecegimi size soramam. Ama haklisiniz meslektaslarimin durumu vahim. Savundugum dogru benim olusturdugum uydurdugum bi dogru degil. Okuyun da ogrenin biraz. Kitap falan okuyun arastirin mesela. Herseyi usulune gore uygularim ben. Ogrenci daima merkezimdir. Her ogrenci hem de. Aksini dusunen meslektaslarimin keske nerde calistiklarini ad soyadlarini da ayrintili bilsem de bu tavirlarini dusuncelerini onlara yedirebilsem bir guzel. Bu tür öğretmenlerin azalarak bitmesi tek dilegimdir
Biri benim sınıfıma girip böyle yapacak daha cümlesini bitirmeden atarım onu sınıftan. Heralde özel okuldu orası. Boşuna demiyoruz veliler elini kolunu sallaya sallaya girememeli hele ki sınıfa. Babanızın malı gibi.
Ben öğretmeni devre dışı birakmama taraftarıyım.
Biri yazmış gittim arkadaş oldum çocukla, kızımla da arkadaş olmasını sağladım diye, makul geldi.
Eğitimci değilim. Ama aklıma gelen söyle bir çözüm olabilir.
Rehber Öğretmen eşliğinde kutu oyunu oynatma mesela.
5-6 Çocugu bir araya getirip denenebilir.
Çocukları birbirine yakkastirmayip düşman etmektense farklı bir ortamda şans vermek.
Tabi bunun için zorbaliga maruz kalan çocuğun güvende hissetmesi oncelik.
Ama inanin hayal edemiyorum.
9 yaşında bir çocuğun karşısına geçip
Bir daha kızıma yaklasirsan seni gebertirim demeyi.
O çocuğun yerine kendimi koyunca da hayal edemiyorum
Bir de şu var çocuk gerçekten iyice arsizsa ve gercekten iflah olmaz canavar falanda,
ve bu tehdit sonrası suratiniza tukururse?
O zaman da iki tokat mi atacagiz?
İşleri buraya getirmek tehdit tehditle karşılık vermek bana göre yanlış.
Ailesi ne olursa olsun çocuk şansı hakediyor.
Yahu 9-10 yaş gerçekten çok küçük.
Ben dogunun en ucra yerinde ogretmenim. Ne aileler gordum bilemezsiniz. Cocuklarda anlamadigim dilde edilen Kufurler el hareketleri 12sinde kocaya verilmek istenen kizlar okula gonderilmeyen cocuklar. Bizler bunun karsisinda dik durduk ama anne baba egitimleri cocuklara psikolojik destek ve dil egitimleri. Ve cok sukur hepsinde de basarili olduk meslektaslarimla. 9 yasinda bi cocuk tehdit etmis bu halledilmeyecek bi mesele degil. Inanin burda gorduklerim ve yasadiklarimin yaninda bu devede kulak. Her cocuk ozeldir her cocuk melektir masumdur. Yeter ki incitme uzme mahvolan hayatini bir de sen mahvetme. Biz hep bu yolda ilerledik basarili da olduk cok sukur.
Benim başıma da geçen sene geldi oğlum çok sesiz sakin hassas bir çocuktur. Kreşte arkadaşı iteklemiş düşürmüş sonra üstüne çıkmış tepinmiş falan. Daha önce de vurmuş falan ama bu son olayı duyunca sabaha kadar uyumadım, içim parçalandı. Ben oğluma herkese güzel davranması gerektiğini anlatıyorum gördüğü muameleye çok üzüldüm. Sabah gittim sınıfa öğretmene anlattım mustafa kim kalsın ayağa dedim çocuğa birdaha benim çocuğuma el uzatırsan senin yaptıklarının aynısını ben sana yapacam vs söyledim çıktım. Doğrumu yaptığım tabiki yanlış . Ama evlat işte . O gece de o çocuğa üzüldüm dayanamadım ertesi gün gittim sevdim çocuğu konuştm.Sonra o çocuk oğlumun kankisi oldu.
Çocuktur hep ben bunu söylerim birbirine vururlar , iterler vs olabilir benim çocucuğumda yeri gelir yapar ama aynı çıcuk bunu sürekli hale getirir doZunu kaçırırsa olmaz , ne demek çocuğumu düşürüp üstüne yatmak falan ya eli boğazına gitse bütün gece bunu düşündüm ben. Oyun odasındayken olmuş öğretmen görmemiş. Ben çıldırdım, delirdim ama neyseki psikopat veli değilim ben. İlk önce öğretmenle konuştum sınıfta evet dedi öğretmen o çocuktan hep şikayet geliyor hırçın bir çocuk.çocuk 5,5 yaşında benimki 4. O arada kim mustafa dedim gösterince dayanamadım. Konuştum çocukla. O vakit bu çocuk hırçınsa uyaracak adam akıllı. Nedir benim çocuğum stres topu mu hergün dövdürüyorsun . O oldu bidaha yapmadı. İyilikten almayan bir çocukmuş.Ee sınıf da öğretmen yokmuydu, o size engel olmadı mı? Size kızmıyorum insan çocuğu söz konusu olunca gözü kararıyor ama işte karşıdaki de kreşe giden bir minik sonuçta. Öğretmen nasıl izin vermiş buna. Siz yine ertesi gün pişman olup gönlünü almaya çalışmışsıniz.
Ne psikopat veliler var. Benim yeğenim problemli bir çocuktu. Aile içinde huzuru yoktu. Sınıftan bir çocuk buna takmış kafayı kızı tartaklamis bu da çocuğu güzelce dövmüş ya da bilmiyorum kavga etmişler işte. Belki bizim kiz buna musallat olmustu. Neyse çocuğun annesi tam bir manyak çıkmış. Mahalledeki çocukları örgütleyip bizim kızı dövmüşler. Tabii aile huzursuz ilgisiz olunca çocuğun başına gelen böyle olaylar geç fark ediliyor. Bir de mahalledeki çocuklara dovdurttugu için kadın suçsuz çıkacaktı diye teyzemler şikayetçi olmadı. Çok üzülmüştüm o zamanlar.
Sen benim çocuğumu stres topu gibi hergün dövdürüsen sende o okulda barınamaz saniyesinde kendini kapının önünde bulursun bu bir. İkincisi özel okul değildi ve ben sınıfı basmadım . Çocuğumu nırmal okul saatinde aınıfına bıraktım her veli gibi , öğretmende orda henüz ders başlamamış müsaitseniz konuşabilirmiyiz dedim. öğretmenle konuştum öğretmen bana hak verdi çocuk hırçınmış herkesten şikayet geliyormuş . Mustafada tam benim yanımda oturuyormuş gösterdi öğretmen eğildim birdaha benim çocuğuma vurma dedim. Siz öğretmenlere göre veliler cahil hiçbirşeyeden haberi olmayan medeniyetten yoksun insanlar. Siz öncelikler kendinizi bukadar üstün görmekten vazgeçin. Egınuzu tatmin edin de velilerden çıkarmayın acısını.Siz de farkındasınız bak . Özel okul değilmi? Devlet okulunda veliyi kapının önüne koyuyorsun ama özel okuldada onlar sizi kapının önüne koyuyor.Ben gayet medeniyim siz de hiç medeniyet yok ama babanın malı bilmeden sınıftan atarımlar elini kolunu sallaya sallaya girdin. Sizin gibi kendini yetiştiremeyenler nasıl öğrenci yetiştirecek acaba? YazıkBiri benim sınıfıma girip böyle yapacak daha cümlesini bitirmeden atarım onu sınıftan. Heralde özel okuldu orası. Boşuna demiyoruz veliler elini kolunu sallaya sallaya girememeli hele ki sınıfa. Babanızın malı gibi.
Tebrikler. Böyle öğretmenler olduğunu bilmek çok güzel :)
bir kere şu an hikayenizi değiştirdiniz. Çocuk iki kere yaptı demiştiniz şimdi her gün oldu. Hanginiz Mustafa diye sordum demiştiniz. Şimdi Mustafa tam yanınızdaymış öğretmen göstermiş oldu. Yalan medeniyetsizlilten de kötüdür belki. Ne dersiniz? Hem yaptığınızın yanlış olduğunu bilmişsiniz ki gece uyuyamamışsınız. Şimdi de ben medeniyetsiz oldum ilginç. Onun dışında velilerin cahil olduğunu düşünmüyorum. Bu çok büyük bir örneklem çünkü. Ama sınıfa çocuğu tehdit etmeye-özellikle kreş çocuğu- gelirseniz cevabınızı alırsınız. Ben size hakaret de etmemiştim üslubunuza dikkat edin diyeceğim de 4 yakındaki çocukla o şekilde konuşan birinden beklememeliyim tabii.="Gagagall, post: 54285642, member: 833591"]Sen benim çocuğumu stres topu gibi hergün dövdürüsen sende o okulda barınamaz saniyesinde kendini kapının önünde bulursun bu bir. İkincisi özel okul değildi ve ben sınıfı basmadım . Çocuğumu nırmal okul saatinde aınıfına bıraktım her veli gibi , öğretmende orda henüz ders başlamamış müsaitseniz konuşabilirmiyiz dedim. öğretmenle konuştum öğretmen bana hak verdi çocuk hırçınmış herkesten şikayet geliyormuş . Mustafada tam benim yanımda oturuyormuş gösterdi öğretmen eğildim birdaha benim çocuğuma vurma dedim. Siz öğretmenlere göre veliler cahil hiçbirşeyeden haberi olmayan medeniyetten yoksun insanlar. Siz öncelikler kendinizi bukadar üstün görmekten vazgeçin. Egınuzu tatmin edin de velilerden çıkarmayın acısını.Siz de farkındasınız bak . Özel okul değilmi? Devlet okulunda veliyi kapının önüne koyuyorsun ama özel okuldada onlar sizi kapının önüne koyuyor.Ben gayet medeniyim siz de hiç medeniyet yok ama babanın malı bilmeden sınıftan atarımlar elini kolunu sallaya sallaya girdin. Sizin gibi kendini yetiştiremeyenler nasıl öğrenci yetiştirecek acaba? Yazık
Yazdiginiz neyse onu anladim hocam. Boyle bir durumda ne yaparsiniz onu yazmissiniz. Kisasa kisas yaparsiniz. Tehdite tehdit. Bu mi egitim bu mu sizin ettiginiz yemin? Inanin gozlerim doluyor sunlari yazarken bile. Benim babam milli egitim bakanliginda mufettis her gun onun tutanaklarini sorusturma kagitlarini okurum sizin gibi yuzlercesi var biliyor musunuz? Inanin bilsem tanisam sizi bir dakika dahi durmazdim sikayet ederdim gerekli yerlere. Ama neyse siz devam edin tehdir edeni tehdit etmeye. Zaten kotu davranis da boyle ortadan kaldirilir degil mi?
Sen benim çocuğumu stres topu gibi hergün dövdürüsen sende o okulda barınamaz saniyesinde kendini kapının önünde bulursun bu bir. İkincisi özel okul değildi ve ben sınıfı basmadım . Çocuğumu nırmal okul saatinde aınıfına bıraktım her veli gibi , öğretmende orda henüz ders başlamamış müsaitseniz konuşabilirmiyiz dedim. öğretmenle konuştum öğretmen bana hak verdi çocuk hırçınmış herkesten şikayet geliyormuş . Mustafada tam benim yanımda oturuyormuş gösterdi öğretmen eğildim birdaha benim çocuğuma vurma dedim. Siz öğretmenlere göre veliler cahil hiçbirşeyeden haberi olmayan medeniyetten yoksun insanlar. Siz öncelikler kendinizi bukadar üstün görmekten vazgeçin. Egınuzu tatmin edin de velilerden çıkarmayın acısını.Siz de farkındasınız bak . Özel okul değilmi? Devlet okulunda veliyi kapının önüne koyuyorsun ama özel okuldada onlar sizi kapının önüne koyuyor.Ben gayet medeniyim siz de hiç medeniyet yok ama babanın malı bilmeden sınıftan atarımlar elini kolunu sallaya sallaya girdin. Sizin gibi kendini yetiştiremeyenler nasıl öğrenci yetiştirecek acaba? Yazık
Örnek öğretmene bakın hele. Birkaç cümleden hakkımda hükmü verdi infazı da yaptı. Terbiyenizi takının. Ayrıca burda şov yapmayın.
Ben kendimin ne olduğunu bildiğim için sizin iftiralarınıza uzun uzun cevaplar verip savunma yapma gereği duymuyorum. Ben kendimi biliyorum siz beni bilmeseniz de olur. Şunu bilin ki ben mesleğini pedegoji kitaplarında yazanlara ilave olarak aşkla da yapan bir öğretmenim. Merak etmeyin o çok beğendiğiniz mülakata ben de gireceğim bu sene. Şu zamana kadar da ücretli öğretmenlik yaptığım dönemlerde dahi öğrencilerimin velilerimin ve idarecilerimin sevgisini ve takdirini kazanmış bir insanım. Benim öğrencim öyle birşey yapsa ilk etapta ben konuşurdum. Öyle bir konuşurdum ki olumsuz davranışlarında azalma olurdu ama bana saygı ve sevgisinden bir azalma olmazdı.
Kendi yazdiginizi tekrar okuyun o zaman kendiniz verin hukmunuzu. Oyle bir tehdit ederim kiii.... demissiniz. Bu mu pedegoji? Baslarim cocuk psikoljisine demissiniz bu mu sayginliginiz? Ben yazilani yorumladim. Ayrica hicbir zaman ornek ogretmenim demedim.. sov yapmak gbi bi amacim da yoktu. Sizinle tartismayacagim tutarsiz bir insansiniz cunku. Daha kendi dediginizin arkasinda durmuyosunuz.
sizin gibiler yüzünden cocuklar arasında bu zorbalık var sımardıkları için cünkü.Ben zaten ogretmenim hanimefendi. Ben her cocugun basini oksar anlayacagi dilden ogretirim. Basini oksarim ama tebrik etmem tehdit etti diye odullendirmem. Ama asagilamam da !