Kizimi tehdit eden cocuk

Öğretmeniniz ve rehber öğretmen işbirliği yapmalılar bana göre , sonuçta sorunlu bir çocuk var ortada.Öncelikli önerim bu.Bu işe yaramazsa ki yarar işte o zaman aileler devreye girebilir ama önceligi öğretmen ve rehberlik almalı.

huzursuz etmek için elinden geleni yapardı sırf yüz vermedim diye takıntı yapmıştı anlatabildim mi bilmiyorum ama sınıf degistirdim yine kurtulamamistim ders ortasında sınıfa girip huzursuz ediyodu beni öğretmenler desen şaka yapiyo sana ama şaka yapmiyodu
Ay hayret yaa..lise filan değil dimi.cok hak verdim size.

Kardesimin sinifinda vardi bir cocuk tam bir bas belasiydi birinci sınıfta sanirim ilk ay birilerini dovmeye baslamisti.
Hocamiz cok iyi bir kadindi ilgilendi konustu yok, cocuk anlamıyor.
Kardesim cok iri yari oldugundan ona takilmamis ama siniftaki minyon cocuklara yapmadıgi kalmamisti 5 sene kadar. Sikayete her hafta gidiyordu mudur ailesini cagiriyordu gercekten cocukta azicik bir akillanma olmuyordu. Kardesim her gun gelip bugun bunu dovdu bugun buna vurdu diye anlatiyordu.
Velhasıl kelam yakin arkadasima gittim bir gun apartmana yeni tasindilar fena bi ses geliyor bagiris cagiris saat 10 11 falan aksam. Bunlar ailecek garip dedi arkadasim. Kufurler havada ucusuyor balkonda kadin çocuklarına baba karisina kufrediyor falan. Ogrendik ki o cocuk bunlarin cocuguymus.
Ailecek baştan asagi anormal olduklarina annesiyle tanisinca kanaat getirdik. Kadin arkadasimin annesine gidip 'şunun sacini basini yoldum geberttim' gibi seyler diyormus kadin soka girmis halde bize anlatti :-)
O cocuk oyleyse ailesi de sakin naif insanlar degildirler. Once siz cocukla tatlis bir sekilde konuşmayı deneyin baktiniz olmadi ikinciye anlayacagi dilden konusursunuz.
Benim cocugum okula gitmekten korkacaksa bi velet yuzunden bende anca bu kadar sakin kalirim

Mudurle gorusup aileyle gorusme talep edin kendiniz halletmeyin okul sınırlarinda olan islerde.
Evet aileyi okula davet etsinler siz de öyle görüşün. Bakın bakalım nasıl tiplermis. Bir de diğer kıza ne yazdırmış. Çocuklar için aikido kurslar var. Kızınızı onlara gönderebilirsiniz. Bence kendini savunmayı her kadın öğrenmeli zaten. Kızınızın da kendine güveni gelir.

Böylece babanız çocuğa bir dahaki sefere nasıl daha iyi tehdit edeceğini öğretip cocugu topluma salmış.
Bir dahaki sefere gebertirim der
Yine yemez karşısındaki çocuk
Gebertecek kudrette olduğunu göstermek için zarar verir
Harika çözümler bunlar.

Sizin öneriniz ne? Çocuğun ailesi de çocuk gibiyse bu işin çözümü nedir? Öğretmen de etkisizmis.

Offff.. benimde 11 aylık bi kızım var ve inşallah böyle bi durum yaşamayız. Şimdi ne yapmanız gerek gerçekten bilmiyorum ama aileye ulaşın sonra kızınızla korkmaması gerektigi hakkında konusun. Cocuk bunlar yani kiziniz pasif durmazsa yani karşı tepki verirse çocuk bi halt yapamaz. Zaten amaç korkutmak

Burada benzer bir konu daha olmuştu, hatırladığım kadar ile anne diğer çoçuğun annesi ile konuşmak istemişti kadın paikopat çıktı tartışma başlatmış bide sonrasında dava açmış, şiddet uygulamış hakaret yapmış diye bşde yalancı şahit bulmuştu. Direkt bu aklıma geldi, siz belki iyi niyetli davranmak istersiniz ama benimde tafsiyem okul üzerinden gidilmesi. Tamam bazılarında Buda ters tepebilir niye okula şikayet edildi diye adam gibi konuşabilirdik diye ama amaç bence şimdilik öncelikle öğretmenlerin vs gözü üzerlerinde olması. Dikkat etsinler...

Çocuğa dik durmayı özgüvenli durmayı öğretseniz. Onun yerine burda gelmiş yok çocuğuma kardeşime vs böyle yapanı ben de şöyle yaparım diyorsunuz. Eee bu çocuk her başı sıkıştıpında 30 yaşında bile size mi gelsin. Yok çocuk çocukluğunu bilsinmiş..Bunu diyen de çocukla çocuk olup büyüklüğünü bilmeyen biri. Yok babam geldi çocuğa konuştu bida olmadı diyen mi ararsın
Koca adam bari öğretmenle hadi olmadı aileyle konuş..ne demişler bana balık verme balık tutmayı öğret. Valla güldüm gece gece. ×zeyna×:))))

Ne yazmis kagitta ? Yani niye tehdit ediyo ne alaka ? Heralde oglan cocuguna acayi acayip diziler filmler izlettiler. Oda ordan esinlendi. Siz direk mudure gidin. Daha 3. Sinif yani yaptigi hic mantikli degil. Belki bi pedegok falan bakar kiziniza cok dikkat edin. Siz endiselendiginizi belli etmeyinki daha cok depresif hal almasin.. kiyamam ins duzelir bu sorun ortadan kalkar.

Çocuğa dik durmayı özgüvenli durmayı öğretseniz. Onun yerine burda gelmiş yok çocuğuma kardeşime vs böyle yapanı ben de şöyle yaparım diyorsunuz. Eee bu çocuk her başı sıkıştıpında 30 yaşında bile size mi gelsin. Yok çocuk çocukluğunu bilsinmiş..Bunu diyen de çocukla çocuk olup büyüklüğünü bilmeyen biri. Yok babam geldi çocuğa konuştu bida olmadı diyen mi ararsın
Koca adam bari öğretmenle hadi olmadı aileyle konuş..ne demişler bana balık verme balık tutmayı öğret. Valla güldüm gece gece. ×zeyna×:))))

O zaten başta olması gereken... Kendi adıma cevap vereyim burada konu sahibinin korkan, okula gitmek istemeyen bir çocuğu var kendimi onun yerine koydum empati yaptım böyle düşündüm sizin yorumunuzdan sonra tekrar düşündüm, evet yine dediğim gibi yapardım

Bu çocuk tehdit edilerek topluma salınsa ve kızınızın karsisina çıksa mi daha güvende hissedersiniz,
Yoksa yaptığı yanlis anlatılıp çıksa mi?
Çocuklar ne olursa olsun tehdit edilmemeli, hanımlar rica ediyorum siz de çocuklara şiddeti kanıksamayınız, tamam evlatlarınıza kötü muamele edildiğinde kızıyorsunuz ama sizler erişkinsiniz, onlar çocuk, çocuğa şiddetin yanlış olduğu şiddet göstererek öğretilmez.

Belki ailelerinden hiç sevgi ilgi görmüyorlar, belki aile içinde şiddet olduğundan onlar doğrunun bu olduğunu sanıyorlar, çocukları döverek topluma kazandıramayız.

Ya bazı yorumlar çok komik geldi. Yok kocanı da al git de iyice korksun, yok git tehdit et falan filan. :) Bacak kadar veledin karşısına bütün mahalle çıkın isterseniz, veya tüfek filan götürün de iyice korksun. Hey Allahım ya... Koca koca kadınlar çocukla çocuk oluyor resmen.

Eskiden bu tür çocuklara kızardım, artık üzülüyorum. Demek ki bu çocuk şiddet görüyor, kendisi de evde bu lafları duyuyor ki, kendi de başkasına ediyor. Doğru düzgün yetişen çocuktan çıkmaz o laflar. Kazanılabilecek bir çocuktur belki. Ben olsam, çocuğu dövme planı filan yapmayı düşünmeden önce, gider bir tanışırdım, ben filancanın annesiyim, falan filan der konuşurdum mesela... Sonra öğretmen ve rehberlik servisiyle görüşürdüm sanırım. Gidip de küçücük çocuğa güç gösterisi yapacak değilim koca kadın halimle.

Arkadaşlar benim 3. Sinifa giden bir kizim var
Dun okulda arkadasi onu tehdit edip ona baska bir siniftaki
Kiza bir not yazdirmis
Bunu annene babana ogretmene soylersen seni servise binerken doverim demis
Annemi babami okula cagirir seni dovdururum demis

Kizimda korkmus bana demedi dun
Bugun aksam birden soyledi ben korkuyorum okula gitmek
İstemiyorum dedi
Öğretmen e o ailenin numarasini vermesini soyledim
Ben konustum annesi ile dedi
Ben de iki defa aradim
Cocuklari acti annem babam evde yok dediler bende gelince beni arasin dedim.
Bu cocuk cok sorunlu bir cocuk .
Öğretmen e bile kafa tutan bir cocuk. ben simdi yarin ne yapayim da bu cocuk bir daha benim kizima bir daha bulasmasin..

Kötü çocuk yoktur fakat kötü aile vardır.

Bazi cocuklarin da icindemi var kotuluk nedir ya yetistirmeninde buyuk etkisi var tabi ama genetik faktorlerin de payi var sanirim tamam cocuktur ama bazi cocuklarda sokakta gordugu kediye kopege iskence ediyor boyle bir cocuktan hayir beklenirmi gelecegin katili iste anlatsanda anlamaz alicaklar biyere psikolojik tedavi tabi ise yararsa bu cocukda farkli versiyon tehdit etmeyi ne bilir 8-9 yasindaki cocuk nasil bi ortamda buyutuyolar nasil ana baba yetistiriyor bunlari ya

Cocuklari hep masum goruyoruz, cocuktur, yetiştirme tarzidir diyoruz evet yetistirme buyuk yer kapliyor ama hersey yetistirmek degil.
Kötü tohum diye birsey var bence gerçekten. Ailesi ilgisiz, ev ortami huzursuz, berbat bir hayatta yaşasa bazılari iyidir ve iyi kalıyorlar gercekten. Bazisinin da aman psikolojisi bozulmasin diye üstüne titrenir ama canavar olur.

Kızını yakın takipe al müdürlede çocukla da konuş güzelce ama ikaz eden bir dille ilkokul 3 e giden bir çocuktan bahsediyorux merak etme seni görünce geri adım atar zaten bu kadar takma

Ay çok sinirlendim .benim de kizlarim var benim kizlarimada böyle yapsalar. Bilmiyorum ya aşırı üzülürdüm.keşke herkes aklı başında anneler olsa cocuklari ile ilgilense biz iyi yetiştirmeye çalışıyoruz böyle başka anne babaların hiç umursamadigi sorunlu cocuklariyla biz uğraşıyoruz

X