mükemmel anne olmadığınızı ve sucun annenizde degil sizde oldugunu vurgulamamin sebebi bazı üyelerin mükemmel anne olduğunuzu ve sucun annenizde oldugunu soylemelerinden dolayı idi.
Ayrıca anneannem 1950 li yıllarda boşanmış bir kadın. Sebebiyse dedemin sadece bir kere üzerine kuma getirsem mi demesi. Ananem o tarihte bunun şakası bile olmaz şimdiden aniran esek yazı getirmez demis ve annem bebekken boşanmış bir kadın. Ananem ilk okul bile okumamış tek bir maddi geliri olmayan bir kadın. 1950 ki yıllardan bahsediyorum. Bunu niye anlattım biliyormusunuz devirle şartlarla alakalı bir durum değil insanın kendine saygısı ile alakalı bi durum yeri geldiğinde dur diyebilmek. Siz artık bireylerin farkına vermişsiniz ama bu örnek umarım başkalarına örnek olur. Yeri geldiğinde dur diyebilmeli önce ben evladım diyebilmeli insan.
Çok güzel anlatmışsınız ama katılamıyorum. Devirle ve şartlarla ilgili malesef. 1960li yıllarda, eşimin babaannesi boşanmak için kaçtığında bağlı bulunduğu aşiret tarafından öldürülmüş. Benim anneannemin kardeşi berdel ile evlendirilmek istendiğinde karşı çıkamayacağını bildiği için intihar etmiş. O yüzden hep diyorum ki, hayat bizim küçük çevremizden ibaret değil. O yüzden kendi şartlarımızı düşünüp, karşımızdakini eleştirmeden önce bir daha düşünmeliyiz.