Kızıma, bize yemek yapmayan kayınvalide

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ona okim ben de ama kv yemek yapmiyor degil inatla yenmeyecegini bildigi yemegi yapiyor bence bu ayip. Yoksa bi corba, bi kofte patates yapmak cok zor olmamali.
Kayınvalide geline kalk kendi yemeğini kendin yap demeye getirmiş aslında ki haklı. Kusura bakmasın ama benim düğün evime gelen ben onu yemem böyle yerim derse kalkar kendi yediğini kendi yapar. Patlıcan yemeği kolay yemek 10 kişi varmış evde. Çocuk yemiyorsa annesi çocuğa bi çorba yapar babası bi yemek getirir dışarıdan bizim de ailemizde kalabalık sofralar oldu özel günlerde kimseye telaş içinde özel yemek yapılmadı. Konu sahibesi kendini üstün ırk görüyor bi de diğer gelinden yemek istiyor. Diğer gelin hazırlanmış süslenmiş kınaya gelecek yemek derdinde. Ben olsam asla getirmezdim bana ne ki?

Kimse dediğiniz insan eşimin annesi. Sizin kayınvalideleriniz nasıl bilmiyorum ama ben kendi annemin evine gittiğimde torunum geldi diye o ne seviyorsa onu yapar. Yine aynı şekilde öğlen yemeklerini ben akşam yemeklerini annem yapar. Burada anlattığım olayda kimseye kayınvalidenin yoğunluğu olmadığı halde yemek pişirmekten kaçması kimseye garip gelmemesi bana çok garip geldi gerekten.
Siz söylüyorsunuz kimse dediğiniz eşimin annesi diye. Çok merak ettim mutfağa girip çocuğunuza yemek yapsanız kepçeyle elinize mi vuracaktı?

Tamam da bir yerde düğün salonu varsa,ev varsa civarında bakkal , market de vardır. Hiç bir şey yapamasaniz eşinizi yollayıp küçük yoğurt bebe bisküvisi aldirsaydiniz, Bandıra bandıra verirdiniz, en azından zavallimin karnı doyardi gelin gelene kadar :KK43:
Hem sizin ağlayan bir bebeğiniz var. Ev sahibine rica etseniz 'iki saniye bebeğe patates başlayabilir miyim evde varsa?' deseniz 'burasi kına evi, defol mutfağımi kirletme' mi diyecekti? Türkiyede yaşıyoruz, tabii ki bebeğin karnını doyuracak bir şeyler cikaracakti.
Oynamayan gelin yerim dar der.

Yengeç boşuna çenemizi yoruyoruz. Evladını düşünse zaten yapmaz.
Amacı kv kötülemek.
Yazın gitmemek için yol yapmak.

Ayy düşman başına ya.
Nasıl gelin olunmazın örneği.
Çocuğa da yazık.
İnadından aç bırakan anne.

Kimse dediğiniz insan eşimin annesi. Sizin kayınvalideleriniz nasıl bilmiyorum ama ben kendi annemin evine gittiğimde torunum geldi diye o ne seviyorsa onu yapar. Yine aynı şekilde öğlen yemeklerini ben akşam yemeklerini annem yapar. Burada anlattığım olayda kimseye kayınvalidenin yoğunluğu olmadığı halde yemek pişirmekten kaçması kimseye garip gelmemesi bana çok garip geldi gerekten.
Annenizin evinde olanı kayınvalideden bekleyemezsiniz neticede biri el biri anne. Kayınvalidenizde suç görmüyorum kesinlikle. Siz kapris uğruna çocuğunuzu ve eş ailesini zor duruma sokmuşsunuz şahsi görüşüm böyle

Yorumumu beğenmemissiniz ama gerçekler sıktı sanırım canınızı iki evladım var yesede yanımda çorba muz çubuk taşırım yemese de geri evime eşyaya dokunmadan geri getririm ne olur ne olmaz kimse benim evladimin düzenine göre hareket edemez sonuçta dimi artk su kafalardan çıkın yazık evladınıza
Bana evladını düşünmeyen anne muamelesi yapamazsınız. Ben zaten evladımın düzenine göre hareket etmesini beklemedim ki senede bir kere gdiiyoruz, insan bir kere torununun sevdiği yemeği yapmalı bence. Ben zaten kızıma her gün yemek yaptım ama akşam yemeğini de çubukla vs geçiremeyiz değil mi ? Kına günü makarna yapma ortamı olsa yapardım zaten ama öyle bir durum söz konusu değildi.

Kayınvaliden ev hanımı değil mi? Ömrü zaten ev işi yaparak geçmiş. Kimse eğlenerek yemek yapmıyor. Kimse kimsenin hizmetçisi değil.

Çocuğun aç kalması anne ve babanın sorumsuzluğu. Kayınvalidenin değil.

Kayinvalide yemek pisirmekten kaçtiysa aç kalan sizin çocuğunuz olmuş yahu gerisi önemli mi? İlla o yapmıyorsa ben niye yapacağım düşüncesindeyseniz çocuğa göre az az pisirseydiniz akşam için, kimseye sizin yaptıklarınızı yedirmemiş olurdunuz.

Bana evladını düşünmeyen anne muamelesi yapamazsınız. Ben zaten evladımın düzenine göre hareket etmesini beklemedim ki senede bir kere gdiiyoruz, insan bir kere torununun sevdiği yemeği yapmalı bence. Ben zaten kızıma her gün yemek yaptım ama akşam yemeğini de çubukla vs geçiremeyiz değil mi ? Kına günü makarna yapma ortamı olsa yapardım zaten ama öyle bir durum söz konusu değildi.

Daha çok yemek yapsaydın. Ne kadar yemek yapmaktan uzak bir insansınız. Bu ne canım. İnsan öz evladına yemek yaparken çok yapar kenara ayırır, akşam ısıtır yedirir. Ne demek çubuk mu yiyecek.

Oynamayan gelin yerim dar der.

Yengeç boşuna çenemizi yoruyoruz. Evladını düşünse zaten yapmaz.
Amacı kv kötülemek.
Yazın gitmemek için yol yapmak.

Ayy düşman başına ya.
Nasıl gelin olunmazın örneği.
Çocuğa da yazık.
İnadından aç bırakan anne.
Valla yazık ya. Düğün evinde yemek olmasa bile yani düz patates de mi yoktu. Soyup dörde bölüp minik cezveye atsa on dakkada haşlanır, çocuğun da en azından açlığı bastırılır.
Anne demek çözüm üretmek demek bazen, ama konu sahibinde bu yok. bir de kına günü millete 'bebegim aç ondan agliyor' demis, atar gider yapmış. O gün masadan masaya herkes onları kinamistir, tam da yeni çocuğunu evlendiriyorken..hoş mu yani

Dediğim gibi malzemeleri alıp öğlen kızımın yemeklerimi kendim yaptım zaten. Fakat akşam yemeğini neden ben üstleneyim ki? Kendi evin değil, kendi düzenim değil, kızımı emzirip onunla mı ilgileneyim 10 kişilik yemek mi yapayım? Emin olun mantıklı olan her yolu denedim.
Kınaya geç kalacaklarını bilseydim zaten dışarda yemek yeyip gelirdik. Arabamız gelin arabası olduğu için de orada kalakaldık. kötü bir mahalleydi kınanın olduğu yer.
Siz 10 kişilik yemek yapmamak için kızınıza da yemek yapma girişimi göstermemissiniz öyle anladim ben. Çünkü kızınıza akşam için birşeyler pişirmeye kalkarsanız gelip birisi " Çok yap herkes yesin "moduna girecekti onu düşündünüz. Kv yemeği size yikmasin diye de böyle bir yola gittiniz.

Zaten öğlen yemeklerini ben yaptım dedim sanırım değil mi? O da akşam yemeklerini yapacağını söyledi. Son dakika patlıcan yapıyorum deyince kalkıp yemek yapamam, gider dışarda yerim dedim ve gittik.

niye siz ve eşimizde mi patlıcan yemiyor?
çocuğunuza bir çorba kaynatıvereydiniz küçük tencerede yada makarna falan.
düğün günü çocuğu aç bırakmanızda sizin suçunuz kendi çocuğunuzun düzenini siz bilirsiniz sizin sorumluluğunuz düğün evi sahiplerinin değil.

Valla çubuk yemesi aç kalmasından iyi ama siz bilirsiniz :işsiz:zaten sorularıma da cevap alamıyom. Gidiyom ben. Gitmeyedebilirim bilmiyom:confused:

yemegi gectim bir tarhana corbasi kaynatmak zor degil ya

mesela bir koy dugunune gideceksem yada hic bilmedigim bir yere cocuklar tok olsa bile yanima biseyler alriim atistirmalik olur da cani ceker acikir diyr

cocugu ac birakma yerine evde 2 yumurta da kirabilirdiniz bana mantiksiz geldi soyledikleriniz 🤷🏻‍♀️

Ona okim ben de ama kv yemek yapmiyor degil inatla yenmeyecegini bildigi yemegi yapiyor bence bu ayip. Yoksa bi corba, bi kofte patates yapmak cok zor olmamali.
tamam kayınvalide bebeğe uygun şeyler yapmamış, patlıcanı bebe yemiyormuş, OK, keşke yediği şeyi yapsaymış

ama anlamadığım şu 22 aylık bir bebekten bahsediyoruz yahu, 1 seferde o çocuğun 7 gün yiyeceği tüm yemeği bile yapar insan! (tamam gerek yok çorbayı filan taze taze yapsın da demek istediğim o değil 22 aylık bebek ne yiyebilir toplamda onu demek istiyorum)
alsa 1 kilo kıyma köfte yapsa atsa buzluğa
bebeğin yemediği birşeyler olduğunda kızartır verir, kendisi de evde ne varsa yiyebilir ya da peynir ekmek yiyebilir, yaz günü sebze meyvenin bolluk zamanı...

2 gün patlıcan yapmak ayıpsa
patlıcan var diye yemek sofrasına oturmayıp kalkıp gidip dışarıda yemek de ayıp (son dakikada evden dışarı gitmek, yoksa zaten dışarıdadır, eve yer gelir o başka)
ayıp gözeteceksek yani o da ayıp öyleyse...

ay kaç yaşında kadından yemek beklemenizde bana garip geldi :olamaz:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X