Kızım

Kizinizin bu donemde kendini sizinle kiyaslamasi ve bir yarış halinde olmasi gayet normal, benimki yakinda 9 olacak hala onun begenecegi tarzda giyinip makyaj yaptigimda bariz bozuluyor :)
Ama sizin yaklasiminizi hatali buldum ben, kızınızın bu tavirlari karsisinda surekli, cok güzelsin, en guzel sensin, güzel güzel dediğiniz surece çocuğun bilinc altina guzelligin cok onemli oldugunu isleyeceksiniz.
Onun yerine, nasil gorundugumuz onemli degil, nasil hissettigimiz onemli, sana da giysilerin cok yakisiyor cok tatli ve akilli bir cocuksun, cok guzel guluyorsun, cok iyi bir kizsin vs vs ifadelerle fiziksel gorunumunden cok davranışlarıyla guzellestigini vurgulayan ifadeler kullanabilirsiniz.

Dinen babası sayılmıyor böyle bir hassasiyetiniz varsa öyle bir durum yok. Bu ayrıca sizin fikrinize göre şekillenecek bir mesele değil babası varken eşinize baba demesi çok absürt. Konunun uzmanı değilim ama uzmanların da sizin izlediğiniz yolu doğru bulduklarını hiç görmedim.
Ben araştırdim sonuçta böyle evlilik yapmadan her detayı düşündüm öyle konuşuyorum ..kendi 2 ablamda din kültürü öğretmeni ..aynı zamanda tanıdığımız hafız hocalarada sorduk ..yani gerçek babasından farkı yok

Kizinizin bu donemde kendini sizinle kiyaslamasi ve bir yarış halinde olmasi gayet normal, benimki yakinda 9 olacak hala onun begenecegi tarzda giyinip makyaj yaptigimda bariz bozuluyor :)
Ama sizin yaklasiminizi hatali buldum ben, kızınızın bu tavirlari karsisinda surekli, cok güzelsin, en guzel sensin, güzel güzel dediğiniz surece çocuğun bilinc altina guzelligin cok onemli oldugunu isleyeceksiniz.
Onun yerine, nasil gorundugumuz onemli degil, nasil hissettigimiz onemli, sana da giysilerin cok yakisiyor cok tatli ve akilli bir cocuksun, cok guzel guluyorsun, cok iyi bir kizsin vs vs ifadelerle fiziksel gorunumunden cok davranışlarıyla guzellestigini vurgulayan ifadeler kullanabilirsiniz.
Her şeyi anlatamıyorum sonuçta yoksa uzun olur elbette bu cümleleri kuruyorum dahada fazlasını

4 5 yaşında çocuk annesinin eşini çok sevebilir abi diyebilir ama annenin eşi babadır diye öğretilmediyse baba demez . Hele ki zaten babasıyla görüşüyorsa. Yoksa hemfikiriz aynı şeyi demişim zaten kan bağı değil emek önemli. Ama baştan böyle başladıysa da ileride sorun yaşaması çok olası. En basitinden ortada iki baba var ve yaşı ilerledikçe kıyaslayabilir ikisini. Kim kızıyla iki sene telefonda konuşur? Bunu sorun yapabilir örneğin. Bi tarafı yaparken bi tarafı yıkmak oluyor bu. Kaldı ki konu sahibi neleri sorgulamayı başlamış. Yaş ilerledikçe anne kız çatışmasına bile gidebilir konudaki mevzu.
.ne konuda çatışma anlamadım ?Bide çocuğunuz var mı ? Yoktur muhtemelen gerçi empati için olmasına gerek yok ama bazıları empati kuramıyor illa yaşamaları gerek ondan sordum

Mesela insan herşeyi öyle irdeliyor ki çünkü hep o mutlu olsun istiyorsun ..Allah'ım evlatlarimizi mutlu etsin huzurlu etsin

Elbette herkesin fikri farklidir , siz bu durumda kalirsaniz cocugunuza baba dedirtmezsiniz bu sizin dogrunuzdur ancak baskalarinin dogrularini da yargilayip boyle olmaz demeye kimsenin hakki yok
Benim oglum da esime baba diyor , cunku babasi o , spermini vermemis olabilir ama ömrünü adamis ogluma , oglum da kendi isteğiyle baba diyor
Ben hicbir zamanbu benim esim senin de baban demedim , oglum kendisi baba demeye basladi ben bile sasirmistim ilk duydugumda , yani hayat sizin dogrulariniz ve kesin yargilarinizla yürümüyor , her ailenin , her cocugun dinamigi farklidir , ve kimse bu sebepten parmak uzatip himmm yanlis bu diyemez , kimsenin haddine degil bu

Sevgili halacocuksun halacocuksun uzulme sakinburada yazilanlara , senin neler yasadigini , ne acilar yasayip da sonunda mutluluğu buldugunu biliyoruz , esinle ve kizinla mutlulugun daim olsun , ne mutlu kizina ki bir babasi var artik , simsiki saril ikisine de
Allah razı olsun yani çok toy yorumlar yapılıyor önemsemiyorum zaten fikirleri benim için önemli üyeleri tanıyorum yillardir bu sitedeyim onalrin yorumlarını bekliyorum senin gibi..yine de cevap veriyorum bazen çünkü bu yargılayıcı hem bilmemezlikle .. çok biliyormuş gibi yazıyorlar garibime gidiyor

Belli oluyor , biyolojik baba ile pek yakın değil
Başka kardeşi var mı.
Var bir minik kardeşi 3 aylık ...beni kiskansada çok seviyor sarılıyor öpüyor sensiz yaşayamam diyor ... biyolojik babası sürekli beni kotuluyor belkide ondan yapıyor yavrum çok duygulu bir çocuk birde çok naif yavrum kim bilir neler yaşıyor iç dunyasinda

Var bir minik kardeşi 3 aylık ...beni kiskansada çok seviyor sarılıyor öpüyor sensiz yaşayamam diyor ... biyolojik babası sürekli beni kotuluyor belkide ondan yapıyor yavrum çok duygulu bir çocuk birde çok naif yavrum kim bilir neler yaşıyor iç dunyasinda
Devamlı anneyi kötüleyen ilgisiz bir baba

Zaten çalkantılı bir evlilik sonucu Emin’im yara almıştır

Bir de kız çocuğu baba figürü eksik belli ki

Yeni yuva kurmuş ve yeniden anne olmuş bir anne

Çocuğunuz hem sevgi ve ilgi istiyor hem de sizi kıskanıyor bence ilginizi sevginizi istiyor konunun hakimi olmadığım için ancak bu kadar yorum yapabildim

derin sularda derin sularda abla gelse de detaylı Bilgi verse

Size sonuna dek katılıyorum, ki çocuk kız çocuğu! Gelecekte babasıyla olan bu ayrılık onu uzebilir😔
Kızım çok mutlu şükür .. üzülecek bir durum yok isterse görmeye gider zaten bu özgürlüğü ona veriyorum ben ..5 yaşında ama herşeyin farkında zeki bir çocuk

Devamlı anneyi kötüleyen ilgisiz bir baba

Zaten çalkantılı bir evlilik sonucu Emin’im yara almıştır

Bir de kız çocuğu baba figürü eksik belli ki

Yeni yuva kurmuş ve yeniden anne olmuş bir anne

Çocuğunuz hem sevgi ve ilgi istiyor hem de sizi kıskanıyor bence ilginizi sevginizi istiyor konunun hakimi olmadığım için ancak bu kadar yorum yapabildim

derin sularda derin sularda abla gelse de detaylı Bilgi verse
Evet yeni doğum yaptım ama yeni doğum yapmış bir anne gibi değilim bebeğim çok rahat bir bebek ağlamaz doğru dürüst doyurur yatırım uyur ..kızıma vakit bol bol ayiririm..babası zaten çok ilgileniyor işten sonra kalan vaktinde..ama tabi pandemiden ötürü ..çok dışarı çıkamıyoruz sıkılıyor bazen çok sağolun yorumlarınız için inşallah derin sularda derin sularda yorum yapar

Babayla evlenmek istemek normalde sizi kıskanması normal gelmedi bana. Elektra sendromunda kızların anneye kızma nedeni erkeklik organlari olmadigindan kendilerini eksik hissetmeleri ve icten ice anneye kızmalarıdır. Ufak tefek kiskancliklar olabilir. Ama sizinki daha büyük geldi bana. Bir de esinizin cocuğu yok sanirim yeni bebisiniz olmasina rağmen kizinizi bu denli sahiplenmesi ilgilenmesi çok güzel. Özbabalar bile bu kadar ilgilenmiyor.

Bunları benim kızım öz babasına yapiyor.
Elektra kompleksi. Geçici doğal bir süreç.
Sorun ise surada ki kızınızı bu kadar pohpohlayip gerçekçilikten uzak bir narsist yetiştirmeyin. Güzel kızım demekle "ben ne yapsam senin kadar güzel olamam" demek arasında dağ gibi fark var. Şöyle ki bu mesajı icsellestirerek büyüyen çocuk kendini hep diğer insanlardan üstün görecek ve diğerleri ona bunun gerçek olmadığını gösterince yere cakilacak.
Hatta ileri derece narsist kişilik bozukluğunda ailesini öldürmeye bile hakki olduğunu düşünüp cinayet işleyen insanlar var. Çocuklar sınırsız olmadiklarini bilmeli. Herkesin kendileri kadar değerli olduğunu onlara sürekli aşılamak her ebeveynin gorevi
Yazdıklarınızı okuyunca çok kotu oldum ama haklısınız galiba off onu çok ovdum galiba özgüveni yüksek olsun diye babasıyla konuşup yarın güzel bir konuşma yapicam inşallah Allah razı olsun yorumunuz için...onu mutlu etmek için çok çabalıyorum küçük yaşta çok şey gördü kıyamıyorum bu yüzden fazla simarttim galiba :(

Evet yeni doğum yaptım ama yeni doğum yapmış bir anne gibi değilim bebeğim çok rahat bir bebek ağlamaz doğru dürüst doyurur yatırım uyur ..kızıma vakit bol bol ayiririm..babası zaten çok ilgileniyor işten sonra kalan vaktinde..ama tabi pandemiden ötürü ..çok dışarı çıkamıyoruz sıkılıyor bazen çok sağolun yorumlarınız için inşallah derin sularda derin sularda yorum yapar
Ama bu bebekle ilgilenmek meselesi değil ki bebeğiniz çok uslu hiç vaktinizi almayan bir bebekte olabilir.
Fakat sonuçta yeni bir aile kurmuşsunuz , baba yok öz baba , annenizde yeni bir eşi ve bebeği var.
Çocuklar tahmin ettiğinizden çok daha akıllıdır. Siz ona ilgide gösterseniz o babanın asıl baba olmadığının farkında

İlk eşten ayrıldığınızda kızınız kaç yaşındaydı

Ama bu bebekle ilgilenmek meselesi değil ki bebeğiniz çok uslu hiç vaktinizi almayan bir bebekte olabilir.
Fakat sonuçta yeni bir aile kurmuşsunuz , baba yok öz baba , annenizde yeni bir eşi ve bebeği var.
Çocuklar tahmin ettiğinizden çok daha akıllıdır. Siz ona ilgide gösterseniz o babanın asıl baba olmadığının farkında

İlk eşten ayrıldığınızda kızınız kaç yaşındaydı
2 yaşındaydi biliyor herşeyi anlattım ona çocuk gelişimi uzmanı ile görüştüm güzelce anlatmıştım ve hiç unutmadı ..gerçek babası olmadığının farkında ama babası gibide sahiplendi hatta eşime , keşke sen kucukken benim yanımda olsaydın diyor bazen

Bunları benim kızım öz babasına yapiyor.
Elektra kompleksi. Geçici doğal bir süreç.
Sorun ise surada ki kızınızı bu kadar pohpohlayip gerçekçilikten uzak bir narsist yetiştirmeyin. Güzel kızım demekle "ben ne yapsam senin kadar güzel olamam" demek arasında dağ gibi fark var. Şöyle ki bu mesajı icsellestirerek büyüyen çocuk kendini hep diğer insanlardan üstün görecek ve diğerleri ona bunun gerçek olmadığını gösterince yere cakilacak.
Hatta ileri derece narsist kişilik bozukluğunda ailesini öldürmeye bile hakki olduğunu düşünüp cinayet işleyen insanlar var. Çocuklar sınırsız olmadiklarini bilmeli. Herkesin kendileri kadar değerli olduğunu onlara sürekli aşılamak her ebeveynin gorevi
Ya bu açtığım konu bana önemsiz geldi sizin yazinizdan ötürü telaş yaptım doğrusu lutfe. Bana özelden yazın kızımla nasıl bir konuşma yapmalıyım bu hatamı düzeltmek için onun biyolojik babası narsist zaten kızım öyle olursa kahrolurum ..lütfen yardımcı olun ..özgüveni olsun diye çok pohpohladim kızımı napicam ben offf

Babasının tavırları ve söylediklerinden minik yüreği çok etkileniyordur sırf bu yüzden bile kızınız için psikolojik destek almanız şart.
Kızınızın sizi kıskanmasına gelince bir uzmana danışmanız daha sağlıklı olur, yalnız kızımla aynı süreci yaşadık biz, babasına aşırı bağlı bir çocuktu hala da öyle, biraz makyaj yapsam ya da üstümde gördüğü bir kıyafeti beğense hiç güzel olmamışsın, ben daha güzelim değil mi baba demeye başlardı:)))
Sürekli benimle rekabet halindeydi, babası benimle konuşsa elleriyle babasının başını tutup kendine çevirir baba benimle konuş derdi, saçlarını babasına taratır, kıyafetlerini babasının giydirmesini isterdi, akşam babası gelince hayal dünyasında kurduğu bir hikayeyi anlatıp mesela : baba annem bana kızdı şurama vurdu çok acıyor derdi, babası hani nerene vurdu deyince artistik ağlamasını yapar babasının kucağına kapaklanıp baba ona kız derdi:KK70:
Babasını sadece benimle değil kimseyle paylaşamıyordu, onun huyunu bilenler babasıyla ilgili kızdıracak bir şeyler söylediğinde kavga ederdi.

Bu dönem 3-6 yaş arası devam etti, ben üstünde durmadım ona sen benden daha güzelsin vb demedim, olağan doğal davrandım belki bu sayede atlattık bu dönemi, zira şu bir gerçek saf sevgiyi yakalamış ve uyum içindelerse kız çocukları babalarına hayran ve aşık büyüyor, bu bağ çocuğun büyüme çağında da aynı şekilde devam edip ergenlik döneminde araya kopmalar girmiyorsa devam ediyor, kızım 25 yaşında ve hala en büyük aşkı babası, modacısı, akıl hocası, danışmanı:)))

Bir de uyarı yapayım hanımlar lütfen konuya dini yorum yazmayınız yasaktır, burada mesele annesini kıskanan 5 yaşında bir çocuk ve belli ki biyolojik babadan yana da yaralı bir çocuk, karşımızda evladının psikolojisini düşünen bir anne ve 5 yaşında bir çocuk olduğunu unutmadan yazalım rica ediyorum.

Bende şunu anlamadim babası yaşıyorsa ne kadar kötü olursa olsun babasına baba demeli başkası babası değil 🤔
HAYAT'DA BABASI TARAFINDAN ANNESINE INTIKAM OLSUN DIYE AGACA ASILAN DILAN'IN ,SAHSI ILISKIYI BAHANE GOSTERIP AYNI GUN COCUKLARINI KATLEDEN MAHLUKAT DA ÖZDÜ. ORNEKLER COGALTILABILIR . CUNKU ULKEMIZDE MAALESEF COCUK SOMURUSU KATLI FAZLA . COCUKLAR BOYLE BABALARA BABA DEMEMELI . BUNLAR OMUR KISILIK KARAKTER TORPUSU , BUNLAR COCUKLARA YAPISAN KENE !

Elbette herkesin fikri farklidir , siz bu durumda kalirsaniz cocugunuza baba dedirtmezsiniz bu sizin dogrunuzdur ancak baskalarinin dogrularini da yargilayip boyle olmaz demeye kimsenin hakki yok
Benim oglum da esime baba diyor , cunku babasi o , spermini vermemis olabilir ama ömrünü adamis ogluma , oglum da kendi isteğiyle baba diyor
Ben hicbir zamanbu benim esim senin de baban demedim , oglum kendisi baba demeye basladi ben bile sasirmistim ilk duydugumda , yani hayat sizin dogrulariniz ve kesin yargilarinizla yürümüyor , her ailenin , her cocugun dinamigi farklidir , ve kimse bu sebepten parmak uzatip himmm yanlis bu diyemez , kimsenin haddine degil bu

Sevgili halacocuksun halacocuksun uzulme sakinburada yazilanlara , senin neler yasadigini , ne acilar yasayip da sonunda mutluluğu buldugunu biliyoruz , esinle ve kizinla mutlulugun daim olsun , ne mutlu kizina ki bir babasi var artik , simsiki saril ikisine de
Sizin durumunuz bende de var. Kızım oz babasini biliyor ancak esime baba diyor. Hiç bir zorlamam söyletmem olmadida . Çocuklar baba ilgi ve sevgisine aç kim ne derse desin. Kimden görürse ona baba diyor. Benim kızım esime sen benim babam olur musun , ben seni çok seviyorum demişti.

Konu sahibine tavsiyem evet babasi olarak kendisi eşinizi seçmiş ve yakınlık duyuyorsa hiç bir sorun bence yok. Öz üvey babaya ask diye bir ayrım mi var , cocuk bu kirli ayrımı bilmez . Sadece sizin sen daha güzelsin diyip cocugu yanlis yonlendirmeniz sorun . Evin içinde herkesin değerinin farkli olduğu bilinci oturtulmas gerek. Yardim alabilsiniz bu konuda her çocuk farklıdır cunku.

2 yaşındaydi biliyor herşeyi anlattım ona çocuk gelişimi uzmanı ile görüştüm güzelce anlatmıştım ve hiç unutmadı ..gerçek babası olmadığının farkında ama babası gibide sahiplendi hatta eşime , keşke sen kucukken benim yanımda olsaydın diyor bazen
Kıyamam ya :(

Dediğim gibi işte

Sevgiye şefkate ihtiyacı var

Back