Ablacım evladına gerekli sevgi ve ilgiyi gösteren hiçbir anne babayı elinin tersiyle itmez evlatlar, öyle anne babaları varken de başkasına anne baba deme ihtiyacı duymazlar.
Ama biyolojik anne ya da baba evladını terk etmişse, evladının ihtiyacı olduğunda yanında olmuyorsa, sevgisini şefkatini göstermiyorsa, çocuk anne ve baba ihtiyacı varken babalığı anneliği bir başkasından görüyorsa, el kadar çocuk başkasına baba dedi diye suçlayamayız.
Şimdi konudaki 5 yaşındaki minik kızın yerine koyun kendinizi, anneniz sizi bırakıp gitmiş, ağlayınca anne diye ağlayıp sarılacağınız anneniz sizle hiç ilgilenmiyor, geceleri korkuyorsunuz anneniz yok, dizine yatacaksınız anneniz yok, arkadaşlarınız annelerinden bahsederken anneniz yok, onun yerine bir kadın siz korkunca koynunda uyutuyor, saçlarınızı kelebek kanadı hassasiyetinde tarıyor, sizi öpüp kokluyor, her an yanınızda, korktuğunuzda, üzüldüğünüzde, sevincinizde hep o kadın var ve unutmayın siz 5 yaşındasınız.
Çocuk erişkin olsa zaten istese de biyolojik ebeveynleri dışında kimse için ağzından anne baba kelimesi çıkmaz, ki bu çocuk gerçek babasını biliyor, çocuğun psikolojisini bilemezsiniz, hele o yaşta anne kadar babaya en çok ihtiyacı olan bir dönemde, baba eksikliğini doldurmak istiyor ve bence hem baba eksikliğini doldurmak hem de annesiyle annesinin eşinin hayatında önemli bir yeri olduğunu, vazgeçilmez olduğunu göstermek istiyor, biyolojik babasına gönderilirse endişesiyle de annesinin eşine baba diyor olabilir, çocukların iç dünyası öyle farklı ki sizin hiç aklınıza gelmeyen endişeleri ve düşünceleri oluyor.
Misal ben öz babaannem vefat ettiğinde henüz 1,5 yaşındaymışım, yüzünü bile fotoğraflardan biliyorum ama çocuk dünyamda demek ki onunla geçirdiğim kısacık dönem aklıma kazınmış, dedem babaannem vefat edeli 1 yıl bile olmamışken yeniden evlenmiş, Allah rahmet eylesin evlendiği kadın asla üvey gibi davranmadı, ömrü boyunca bizi hep sevdi, ne istersek yapardı ama ben onlar evlendiklerinde aralarına oturup git seni istemiyorum demişim, babannemi istemişim ve kadına hayatım boyunca hiç babaanne demedim, benden küçüklerde beni örnek almış olacaklar ki onlarda babaanne demedi, çocuk aklı işte ne zaman kime nasıl hitap edeceği, kimi kafasında nereye oturtacağı belli olmuyor.