Kızım

2 yıl oldu yaklaşık ...telefondan görüşüyor
Kendi isteğiyle mi baba dedi eşinize ?

Sadece telefonda görüşmesi kötü keşke gerçek babası ilgilense sevgisini ilgisini verse kızına

Bence pedagoga götürün konunun uzmanı değilim ama bir görünsün derim

bence neden kıskanıyor veya amacı nedir gibi sorular sorarsak çözüme ulaşabiliriz. bence electra complex yok kızınızda! başka bir şey olduğunu düşündüm okurken. mesela bir kırgınlık durumu yaşanmış olabilir aranızda. veya başka birisi ikiniz arasında gerginlik yaratmış olabilir. davranışları veya sözleriyle.

Hiç abartılı bir durum yok ortada, oğlum da babasını kıskanır film izlediğimizde aramıza girer benim elimi tutar dünyanın en güzel kadını der. Çok şanslısınız ki eşiniz kızı gibi sahiplenmiş, kızınız da biyolojik babası gibi seviyor kendisini:KK200::nazar:

BENİM KIZIMDA BABASİNA AŞIK. BİRAK BENİM DESEM SEVDİRMEZ :d

bu benim hoşuma gidiyor. her kız çocuğunun ilk aşkıdır babalari :KK36: :KK36:

Kız çocuklarının babalarıyla evlenmek istemesi olayını duydum daha önce çok normal. Ama beş yaşında çocuğu sorgulamanız çok acayip geldi. Ayrıca eşiniz kızınızın babası değil ikinci eşlere baba dedirtme olayı sakıncalı geliyor bana. Belli bi yaşa kadar baba sevgisi de tatmadıysa fazla kıskançlığı ondandır.

Kız çocuklarının babalarıyla evlenmek istemesi olayını duydum daha önce çok normal. Ama beş yaşında çocuğu sorgulamanız çok acayip geldi. Ayrıca eşiniz kızınızın babası değil ikinci eşlere baba dedirtme olayı sakıncalı geliyor bana. Belli bi yaşa kadar baba sevgisi de tatmadıysa fazla kıskançlığı ondandır.
Neden sakıncalı geliyor baba demesi , meraktan soruyorum.

Ben de küçükken babama aşıktım, bence iyi bir babasi olan çoğu kişi bu hissi duymuştur. Yanlış hatırlamıyorsam ben de 'babamla evlenecegim' falan derdim. Düğünlerde mutlakaa babamla dans ederdim:) bunun meali 'babam gibi biriyle evlenecegim'dir aslidna. Ablamın kocası da hakikaten huy su ve boy pos olarak babama benziyor. Benim de hayatıma giren insanlar babam kadar sakin ve anlayışlı her zaman, hiç böyle gergin-cabuk parlayan adamlar ilgimi çekmez. Aynı şekilde babamin saçları epey dalgalidir,benim de dalgalı sacla ilgimi çeker :))
Yani bence her şey gayet normal. Ne guzel, iyi bir iletişimleri var işte yeni babasıyla :)

Son düzenleme:
Konuda en cok ıyı bir adamla evlı olmana sevindim, cocuk bile iyiliği gorup hissetmiş adamdaki baba dıyıp seviyor. Allah daim etsin. Ikıncı Evlılıgınde mutluluğu yakalayan, ıyı adamlara denk gelenlere cok seviniyorum.

Diger konuyu bilmiyorum, bilenler mutlaka yardımcı olacaktır.

Mutluklar öncelikle ne mutlu kızınız eşinizi sevmiş beim iki kızım var babalarına çok düşkünler küçük 2 yaşında hiç ablasını beni babaya yaklaştrmaz benim der 🤨Eşimin teyzesinin kızı biz evlendğimizde 4 yaşlarında idi beni kıskanır sevmezdi eşime hep keşke sen benim babam olsan derdi nişan törenimizde bir an ayrışlmadı yanımızdan sonra ben hamile olnca teyzesi şimdi kıZıma bir darbe oldu dahada üzülecek dedi evlenince çok üzülmüş 🤦🏻‍♀️O durumu hatırlattı bana sizin durumunuz zamanla sınırla aşılacak bi durum uzmana danışmakda fayda var

Merhaba arkadaşlar kızım 5 yaşında , bende 2. Evliliğimi yaptım..çok şükür evliligimde bir sıkıntı yok .. ama bir şey danışmak istiyorum ..böyle durumla karşılaşan var mı veya bu konuda bilgili kişiler tarafından aydinlatilirsam sevinirim...

Kızım benim evliliğine sahit oldu evlenmeden öncede beni çok kiskanirdi mesela güzel giyinsem vs daha minicikken güzel olmamış felan derdi bana komik geliyor gülüp geçiyorum ama bu durum gitgide artmaya başladı ..mesela evlendigim zaman gelinlikle gördüğü için beni çok kıskandı onada gelinlik gibi güzel bir şey almıştım sen en güzelsin ben ne kadar cabalasamda senin gibi güzel asla olamam desemde her gün onu ovsemde bu huyu geçmiyor bir türlü..azıcık suslensem hemen bozuluyor ..hemen onuda süslüyorum sen çok güzesin deyip duruyorum ..neyse çok uzattım lafı asıl sorunum şu eşime şunu söylemiş baba keşke ben senle evlenseydim demiş...eşimde bana anlattı bende güldüm tabi sonra ben iş yapıyorum babasının kulağına bir şey söylemek istedi ..tabiki duydum baba keşke senle ben evlenseydim dedi tekrar ...eşimde kızım , babalarla evlenilmez ama ben senin çok iyi bir esin olması için Allah'a dua edicem dedi.. kızımda ama senin gibi tatlı olacak mı dedi..ben o sırada gülmekten kiriliyorum tabiki ama ona caktirmiyorum duyduğumu ..neyse işte sonra düşündüm bu normal değil mi ..çocuk ilk evliligimde nasıl mutsuz olduğumu sürekli ağladığını hatirliyormudur bilmem ama mutsuzluguma yinede şahit oldu şu an elhamdülillah çok mutluyum bunu görüp babasına güzel duygular besliyor bu yüzden böyle şeyler diyor muhtemelen ama benden gizli demesi komik oluyor ..gerçi çocuk gelişim kısımlarını işlerken üniversitede, bir dönem çocuk babaya aşık olurmus bu dönem o dönem mi arkadaşlar ...ama mesela eşim kıskanmasin diye 10 vakti varsa 6 vaktini ona ayrıyor ilk başlarda 9 vaktini ona ayiriyordu hatta ..mesela ben eşimle azıcık konuşmaya kalkayim hemen sesli konuşuyor asla izin vermiyor bu durumun kötü bir davranış olduğunu defalarca anlattım ama hala yapıyor bende artık bir şey demiyorum ..birde sirf kıskanmasin diye evlendigimden beri kızımla yattım daha yeni kendi başına yatmaya alıştı çok uğraştım kıskanmasin diye ama sonuç ortada ne yapsam bilmiyorum normal mi bilmiyorum size danışmak istedim
Teyzem anlatmıştı. Kuzenim küçükken babamla evlenecem diye dolanırmış evde 😂. Bi dönem öyle bi psikoloji oluyo sanırım. Benim kızım 2 yaşında babayla yanyana otursak ortamıza atlıyo o benim diyo 😂

Neden sakıncalı geliyor baba demesi , meraktan soruyorum.
Çünkü değiller. Kan bağını önemsediğim için değil ama bu tarz konularda çocuğa ne kadar emek verildiği önemli. Bir erkek /kadın sadece evlilikten dolayı küt diye anne baba olamaz. Biyolojik anne babalarla ilişkisinde de sıkıntı çıkıyor sonralarda. Yaş ilerledikçe daha çok etkileniyor çocuklar bu tarz olaylardan o yüzden en başından gerçeklerle büyütmek daha doğru geliyor bana.

Burada da bi üye vardı mesela ismini hatırlayamadım oğlu ikinci eşini babası sanıyordu. Küçükken sorun yok ama büyüdükçe soyadları farkıyla başlayıp bi dolu zor zamanlar yaşamıştı. O açıdan sakıncalı geliyor.

Anamm cok tatlismis ama evet yipratir yanii en iyisi bir yardim alin veya bu dönemin gecmesini bekleyin sabir gerektirir ama ..birde babasiyla daha sık görusturun ...bu arada yeni esiniz cok iyi bir baba modeliymis ne guzel cocugu gibi benimsemis herkes yapamiyor

Çünkü değiller. Kan bağını önemsediğim için değil ama bu tarz konularda çocuğa ne kadar emek verildiği önemli. Bir erkek /kadın sadece evlilikten dolayı küt diye anne baba olamaz. Biyolojik anne babalarla ilişkisinde de sıkıntı çıkıyor sonralarda. Yaş ilerledikçe daha çok etkileniyor çocuklar bu tarz olaylardan o yüzden en başından gerçeklerle büyütmek daha doğru geliyor bana.

Burada da bi üye vardı mesela ismini hatırlayamadım oğlu ikinci eşini babası sanıyordu. Küçükken sorun yok ama büyüdükçe soyadları farkıyla başlayıp bi dolu zor zamanlar yaşamıştı. O açıdan sakıncalı geliyor.
Baba demesi sorun degil ama tabiki gercek babasini bilmesi gerek yani aradaki farki ögrenmesi gerek yoksa herkes dogurur önemli olan verilen emek ilgi

Benim de okuduğum ve gözlemlediğim kadarıyla bu yaşlarda kızın baba ile evlenmek istemesi, erkek çocuğun da anne ile evlenmek istemesi normal. Onların gözünde evlilik bizim anladığımız evlilikten çok farkli tabiki.. belki sadece birlikte uyumayı evlilik sanıyorlar.onlarin bu evlilik soylemleri çok masum, altında başka bişey aramayın.ama kıskanma olayını bilemiyorum. benim oğlum da anne keşke ben seninle evlenseydim der ama babasına düşman değil bu yüzden veya kıskanma duygusu yok. Belki de kızınızin kıskanç bir yapısı vardır, belki de bu olayı kafasında değişik bı şekilde bicimlendirmistir bunu en iyi bir pedagog anlar.

Hmm evet hatırlıyorum o üyeyi

Ama burada konu sahibinin kızı kendi babasını da tanıyor biliyormuş , telefonda konuşuyormuş.
Belki yeni eşe baba demek kızın kendi tercihi olmuştur , kendi tercihi değilse yeni eşe doğrudan bu senin baban olacak artık demek bana da mantıklı gelmiyor.

Dinen bile babası sayiliyorken sizin fikrinizi onemsemem doğrusu ama hayırlısı diyelim kalbiniz kırılmasın :)
Dinen babası sayılmıyor böyle bir hassasiyetiniz varsa öyle bir durum yok. Bu ayrıca sizin fikrinize göre şekillenecek bir mesele değil babası varken eşinize baba demesi çok absürt. Konunun uzmanı değilim ama uzmanların da sizin izlediğiniz yolu doğru bulduklarını hiç görmedim.

Konu sahibinin boyle bir durumu yok yanliz , zaten biyolojik babasiyla da telefonda konusuyor kizi , 5 yasindaki cocuk bu durumun farkindadir
Sizin bahsettiğiniz kucuk yasta cocuga dogruyu soylemeyen ailelerde yasanir , cocuk bildikten sonra gercegi istedigi gibi hitap eder annesinin esine , demek ki baba sicakligini yasamis ki baba diyor , babalik annelik dogurmakla olmuyor , emek bermekle kalpten sevmekle oluyor

Back