Kızım

Size sonuna dek katılıyorum, ki çocuk kız çocuğu! Gelecekte babasıyla olan bu ayrılık onu uzebilir

Peki ne diyecek baba demiyecekse, amca mı desin Bu çocuk girdiği ortamlarda amca deyince üzülmez mi, herkese gerçek babası olmadığını ilan etmez mi? Çocuklar dalga geçer, küçücük çocuğun kalbi kırılır. Daha bir de okul durumu var. Yani ne gerek var bunlara, neden mutlulukları bir kelime için gölgelensin.

Ayrıca öz babasıyla sadece telefondan ibaret olan küçük bir çocuk var ortada. Baba sevgisini, baba özlemini nasıl gidersin? Hem ne güzel ilgileniyormuş konu sahibinin eşi, çok takdir ettim kendisini. Babayım deyip geçinenlerden daha çok hakediyor baba sıfatını.

Ve bu babalık, annelik durumlarına çok anlam yüklememek lazım. Bu örnektede görüldüğü üzere herkes layıkıyla anne baba olamıyor. Benim için önemli olan kan bağı değil can bağıdır.

Konu sahibi seni ve küçük kızını mutlu etmeye çalışan bir eşe sahip olduğun için seni tebrik ederim, mutluluğunuz daim olsun.

Kızınızın kıskançlığı konusunda bir fikrim yok ama belki de hem sizi hem babasını çok sevdiği için bu kadar kıskanıyordur.

Tam nasıl ifade edilir bilemiyorum ancak şöyle bir durum var ; gelinlik giydirdiginizde ona sarf ettiginiz sözler istemdışı kendisiyle sizi kiyaslamayi öğretiyor.

Kıskançlık yaptığını sezinlediginizde caktirmayip dikkatini dagitmaniz daha iyi olur sanki.

Birde merak ettiğim , ilk babasiyla görüşmüyor mu , şimdi ki eşinize baba demesi kendi tercihi mi ?

Ben carpitmiyorum , konuyu baba demesi uzerine cekip uzatan sizsiniz, bende son noktayi koydum
Konu sahibi bize kizim baba desin mi diye mi sormus? Hayir oyle birsey sormamis , uzatip durdunuz mevzuyu

Bunları benim kızım öz babasına yapiyor.
Elektra kompleksi. Geçici doğal bir süreç.
Sorun ise surada ki kızınızı bu kadar pohpohlayip gerçekçilikten uzak bir narsist yetiştirmeyin. Güzel kızım demekle "ben ne yapsam senin kadar güzel olamam" demek arasında dağ gibi fark var. Şöyle ki bu mesajı icsellestirerek büyüyen çocuk kendini hep diğer insanlardan üstün görecek ve diğerleri ona bunun gerçek olmadığını gösterince yere cakilacak.
Hatta ileri derece narsist kişilik bozukluğunda ailesini öldürmeye bile hakki olduğunu düşünüp cinayet işleyen insanlar var. Çocuklar sınırsız olmadiklarini bilmeli. Herkesin kendileri kadar değerli olduğunu onlara sürekli aşılamak her ebeveynin gorevi

Son düzenleme:
Ne kadar güzel özetlemişsiniz duumu Sizinde mutluluğunuz daim olsun gülen yüzünüz solmasın

Zaten herkes bunu normal görmüş ki! Dönemsel olarak normal ama kızın üstüne bu kadar düşmesi bu olayı percinliyor. Buradaki hanımlar bir şeyler biliyor ki takılmış bu konuya bence asıl soru bu!

Bence sizin durumunuz bildiğimiz kizlarin ilk aski babalaridir klisesinden biraz farkli. Su anki esinize baba demesini eleştirmek icin sormuyorum, sadece durumu daha iyi anlamak icin soruyorum. Oz babasiyla iliskisi nasil? Bu eksikligi doldurmaya calisiyormus gibi geldi bana. Eger siz simdiden bunun onunu almazsaniz kalici bir psikolojik etki birakir diye dusunuyorum. Gelisimi icin de cok tehlikeli. Herkesin onu bu sekilde el üstünde tutmasini bekler ve cok hayal kirikligina ugrayabilir.

Konu sahibinin eski eşiyle ilgili konuları az çok hatırlıyorum da ortada şam babasına yakın bir profil var muhtemelen.

Çok ilgili alakalı, hayatında yer eden bir öz baba olsa konu sahibinin eşini baba yerine koymazdi muhtemelen çocuk.

Konu bu değil ama üzerinde duruldugu için yazmak istedim.

Kızımda 5 yaşında, babasına oldukça düşkün bir çocuk ama sizin yazdıklarıniz bana biraz fazla geldi. Konunun uzmanına danışmak en güzeli olur sanırım.

Zaten minicikti baba dedi evet babaya öyle ihtiyacı vardı ki eşim direk kızım diye sahiplendi zaten Allah razı olsun ..kendi biyolojik babası rahatına düşkün

Şöyle bir durum var biyolojik babası malesef kızıma psikolojik şiddet uyguluyor hemde o kadar kötü bir şekilde ki bu yüzden çok ağladım düzeltmeye çabaladım ama bazı seyleri engelleyemiyoruz ..telefonla her konuşmasında beni kotuluyor bağıra bağıra beddua ediyor ...kızım çok asabilesiyor evde sınırlı olan kimse yok ev huzur içinde olmasına rağmen kızımda bazı agresif tavırlar olabiliyor buda o biyolojik babadan ötürü malesef biz sabrimizla üstesinden gelmeye çalışıyoruz ama bu arada bana karşı kotu hisleri ister istemez oluyor mudur bilmem

Baba demesi sorun degil ama tabiki gercek babasini bilmesi gerek yani aradaki farki ögrenmesi gerek yoksa herkes dogurur önemli olan verilen emek ilgi
Biyolojik babası olmadığının farkında hepsini biliyor kızıma karşı dürüst oldum hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…