Kızım

Dinen babası sayılıyor dediği muhtemelen evlenmesi yasak Kişiler içinde geçiyor anlamında
İslamiyete göre kadınların babasının üvey babasının yanında tesettürsüz kalması günah değil , ayrıca anneyle ayrılsa bile üvey kızı ile evlenemez hem dinen hem hukuken

4 5 yaşında çocuk annesinin eşini çok sevebilir abi diyebilir ama annenin eşi babadır diye öğretilmediyse baba demez . Hele ki zaten babasıyla görüşüyorsa. Yoksa hemfikiriz aynı şeyi demişim zaten kan bağı değil emek önemli. Ama baştan böyle başladıysa da ileride sorun yaşaması çok olası. En basitinden ortada iki baba var ve yaşı ilerledikçe kıyaslayabilir ikisini. Kim kızıyla iki sene telefonda konuşur? Bunu sorun yapabilir örneğin. Bi tarafı yaparken bi tarafı yıkmak oluyor bu. Kaldı ki konu sahibi neleri sorgulamayı başlamış. Yaş ilerledikçe anne kız çatışmasına bile gidebilir konudaki mevzu.

İslamiyette evlatlık olayı yok diye biliyordum yoksa zaten dediğiniz doğru. Olmasın da zaten düşüncesi bile çok kötü.

Hakikaten nasıl bu zanna kapilmis anlamadım dinen böyle birşey olamaz!!!!
Şu anki eşinin iyi halleri bence hanimefendiyi büyük bir mutluluğa itmiş ve gerçekleri görmek istemiyor. Ama ileride çok sorun çıkar maalesef herşey yerli yerinde olmalı.

Ama öyle al bundan sonra baban bu gibi birşey yok ! Hanımefendi yazmıyor ama kendi babasıyla telefondan konuşup bu beyle baba-kiz diyaloğunu İslam onaylamaz. Babası var cunku!

Var

Üvey anne üvey baba ilişkilerdeki sınırlar anlatılmış , ben okumuştum
İslamiyette evlatlık zinhar yasaktır . Hatta Zeyd ve Resulullah ile ilgili hadis var o senin oğlun değil evlatlık olayı artık cahiliyede kalmıştir diye.
Fakat üvey anne ve babanın hükümleri var ayrıntılarını bilmiyorum.

Var

Üvey anne üvey baba ilişkilerdeki sınırlar anlatılmış , ben okumuştum
Sınırlardan bahsetmedim ya yanlış anlaşıldı sanırım. Anneyle evlenen eşe baba denir mevzusu yok demek istedim. Helal haram olayına girmiyorum dinden bağımsız insani olarak zaten hiçbir aklı başında insan eşinin çocuğuyla ilgili saçma fikirlere kapılmaz.

Ama öyle al bundan sonra baban bu gibi birşey yok ! Hanımefendi yazmıyor ama kendi babasıyla telefondan konuşup bu beyle baba-kiz diyaloğunu İslam onaylamaz. Babası var cunku!
O kadar derinini bilemem

Üvey baba kızı çok seviyorsa gerçek babada kızıyla pek ilgilenmiyorsa çocuk kimden sevgi görüyorsa ona gider.

Ablamın kızı böyleydi birerbir hemde. Babasından annesini kıskanıyordu. Keşke babamla ben evli olsaydım diyordu. Ablam sürekli doğrusunu anlattı ve yaptığının yanlış olduğunu anlattı. Yaptığı eylemler komik olsa da asla yanında gülmedi. Büyüdükçe bu huyundan vazgeçti. 14 yaşında şu an.Kıskançlık huyu hala var ama bu dürtüsünü kontrol edebiliyor çoğu zaman

Evlatlık olayını bilmiyorum.

Üvey anne babada da dediğim gibi sınır var.

Kızınız böyle davrandı diye onun yanında esinizden uzak kalmayın ya da bu hareketleri komikmiş gibi gülmeyin. Yanında el ele tutusmaktan çekinmeyin ellerinizi ayırmaya çalışmak gibi bir eylem yaptığında o benim kocam neden elini tutmayacakmisim gibi sorular sorup normallestirin

Anladım o konuda aynı fikirdeyiz evlenince baba olmuyor doğrudan annenin eşi oluyor , çocuk kendisi baba demeyi tercih etmediyse hadi bu yeni baban denmez

Benim kızımda babasıyla olmadı dedesiyle evlenmeyi düşünüyor. Her seferin de babalarla evlenilmez diyip açıklama yapıyoruz. Altı olacak yakında. Normal bir durum.

Elbette herkesin fikri farklidir , siz bu durumda kalirsaniz cocugunuza baba dedirtmezsiniz bu sizin dogrunuzdur ancak baskalarinin dogrularini da yargilayip boyle olmaz demeye kimsenin hakki yok
Benim oglum da esime baba diyor , cunku babasi o , spermini vermemis olabilir ama ömrünü adamis ogluma , oglum da kendi isteğiyle baba diyor
Ben hicbir zamanbu benim esim senin de baban demedim , oglum kendisi baba demeye basladi ben bile sasirmistim ilk duydugumda , yani hayat sizin dogrulariniz ve kesin yargilarinizla yürümüyor , her ailenin , her cocugun dinamigi farklidir , ve kimse bu sebepten parmak uzatip himmm yanlis bu diyemez , kimsenin haddine degil bu

Sevgili halacocuksun uzulme sakinburada yazilanlara , senin neler yasadigini , ne acilar yasayip da sonunda mutluluğu buldugunu biliyoruz , esinle ve kizinla mutlulugun daim olsun , ne mutlu kizina ki bir babasi var artik , simsiki saril ikisine de

2.eşinize baba diyor değil mi? Yabancı erkekler bir dönem kız çocukların ilgisini çekiyor açıkçası onlarla oynamak istiyor vakit geçirmek istiyor. Kendi babasına da bu kadar yakın mı peki?

Yargılama nerede anlayamadım bana sakıncalı geliyor dedim bir üye sebebini sordu açıkladım. Kendiniz de benzer bir durum yaşadığınız için fazla hassas bakıyorsunuz olaya herhalde. İnatla emek önemli, sperm değil falan diyorsunuz aksini söylemişim gibi. Ne mutlu babası var deyince sorunlar yok olmuyor bu konuda sorun yaşamış bi dolu ebeveyn var malesef. Ne mutlu oğlunuz açısından o yaşamamış bu tarz sorgulamalar demek ki. Ama sizin de dediğiniz gibi bu da genel geçer bi kural değil. Konu sahibinin konudaki derdi de çok başka olayın acılarla üzüntülerle falan alakası yok çarpıtmayın lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…