Sağlıkla büyütün kızınızı.
Bisküvi ve sütü kesin bence,birde ev yapımı da olsa bir süre börek,çörek,pasta yapmayın.
2.5 yaşındaymış artık anlıyordur sizi,yemeğini hazırlayın,kendi hevesliyse çatal,kaşıkta verin eline ufak ufak yesin,yemeyebilir bu durumda tamam sen bilirsin ama öğlene kadar yiyemezsin diyip kararlı durun,atıştırmasına izin vermeyin. Öğlene doğru acıkacaktır,gerekirse öğlen yemeğini biraz erkene çekip yine teklif edin,aç olduğu için yeme ihtimali artacaktır(mümkünse sevdiği,sevebileceğini düşündüğünüz bir yemek yapın tabi) akşam yemeğinde de aynı şekilde devam.
Beslenmesinin düzene girmesi zaman alabilir ama düzene girince yani az da olsa yemeye başlayınca,atıstırmalık olarak,meyve,kuruyemiş verebilirsiniz azar azar.
Biliyorum zor ama işe yarıyor.
Kızımda yemeyen bir çocuktu,seçerdi,anaokulunda öğretmeni bir gün yemeginden yersen pilav vereceğim aksi halde vermeyeceğim demişti,o gün yememiş,ama sonraki günlerde yemeğin tadına bakmaya,beğenmezse 4 kaşık yemeye,(pilav,makarna almak icin)beğenirse bitirmeye başladı. Ben tecrübesizdim ilk çocuğumdu,aman ac kalmasın,onu yemezse bunu veriyim kafasında sürekli alternatif sunduğum için yemiyordu tabi. Siz yapmayın,bir kaç güne azar azar başlar. Sabırla geçirmeye bakın süreci.
Kolaylıklar dilerim.