Kızım yemek yemiyor

Dönem dönem her çocukta iştahsızık oluyor. Mühim olan o süreçte çocuk yesin diye abur cubur vermemek. Mesela bebe büskivisi abur cubur. Süt çok tutar.
Ara öğünü çok yiyen çocuk masada düzgün yemez.
Öğünleri kontrol etmelisiniz.
Sabahları mesela yumurta için denemeler yapın. Her gün haşlanmış yumurtayı biz de yemeyiz. Ben makarnalütfenden sağlıklı pankrk karışımı alıyorum. Her krep içine bir iki kaşık atıyorum. Bahaneyle sebze de yiyor. Bir gün pankek, bir gün patatesli yumurta, bir gün tarhanalı omlet, bir gün kaşarlı tereyağlı yumurta gibi gdiyor. Bazı sabahlar sadece tos yada kuymak yapıyorum peynir yiyor mesela. Sonra öğlene kadar yemek yemez. 14 gibi çorba ve salata veririm havuç fln. 16da acıkıyor kuruyemiş yada elma yer. Akşam 19da biz ne yersek yer. Yemezse başka bir şey vermem. Akşam da muz yer yatmadan uyur.
Her zaman bu kadar yemez tabii. Bazı akşamlar kuru fasülye varsa aç yatardı mesela baktırlbir şey gelmiyor el mecbur yer oldu. Bazı günler köfte sevmez yemez yanındaki pilavla doyduğu kadar artık. Bir gece aç yatıyor sabah kurt gibi acıkıyor mesela daha çok yiyor.
İşin özü yemiyor diye kraker büskivi vermemek ara öğünü abartmamak bana göre
Teşekkür ederim yorumunuz için 🌼

Bi kere bu moddan cikmazsaniz yol almanız çok zor. Yok kötü anneyim,ağlayacağım filan. Ne oluyor Allah aşkına. Bu ruh halindeyken bunu çocuğa yansitmama ihtimaliniz yok. Belli ki çocuk için yemek bi güç mücadelesine veya kaygi, stres kaynağına dönüşmüş. Biraz olağan akışına bırakın. Bu saatten sonra asla yemesi için ısrar etmeyin. Yemek hazırlığına onu da dahil edin. Su dolu bir leğene koyun sebzeleri birlikte oynayarak yıkayın. Oynarken sohbet edin bu sebze bizim gözümüzü güçle diriyor ,bu sebze kalbimizi vs. Diye. Birlikte tarifini anlatarak yemeği pişirin. Sonrasında sofrayı birlikte hazırlayın. Surekli birlikte çok lezzetli bi yemek yaptık, yemek için sabırsızlanıyorum çok heycanliyim vs diye konuşun. Hep birlikte aynı anda sofraya oturup aynı şeyleri yiyin. Onun kendi kendine yemesine izin verin. Asla müdahale etmeyin yönlendirmeyin. Dokmesine sacmasina karışmayın. Yediği miktara karışmayın . Yemezse hesap sormayın. Ve bebe bisküvisi ev yapımı kek vs dediğiniz seyleri de hayatınızdan çıkartın. Evde de yapsanız sagliksizlar. İçleri un şeker dolu. Bu tada Alışan bı çocuğun yemek yememesi çok normal. Bu şekilde zamanla siz çocuğa saygı duymayı öğrendikçe o da kendi açlığını dinlemeyi öğrenecektir.

Bebe bisküvisi ne kadar zararlı cnm biliyo musun kraker falan oldukça tok tutan şeyler önerim tamamen paketli gıdayı bırakın lütfen bnm oğluöda o yaşlarda ağzında bekletir bazen lokmasıyla uyur kalırdı tamda inatlaşma dönemleri şuan oğlum 4 yaşında acıktığında kendi söylüyor o zamnlar bende çok dert ediniyordum kendime ama inan çok yersizmiş şuan anlıyorum ama ben oğlumu paketli tüm gıdalardan uzak tuttum açta kalsa verme onların tadını alınca yemek yemek istemiyorlar ne zaman yemek isterse o zaman yesin zorladıkça inatlaşıyorlar
Teşekkür ediyorum değerli yorumunuz için 🌼

anne mama diyince aç olmadigini hissediyorum aslinda ama annelik ic gudusu ya açsa diye getiriyorum ve iciyo ama farkindayim dediginiz gibi belki aliskanlik
gecen gece farkettim biberonu verirken agzi kurumus bence susuyor ama aliskanliktan dur ben bi mama isteyimde likir likir iceyim modunda
sadece gece aliyor mamayi ama versem 2 4 saat yok demez eminim

yaş kaç bilmiyorum tabi ama bence gerek yok. Biberon alışkanlığıdır muhtemelen. Siz yine de çocuk doktorunuza danışın, belki ihtiyacı vardır mamaya.

Bi kere bu moddan cikmazsaniz yol almanız çok zor. Yok kötü anneyim,ağlayacağım filan. Ne oluyor Allah aşkına. Bu ruh halindeyken bunu çocuğa yansitmama ihtimaliniz yok. Belli ki çocuk için yemek bi güç mücadelesine veya kaygi, stres kaynağına dönüşmüş. Biraz olağan akışına bırakın. Bu saatten sonra asla yemesi için ısrar etmeyin. Yemek hazırlığına onu da dahil edin. Su dolu bir leğene koyun sebzeleri birlikte oynayarak yıkayın. Oynarken sohbet edin bu sebze bizim gözümüzü güçle diriyor ,bu sebze kalbimizi vs. Diye. Birlikte tarifini anlatarak yemeği pişirin. Sonrasında sofrayı birlikte hazırlayın. Surekli birlikte çok lezzetli bi yemek yaptık, yemek için sabırsızlanıyorum çok heycanliyim vs diye konuşun. Hep birlikte aynı anda sofraya oturup aynı şeyleri yiyin. Onun kendi kendine yemesine izin verin. Asla müdahale etmeyin yönlendirmeyin. Dokmesine sacmasina karışmayın. Yediği miktara karışmayın . Yemezse hesap sormayın. Ve bebe bisküvisi ev yapımı kek vs dediğiniz seyleri de hayatınızdan çıkartın. Evde de yapsanız sagliksizlar. İçleri un şeker dolu. Bu tada Alışan bı çocuğun yemek yememesi çok normal. Bu şekilde zamanla siz çocuğa saygı duymayı öğrendikçe o da kendi açlığını dinlemeyi öğrenecektir.
Teşekkür ederim değerli yorumunuz için🌼🌼

Zorlarsanız inatlaşır. Siz yemeği yapın yediği kadar yesin yemezse de zorlamayın. Belki yemesi gerektiği kadar yiyordur diyetisyene sormanız lazım. Patatesleri dilimleyip ortalığa koyun mesela acıktım derse eline verin
Haklısınız. Ben inatlaşıyırum kızım inatlaşıyor. Teşekkür ederim 🌼

kiziniz muhtemelen 2 yas sendromu atlatiyor
inatlasmalar falan ondan
kahvalti yaptirirken mesela yumurta ve peynir iki secenek sunup hangisini yemek istersin diye sorun
secenek her konuda ise yariyor
yemedigi zaman inatlasip zorlamayin
acikinca kendisi gelir
biskuvi ve tatli grubunu kesin cocuga gereksiz enerji yukleyip fazla sure tokluk hissi veriyor
ben kizima mesela poaca verdigim gun ogun saati mutlaka 1 2 saat uzuyor bunyeleri daha gec ogutuyor sanirim
karbonhidrat basacagima corba yogurt et tavuk tarzi cesitliligi arttiriyorum bide boyle deneyin belki yer
Teşekkür ederim değerli yorumunuz için 🌼 Haklısınız. Hatalarımı gördüm.

Ben de böyleydim,bir yaşa kadar hep abur cubur yedim.Yaşıtlarımdan hep daha az hasta oldum hep daha sağlıklıydım.Bir yaştan sonra iştahı çok açılacak,hiçbir şeyi ayırt etmeyecek.Bence zorlamayın
Teşekkür ediyorum değerli yorumunuz için 🌼 🌼 🌼

3 ay sonra 3 yaşına gircek kızım aynen böyle ozellıkle 2 gundur aç yatıyor sabah yumurta yerdi yemiyor sureklı huzursuz aglıyor. Kuru kuru ekmek istiyor. Çikolatalı süt aşırı seviyo ve içiyo onun dışnda meyve yiyor ama yemek yediremiyrum bugun koca gün yediği; sabah 1 dilimden az ekmek arasında azcık kaşar, öğlen sadece cikolatalı süt. Akşam kuru fasulyenin suyuna 3 kucuck parca ekmek bandı, ceyrek muz yedi uyudu. 9 aylık oglum var onun yediğinden kat kat fazlasını yiyor. Kızımın gelişimide geride şöyle bakınca :KK43: napıcam bilmiyorum

yaş kaç bilmiyorum tabi ama bence gerek yok. Biberon alışkanlığıdır muhtemelen. Siz yine de çocuk doktorunuza danışın, belki ihtiyacı vardır mamaya.
kizimin 28 aylik dr mamayi kes sute basla diyeli cok oldu ama ne mumkun bizimki uykuda bile icmedi sutu

kizimin 28 aylik dr mamayi kes sute basla diyeli cok oldu ama ne mumkun bizimki uykuda bile icmedi sutu

sevmiyorsa pek yapacak bişey yok süt konusunda. Kakaolu ya da o tarz bişeylerli (isim veremedim) içebilir belki ama gerek var mı bilemedim, bence yok. Gece beslenmeyi kesin o zaman bence, su yeterli olur. Süt yerine de yiyorsa yoğurt ayran verir tamamlarsınız eksiğini.

Sağlıkla büyütün kızınızı.
Bisküvi ve sütü kesin bence,birde ev yapımı da olsa bir süre börek,çörek,pasta yapmayın.
2.5 yaşındaymış artık anlıyordur sizi,yemeğini hazırlayın,kendi hevesliyse çatal,kaşıkta verin eline ufak ufak yesin,yemeyebilir bu durumda tamam sen bilirsin ama öğlene kadar yiyemezsin diyip kararlı durun,atıştırmasına izin vermeyin. Öğlene doğru acıkacaktır,gerekirse öğlen yemeğini biraz erkene çekip yine teklif edin,aç olduğu için yeme ihtimali artacaktır(mümkünse sevdiği,sevebileceğini düşündüğünüz bir yemek yapın tabi) akşam yemeğinde de aynı şekilde devam.
Beslenmesinin düzene girmesi zaman alabilir ama düzene girince yani az da olsa yemeye başlayınca,atıstırmalık olarak,meyve,kuruyemiş verebilirsiniz azar azar.
Biliyorum zor ama işe yarıyor.
Kızımda yemeyen bir çocuktu,seçerdi,anaokulunda öğretmeni bir gün yemeginden yersen pilav vereceğim aksi halde vermeyeceğim demişti,o gün yememiş,ama sonraki günlerde yemeğin tadına bakmaya,beğenmezse 4 kaşık yemeye,(pilav,makarna almak icin)beğenirse bitirmeye başladı. Ben tecrübesizdim ilk çocuğumdu,aman ac kalmasın,onu yemezse bunu veriyim kafasında sürekli alternatif sunduğum için yemiyordu tabi. Siz yapmayın,bir kaç güne azar azar başlar. Sabırla geçirmeye bakın süreci.
Kolaylıklar dilerim.

sevmiyorsa pek yapacak bişey yok süt konusunda. Kakaolu ya da o tarz bişeylerli (isim veremedim) içebilir belki ama gerek var mı bilemedim, bence yok. Gece beslenmeyi kesin o zaman bence, su yeterli olur. Süt yerine de yiyorsa yoğurt ayran verir tamamlarsınız eksiğini.
3 4 gunde 5 kilo yogurt bitiriyor her sabah kahvaltisinda peyniri yumurtasi pekmezi oluyor sut disinda herseyi tuketiyor yani et tavuk bakliyat ama sutu hic bir sekilde icmedi
bende sut icmiyor diye mama konusunda esnek davrandim. aslinda gece yemesini kessin istiyorum cunku bu sekilde tuvalet egitimi cok zor olacak gibi

3 4 gunde 5 kilo yogurt bitiriyor her sabah kahvaltisinda peyniri yumurtasi pekmezi oluyor sut disinda herseyi tuketiyor yani et tavuk bakliyat ama sutu hic bir sekilde icmedi
bende sut icmiyor diye mama konusunda esnek davrandim. aslinda gece yemesini kessin istiyorum cunku bu sekilde tuvalet egitimi cok zor olacak gibi
Ben de onu diyecektim, tuvalet eğitimi canınıza okuyacak gece devam ederse. En küçük yeğenimde sütle yaşadık aynı problemi. 24 aylıktı gündüz bezi bıraktı ama gece iki koca biberon süt içtiği için sütü bırakana yani 4 yaşına kadar gece bez bağlamaya devam ettik mecburen. Yoksa ortalık göl 😂

Yeterince dengeli ve sağlıklı besleniyor, süt hiç bir eksiklik yaratmaz merak etmeyin.

Ben de onu diyecektim, tuvalet eğitimi canınıza okuyacak gece devam ederse. En küçük yeğenimde sütle yaşadık aynı problemi. 24 aylıktı gündüz bezi bıraktı ama gece iki koca biberon süt içtiği için sütü bırakana yani 4 yaşına kadar gece bez bağlamaya devam ettik mecburen. Yoksa ortalık göl 😂

Yeterince dengeli ve sağlıklı besleniyor, süt hiç bir eksiklik yaratmaz merak etmeyin.
bu gece uyaninca su verip yatirayim bakalim nolacak
gerci son 3 4 aydir bir gece uyaniyorsa 2 3 gece uyanmiyor belki o bir gecede bile acikip uyanmiyor
benim korkumda bu gece yataga iseme olayi cunku bizde genetik ben bile cok uzun sure gece yatagi islattim ondada olacak diye korkuyorum

Ay annem benden neler çekti yemek konusunda 20 kusur yaşıma kadar.
Hele çocukken tarhana çorbası kıymasızsa kıyamet koparırım, arnavutuz arnavut böreği ıspanaklı olursa savaş çıkarırım yoğurtlu yumurtalı severdim, patlıcan ağzıma sürmem, tazefasulye Ayşekadın derim o olsun 5 öğün yerdim yanında üzüm olucak, kafam attımı yemem aç utururdum. Gayet az yemek yerdim sevdiğim yemekler dışında, ayranı ince içmem kalın olucak ay daha neler neler. Yumurta 20 kusurt yaşına kadar ağzıma sürmedim. Hala haşlanmış yemem.
Ay liseye gidiyordum yemek seçme gene hat safhadaydı. Mantı seviyorum diye kadın mantı yapar sıcak sıcak yedirirdi.

Annem inşallah çocuğun senin gibi olur demişti.
Gülüp geçemedim kadının anasını ağlattım yemek konusunda.

Şimdi bı bebeğim var.
Kendimden de tecrübe ettiğim kadarıyla yemediği hiç birşeye zorlamıcam, yediği ne varsa yapıcam.
Mesela tarhana çorbası seviyor çorba sadece tarhana veriyorum.
Sabahları peynir, yumurta, ceviz 3 lüsünü yediremedim.
2 bisküvi 1 muz ekleyerek rondodan hepsini geçirince yiyor bende öyle yapıyorum.
Balık sever balık veririm.
Yaptığım yemeklerdende tattırıyorum. Baktım beğenmedi hiç teklif bile etmiyorum.
Mamasını veriyorum.
Yediği meyve püresini veriyorum.
Bu aralar yoğurda taktı kesinlikle yemiyor.
Vs vs.
Detay yazdım ki sakın kötü anne olarak kendinizi düşünmeyin.
Bebeğiniz sütü içine bisküviyi seviyorsa verin kesmeyin.
Hani ben olaya şöyle bakiyorum sevdiğim bı şeyi keserlerse daha da fazla yemem ve yemez.
Annem yıllarca uğraştı hiç bir zaman bu konuda hakkını yiyemem zorlamadı ne sevdiysem yaptı.
Gece yarısı balık diye kalkardım kızarttirdi.
Bir evlat için ömrümüz feda iken bu sorun olmasın.
Sevdiklerini yesin.
Birgün inanın hepsini yiyorlar.
Herkes benim gibi olacak değil.
Geçen nette gördüm kadının çocuğu sadece salatalık ve elma yermiş.
Bir gün çocuk başlamış herşeyi yemeye sorun cikarmamaya.

X