Bebeğim yemek yemiyor red ediyor zorla yediriyorum !!!!

Ek gıda 1. kural bebek ağzını kapattı ya da kafasını çevirdiyse beslenme orda biter. eğer devam ederseniz bu besin ve beslenme reddine sebep olur. Bazen ara ara emzirmeyeceksiniz sürekli emzirecekseniz ara ara ek gıda vereceksiniz. 9. aya kadar sadece tadım yapması beklenir bebeklerin yemeğe alışması vs. siz bu şekilde zorlayarak beslenme problemine sebep oluyorsunuz. 9 aya kadar %20 katı besin %80 mama veya anne sütü, 9-12 ay arası %50 katı besin %50 mama veya anne sütü,12-18 ay arası %80 katı besin %20 anne sütü ve ya mama olacak şekilde beslenme yapmanız gerekiyor. Sizin şu an bir kalori beklentiniz olmaması gerekiyor. Şunu yazmayı unutmuşum. Bebeğinizi her zaman oturur pozisyonda yedirin yatarak yemek yedirmeyin. Nasıl ki siz yatarak yemek yemiyorsanız o da yatarak yemek yememeli.

Yukarıdaki videoyu izlerseniz size yardımcı olur.

Teşekkür ederim 🌼 🌹

Bebeklerin 1 yaşına kadar ana beslenmesi anne sütü veya mamadır. Bu yaptığınız çok yanlış, hemen vazgeçin.
Evet ama altıncı aydan sonra tattirma ve ilerleyen bir kaç ay sonra da öğün olarak verilir . Ki siz vermeye bilirsiniz ben veriyorum ek gıda çok da normal . Doktorumla görüşerek neyi verip neyi vermemem konusunda yardım alarak veriyorum kilosu falan gayet iyi ama maalesef bir haftadır bir red var inşallah düzelteceğiz

8 aylık bebek bizim gibi yemek yiyemez bu şekilde zorlayarak bebekte yeme bozukluğu oluşturursunuz. Travma gibi boğuluyor gibi lütfen zorla yedirme. Verdiğin şeyin formunu değiştir, kendisi mıncıklasın döksün önüne koy, keşfetsin. Pişirdiğin şeyin içine farklı bir şeyler ekle/ çıkar. Eziyet gibi verme üzüldüm ikinize de.
Zaten sofra da ne var ne yok kendisi yemeye çalışyor 🤭 elleriyle her yeri dağıta dağıta ekmeği falan yemeye çalışyor çoğu şeyi kendi yapmaya çalışıyor maşallah kilosu falan da yerinde çok da güzel ilerliyorduk ama bir haftadır nolduysa oldu yemiyor

Benim bebeğimin kilo problemi de var. O da öyleydi. Hala öyle. Ama senin gibi hiç yapmadım. Eltim birkaç defa öyle verdi bebeğe. İşte böyle verilir yemeyen bebeğe yapacak bir şey yok falan diyip zorla tutup yedirdi. Peşine hep daha da kötü oldu. İnada bindirdi. Birkaç kaşık yediği şeyleri dahi yemeği kesti. Saldım ben de. Sevdiği seyleri daha çok vermeye başladım önce. Bir de nasıl daha çok yemeği seviyor onu keşfettim. O çok fark etti. Kaşıkla senin yedirmeni mi, elle yedirmeni mi, kendi elinden yemeği mi… onu bul ve öyle götür derim. İnatlaşmayı kesince normal yemeğe dönünce sevdikleriyle sevmediklerini karıştırarak vermeyi dene. Ben öyle yapıyorum şahsen… ama kesinlikle en zorlandığım dönem zorla yedirmenin ardından olan inatlaşma kısmı oldu. Bebek için de senin için de en kötü evre olur
Yok maşallah benimki kilosu falan gayet iyi ama bir haftadır böyle dediğiniz gibi kendisine kalsak kendi yemeye çalışyor 🤭 bazen bırakıyorum sofrada ekmeğe uzanıyor falan ama bıraktım kendi isteyene kadar bir şey vermiyorum

O şekil yedirmeyi bırakarak baslayabilirsin. Kan değerlerine baktırın . Özellikle Demir d vitamini değerlerine . Sonra bebeğinin gün boyunca 1 bebek kavonozu yemesi gereken miktar. Bunları göz önünde bulundurun 9. Aydan sonra 2 bebek kavonozuna çıkıyor miktar. 1 yaşından sonra ne kadar yerse 3 öğün 3 ara öğün . Beraber sofraya oturun akşam yemeklerinde önüne yemeğini koyup tattirin. Çorba olur şehriyeli . Erişte olur köfte tadım gibi ilerleyin. Zorlamadan verin ne kadar yerse . Kilo alımı nasıl sorun varmı kilosun da. Doktor var diyorsa mama da verebilirsiniz. Mesela bebek irmiginden meyveli püre yapabilirsiniz benim bebeğim çok severdi ceviz pekmezde koyardim. Emiyorsa da sık sık da emzirin öğün sonralari.
Bende biraz d vitamini olarak düşünüyorum çünkü gece sık sık uyanıyor emziriyor uyutuyorum ama uyanma sebebi d vitamini eksikliği olarak düşünüyorum belki bu red de ondan olabilir

Demek ki 1 haftadır başka bir sorunu var. Yemekle derdi olsa önceden de yemezdi niye bunu düşünüp asıl sorunu çözmek yerine bebeğe “işkence” ediyorsun??
Elleri tutup zorla yemek yedirilir mi ya? Yemek istemediğin midenin bulandığı veya tamamen tok olduğun anda kollarını tutup zorla ağzına şırdan soktuklarını düşün. Tam olarak bunu yapıyorsun işkence bu.

Kan değerlerine baktır, doktora kontrole götür, yiyecekleri değiştir, beslenme şeklini değiştir vs vs yapabileceğin bir sürü alternatif varken kolayına geliyor diye böyle yapmak bilemiyorum ya üzüldüm bebeğe ..

Bağlamak? Anne sütü? Sizden öğrenecek değilim ana yemeği ara yemeği burdaki sorum her Annenin yaşadığı ek gıda reddi ve sebebini ayrıca nasıl düzelir diye sordum eleştiri almak için değil anlmadiniz galiba üstünü bir çizim. Ayrıca bir haftaya kadar yiyen kilosu yerinde sağlıklı çok şükür bir bebeğim varken bir haftadır yemiyor zorla veriyorum yine yemiyor soruun buyken abartmaya gerek yok yok bağlama yok işkence tamam tamam siz daha iyi biliyorsunuz zaten klavye karşında yorum yaparak abartmayı yardımcı olmaktan çok hem cinsine bir eleştiriyi zaten sizin gibilere sormadım hediye yardımcı olacak gibi yorum yaparsınız anlamadım??? Zaten yardımcı olan sebebini ve yapmam gerekeni güzel güzel yazan insanlar olmuş teşekkürler onlara size de gerek yok
Her annenin yaşadığı derken? Bebeğin önüne yemeğini koyarım yediğini yer yemediğini kaldırırm. Bu kadar.

Evet ama altıncı aydan sonra tattirma ve ilerleyen bir kaç ay sonra da öğün olarak verilir . Ki siz vermeye bilirsiniz ben veriyorum ek gıda çok da normal . Doktorumla görüşerek neyi verip neyi vermemem konusunda yardım alarak veriyorum kilosu falan gayet iyi ama maalesef bir haftadır bir red var inşallah düzelteceğiz
Siz vermeyebilirsiniz dediğiniz dünya sağlık örgütü verileri bunlar. Yüzdeleri diğer hanımlar yazmış sencesi bencesi yok bunun doktorunuz aksini söylüyorsa dünya sağlık örgütü ile ters düşüyor demektir. Değiştirin o zaman doktoru.

İnan inan güzel insan . Çok şükür bebeğim sağlıklı kilosu yerinde çok güzel de karnı doyuyordu bir haftadır yemiyor her anne gibi ek gıda reddi sorunum var zaten sizin gibilere değil sorum bilen anlayan annelere yardımcı olacak annelere neyi eleştirsem nerden vursam da tatmin olurum diyen gereksiz insanlara değil sorunum . Siz de ki bu kötülüğü de ben anlamadım yok kitap yok internet güldürdunuz gece gece beni sağolun 🌹
Hanım hanım 3 çocuk büyüttüm büyütmeye devam ediyorum. Ek gıda reddi diye bir şey yok, dişi çıkar iştahı kaçar, yemek istemez. Hiçbir çocuğuma ben yedirmedim! Yemekten keyf alarak kendi istediği kadar yesin diye yemekleri tanısın diye önlerine koydum. Ev kirlendi üstleri kirlendi umrum değil temizlenir. Ama çocuklarım öyle güzel yiyorlar ki ama sizin çocuk bu travmayla yiyemeyecek.
Eğer akıllı bir anne olsaydınız ellerini bağlıyorum zorla yediriyorum demezdiniz hatta bu hareketi yapmazdınız! Bir de kötülük diyorsunuz! Pardon da kötü olan sizsiniz! Çocuk 8 ayına kadar atar tükürür yemez. Çünkü keşfeder, dişi çıkar, hasta olur, canı istemez! . Mama almıyor diyorsun! Meme veriyosun ne maması anlamadım! Ek gıdaya geçince anne sütünü azaltacağınızı hangi akıldan duyup öğrendiyseniz gidin onunla birlikte çocuğu bağlayıp yedirin!
Kilosu her şeyi iyiyse zorlayarak yedirmek niye! Ben çocuklarım anne sütünden dolayı iyi kilodalar diye 8.ayda başlattım hepsini ek gıdaya. 7,5 aylık bebe ya daha süt kuzusu. Zaten ömür boyu yemek yiyecek ne bu acele bu kadınlarda anlamadım gitti!

Her annenin yaşadığı derken? Bebeğin önüne yemeğini koyarım yediğini yer yemediğini kaldırırm. Bu kadar.
Ay bi de diyor ki sofrada her şeyi kendi yemek istiyor elini uzatıyor ben hemen kendim yediriyorum bazen fırsat veriyorum. resmen istismar işkence! Korkunççç! Ama anlayacak yeti yok!

Hanım hanım 3 çocuk büyüttüm büyütmeye devam ediyorum. Ek gıda reddi diye bir şey yok, dişi çıkar iştahı kaçar, yemek istemez. Hiçbir çocuğuma ben yedirmedim! Yemekten keyf alarak kendi istediği kadar yesin diye yemekleri tanısın diye önlerine koydum. Ev kirlendi üstleri kirlendi umrum değil temizlenir. Ama çocuklarım öyle güzel yiyorlar ki ama sizin çocuk bu travmayla yiyemeyecek.
Eğer akıllı bir anne olsaydınız ellerini bağlıyorum zorla yediriyorum demezdiniz hatta bu hareketi yapmazdınız! Bir de kötülük diyorsunuz! Pardon da kötü olan sizsiniz! Çocuk 8 ayına kadar atar tükürür yemez. Çünkü keşfeder, dişi çıkar, hasta olur, canı istemez! . Mama almıyor diyorsun! Meme veriyosun ne maması anlamadım! Ek gıdaya geçince anne sütünü azaltacağınızı hangi akıldan duyup öğrendiyseniz gidin onunla birlikte çocuğu bağlayıp yedirin!
Kilosu her şeyi iyiyse zorlayarak yedirmek niye! Ben çocuklarım anne sütünden dolayı iyi kilodalar diye 8.ayda başlattım hepsini ek gıdaya. 7,5 aylık bebe ya daha süt kuzusu. Zaten ömür boyu yemek yiyecek ne bu acele bu kadınlarda anlamadım gitti!
Gidip öğren o zaman meme reddi gıda reddi diye bir şey var mı yok mu ???

Siz vermeyebilirsiniz dediğiniz dünya sağlık örgütü verileri bunlar. Yüzdeleri diğer hanımlar yazmış sencesi bencesi yok bunun doktorunuz aksini söylüyorsa dünya sağlık örgütü ile ters düşüyor demektir. Değiştirin o zaman doktor

Siz vermeyebilirsiniz dediğiniz dünya sağlık örgütü verileri bunlar. Yüzdeleri diğer hanımlar yazmış sencesi bencesi yok bunun doktorunuz aksini söylüyorsa dünya sağlık örgütü ile ters düşüyor demektir. Değiştirin o zaman doktoru.
Ne diyor verilir sekiz aylık çocuğa sadece anne sütü mü diyor diyorsa yanlış diyor altıncı aydan sonra ben ek gıdaya başlarım her doktorun önerdiği gibi üç gün kuralı ile tattirarak başlar ara ara da çorbasını püresini mamasını veririm siz vermeyin

X