- 7 Ağustos 2019
- 1.430
- 2.067
- 48
- Konu Sahibi Mervish_123
Daha 2.5 yaşında ve 2 saat tableteşiniz daha bir taneyi oyalamaktan acizse neden ikinci çocuk?şu tableti konuşma olayında bağımsız olsa bile kesin.onca emeğinize yazık.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkadası olsun istedim zaten eşim karsıydı ama iyi olacağına eminimDaha 2.5 yaşında ve 2 saat tableteşiniz daha bir taneyi oyalamaktan acizse neden ikinci çocuk?şu tableti konuşma olayında bağımsız olsa bile kesin.onca emeğinize yazık.
Uyumuyor Ki vallahi bir saat uyutmaya calışıyırum inanınki wc ye girip cıkıncaya kadar uyanıyor bir kere 2 saat uyumuştu ben bişey mi oldu acsaba diye gidip bakmıştım gece 12 den önce asla uyumaz oldu ki Bi daldı yarım saat sonrası felaket tüm gece cin gibi bakan Bi bebebir anda dillenir annesi Allah ın izniyle
tv telefon kimi çocuğu etkiler kimini etkilemez sizinki etkileniyor anladığım kadarıyla
o uyurken yapacaksınız biçok şeyi
Gel sarılacağım. Arya sen hiç çocukken tv izlemedin mi? Algılamanda bir problem var mı? Ben çok izlerdim ama arkadaşlarım da vardı. Tüm öğrenme becerisi yüküm annemde değildi. Beş kardeştik, daha bebekken yaşıtlarımla haşır neşirdim. Çok erken konuşmuşum, yürümüşüm. Herkes uzman, herkes bilmem ne, herkes mükemmel anne. Ben sabahtan beri kızımla ilgileniyorum, uyudu şimdi yapacak işlerim var ama ben de oturdum. Akşamları sırf kendime birazcık vakit ayırayım kitap okuyayım, dizi izleyeyim diye geç yatıyorum. Çünkü gün içinde çok zor. Dizi izleyemem zaten yabancı dizileri seviyorum ve genelde bilim kurgu/fantastik severim. Bu türler içinde de aşırı şiddet olabiliyor çocukla izleyemem. Nasıl oturup The Walking Dead izleyeyim çocukla? Bak Prison Break çok severdim. Beşinci sezona 2017'de başlamışım, ilk bölümü bile tamamen izleyememişim. Sabırsızlıkla beklediğim sezonu bırakmışım öylece ve ben o dönem kendimi bir kenara attığımı şimdi anlıyorum. Haftada 4-5 kitap okuyan ben ayda bir kitap okur hale gelmişim. Bazen o bile yok. Fakat, çoğu gece sabaha kadar kitap okur belki 2 saatlik uykuyla güne başlardım ama enerjiktim. Şimdi enerjim yerlerde. Sebebi belli kendimi çok fazla arka plana attım. Heo söylüyorum; çocuk hayata engel değil, engeli oluşturan bizleriz diye. Söylediğim şeyi ben kendime yaptım, kendimi engelledim. Sevdiğim şeyleri yapmayı bıraktığım noktada kendimden geçmişim. O zamanlar daha faydalı bir anneydim ben. Temizliğimi de yapıyordum, oyun da oynuyorduk, havuza da giriyorduk, arabamız yoktu o zaman gezmelerden geri kalmıyorduk. Peki şimdi? Her şey normalmiş gibi davranan ama içten içe depresyona giren ben. 2 senedir yazamamamın sebebini de şimdi yeni yeni anlıyorum. İlhamımın kaçmasından şikayet edip dururdum ama sebebi sevdiğim ne varsa ötelememmiş şimdi fark ediyorum. Bizde mi bir problem var ben anlamıyorum. Ben annemin benimle oturup oyunlar oynadığını hatırlamıyorum, kucağına alıp severdi hep. Çokta güzel çocuklardık ama şimdi rengi için aktivite, sayısı için aktivite, şekli için aktivite... arkadaşlarım bana diyor ki; ya instagramda bir hesap var kadının çocuğu 2 yaşında şekilleri, renkleri, sayıları ayırt edebiliyor benim ki yapamıyor acaba sorun mu var? Evet var, çocuğa sürekli bir şeyler dayatıyoruz. Montessori diyorlar birde. Maria Montessori görse bunları montessori metodunu bulduğuna bin pişman olurdu. Gözlerimle defalarca çocuğa bir şey öğreteceğim diye, etkinlik sırasında hayır yapacak, kesecek, şekli doğru yerleştirecek diye çocuğunu baskılayan anneler gördüm. Öyle öğrenecekse rengi, sayıyı, üçgeni hiç öğrenmesin.Bu konuda çok keskin konusuyorsun. Her anne mecbur degil gece yemek yapmayi, istese bile yapamayanlar var. Eve geldikten sonra benim pestilim çikiyor mesela. Gece yemege baslayamam ben. Kendimede zaman ayirmam lazim.
Ve benim kizimda tablet ile hasir nesir. Sevdigi videolar var. Ayni zamanda kizim ile boyada yapariz, topta oynariz,.. Ve kizim gayet güzel konusuyor. Hatta etrafindaki herkes yasina göre baya ileri oldugunu söylüyor.
Screen time, yani ekran zamanin çok zararli oldugu tam olarak tespit edilmedi ayrica. Yani yeterici kadar bilimsel arastirma yok bunu kesin bir karar ile söylemek için
Is screen time damaging for your kids? No study can tell you that | Oliver Burkeman
Adjusting your behaviour to each new wrinkle in the science is a mug’s gamewww.theguardian.com
Hele Türkiyede bu çok fazla abartiliyor. Sanki ekranlar, tüm kötülüklerin anasiymis gibi. Birçok kadin kendini ideal anne göstermek için bide bu konuda yalan söyler. Sirf bir baski var diye. Bu üstteki yazilan makalede yazilan gibi, mesela bir annenin uykusu almasida önemli. Yada konu sahibi gibi, çabuk yemek yapabilmesi. Her çoçuk ayni degil yada her anne ayni degil.
Simdi bu konuda çoçuk konusmuyor diye, bos yere anneye yüklenmesini yanlis buluyorum. Hemen suçu ekranlara atmayi yanlis buluyorum.
Bütün yorumları okuyamadim buna gözüm takıldıAnneligimi sorgulatıyorlar bana onların düşünmeden boş agızla söyledikleri bir kelime benim gunlerce aklımdam cıkmıyor
Benimde oğlum 3 yasinda yeni yeni konuşmaya başladı.. eger anlamasinda bir sorun yok istediğin bise olduğunda komut verdiğinde yaniMerhabalar hanımlar
2.5 yasında bir kızım ve gecikmiş konuşma Sorunumuz var
2yasında iken doktora götürdüm henüz erken bekleyelim dedi teyze ve halsıda gec konuştu bu arada
Şimdi tekrar doktora gittik cocuk gelişimi bölümü inceledi gerilik var dedi kbb ye nöroloji ye yolladı haftaya randevumuz var ve ben cok uzgunum
Onunla cok konusan ve ilgilenen bir anneyim anne ve baba demiyor aba diyor bazen oturup aglıyorum
Mesela bir bardak sudan örnek vereyim kızım işaret eder cesmeye kadar götürür beni ben anlamamazlıktan geliririm ne isyorsun ne vereyim sorarım cevap yok
Su istiyorsun _tamam bak al sana su _a suyu bardaga boşalttım _bak bardak da su var _içtin mi _AA kızım su içti gibi bir bardak sudan cıkardıgım konuşma gözünün içine bakıyorum anne desin diye
Zekada sorun yok kapıyı ac derim acar
Işıgı kapat derim kapatır
Altına yapınca elimden tutup bezin oldugu cekmeceye götürür gösterip yere uzanır degiştireyim diye
Cok hareketlidir bende.öyleymişim cocukkken 24 yasındayım ailem hala anlatır anlatır Bitmez
Kızım da öyle akşam yatırınca esimle konuştuğum konu cok sukur Bi yaralanma olmadı bugun tarzında geciyor
Ve bir hatam eline bari tuvalete yada namaz kılmaya kadar dursun diye verdiğim telefon
Gunde ortlama 1.5 2 saat tel veriyorum mecbur kalıyorum
Şimdi hamleyim sırf Bi arkadası olsun diye istedik bebegi
Jersey bir yana cok en cok zoruma giden cocuguyla benim yaptığımın ceyregini yapmaya annelerden sorun sende yada bu kesin otizim dir demeleri
Masllah diyim bunu diyenlerin kızımla yasıt cocugu bülbül gibi şakıyor
Uzun oldu okuduysanız tesekkür ederim
Bir hafta var kontrole ya o kadınların dediği cıkarsa Bi sorun varsa kızımda
Aba diyor banaSöylediği hic kelime yok mu ?
Gel sarılacağım. Arya sen hiç çocukken tv izlemedin mi? Algılamanda bir problem var mı? Ben çok izlerdim ama arkadaşlarım da vardı. Tüm öğrenme becerisi yüküm annemde değildi. Beş kardeştik, daha bebekken yaşıtlarımla haşır neşirdim. Çok erken konuşmuşum, yürümüşüm. Herkes uzman, herkes bilmem ne, herkes mükemmel anne. Ben sabahtan beri kızımla ilgileniyorum, uyudu şimdi yapacak işlerim var ama ben de oturdum. Akşamları sırf kendime birazcık vakit ayırayım kitap okuyayım, dizi izleyeyim diye geç yatıyorum. Çünkü gün içinde çok zor. Dizi izleyemem zaten yabancı dizileri seviyorum ve genelde bilim kurgu/fantastik severim. Bu türler içinde de aşırı şiddet olabiliyor çocukla izleyemem. Nasıl oturup The Walking Dead izleyeyim çocukla? Bak Prison Break çok severdim. Beşinci sezona 2017'de başlamışım, ilk bölümü bile tamamen izleyememişim. Sabırsızlıkla beklediğim sezonu bırakmışım öylece ve ben o dönem kendimi bir kenara attığımı şimdi anlıyorum. Haftada 4-5 kitap okuyan ben ayda bir kitap okur hale gelmişim. Bazen o bile yok. Fakat, çoğu gece sabaha kadar kitap okur belki 2 saatlik uykuyla güne başlardım ama enerjiktim. Şimdi enerjim yerlerde. Sebebi belli kendimi çok fazla arka plana attım. Heo söylüyorum; çocuk hayata engel değil, engeli oluşturan bizleriz diye. Söylediğim şeyi ben kendime yaptım, kendimi engelledim. Sevdiğim şeyleri yapmayı bıraktığım noktada kendimden geçmişim. O zamanlar daha faydalı bir anneydim ben. Temizliğimi de yapıyordum, oyun da oynuyorduk, havuza da giriyorduk, arabamız yoktu o zaman gezmelerden geri kalmıyorduk. Peki şimdi? Her şey normalmiş gibi davranan ama içten içe depresyona giren ben. 2 senedir yazamamamın sebebini de şimdi yeni yeni anlıyorum. İlhamımın kaçmasından şikayet edip dururdum ama sebebi sevdiğim ne varsa ötelememmiş şimdi fark ediyorum. Bizde mi bir problem var ben anlamıyorum. Ben annemin benimle oturup oyunlar oynadığını hatırlamıyorum, kucağına alıp severdi hep. Çokta güzel çocuklardık ama şimdi rengi için aktivite, sayısı için aktivite, şekli için aktivite... arkadaşlarım bana diyor ki; ya instagramda bir hesap var kadının çocuğu 2 yaşında şekilleri, renkleri, sayıları ayırt edebiliyor benim ki yapamıyor acaba sorun mu var? Evet var, çocuğa sürekli bir şeyler dayatıyoruz. Montessori diyorlar birde. Maria Montessori görse bunları montessori metodunu bulduğuna bin pişman olurdu. Gözlerimle defalarca çocuğa bir şey öğreteceğim diye, etkinlik sırasında hayır yapacak, kesecek, şekli doğru yerleştirecek diye çocuğunu baskılayan anneler gördüm. Öyle öğrenecekse rengi, sayıyı, üçgeni hiç öğrenmesin.
Uyguluyor tepki veriyorBenimde oğlum 3 yasinda yeni yeni konuşmaya başladı.. eger anlamasinda bir sorun yok istediğin bise olduğunda komut verdiğinde yani
_kapıyı kapa
_gözün nerde
Vs gibi şeylere tepki veriyorsa sıkıntı yapma .. zamanı geldiğinde konuşmaya başlar.. doktorumda aynı şeyi söyledi eğer tepki vermiyor ve anlamıyorsa sorun var demektir
benim Oğlumda 2.5 yaşında olcak cümle tarzı pek kurmuyor .bazı kelimeleri söylüyor.denilen herşeyi anlıyor.doktor neye bakıp gelişim geriliği var dedi ? Birde çocuklar bir şeyi 100 kere söyleyince söyleniyor .duyduğu sey anıden aklıma gelince söylüyor hafızaya kaydediyor.Bence siz onla konusmaya devam edin . Konuşma biraz genetik ya .Bazen bende üzülüyorum ama zamanla yeni seyler ogrendigini ilerlediğini görüyorumAba diyor bana
Bir iki kez baba dedi
Su
Ver
Al
Olmuyor
Oldu
Gitti gibi tek kelime kim gitti diyorum mesela yok onu kuramıyor
Benim kızımda 4 yaşında konuşmaya başladı şimdi bile heyecan yaptığında duraksayarak konusuyo eşimde geç konuşmuş demem o ki bazı çocuklar geç konuşabilir içinizi ferah tutun yinede her ihtimale karşı doktor görsün rabbim yardımcınız olsunMerhabalar hanımlar
2yasında iken doktora götürdüm henüz erken bekleyelim dedi teyze ve halsıda gec konuştu bu arada
Şimdi tekrar doktora gittik cocuk gelişimi bölümü inceledi gerilik var dedi kbb ye nöroloji ye yolladı haftaya randevumuz var ve ben cok uzgunum
Onunla cok konusan ve ilgilenen bir anneyim anne ve baba demiyor aba diyor bazen oturup aglıyorum
Mesela bir bardak sudan örnek vereyim kızım işaret eder cesmeye kadar götürür beni ben anlamamazlıktan geliririm ne isyorsun ne vereyim sorarım cevap yok
Su istiyorsun _tamam bak al sana su _a suyu bardaga boşalttım _bak bardak da su var _içtin mi _AA kızım su içti gibi bir bardak sudan cıkardıgım konuşma gözünün içine bakıyorum anne desin diye
Altına yapınca elimden tutup bezin oldugu cekmeceye götürür gösterip yere uzanır degiştireyim diye
Cok hareketlidir bende.öyleymişim cocukkken 24 yasındayım ailem hala anlatır anlatır Bitmez
Kızım da öyle akşam yatırınca esimle konuştuğum konu cok sukur Bi yaralanma olmadı bugun tarzında geciyor
Ve bir hatam eline bari tuvalete yada namaz kılmaya kadar dursun diye verdiğim telefon
Jersey bir yana cok en cok zoruma giden cocuguyla benim yaptığımın ceyregini yapmaya annelerden sorun sende yada bu kesin otizim dir demeleri
Birde 10 kadar sayıyorSöylediği hic kelime yok mu ?
Ozaman hiç sıkıntı yapma .. Bende çok korktum endişelendim.. iki kızım var onlar çabuk konuştu mesela ama bu geç başladı şükür şimdi . çenesi durmuyor papağan gibi sürekli konuşuyor. Sende bak az daha geçsin aman konuşacak inşallah prenses .. Sen etraftakiler bakma herkes bise söylüyor onları duydukça anneliğini sorguluyorsun acaba yanlış bisemi yaptım diye ama her çocuğun gelişimi farklı..Uyguluyor tepki veriyor
Saklambac oynuyoruz mesela kızım neredesin diyorum saklandığı yerden cıkıp cee diyor mesela
benim ki de oyle sayıları çok seviyor.en çok 6 yi seviyor en net onu söylüyor.Kaç yasindasin diyorum altıiiiiii diyor.her şeye 6 diyorBirde 10 kadar sayıyor
Bi ki üü dm bes gibi ses tonlama dogru kelime tam bitmiyor
Kadinlarin üzerine o kadar baski var ki bu çoçuk konusunda. Dogumda bile basliyor "emziriyormusun?" "çoçuk iyi uyumuyormu,..?" Bu tip sorular hiç babalara sorulmaz. Baze ortamlarda anne oturup, baba çoçugun bezini degistirmesine garip bakiliyor "ne biçim anne bu" gibisine.
Cünkü bir kadin anne oldugunda, artik diger tüm sifatlari hiç oluyor. Kadin olmak, es olmak, arkadas olmak, kitapsever, dizisever olmak,.. Toplumun bakis açisi bu. Hele bu çoçuklarini asiri derecede pedagojik büyütme meraki olaylari iyicene sarpa sardiriyor.
Evet ben yemek yaparken kizim tablet bakar, yada biraz kendime gelmek istedigimde, kahve içtigimde. Evet babasi banyosunu yapar, hafta sonlar o erken kalkar kizima bakmak için (ben uyurum). Evet bazen uyku saatini sabirsizlikla bekliyorum bir diziyi izleyebilmek için. (su siralar his dark materials ve mandolorian var)
Ayni zamanda kizim ile oynamaktan, onun ile konusmaktan çok keyif aliyorum. Saatlerce sevecegi ve ona deger katacak oyuncaklari aristiririm, en katki maddesiz sampuanlari,.. arastiririm. Hasta oldugunda uyku girmez gözüme, hemen tetikteyim. En faydali yemek yapma pesindeyim. Bu yasina geldi "anne ben brokoli istiyorum" diyor, ki yetiskin halim ile bunu ben bile demiyorum
Ama mükemmeler anne degilim ve olmak zorunda degilim. Evet çoçugum peppa pig'i seviyor, pepe'yi seviyor hele baby shark'a halen bayilir ve bizi zor ile dans ettiriyor :)
Ben mükemmel anne olmak zorundada degilim. Ekran zamani kizima zarar verdigide yok ayrica. Soruyorsun ya, sen televizyon ilemi büyüdün diye? Televizyon benim dadimdi adeta. Cok severdim dizileri filmleri. Halende çok severim, ayni zamanda kitapta severim, iyi bir isim var. Ki izledigim seylerde o kadarda çoçuklara yönelik degildi, simdiki gibi.
Neyse son olarak geçenlerde bu videoya rastladim. Ve düsündüklerimin tümünü çok iyi betimliyor
Mutlu kadın mutlu anne
Bazen yeni cıkan bir müzigi yorgunken dinlediğimde bir anda dinlenmenin bana vereceği gücten daha fazlasını bana veriyor
Bende kanevice işliyorum bazı geceler kızım uyurken annemde kızım yapma uyu dinlen diyor
Yok diyorum bunun baba verdiği dinginligi uyuyarak elde edemiyorum goblen işliyorum tablo kızımın ismi kırlent gibi seyler yapıyorum o kadar iyi geliyor ki
Konuşmayan cocuga 1.5 saat telefon vermek de cesaret işi ne denir ki niye mecbur kalınır acaba oturun kitap okuyum o yaşa uygun kitap cok.Merhabalar hanımlar