Merhaba,
Konum haksız yere tepki almıştı diye çok üzülmüştüm, ama arada birileri böyle merak edip sorunca hem şaşırıyorum hem de seviniyorum :) Teşekkür ederim kızlar. Biraz detaylı yazacağım, yorum yapmak isteyen olursa diye affola :)
Bir şeyler oluyor arada ama gelişme denemez :) Arturla en son haziran ayında konuştuk.ramazanın son 1 haftası ile takip eden 2 hafta dahil sık sık konuştuk.iş için 3 haftalığına mısırdaydı kendisi.
Her konuşmamızda genelde benim geleceğim hakkında konuşuyoruz. Konuşmalarımda ona bulundugum konumdan mutlu olmadıgımı, Avrupaya ya master a ya da dil geliştirme amaçlı gitmek istediğimi, anneminse bana yaşın 29 a dayandı evlen artık dediğini söylemiştim :) genelde bunlar üzerinden konuşuyoruz, bana eğitim ve dil amaçlı irlandaya gitmemi tavsiye ediyor vs.
Kızlar, bir şey daha var ki, açıkçası artık bir yere çekmeli miyim bilmiyorum.
İstisnasız her konuşmamızda; bana sevgilim olup olmadığını , ne zaman bir aşkım olacağını ya da ne zaman evleneceğimi soruyor. Annemle aynı fikirde olduğunu söylüyor.
Mısırdaki ilk haftasında bu konu açıldığında bana söylediklerini kısaca anlatmak istiyorum.
Kendisinin ülkemize gelmeden önce müslümanlara karşı bir önyargısı oldugunu daha önceden belirtmiştim.Özellikle Mısırı gördükten sonra bu fikri yine alevlenmeye başlamış ama öte yandan benim gibi bir örnekle arkadaş olunca kafası karışıyor siz Türkiyedekiler ne kadar modern ve anlayışlısınız falan diyor.Sonra ben açık fikirli olduğumu söylediğimde, bana emin misin bir örnek vermek istiyorum dedi;
Sonra devam etti. "bekarım ve seni seviyorum.seninle evlenmek istiyorum, fakat italya da bir kilisede evlenmek istiyorum.Bunun hakkında ne düşünürsün, ailen ne düşünür?" diye sordu.Fikirlerimi söyledim ben de.
"Böyle diyorsun ama bu ilerde sorun yaratacaktır, kültür, aşk, saygı, çocuklar anlamında vs. " demiş. (But in the future probably we can have problems.Love is love, family, respect, money, job, etc....And culture >> cümlesi buydu kızlar). Yani yazdıklarıma muhalefet olup emin değilim falan diyor. Çok uzatmak istemediğim için detaylı yazmak istemiyorum.
En son "benimle evlenirsen italya da mı yoksa türkiyede mi kalmayı tercih edersin?" diye bir soru sordu.Ben de şartlara bağlı diye cevap verdim.
Kızlar Artur daha önce de böyle küldür küldür derinlemesine sorularıyla bizi bizden almıştı hatırlarsınız.
Bu tarz konular açtığı zaman sanki sadece merak ediyormuş, bilgisi olmadığı için sadece fikirlerimi almak istermiş gibi soruyor. Ama sonra bir anda sanki gerçekmiş gibi bir şeyler ekleyip soruyor. yav bu örnekse şimdi böyle bir soru ne gerek vardı, ya da böyle bir karşı çıkmaya diyorum içimden ya da emin olmamak ne kadar anlamsız sonuçta fikrimi soruyor ve de söylüyorum gerçekten böyle bir ihtimal varmış gibi enine boyuna sorması kafamı karıştırıyor.
Sonra aynı soruları ben sana sorup cevap ver bakalım dedim.
Kendisi, "bu benim için zor bir soru" dedi. Belki normal bir düğüne tamam diyebilirmiş, ama farklı dini geleneklere giremezmiş. Bu konuda sen benden daha açık fikirlisin, saygı duyuyorum dedi.
Başka bir gün yine yazdı bana ve konuşmaya başladık.
Eylül ayında yunanistana gitme ihtimali varmış.Bu yıl bir daha türkiyeye gelmesi zor görünüyormuş.
Benim de yunanistanda bağlantılarım oldugunu biliyor bu arada. ben de belki oraya eylülde görüp seni görebilirim dedim. Bakalım kızlar belki eylülde görüşme ihtimalimiz var, ona küçük bir ev hediyesi almıştım belki onu verebilirim.
Sonra...
Tabii ki yine konu döndü dolaştı, "what about your love? (aşktan ne haber) sorusu çıkageldi.
Resmen kafayı benim aşk hayatıma takmış durumda ve bunu ona söylediğimde ben bunları herhangi biri gibi değil bir kız, bir anne kadar merak ederim dedi
Aşk ve evliliğe dair bana sürekli tavsiye verici konuşmalar yapıyor. O günlerde beğenebileceğimi düşündüğüm birisiyle akşam yemeği yemiştim ama adam klasik tüm gece kendisini anlatıp bana dair tek bir soru sormayınca kendisine uyuz olup ortamı terkettim.Bunu Artura anlattım ve birlikte kritiğini yaptık bol bol adamı eleştirdik filan :)
Konuşmamızın sonlarına doğru konu evlilik öncesi seks hadisesine geldi. Bizim kültürümüzde bunun yasaklı, ayıplı bir şey olduğunu biliyor. İncilde de bunun yasak olduğunu, ama avrupalıların eğer arada aşk varsa bu yasağa uymadıklarını ve kimsenin de onları yargılamadığını söylüyor vs. Tabiki bu konu yine benim üzerime döndü ve şu soru geldi;
"But If I love You, Jasse and you love me.And I would made sex with you.. what do you think?"
Yani, Eğer ben seni seviyorsam ve sen de beni seviyorsan seninle seks yapmak isterdim bu konuda ne düşünüyorsun dedi.
Kendi inanç ve düşüncelerimi anlattım bu konudaki.Çok mantıklı oldugumu söyledi vs. Tabi yine bu cümleyi sanki genel anlamda soruyormuş gibi almak istedim. Diğer türlü düşününce çok tuhaf hissediyorum ne alaka oluyorum yani, utanıyorum biraz da.
İnsanın birisiyle ana dilinde konuşamaması o kadar kötü bir şey ki.. Tam olarak karşı tarafın ne demek istediğini hiç bir zaman anlayamıyorsunuz.Ortak dil olarak ingilizce konuşuyoruz ama sonuçta bir kaç anlama gelebilen şeyler yazılıyor ya da mesela birde bir şey yazıyor ama onu kendisi için mi söylüyor yoksa genel mi konuşuyor anlayamıyorum. Sohbetin akışı içinde hep bu durumda ikilemde kalıyorum. Eğer bunu kendi kültürümden biriyle konuşsam çok net anlardım amacını. Ama yabancı biri olunca anlayamıyorsunuz işte.. Bana hep bahsettiği bir abi gibi mi yaklaşıyor da kendince akıl mı veriyor (avrupa modernizmi diyorum ben buna) yoksa ben de gözü mü var da ufaktan yokluyor bir türlü çözemiyorum.
Geçen hafta da facebooktan son attığım 1 fotoğrafımı beğenmiş. 1 senedir arkadaşız, ilk defa bir fotomu beğeniyor.
Çocuklar gibi sevindim, ertesi sabah günaydın yazdım. O da günaydın yazıp gülmüş.. Bu kadar.
Ama şu var İtalya'da olduğu zaman nadiren konuşuyoruz artık.Neden bilmiyorum, kendi hayatına mı çok fazla dalıyor belki sevgili falan yapmıştır
Mısır'da çok sıkılmış belki boşluğa düşüp bana mı sarılıyor anlamadım
Şaka bir yana çok uzattım yine kusura bakmayın. Bu konuyu ara ara konuşasım var sanırım ama etrafımda konuşacağım kimse yok bu konuyu.
Eylül'de Yunanistan'da görüşürsek belki daha net anlayacağım onu, bilemiyorum.
Her zaman olduğu gibi hakaret içermeyen değerli yorum ve fikirlerinize açığım.
Şimdilik bu kadar, sağlıcakla kalın