- Konu Sahibi Mervish_123
Babada gelişim uzmanı su demezsen sana su vermem deme sakın dedi o seni anlıyor bu sadece yolumuzu uzatır dedi
Ben tesadufen gordum konuyu, okuduğum bir kaç yorumdan cok rahatsız oldum bir anne olarak. Tamam cocuklarimiza telefon vermeyelim bunu savunacak degilim ama buradaki `1.5-2 saat telefon cok` elestrisi konu ozelinde cok agir olmus. Evet cocuklarimiza hicbir yasta izletmemeliyiz bunu hepimiz biliyoruz ama pratikte bu boyle olmuyor bunu da hepimiz biliyoruz. Cocuk bu kadar ekran izledi diye konusamama sorunu olmaz asla. Maalesef bir cok cocuk neredeyse tum gununu ekran karsisinda geciriyor ve cocuklar da gayet konusuyor gelisiyor. Tekrar soyluyorum izlenmesine karsiyim o baska bir sey..
Lutfen siz anne olarak vicdaninizi rahat tutun, kendinizi asla suclamayin, dusunun siz daha bu yasta cocugunuz icin endise duymus, doktorlara kosmussunuz, bunu dert edinip burada paylasmissiniz, hatta ona bir kardes yapmissiniz, cok iyi ve titiz bir anne oldugunuzdan sahsen suphe etmedim. 2.5-3 hatta 4 yasinda konusamayan cok cocuk goruyorum ben parklarda. Cocugun gozlerinden zeka fiskiriyor ama henuz konusmamis. Her cocuk farklidir. Tabi ki takip edilecek ama lutfen endise etmeyin. Belki bu ornek verilmistir ama Einstein 4.5 yasinda konusmus, zamaninda ogrenme geriligi var denmis, Einstein`in zekasi ve dehasini tartismaya gerek yok herhalde..
Bence telas etmek icin erken, bir arkadasimin oglu 3 yasina kadar konusmadi sonra cocuk bir basladi ki konusmaya sanirisiniz TRTde spiker.