Annem İle Kavga Ettik Biz Mi Haklıyız Kendisimi ?

Ben diğer konularını da okuduğum için seni haklı buluyorum. Ben de senin yerinde olsam çocuğuma böyle davranan bir adamın olduğu eve gitmesini istemezdim. Yarın öbür gün vursa, etse çocuğa ya da korkutsa annen söylemez bence. Sen nereden bileceksin? Ben seni anlıyorum mecbur olmasan annene de baktırmazsın ama önceki konun da bakıcıyı da gönderttiğini söylemiştin annenin. Çok zor işin çok. Allah yardımcın olsun. En iyisi taşınmak galiba. Ya da durumun uygun olsa da keşke kendin bakabilsen çocuğuna. :KK43:

Ben diğer konularını da okuduğum için seni haklı buluyorum. Ben de senin yerinde olsam çocuğuma böyle davranan bir adamın olduğu eve gitmesini istemezdim. Yarın öbür gün vursa, etse çocuğa ya da korkutsa annen söylemez bence. Sen nereden bileceksin? Ben seni anlıyorum mecbur olmasan annene de baktırmazsın ama önceki konun da bakıcıyı da gönderttiğini söylemiştin annenin. Çok zor işin çok. Allah yardımcın olsun. En iyisi taşınmak galiba. Ya da durumun uygun olsa da keşke kendin bakabilsen çocuğuna. :KK43:
sagolun sanrm direk bu konumu okuyanlar beni haksız gördüler.
yani annen bırak gitsin ne olacak gittyse gtmek istediyse
ama mesele sadece bu mevzu degil öncesinde yasananlar var
annem kendi evimde bakacagm dedi.. biz tmam dedik kırmadk
ama eşi yapmadık tantanayı bırakmadı.. evet şimdide gtmesini istemiyorum
diyor ki eşim evde degil nolacak
onca olanlardan sonra evde olsa ne yazar olmaza.. yarın götürüp glelmesı sıklasacak.. kısın eşi hep evde olacak burda bak diyecek
biz bastan tedbr almasak sonu gelmeyecek :KK43: göndermeyennde vardır bir nedeni demioolar :KK43: yoksa benn nie tepki göstereym ki..
hem bir diğeri sen ev işi yapacan die nie benm cocugumu götürceksn ki sonra yap ev işini..
yahu onca şey oldu cocuklar gtmemi istemiyolar haklılar diyemiyor uzattıkca uzatıyor kacgündür surat bes karıs inanın görmeye tahammül edemiyorum cok bunaldm su an iş yernde aglıyorm allah kimseyi böyle caresiz bırakmasn cok yıprandk bittik tükendik artık..

sagolun sanrm direk bu konumu okuyanlar beni haksız gördüler.
yani annen bırak gitsin ne olacak gittyse gtmek istediyse
ama mesele sadece bu mevzu degil öncesinde yasananlar var
annem kendi evimde bakacagm dedi.. biz tmam dedik kırmadk
ama eşi yapmadık tantanayı bırakmadı.. evet şimdide gtmesini istemiyorum
diyor ki eşim evde degil nolacak
onca olanlardan sonra evde olsa ne yazar olmaza.. yarın götürüp glelmesı sıklasacak.. kısın eşi hep evde olacak burda bak diyecek
biz bastan tedbr almasak sonu gelmeyecek :KK43: göndermeyennde vardır bir nedeni demioolar :KK43: yoksa benn nie tepki göstereym ki..
hem bir diğeri sen ev işi yapacan die nie benm cocugumu götürceksn ki sonra yap ev işini..
yahu onca şey oldu cocuklar gtmemi istemiyolar haklılar diyemiyor uzattıkca uzatıyor kacgündür surat bes karıs inanın görmeye tahammül edemiyorum cok bunaldm su an iş yernde aglıyorm allah kimseyi böyle caresiz bırakmasn cok yıprandk bittik tükendik artık..
Baştan sonuna kadar okudum. Kesinlikle noktasından virgüle seni haklı görüyorum. Tüm yorumları okumadım fakat okuduklarımın geneli zaten tamamı okumuş gibi görünmüyor. Gayet açıklayıcı sebepler yazmışsın. İyi bile dayanmışsın. Ben bu kadarına bile tahammül edebileceğimi düşünmüyorum. Parayla bakmasına takılmıyorum. Bütün gününü harcıyor sonuçta. Ve eminim onunda ihtiyaçları vardır. Ama tavırları konuşma şekilleri hiç hoş değil. Zaten oldukça küçük bir çocuktan bahsediyoruz. Herkese öyle güvenilmez. Elbette kendi evinde kendi isteklerin üzerine bakılmasını talep etmen en büyük hakkın. Eşi dediğimiz kişi tam olarak yabancı. Kayınvaliden var mı yok mu orasını bilmiyorum. Belki eşinin ailesinden birilerinden destek isteyebilirsiniz. Ama şu saatten sonra ne olursa olsun oradan ve annenden uzak tutmalısın yavrunu. Yeni anne olacak biri olarak kesin olarak tepkini koyman gerektiğini düşünüyorum. Mesafeyse mesafe, küslükse küslük. Okurken bazı şeyler benim bile zoruma gitti.

evet biz herşeyini kabul ettik
evimde bakyım dedi tamam anne dedik ses etmedik
cocugumun tüm yiyeceklerini götürmeme ragmen adamn gözüne battı..
hiç unutmam birkeresnde oglum halıya cay dökdü adam orda bi el kol hareketi yapp cocuguma ters ters baktı cocugum agladı.. hiç unutmuyrm kalktk geldik..
adam bizi istemiyor oguma yptm yemeklerden yedigimhalde onun evinde yedik die cayırtı yaptı..
varlıgımzdan rahatsızdı.. aksam eve gelip bugun ne kırıldı die evi araştırms düşünün..
bende bu iş böle olmaz bakıcı bulalım biz dedik bakıcı olmadı..
annem tekraar ben bakaym sizde dedi..
e ben peşin peşin konstm yarn iki gün sonra bana hiç bir şekilde eve götüreceğim deme die.. kalms bana yok ben arada sırada giderm
yok işim oluyor yok makine ypaacagm..
yahu istemiyoruz.. eşin dirlik vermiyor cocugma istemiyoruz
haksızmıyım lütfen söyleyn ?
kac gündür suratını cekiyorum yıldım usandm artık

Gercekden bu sekildeyse tamamen sen haklisin.

Ben onlarda yedigini annen yapiyorda yiyorsun sandim, ki o zaman bile ses etmemesi lazim aslinda! Ama bide sen kendi koydugumu yiyordum demissin.´

Annenin o adama cooktann haddini bildirmesi gerekirdi, coktannn, sen kimsinde kizima torunuma bu sekilde davranirsin demesi gerekirdi.

Baştan sonuna kadar okudum. Kesinlikle noktasından virgüle seni haklı görüyorum. Tüm yorumları okumadım fakat okuduklarımın geneli zaten tamamı okumuş gibi görünmüyor. Gayet açıklayıcı sebepler yazmışsın. İyi bile dayanmışsın. Ben bu kadarına bile tahammül edebileceğimi düşünmüyorum. Parayla bakmasına takılmıyorum. Bütün gününü harcıyor sonuçta. Ve eminim onunda ihtiyaçları vardır. Ama tavırları konuşma şekilleri hiç hoş değil. Zaten oldukça küçük bir çocuktan bahsediyoruz. Herkese öyle güvenilmez. Elbette kendi evinde kendi isteklerin üzerine bakılmasını talep etmen en büyük hakkın. Eşi dediğimiz kişi tam olarak yabancı. Kayınvaliden var mı yok mu orasını bilmiyorum. Belki eşinin ailesinden birilerinden destek isteyebilirsiniz. Ama şu saatten sonra ne olursa olsun oradan ve annenden uzak tutmalısın yavrunu. Yeni anne olacak biri olarak kesin olarak tepkini koyman gerektiğini düşünüyorum. Mesafeyse mesafe, küslükse küslük. Okurken bazı şeyler benim bile zoruma gitti.
ama annem anlamıyor halen o haklı biz haksısız zamannda götüreceğim dedi seslenmedk kendi evinde baktı tamam dedik
ama eşi dirlik vermedi şimdi kalkms hala yok böyle yok söyle .. bıktım usandm artık inann tahammülüm kalmadı :KK43:

Gercekden bu sekildeyse tamamen sen haklisin.

Ben onlarda yedigini annen yapiyorda yiyorsun sandim, ki o zaman bile ses etmemesi lazim aslinda! Ama bide sen kendi koydugumu yiyordum demissin.´

Annenin o adama cooktann haddini bildirmesi gerekirdi, coktannn, sen kimsinde kizima torunuma bu sekilde davranirsin demesi gerekirdi.
annem dedide iş işten gecti canm şimdi sorarım burdakilere ve sana allahaskına söyleyin biz mi haksızı ?
bunca olaydan sonra ben annemn evine götürmesini istemedim cocgumu ara sırayms.. ara sıranın yarn devamı gelecek zaten bastan koydm tepkimi die suvlu oldum
yok anneni zincirle baglasaydnz barii denildi
yok kadın sizin köleniz mi denildi..
yahu biride demiyor ki bu kız göndermiyorda bunları bunları yaşamş o yüzden die.. annem bagırıyor cagırıyor hep kendi haklı arada olan cocuguma oluyor gercekten yeter.

annem dedide iş işten gecti canm şimdi sorarım burdakilere ve sana allahaskına söyleyin biz mi haksızı ?
bunca olaydan sonra ben annemn evine götürmesini istemedim cocgumu ara sırayms.. ara sıranın yarn devamı gelecek zaten bastan koydm tepkimi die suvlu oldum
yok anneni zincirle baglasaydnz barii denildi
yok kadın sizin köleniz mi denildi..
yahu biride demiyor ki bu kız göndermiyorda bunları bunları yaşamş o yüzden die.. annem bagırıyor cagırıyor hep kendi haklı arada olan cocuguma oluyor gercekten yeter.

Ben kv kizima o oyuncaklari elleme onlar kuzenin dedigi icin bile artik yollamiyorum. Ben gidersem gider.

Birde diyorsun ki, öyle bi bakti ki cocuk agladi. Kimbilir öncesinden nasil bi tepki verdi de ufacik cocuk bakistan bile korkup agladi. Yavrunun dili yok ki desin :KK43:

yoo alakası yok.. zincir baglamakla.. annem evimde bakacam dedi ses etmedik..
artık sabahları da getirin dedi tamam anne dedik kırmadk annemi..
suraya götürecegim dedi tamam dedik
misafirlğe götürdü kesinlikle seslenmedim torunu..
ama ne oldu biliyormsn oglumu onun evine götürmeye baslaynca eşi bize yapmadını bırakmadı
sabah 10 15 dakika geldiğimiz sorun oldu neysmde rahatsız oluyormyş
oglum evi döküyor sacıyorms nese dedik seslenmedk
oglum bir gün yalnslkla cocuk cay dökmş cok az halıya cocuga bir bakısı vardı cocugum agladı..
adam bizi istemiyor .
oglumun tüm yiyeceklerini götürdüm halde oglumun yediği gözüne batms !
aksam eve gelince bugun evde birşey kırılmadı değilmi die her yeri didik didk aramaya baslamıs
ee madem kocan rahatsız o zaman götürmsin evine kocası bizi istemiyor bende durduk yere gtme demedm gtme diyeninde vardır br derdi değil mi?
Tamam o da elin adamı benim onu savunduğum bi yorumum olmadı ki olamaz da ama o dış kapının mandalı sana bunları annen yapmadı onun nasıl arada ve sıkıntıda kaldığını görebiliyor musun? En güzeli senin yeni bi bakıcı bulman mumkunse cocuksuz ve akraba olmayan annenin de yeni bi çocuk bulup ona bakması. Aslında senin çocuğuna baktırmaya annennin de boyle bi işe ihtiyacı varken torun anane mis ama siz uyum sağlayamayacaksınız çok ufak şeyler büyütülüyor çünkü. Benim öz babam az dağıtsalar ses yapsalar rahatsız oluyor yani bakınca çok da anormal değil ama. Siz ayırın yolları en iyisi daha fazla yüz göz olunmasın.

ama annem anlamıyor halen o haklı biz haksısız zamannda götüreceğim dedi seslenmedk kendi evinde baktı tamam dedik
ama eşi dirlik vermedi şimdi kalkms hala yok böyle yok söyle .. bıktım usandm artık inann tahammülüm kalmadı :KK43:
Yolları ayır. Buraya kadarmış de. Ben başımın çaresine bakıcam bu hepimiz için en iyisi de. Kesin ve net olduğunu belli et. Ve bir daha bu işe bulaşma bence. Annenin hiç bir desteği olmadan eşinle bir yol bulun. İşi bırakamıyorsan bir süre izin almaya çalış o dönemde ev, bakıcı, kreş neyse artık hallet.

Yani biz okuduğumuz kadarıyla yorum yapıyoruz burda. Her şeyi bilmiyoruz sonuçta. En güzeli bakıcı sitelerine falan bak kamera sistemi olunca hem eşin hem sen takip edersin. Annende kendine yeni iş baksın. Çalışmayı düşünüyorum anneö getir bakayım diyor çok da iyi bakar biliyorum ama istemiyorum verirsem bakıcıya bırakırım istediğim şekilde bakmasını rahatlıkla rica edebilirim yada şunu şöyle yapma bunu böyle yap gibi yönlendirebilirim anneme bunu 1 derim 2. De ben çocuk büyütmedim sanki der bildiği gibi yapar.

Bakici bulun izniniz vs yok mu hic olmazsa 1 hafta siz evde durun ama yemek ve temizliğini o yapsın, şuanda cocugunuzub hayatındakk bu gel gitler biri geliyor sonra o gidiyor baskasi sonra başkası psikolojisini etkiliyorsunuz , yarun bunun faturası ağır olur

Konusmuşsunuz , arada nadir olursa kabul demişsiniz ama o gün eşiniz duyduğu için tekrar uyarmışsiniz.
Bence ipler burada kopmuş.

Madem nadir dediniz ve o da kabul etti, o zaman sözünde durmasaydi o zaman tepki verseydiniz ..

Çok uzun yazmışsınız bence o kadar ayrıntıya gerek yoktu özetlenebilirdi.
Okuduğum kadarıyla anneniz haklı. Onun da kendine göre işleri vardır, torununu ara sıra eve götürmesinde bir sakınca olmamalı.
Eğer size uygun gelmiyorsa bir yandan bakıcı aramalısınız çocuğunuz zamanla alışır.
Bu tartışmalar çocuğun da psikolojisini bozar.

Ben diğer konularınızıda biliyorum.O kadar olay ve huzursuzluktan sonra annenize baktırmazdım ben olsam.imkanınız varsa taşınıp ondan sonrada bakıcı bulmaniz sizin aile huzurunuz açısındanda daha iyi olur gibi.Annenizle ipleri tamamen koparma noktasına gelmeden bir çözüm bulmalısınız.çünku şuvdurumda bakıcıda bulsanız anneniz rahat bırakmıyordu yanlış hatırlamıyorsam.uzak olun tatlıbolun derim ben.

Konusmuşsunuz , arada nadir olursa kabul demişsiniz ama o gün eşiniz duyduğu için tekrar uyarmışsiniz.
Bence ipler burada kopmuş.

Madem nadir dediniz ve o da kabul etti, o zaman sözünde durmasaydi o zaman tepki verseydiniz ..
evet sanrm ipler bu yüzden koptu tekrar uyardm için ama napaym annemn laftan sözden anladıgı yok ki..
bu derece tepki koymasa idik yarn yine baslayacakdı sürekli zırt pırt götürmekle ondan sonra yine tantanalar olacaktı öle olsa daha mi iyiydi..
inanın sabah koştur koştur işe geliyorum öglen gidiyorum oglumun yyanna birdde onun suratını cekliyorum görmeye tahammül edemez oldım ne laftan anlıyoruz ne sözden
kendi baksa bi dert bakmasa bi dert illlah ettm artık..

Ben diğer konularınızıda biliyorum.O kadar olay ve huzursuzluktan sonra annenize baktırmazdım ben olsam.imkanınız varsa taşınıp ondan sonrada bakıcı bulmaniz sizin aile huzurunuz açısındanda daha iyi olur gibi.Annenizle ipleri tamamen koparma noktasına gelmeden bir çözüm bulmalısınız.çünku şuvdurumda bakıcıda bulsanız anneniz rahat bırakmıyordu yanlış hatırlamıyorsam.uzak olun tatlıbolun derim ben.
evet yine aynısını yapar rahat bırakmaz ama bu seferde su sorunlar cıkacak ortaya
1 düzgün bir bakıcı bulaiblecekymz oglum alısacak mı bilmiyoruz
2 yarn bir gün bakıcı belki bosluyacak yahut ölüsü dirisi olacak izinlermzde yok.. anneme muhtaç olmş gbi olacagız bunu gecelim
3 evi ordan tasıdık benden kactınız torunumu benden kacırdınız diecek birsürü sey söylücek beni ortada bıraktnz diyecek.. susmayacak.. daha da kötü olacak :KK43:
4 evi ordan tasımasak napıp ne edip bakıcıyı yollar oglum alısmasn die herşeyi yapar
iyi değilim gercekten hiç iyi değilm çöktüm.

Çok uzun yazmışsınız bence o kadar ayrıntıya gerek yoktu özetlenebilirdi.
Okuduğum kadarıyla anneniz haklı. Onun da kendine göre işleri vardır, torununu ara sıra eve götürmesinde bir sakınca olmamalı.
Eğer size uygun gelmiyorsa bir yandan bakıcı aramalısınız çocuğunuz zamanla alışır.
Bu tartışmalar çocuğun da psikolojisini bozar.
evet annemn eve götürmesnde sorun yok ama bizde neden evi götürmesini istemedimizi bilyormsnz ? zmaannda götürdü ses etmedik
evimde bakacagm dedi tamam dedik
sonra ne oldu eşi dirlik vermedi.. cocugumu barındırmadı kötü davrandı
sorarm size bunlar yaşandıktan sonra hala tamam anne gidin mi diyeydim..
baştan tepki koymasa idim devamı gelecekti..

evet annemn eve götürmesnde sorun yok ama bizde neden evi götürmesini istemedimizi bilyormsnz ? zmaannda götürdü ses etmedik
evimde bakacagm dedi tamam dedik
sonra ne oldu eşi dirlik vermedi.. cocugumu barındırmadı kötü davrandı
sorarm size bunlar yaşandıktan sonra hala tamam anne gidin mi diyeydim..
baştan tepki koymasa idim devamı gelecekti..

O zaman anneyi devreden çıkarıp iyi bir bakıcı arayışına gireceksiniz. bu şekilde en çok çocuk zarar görür.

evet sanrm ipler bu yüzden koptu tekrar uyardm için ama napaym annemn laftan sözden anladıgı yok ki..
bu derece tepki koymasa idik yarn yine baslayacakdı sürekli zırt pırt götürmekle ondan sonra yine tantanalar olacaktı öle olsa daha mi iyiydi..
inanın sabah koştur koştur işe geliyorum öglen gidiyorum oglumun yyanna birdde onun suratını cekliyorum görmeye tahammül edemez oldım ne laftan anlıyoruz ne sözden
kendi baksa bi dert bakmasa bi dert illlah ettm artık..

Tamam çok haklısınız ancak birazcık olsun annelik hakkı için daha sabırlı olun.
Kendiniz görüyorsunuz , nasıl emek harcanıyor buyutene kadar.
O da şuan farklı bir hayat kurmuş ve belkide dengeyi kuramıyor. Psikolojik de yipranmistir geçmişten.

Siz eşinizden çekindiğiniz için bence bu kadar teki gösteriyorsunuz.

Ne olursa olsun eşinizi sakinlestirin. En azından şuan güvenli elde, sabretmeliyiz deyin.
Icinizdeki bikkinligi çok yansitmayin.

Erkekler kendi aileleri için hep bunu yapar. Haksız olduklarını bildikleri halde asla eşlerine yansıtmaz. Çünkü biraz gevşek bıraksa ipleri biliyor ki hep eleştiri alacak hep ambargo koyulacak. Akıllı erkekler bu konuda.

Ve bazen , nadirde olsa evine gidebilmeli anneniz. Eğer ayarları bozarsa o zaman uyarırsınız.

Ben sizi haksız buldum ve ayrıca burdaki bir çok arkadaşı .
İlk olarak toplum olarak şunu idrak etmeliyiz .
Sırf sizi doğurmuş ve " anne" sıfatına nail olmuş diye kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil .
" aaa anneannede parayla mı bakarmış torununu , çüşş " diyenlere sesleniyorum.
Zaman zaman kendi doğurduğunuz çocuğunuzun bile altını almaya üşenirken karşınızdaki insandan sırf anneniz diye bunu yapmasını bekleyemezsiniz .
Bunun adı bencilliktir .
Hayatları sizi dünyaya getirip , çalışıp çabalamakla kalmayıp evlendırıp üstünüze titrediğiyle bitiyor .
Birde hiçbir şey yapmamış gibi al bak der gıbı cocuklar tutusturuyorsunuz kucaklarına .
Bu kadının da bir evi , ailesi ve evinde görülmesi gereken işleri var .
" ee parasını alıyor " dediğinizide duyar gibiyim .
E bu kadar sorunsa sizler için kayınvalide ve annelerinize baktırmak yerine gidin bakıcı tutun , ya da " nasıl olsa annem , kayınvalıdem bakar . El mahkum " mantığıyla düşünüp dünyaya çocuk getirmeyin .

Tepkiniz ne olursa olsun çok yanlış .
Madem memnun değilsiniz gidin bakıcı tutun .

X