Annem İle Kavga Ettik Biz Mi Haklıyız Kendisimi ?

Ben anneyi paraci, cikarsi, satici buldum. Bugün paraya ihtiyaci olmasin, saniye düsünmeden ne halin varsa gör diyecek sekilde buldum. Herkesin bakis acisi farkli tabi. Ben devamli bu konu sahibini takip ettigim icin öyle düsünüyorum.
E kadının deneyimi var. Niye gidip başka çocuk bakmasın. Torununa kıyamadığından olabilir mi? Daha onceki cocuklu bakıcıya bırakmak istemedi ve haklı da çıktı kadın. Konu sahibi o zamanda annesine kızıyordu çocuk bir şey yapmıyor annem rahat bırakmıyo bizi diye. Anane olarak iyi bi gözlemciymiş. İstese gider aynı paraya hatta daha fazlasına bakar niye mecbur olaın.

E kadının deneyimi var. Niye gidip başka çocuk bakmasın. Torununa kıyamadığından olabilir mi? Daha onceki cocuklu bakıcıya bırakmak istemedi ve haklı da çıktı kadın. Konu sahibi o zamanda annesine kızıyordu çocuk bir şey yapmıyor annem rahat bırakmıyo bizi diye. Anane olarak iyi bi gözlemciymiş. İstese gider aynı paraya hatta daha fazlasına bakar niye mecbur olaın.
Olur mu?! o zaman mecbur devamli cocukla ilgilenecek. Kolaysa desin bakalim bugün kendi evime götürcem makine yapcam diye.....

Bu verdiğiniz örnek konu sahibnin annesiyle bir değil ki. Ben ananenin çocuğu gayet iyi baktığını düşünüyorum. Nihayeyinde kızına o bakıcının çocuğu hırpalar torunumu dedi ve haklı çıktı.
Bu örneği birebir aynı diye vermedim.sadece kendi annesi de olsa sorun yaşanabilir ve anne diye hep haklı olmayabilir.farklı çözüm yolları üzerine düşünebilir diye verdim.Belkide anneanne çok iyi bakıyor gerçekten bunu bilemeyiz.

Yani şöyle eski konularına bir göz gezdirdim de , eşinle problemlisin, annenle problemlisin, görümcenle problemlisin , bence insan biraz da kendine dönüp bakmalı ... Annenizi hiç haksız bulmadım

Evlatta kocişkosu için kırıyor. Aman eşim duymasın diye kocişkosunu everese çıkarıyor. Ilk mesajımda yazdığım gibi 2 tane el adamı için anne kız birbirine giriyor.

Cünkü cocugun babasi aceba ondan olabilir mi? Dedigim gibi herkesin bakis acisi farkli,ben bu sekilde düsünüyorum siz baska sekilde.

Kavga etmeden guzellikle konussaydiniz anne size gelmesinde bizce bi sıkıntı yok ama esinle olan durumları biliyorsun yenidrn ayni seyler olursa iyice huzurumuz kaçar oyuzden sen en iyisi bizim evde bak cok onemli bi durum olursa kendi evine goturursun biz de bunu anlayisla karsilariz ama bu durum siklaşırsa ikimiz icin de sorun olur deseydiniz.
Iliskileriniz lackalasmis artik birbirinize sayginizi sevginizi kaybetmissiniz. Karsilikli anlayis ve hoşgörü herseyi çözer ama bunun icin kavgacı bi üslup yerine oturup dogru duzgun konusmak lazım. Baktiniz oyle de çözülmüyor vereceksiniz bir bakiciya 10 ay bi sekilde idare edeceksiniz.
ben zaten ilk etapda güzel bir dille konuştm anladdm anne bak böle böle.. yarn iki gün sonra eve götüreceğim deme die kabul edip hala aynı telden calan kendisi.. güzel dilden anlamıyor ne yazkkı

Konuyu ilk bastan beri takip ediyorum. Sorum anneyi hakli bulanlarda. bu cocuga bakan kisi anne degilde bir bakici olsaydi, aceba yinede
" ay götürsün evine canim, isi gücü oluyordur" diyecekmiydiniz? Bakici olsaydi bu, emanet cocugu birakip kendi ev isini yapmasini kabul edecekmiydiniz? O cocuk bakici evi temizlerken kendi isiyle ilgilenirken neyle mesgul olacak? TV basinda mi duracak? Yada kaderine mi terk edilecek?
konunun diğer bir yüzüde böle aslnda bana evinin işini görmek için eve gececegm dedi.. herşeyi bütün sorunları gectm
senn makine yapacaksn die benm cocumu neden götürüyorsn..
sonra yap aksam yap hafta sonu yap cok mu önemli ? yeitşemiyorsan kızım ben yetişemiyorum bakamıyorum de annem ne ona geliyor ne baska birşeye anlcnz..

Ama anne? Sonuç olarak bakıcı değil di mi? Bakıcıyla iş ilişkiniz var sadece anneyle bakıcıyı aynı kefeye nasıl koyuyorsunuz? Kadın 3 kurus mecburen para alıyor diye konu sahibini doğurup büyütüp yetiştirdiğini unutalım mı?
Anane isini yaparken cocuk napacak demişsiniz. Calısmayan anneler ısını yapıyorken cocukları napıyorsa onu yapacak. 650 lira veriyor diye bi de boynuna zincir bağlasın bari.
yoo alakası yok.. zincir baglamakla.. annem evimde bakacam dedi ses etmedik..
artık sabahları da getirin dedi tamam anne dedik kırmadk annemi..
suraya götürecegim dedi tamam dedik
misafirlğe götürdü kesinlikle seslenmedim torunu..
ama ne oldu biliyormsn oglumu onun evine götürmeye baslaynca eşi bize yapmadını bırakmadı
sabah 10 15 dakika geldiğimiz sorun oldu neysmde rahatsız oluyormyş
oglum evi döküyor sacıyorms nese dedik seslenmedk
oglum bir gün yalnslkla cocuk cay dökmş cok az halıya cocuga bir bakısı vardı cocugum agladı..
adam bizi istemiyor .
oglumun tüm yiyeceklerini götürdüm halde oglumun yediği gözüne batms !
aksam eve gelince bugun evde birşey kırılmadı değilmi die her yeri didik didk aramaya baslamıs
ee madem kocan rahatsız o zaman götürmsin evine kocası bizi istemiyor bende durduk yere gtme demedm gtme diyeninde vardır br derdi değil mi?

benim bir iş arkadaşımında kendi annesi evinde bakıyordu çocuğuna.Ama neler çekti neler.arkadaşım çocuğun tüm yiyeceklerini annesine taşıyordu.Para da veriyordu.Ama annesi ''senin çocuk çok zeytin yiyor bütün zeytinleri o bitirdi.Canı istedi yumurta yedirdim yarına çantasına iki yumurta koy,ay bugün kustu eşyalarını arada burada yıkıyorum deterjan al eve...''insanın annesi nasıl böyle şeyler söyler inanamıyorduk.oluyor böyle şeyler.kayınvalide bakmaya başladı çocuğa para vermek istemiş arkadaş öyle şey mi olur insan evladına parayla mı bakar canım o benim demiş.Allah bin kere razı olsun deyip duruyordu..
hah işte annemde kendi evinde bakarken eşi aynı böle yaptı bize anlıyormsnz beni şimdi..
bizde o yüzden artık götürme dedik
annem hala inatla yok makine yapacagm götüreyim yok misafirm gelecek götüreyim yok arada sırada damı götürmeyeyim derdinde demekki gtme diyennde var bir derdi
senn kocan bunları yapms kı bende göndermiyorum cocugumu evine neden anlamak istemiyor beni. !

Ben anneyi paraci, cikarsi, satici buldum. Bugün paraya ihtiyaci olmasin, saniye düsünmeden ne halin varsa gör diyecek sekilde buldum. Herkesin bakis acisi farkli tabi. Ben devamli bu konu sahibini takip ettigim icin öyle düsünüyorum.
tesekkür ederm sizde gercekten beni anlayan birisiniz yazdıgınız için sagolun aynen öle.. su an bizi düşündüğü için değil arada bir menfat söz konusu
ve eşi diger yıla emekli oldugunda artık ihtycı olmadı için zaten kendi agzı ile diyecek bakıcı bulun die herkez işi bitene kadar anlıcanız

proplem değil problem, ona takıldım nedense :işsiz:
gercekten konum ve sordugum soruda derdimde sadece ona mı takıldınız ?
gercekten bir acaipsiniz sırf yorum yazmak için yazıyorsunuz.
takılacak birşey bulamadınız buna takılmssnz gercekten cok ilgincsiniz

tesekkür ederm sizde gercekten beni anlayan birisiniz yazdıgınız için sagolun aynen öle.. su an bizi düşündüğü için değil arada bir menfat söz konusu
ve eşi diger yıla emekli oldugunda artık ihtycı olmadı için zaten kendi agzı ile diyecek bakıcı bulun die herkez işi bitene kadar anlıcanız

Bende gercekden öyle düsündüm, üst tarafta siralamissiniz annenizin isteklerini ve sizin hepsini kabul ettigiginizi.

Ama ne demek evde bisey mi kirildi diye evi kontrol etmek?! Gitmem öyle yere cocugumuda göndermem!

Bende gercekden öyle düsündüm, üst tarafta siralamissiniz annenizin isteklerini ve sizin hepsini kabul ettigiginizi.

Ama ne demek evde bisey mi kirildi diye evi kontrol etmek?! Gitmem öyle yere cocugumuda göndermem!
evet biz herşeyini kabul ettik
evimde bakyım dedi tamam anne dedik ses etmedik
cocugumun tüm yiyeceklerini götürmeme ragmen adamn gözüne battı..
hiç unutmam birkeresnde oglum halıya cay dökdü adam orda bi el kol hareketi yapp cocuguma ters ters baktı cocugum agladı.. hiç unutmuyrm kalktk geldik..
adam bizi istemiyor oguma yptm yemeklerden yedigimhalde onun evinde yedik die cayırtı yaptı..
varlıgımzdan rahatsızdı.. aksam eve gelip bugun ne kırıldı die evi araştırms düşünün..
bende bu iş böle olmaz bakıcı bulalım biz dedik bakıcı olmadı..
annem tekraar ben bakaym sizde dedi..
e ben peşin peşin konstm yarn iki gün sonra bana hiç bir şekilde eve götüreceğim deme die.. kalms bana yok ben arada sırada giderm
yok işim oluyor yok makine ypaacagm..
yahu istemiyoruz.. eşin dirlik vermiyor cocugma istemiyoruz
haksızmıyım lütfen söyleyn ?
kac gündür suratını cekiyorum yıldım usandm artık

Tazminat çok yüksek değilse ya onu ödeyecek işten çıkacaksınız ya da taşınıp bakıcı bulacak ya da taşındığınız civarda kreş bulacaksınız, başka çare göremedim...
Eşi muhtemelen ev işleri konusunda da iş konusunda da sıkıştırıyor.

Tazminat çok yüksek değilse ya onu ödeyecek işten çıkacaksınız ya da taşınıp bakıcı bulacak ya da taşındığınız civarda kreş bulacaksınız, başka çare göremedim...
Eşi muhtemelen ev işleri konusunda da iş konusunda da sıkıştırıyor.
eşi zaten tüm sıkıntılı.. ki biz eşi yüzünden koyduk bu tepkiyi.. annem kendi evinde baktıgında sorun cıkarıp burnumuzdan getirmeseydi eşi ben annme kalkıpda oglumu eve götürme die bir tepki koymazdm oda biliyor ama hala devam ediyor afralar tafralar surat asmalar insanı hayatından bezdiriyor inanın

eşi zaten tüm sıkıntılı.. ki biz eşi yüzünden koyduk bu tepkiyi.. annem kendi evinde baktıgında sorun cıkarıp burnumuzdan getirmeseydi eşi ben annme kalkıpda oglumu eve götürme die bir tepki koymazdm oda biliyor ama hala devam ediyor afralar tafralar surat asmalar insanı hayatından bezdiriyor inanın

Bu durumlar bir türlü değişmiyorsa dediğim seçeneklerden başka çare göremedim ben.. Gelen bakıcıyı da kaçırıyormuş zaten, ne öyle ne böyle oluyor...

X