Ay arkadaşlar okudum ben yandım siz yanmayın, günün ilk saatleri yakmayın devreleri. Özet geçeyim.
İlk satırlar KV, elti, koca genel tanıtım, portföy bilgisi. Ana başlıklar;
ELTİ: Kötüler kötüsü, paracı, okumamış, köyden gelin gelmiş, kıskanç, kaynanasını evden kovan, çocuğunu göstermeyen bir elti.
KAYNANA: Yine cahil, eltisi böyle öğğğk iken bile ona altın takan, para veren, ev alırken yardım eden ama konu sahibine sırt dönen kaynana.
KOCA: Adam gibi adam, yeri geldi mi anasını babasını dize koyan biri, karısını sahiplenen, yengesine şam şeytanı konuşma o kadın öğğğk diyen biri.
Konu özeti: Elti ev alırken konu sahibinden altın istemiş, o altınları da düğünde kaynana eltiden alıp bunlara takmış sana vericem demiş vermemiş, o da altınlarım benim geri ver onları vermezsen adam değilsin demiş. Ama konu sahibinin eşi de 8 bin falan yardım yapmış ama buna rağmen elti açmış ağzını yummuş gözünü. Konu sahibi git kaynanan olacak kadından al banane demiş.
Ama dert nerede bilmiyorum. Genel çıkarım zaten eltinin kötü olduğu yönünde son satırlarda yapılmış. Atasözü ve özdeyişlerde eklenmiş.