- 26 Şubat 2017
- 215
- 505
- 103
- Konu Sahibi Mervish_123
-
Ev hayvanat bahçesine dönüyor desem cıkatdıgımız seslerden bazen kızım bile guluyor bana annem neden böyle hareketler yapıyor diye dysunmuş olmalıIlk önce kulaklara bakilsin. Eğer içinde sivi var ise, çocuk uğultulu duyabilir. Bu şekilde konuşmayi ögrenmekte zorlanabilir.
Benim kizimda tavlet ile haşir neşirde ve sürekli konuşuyor, yani sorunun orda olduğunu sanmiyorum fakat bu süreleri azaltmakta fayda var tabi.
Ama bence asil sorun, çocugun leb demeden, leblebiyi anlamaniz. Çocuk konuşmaya gerek duymuyor ki. Kreşe yollamaniz iyi olur. Orda mecburen kendini ifade etmek zorunda kalacak. Diger yaşitlari konuştuklarini görünce, oda konuşacak.
Siz evdede ufak bir şekilde teşviklerde bulunabilirsiniz. Mesela hayvanlar ile kitaplarda "bu hangi hayvan?" "Aa sen ne istiyordun? Söylemeden bilemem ki,.."
Yani zeka sorunu felan oldugunu hiç sanmiyorum. Biraz keyif problemi olduğunj düşünüyorum. Konuşmak işine gelmiyor :)
KBB randevusu var haftaya bakılacakIlk önce kulaklara bakilsin. Eğer içinde sivi var ise, çocuk uğultulu duyabilir. Bu şekilde konuşmayi ögrenmekte zorlanabilir.
Benim kizimda tavlet ile haşir neşirde ve sürekli konuşuyor, yani sorunun orda olduğunu sanmiyorum fakat bu süreleri azaltmakta fayda var tabi.
Ama bence asil sorun, çocugun leb demeden, leblebiyi anlamaniz. Çocuk konuşmaya gerek duymuyor ki. Kreşe yollamaniz iyi olur. Orda mecburen kendini ifade etmek zorunda kalacak. Diger yaşitlari konuştuklarini görünce, oda konuşacak.
Siz evdede ufak bir şekilde teşviklerde bulunabilirsiniz. Mesela hayvanlar ile kitaplarda "bu hangi hayvan?" "Aa sen ne istiyordun? Söylemeden bilemem ki,.."
Yani zeka sorunu felan oldugunu hiç sanmiyorum. Biraz keyif problemi olduğunj düşünüyorum. Konuşmak işine gelmiyor :)
Ev hayvanat bahçesine dönüyor desem cıkatdıgımız seslerden bazen kızım bile guluyor bana annem neden böyle hareketler yapıyor diye dysunmuş olmalı
İnşeallah dediginiz gibi olur bu zaman içinde cabalarım aklında kalırsa dili çözüldüğünde oda cok rahatlayacak2 yasinda oglum var, tv telefon olabildigince acmama ragmen bazen bende mecbur kaliyorum. kar zarar hesabi yapiyorum o esnada, acmazsam kendine zarar verebilme ihtimali oldugunda mecburen aciyorum.
tabiki hic olmamali kabul, bunu bilerek 20 ay o uyanikken hic bir tv kanalini izlemedim ben, cok dikkat ettim aslinda. ama hicbir cocugun gunde 1-2 saat tv izledigi icin otistik olacagina da inanmiyorum acikcasi.
kimi cocuk tum gun tv karsisinda oturur 1,5 yasinda masal anlatacak kivama gelir, kimi cocuk hic ekran gormez 4 yasinda konusur ya da otistik olur.
tabiki etken bazi seyler, burda kendinizi suclamayin diye soyluyorum. anlattiginiza gore siz elinizden geleni yapiyorsunuz zaten.
cocuklar bir doneme kadar veri toplar, alici dili gelistirir, sonra verici dile gecerler. sizin kiziniz da verici dile gecmeden once alici dili gelistirmekle mesgul anlasilan.
arastirmalarim sonucu (oglumla ilgili cok cok arastirmistim bu konuyu) gordum ki otizm sadece erkek cocuklari etkiliyor. yani kiz cocuklar bilimsel olarak otistik olmuyorlar.
kizinizla inatlasmayin size tavsiyem. oglumla ne zaman inatlassam uzerine gitsem o seyi asla yapmiyordu. anne desin diye ben gozunun icine bakiyordum, o hece bile demiyordu. biraktim ne de olsa soyleyecek dedim suphelerimi bir kenara attim, ilgimi biraz baska yone cektim, cocuk 20 kere ust uste anne anne diye seslenmeye ilgimi cekmeye calismaya basladi.
suan konusuyor diyemem, derdini anlatacak kadar geveliyor biseyler, ne yapiyorsun dedigimde boya yapiyom, kitap okuyom, baban ne yapiyor dedigimde baba alo yapiyo gibi basit cumlelerle anlatiyor ancak derdini. inanin ne zaman uzerine dusmeyi biraktim o zaman basladi. ilgilenin, ama uzerine dusmeyin. merak etmeyin kisa surede baslayacaktir
Otizimin belirtileri baska bir yere dikkatle bakar ve bu uzun surer adini soyleyince dönüp bakmazMerhabalar hanımlar
2.5 yasında bir kızım ve gecikmiş konuşma Sorunumuz var
2yasında iken doktora götürdüm henüz erken bekleyelim dedi teyze ve halsıda gec konuştu bu arada
Şimdi tekrar doktora gittik cocuk gelişimi bölümü inceledi gerilik var dedi kbb ye nöroloji ye yolladı haftaya randevumuz var ve ben cok uzgunum
Onunla cok konusan ve ilgilenen bir anneyim anne ve baba demiyor aba diyor bazen oturup aglıyorum
Mesela bir bardak sudan örnek vereyim kızım işaret eder cesmeye kadar götürür beni ben anlamamazlıktan geliririm ne isyorsun ne vereyim sorarım cevap yok
Su istiyorsun _tamam bak al sana su _a suyu bardaga boşalttım _bak bardak da su var _içtin mi _AA kızım su içti gibi bir bardak sudan cıkardıgım konuşma gözünün içine bakıyorum anne desin diye
Zekada sorun yok kapıyı ac derim acar
Işıgı kapat derim kapatır
Altına yapınca elimden tutup bezin oldugu cekmeceye götürür gösterip yere uzanır degiştireyim diye
Cok hareketlidir bende.öyleymişim cocukkken 24 yasındayım ailem hala anlatır anlatır Bitmez
Kızım da öyle akşam yatırınca esimle konuştuğum konu cok sukur Bi yaralanma olmadı bugun tarzında geciyor
Ve bir hatam eline bari tuvalete yada namaz kılmaya kadar dursun diye verdiğim telefon
Gunde ortlama 1.5 2 saat tel veriyorum mecbur kalıyorum
Şimdi hamleyim sırf Bi arkadası olsun diye istedik bebegi
Jersey bir yana cok en cok zoruma giden cocuguyla benim yaptığımın ceyregini yapmaya annelerden sorun sende yada bu kesin otizim dir demeleri
Masllah diyim bunu diyenlerin kızımla yasıt cocugu bülbül gibi şakıyor
Uzun oldu okuduysanız tesekkür ederim
Bir hafta var kontrole ya o kadınların dediği cıkarsa Bi sorun varsa kızımda
Kedi görünce miyav diyor mesela birde sampuanının üstünde civciv var onuda görünce ellerini cırpıyor cik cik diyor ama adını söylemiyorIşte çocugun o sesleri yapmasi lazim. Atiyorum inekteki möö sesini yapmadan, başka hayvana geçmeyin.
Doktorumda hep derdi, önemli olan anlamasi, algilayabilmesi. Ve bu konuda kizinda sikinti yok.
Diyorum ya, kreş çözüm. Anne baba olarak mükemmel olsak dahi, yine çocuga herşeyi veremiyoruz Kreşte yaşitlarindan, bizden daha çok şey ögreniyor.
Anneligimi sorgulatıyorlar bana onların düşünmeden boş agızla söyledikleri bir kelime benim gunlerce aklımdam cıkmıyorOtizimin belirtileri baska bir yere dikkatle bakar ve bu uzun surer adini soyleyince dönüp bakmaz
Benim kizim 2. Cocuk olmasina ragmen gec konustu simdide bidi bidi susmuyo cadi biraz zaman verin egitici oyuncaklar alin ve baskalarina sagir olun yipratmaktan baska is yaramazlar
Benim bir arkadaşım in oğlu da böyleydi 3.5 yaşına kadar baba dede den haska bişey söylemedi o da çok gitti gelişim merkezlerine falan şuan çocuk tek tük söylüyor bazı seyleri ...Merhabalar hanımlar
2yasında iken doktora götürdüm henüz erken bekleyelim dedi teyze ve halsıda gec konuştu bu arada
Şimdi tekrar doktora gittik cocuk gelişimi bölümü inceledi gerilik var dedi kbb ye nöroloji ye yolladı haftaya randevumuz var ve ben cok uzgunum
Onunla cok konusan ve ilgilenen bir anneyim anne ve baba demiyor aba diyor bazen oturup aglıyorum
Mesela bir bardak sudan örnek vereyim kızım işaret eder cesmeye kadar götürür beni ben anlamamazlıktan geliririm ne isyorsun ne vereyim sorarım cevap yok
Su istiyorsun _tamam bak al sana su _a suyu bardaga boşalttım _bak bardak da su var _içtin mi _AA kızım su içti gibi bir bardak sudan cıkardıgım konuşma gözünün içine bakıyorum anne desin diye
Altına yapınca elimden tutup bezin oldugu cekmeceye götürür gösterip yere uzanır degiştireyim diye
Cok hareketlidir bende.öyleymişim cocukkken 24 yasındayım ailem hala anlatır anlatır Bitmez
Kızım da öyle akşam yatırınca esimle konuştuğum konu cok sukur Bi yaralanma olmadı bugun tarzında geciyor
Ve bir hatam eline bari tuvalete yada namaz kılmaya kadar dursun diye verdiğim telefon
Jersey bir yana cok en cok zoruma giden cocuguyla benim yaptığımın ceyregini yapmaya annelerden sorun sende yada bu kesin otizim dir demeleri
Cocugu gec konusan dunyadaki bilmem kacinci annesin o beyni yarimlara aldiris etme esim uyuyamiyordu ben çok rahattim kiziyordu uzulmuyormusun cocuk konusmuyo ben cocugumu takip ediyorum konusma disinda normal Hersey simdi de 4 yasinda kres gercekten yaradi iki dilide konusuyorAnneligimi sorgulatıyorlar bana onların düşünmeden boş agızla söyledikleri bir kelime benim gunlerce aklımdam cıkmıyor
Işte çocugun o sesleri yapmasi lazim. Atiyorum inekteki möö sesini yapmadan, başka hayvana geçmeyin.
Doktorumda hep derdi, önemli olan anlamasi, algilayabilmesi. Ve bu konuda kizinda sikinti yok.
Diyorum ya, kreş çözüm. Anne baba olarak mükemmel olsak dahi, yine çocuga herşeyi veremiyoruz Kreşte yaşitlarindan, bizden daha çok şey ögreniyor.
Kızım bebeklik döneminde bile cok ses cıkarmazdı hani agızlarında geveler ya bebekler acıkınca altına yapar ağlardıBenim bir arkadaşım in oğlu da böyleydi 3.5 yaşına kadar baba dede den haska bişey söylemedi o da çok gitti gelişim merkezlerine falan şuan çocuk tek tük söylüyor bazı seyleri ...
Ben çocukları bebeklikten itibaren kucağıma oturtup hadi konuşalım diyerek ten
Benim dediğimi tekrar et deyip önce söyleyebildigi şeyleri sonra soglemediklerini sohlettiriyordum birde öyle deneseniz
Koltukta otururken temas var gosgoze olacaksınız bunu bir kaç gün deneyin bence
Hatta sevdiği şeyleri vaad edin
Bak konuşalım parka gideceğiz gibi gibi ...
İçim rahatlıyor böyle yorumları görünceİçini rahatlatmak için kısa bir şey yazmak istedim sadece. Otizmli çocuğun bir cismi işaret etmeyeceğini çokça okumuştum. Bence senin çocuğunda sadece konuşma problemi var ki her çocuk da bıdı bıdı olmuyor. Zamana bırakmak lazım. 5 yaşına kadar hiç kelime kurmayanlar var...
Hersey haftaya belli olacak doktor ne diyecek merak içindeyimBi arkadasimin cocugu oyle konusmadi bi turlu 4 yasina kadar sonra anladilarki dilinin altindaki baglarda sorun varmis ameliyat oldu gecti
Bende oyun grubu için arastırma yaptım en azından dogum yapana kadar onunla gidip geleyim diyeCocugu gec konusan dunyadaki bilmem kacinci annesin o beyni yarimlara aldiris etme esim uyuyamiyordu ben çok rahattim kiziyordu uzulmuyormusun cocuk konusmuyo ben cocugumu takip ediyorum konusma disinda normal Hersey simdi de 4 yasinda kres gercekten yaradi iki dilide konusuyor
Merhabalar hanımlar
Derstlesmek başka bişey önce onun söylediği gibi şöyle anne baba her ne söylüyorsa sonra duzleterek söyle düzgün bir şekilde yani istersen roman oku çocuğun belli bir dağarcığı var yani demek istediğim oKızım bebeklik döneminde bile cok ses cıkarmazdı hani agızlarında geveler ya bebekler acıkınca altına yapar ağlardı
sadece onu masanın ustune koyar yemek yaparken onunla konuşurdum bazen yemegin tarifi bazen de sence bugun bunu mu yiyelim şunu mu gibi baya dertlesşrdim kızımla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?