kızım hakkında yardım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
solcu olmasında ne olursa olsun onlar için.
Kizin başınada boyle bir sey gelirse hic kendilerini suçlamaz allah verdi allah aldı der içlerini ferahlatirlar merak etmeyin
biz dini değerlere göre yetiştirmek istedik küçüklükten itibaren yazın camilere verdik okuttuk herşeyi öğrettik ama yok dini konularda isteği yok inancı yok gibi inanıyor ama çok eleştiriyor kadınlar hakkında konuşulunca gidiyor yani tamam sorgularsın ama düşmanlık gösteriyor dini sevmeyen insanlara sevgi gösteriyor. ben onların işini seviyorum napiyim görüşlerini diyor ama etkilewnir insan oda çok müsait buna. bnu istemem sadece.

Kizin başınada boyle bir sey gelirse hic kendilerini suçlamaz allah verdi allah aldı der içlerini ferahlatirlar merak etmeyin
Konuya fake demek istiyorum ama böyle bunalıma giren bir kızı ipten aldık ya, ağlaması kurtarın beni demesi boğazında mosmor olmuş yara bakıp gülmesi gözümün önünden gitmiyor. Malesef var işte böyle gençlerde ailelerde var. Dediğiniz gibi arkasından dökülen göz yaşları üzüntüden çok utanç barındırıyo. Günaha girmenin utancı..

Bacim sanane sanane. Cocuk neye isterse ona inanir sanane. Allaha kitaba inansin diye diye cocugu sogutmussun hem dinden hem kendinizden diyorum anliyo musun? Cocuk.siz buna surekli din allah kitap dediginiz icin bu halde anlayabildin mi

Sonuna kadar okumadım, Fazıl Say’ın hayat görüşünüze ters olduğu yere kadar okuyabildim.
Lütfen kızın yakasından düşün kız kendine güzel bir hayat kursun, benim de kızım var, keman çalmasını ben kendim istiyorum ve keman çaldı diye başımıza taş falan yağmıyor.

Kızınızda değil sizde sorun, psikoloğa gitmesi gereken de sizsiniz.

teşekkür ederim böyle kaçıp gitmeli okuyacaksa okumasını istemiyorum kendini yıpratıp kazanamayacğı bölümü tutturmasını istemiyorum kaybolmasını istemiyorum. soruyorum son aylarda ama cevap alamıyorum karıştırmıyor geçen sadece masasına elimi sürdüm diye beni odadan çıkardı birşeyimi aldın sen kesin dedi. en azındn burada akıl almak istiyorum sağolun.

Uzun zamandır bir konuya kilitlenmemiştim .
Yakin cevremde buna benzer durum yaşandi maalesef ne kadar yakinda olsa elimizden birşey gelmiyor .
Şükür onlar farkina vardi ve döndüler ailecek cemaatan kurtuldular .
Kizi aynen yatili verdiler ,sonra baya bir uzak yurda götürdü cemaat .
Telefon hafta bir kere hocalarin yaninda edile biliyordu .
TV yasak ,muzik yasak ,telefon internet yasak .
Giyim kuşam ,kalkma yeme herşeyi cemaat ve hocalar karar veriyordu.
Nasil düşünceler vardi aklimda bir bilseniz ?
Allaha şükür döndüler .
Dini konulara yorum yapmak haddime değil ve bilgi sahibi değilim .
Ama bu da bana yanliş geliyor

okonuda babası bağırdı azarladı sadece bana dinledinmi hiç diye sormuştu babasıda o adam kim sen biliyormusun tarzında kızdı

kızım konuşmuyor artık odasında duruyor babasıyla iyi değil. dinlemeyen biri anlamayan biri bunu biliyorum
Hic mi öz eleştiri yapamıyorsunuz gerçekten! Burada yazılanları okuyupta kendinizi görmeyi deneyin en azından. Yazanların çoğu da annedir ya da evlattir , her iki açıdan da yorum yapıyoruz, Sizin için hiç mi birşey ifade etmiyor yazdıklarımız?

Yer dediği muhtemelen kuran kursu, kurslar kızların okuyup meslek sahibi olmasını istemez, çünkü kadınlar bilinçli olursa istedikleri gibi kuklalar yetiştiremezler.

Şu anda da tek derdi kızın kaçması zaten...Bence asla pişman değil yaptıklarından, odadan çıkar çıkmaz daha fena yüklenecekler.... Zaten kız yaşadıklarından sonra ölmüş gibi, kurtaricak pek bişey kalmamış, iyice ölse de gömüp kurtulsak diye kapısını bekliyorlar işte .

ediyor ettiği için fikir almak için geldim cevap vrmeye çalışıyorum anlamaya çalışıyorum teşekkür ederim.

Yer dediği muhtemelen kuran kursu, kurslar kızların okuyup meslek sahibi olmasını istemez, çünkü kadınlar bilinçli olursa istedikleri gibi kuklalar yetiştiremezler.
kuran kursu evet kızım okurken liseyede gidebiliyorlardı sonraki yıl liseye gitme yasaklandı ama kızım gitti onlardan sonra gelenler gitmedi dahada göndermiyorlar

Bakın sizide anlıyorum, sizin için önemli konulara oda hassasiyet göstersin istiyorsunuz ama mecbur değil.
Bir kız evladım var yarın öbür gün gelse bana deseki anne ben böyle istiyorum kapanacağım veya deseki ben imam hatip istiyorum hiç sesimi çıkarmam hatta deseki anne ben erkek olmak istiyorum ona dahi tamamım.
Çünkü bu hayat onun, bu onun yolu onun sınavı ben sadece doğru olanı güzel olani anlatmakla mükellefim.
İstemediği halde alıp başka bir şeye yönlendiremem ki.
Hepimiz kendi hayat görüşümüze hayata bakış açımıza göre çocuğumuz için bize iyi geleni istiyoruz ama bana iyi gelen ona iyi gelmiyor.
Bakın ben hiç dinle vs alakası olmayan bir insanım eşim tarafı tamamen namazinda niyazında bir insan herkeste bilir dinle alakam olmadıgıni kimsede sorgulamaz çünkü olması gereken bu.
21 yaşındaki yetişkin insan siz istiyorsunuz diye hayat görüşünü değistirmeyecek belkide sizi cezalandiriyor hiç düşündünuzmu bunu?
siz simdiye kadar ne istediyseniz ona zorladiniz oda madem oyle aha bundan sonra fazil say dinleyip aziz nesin asiyorum hadi bakalim demiş bile olabilir yani.

okonuda babası bağırdı azarladı sadece bana dinledinmi hiç diye sormuştu babasıda o adam kim sen biliyormusun tarzında kızdı
Siz şükredin kızınız aklı başında bi kız. Ve lütfen ama lütfen kızınızın önünü kapamayın, bırakın okusun meslek sahibi olsun. Burayı takip ettiğinizi söylemişsiniz, mutlaka denk gelmiş olmalısınız, burada kocaları tarafından ezilen şiddet gören, mesleği, geliri olmadığı için çocuğu ile birlikte çaresizliğe mahkum olan yüzlerce kadın var.
Kızınızda onlardan biri mi olsun istiyorsunuz?

Akıl var mı acaba istiyosun gitmesini istemiyomus ayyyy ah canım ya üzülür musun çok burda çok iyi anneymisin gibi taklit yapma bı de benim de annem işte anne demeye şahit ister senin gibi kocası öl dese ölür kucucuktum daha ilkokuldan mezun oldum zorla ağlaya ağlaya beni bir sene aynı böyle kuran kursuna verdiler acimadilar bile zorla kapattılar her yaz Kur'an kursuna gitmeye devam ettim nasıl tanıdık geliyor mu
Ben çok geç kaldım kızın akıllı bak sen gibi kocan gibi tipten bu kız ama ben de öyleydim hep farkliydim ben de bıraktıkları hasar inanılmaz asla affetmem senin kızın da gün sayıyor eminim umarım yüzünüze tükürür birgün sizin gibi tipler asla anne baba olmamali ben aynı böyle hastalıklı bir ailede büyüdüm maalesef bu konuyu okumasaydim keşke aynı ateş düştü içime ne diyim layiginizi bulun inşallah

Konu fake falansa ne olur itiraf edin, bir kız annesi olarak aklımdan çıkaramıyorum. Nasıl üzüldüm o güzel kıza ve size söyleyeceklerim de çok ama ban yememek için kaç yorumdur kendimi tutuyorum
sahip olduuğm herşey üzerine yemin ediyorum hanımefendi konu sahte değil sayfalardır bunu söylüyorum konu gerçek fikir almak için geldim teşekkürler

Konu sahibinin sahte olduğu okadar belli ki hadi onu anladık hemen suçu dindar anne babalara bulmak için başıkşama atlayanlara ne demeli gerçekten aklı başında olan hiç bir anne baba böyle saçma bir şekildecocugunu sıkıştırmaz ve bu kadar rahat da buraya böyle yazmaz linclenecegini bilir bence başka konular deneyin

Gerçekten son satıra kadar sinirle zar zor okudum konunuzu.Umarım kızınız üniversitede çok iyi puan alırda kurtulur sizden.Yaptığınız her şey büyük hata.Bir tane mi doğru hareketiniz olmaz.Zorla cemaatlere yollamak ne demek ya hemde senelerce.Kızınızın hayran olduğu isimlere bile kafayı takmışsınız.Rimel sürmesine bile kem küm etmişsiniz ağzım açık okudum.Hasta zihinlerinizle hasta etmişsiniz kızınızı.Allah kurtarsın o kızı ya gerçekten o kadar üzüldüm ki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…