kızım hakkında yardım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Böyle şeyler çok tehlikeli durumlar ne gidebiliyolar ne kalabiliyolar iki arada bir derede dogrularını savunamiyorlar yazik gunah yani sagcilik, solculuk yok alevilik yok sunnilik yok iste hanefilik vs bunlar hikaye bunlar halki kutuplastirmak ayristirmak icin
yapilmiş ortaya atilmiş sacma sapan seyler.
bunu insanlar anlamadigi surece daha cok boyle konular okuyup duyacagiz

teşekkür ederim tavsiyeniz için evet belki doğru belki yanlış bir görüşüm var dini konularda herkez inanmak zorunda değil ama evladımda inansın isterim çünkü ben bunu kurtuluş olarak görüyorum. bukadar diretmemde hep zıt olmasındandı zamanla inadını kırarım belki dedim ama şuan kapısı kitli odsında test çözüyor konuşamıyoruz

Keşke inanç dedikleri seyin icerisinde "zorlama yoktur" kısmınıda kazisalarmış beyinlerine.
yazik gunah ne diyim

sahip olduuğm herşey üzerine yemin ediyorum hanımefendi konu sahte değil sayfalardır bunu söylüyorum konu gerçek fikir almak için geldim teşekkürler
Siz sayfalardır söylüyorsunuz ama bizim aklımız almıyor ciddiyim, hiçbirimiz inanmak istemiyoruz. Benim 5 yaşında kızım var, isterse şaman olsun nasıl mutlu olacaksa öyle yaşasın. Kocamı falan tanımam evladım söz konusuysa, hala babasına anlatamam, babasına söyleyemem diyorsunuz yapmayın etmeyin.
Bu çocuk size ne etti? Kurtulmak için kocaya kaçmak yerine hedefler koyup azimle okumaya çalışıyor. Bu sefer de yok mühendislik kazanamaz zaten, uzağa gitmesin derdindesiniz. Umarım erasmus falan zorlar da yurtdışına gider komple.
Bir ana evladının arkasında duramayacaksa biz ne işe yarıyoruz soruyorum size? Koca kim be evladımın yanında

ediyor ettiği için fikir almak için geldim cevap vrmeye çalışıyorum anlamaya çalışıyorum teşekkür ederim.
Özgürlük: Düşüncede özgür olmak, isteklerde özgür olmak, istediği eğitimde özgür olmak, enstrümanda, resimde kısacası sanatta özgür olmak, okulda özgür olmak, evde özgür olmak, anne babayla fikirlerini/duygularını paylaşırken özgür olmak, dinlediğin sanatçıda özgür olmak, aldığın nefeste özgür olmak...Umarım anlayabilirsiniz..

okumasını istiyorum psikologa gitsin yaraları geçsin istiyorum ve bendende kopmasın istiyorum. evet birçok konu okudum çaresiz kadınları çoğunda kendimide gördüm kızım böyle olmasun istemem

Konu gerçek dışı gibi olayi öyle bir anlatılmış ki konu sahibi herşey normalken kız delirmiş gibi inanmadım

iyiliğini istedik maneviyatıa olsun istedik. liseye gitmesin demedik okumasın demedik. sadece düşünce olarak değişik. üstteki bayanında dediği gibi çok solcu bir kafası var.
Solcuda olur sağcıda olur size ne bundan ? Sizin fikirlerinize uymak zorunda değil büyüdükçe bulacak zaten kendini.Bu kadar bunaltıcı olunmaz ya siz kızınızı dışarıya bile çıkmasına izin vermiyorsunuzdur eminim.

Yazdıklarınız şaka yani şaka olduğunu düşünüyorum. Aklımızla oynayıp, top konu olsun diye açtığınızı düşünüyorum.
Siz neler yapıyorsunuz böyle ya. İkra diye başlar ilk ayet… Madem maneviyattan bahsediyorsunuz ama siz bir habersiniz… Dinimiz aksine kısıtlayıcı değil. Kız çocuğum var aklım almıyor yaptıklarınız. Resmen hapis ve nefes alıyor sadece …

hayır çıkıyor ama derslerinden dolayı genelde evde sınava hazırlanıyor

Zeki ve pırıl pırıl gençlerde imam hatipe gidiyor ama gidebilirde,konu oraya gitmesi değil ZORLA oraya gitmesi.

Siz kurtuluş olarak görüyorsunuz kızınız değil, kızınız okuyunca dinden çıkmayacak merak etmeyin.
Bırakın aziz nesinide okusun, ne bileyim cemal süreyyayıda onuda bunuda doğru ancak böyle bulunur.
Belki farkindalığı artacak, belki ona sacma gelecek bu insanların fikirleri ama okumadan bilemezki.
Bir akrabamız bize gelmişti bende kuran okuyordum o ara evde, hani dinlere kitabelere inanmiyodun niye okuyosun dedi dalga gecerek okumadigim şeye nasıl inanmıyorum diyebilirim dedim bilgim yok ama fikrim var olurdu o zaman öyle değilmi.
okuyacak herşeyi okuyacak kendisine yakın gelene tutunacak ama merak etmeyin dinsiz olmayacak

Çocuk kendini ispat etmek istiyor, çünkü şimdiye kadar ona ait olmayan/dayatılan bir hayat yaşamış. Şimdi aklı eriyor. ''Halep ordaysa arşın burda" diyor..İyi de yapıyor

okumasını istiyorum psikologa gitsin yaraları geçsin istiyorum ve bendende kopmasın istiyorum. evet birçok konu okudum çaresiz kadınları çoğunda kendimide gördüm kızım böyle olmasun istemem
Senden ilelebet kopmadan, sizi komple hayatından silmeden ve üstüne yıllarca psikiyatrik tedavi görmeden ayağa kalkamaz o çocuk...6 koca yıl o mezbelelikte başına neler geldiğini bile bilmiyorsunuz hatta umursamiyorsunuz, iki kere psikologa gidince, istediği okulu okuyunca düzelecek mi sanıyorsun gerçekten?

evet gitmek istemedi ama bu onun iyiliği içindi. manevi gelişimi içindi. en başta gitmek istemiyorum ben okumak istiyorum diye diretince ona o zaman okuldan da alırım dedim, mecbur okudu.
Şimdi şu alıntıladığım kısmı bir kez daha oku, bak bakalım bu çocuk beden bir anda böyle olmuş. Tamamını okumaya psikolojim el vermedi ama göz gezdirdim, çocuğun yediğini, içtiğini, giydiğini, dinlediğini, izlediğini, hayallerini, heveslerini, yaşama sevincini kursağında bırakmışsınız. Hayat ışığını soldurmuşsunuz. İnşallah kurtulur sizden, kendi ayaklarının üzerinde durur ve ından çaldığınız ilk gençliğini geç de olsa tekrar yakalar. Sizin gibi aileleri çok gördüm büyürken ve her seferinde anne babama şükrettim. Allah ana babanın da hayırlısını versin.

biz çizmesin demiyoruz ama kendini değerlerini unutmasın diyoruz. eve geldiğinden beri ibadetlerini yapmıyor üzülüyorum sadece. yoksa gitsin yoluna. kötü yola sapmasın isterim onun için. iyiliğini isterim.
Sizin gibi bi aile tanıyorum o sebeple yasantinizin dogrulugu konusunda benim zerre kadar suphem yok.

Ancak tek bir fark var, orada tum bu durumdan rahatsiz olan bir baba vardi ve en sonunda 2 cocugunu kurtarmak icin bosandi, cocuklarini da alip yurtdisina yerlesti, anneleri de cemaati yolunda yuruyor inatla, cocuklari gitmis, yuvasi dagilmis, hic umrunda degil, vicdani ve "degerleri" sadece cemaatindekiler icin işliyor.

Tahminimce siz kari koca bir cemaate tabiisiniz ve inanilmaz akli basinda bir kiziniz var, Allah onun yolunu bahtini acik etsin, umarim kurtulur girmis oldugu bu cendereden.

Biz cocuklarimizin sahibi degiliz, onları vatana millete ama özellikle de kendine yararli cocuklar yetistirmekle mukellef emanetcileriz, umarim bunu cok gec olmadan idrak edersiniz.

Allah kari koca size de akil fikir versin.

Ben bu yorumu icim sizlaya sizlaya yazdim, kiziniz icin dua edecegim.

Bundan sonra aldığı her kararda yanında olduğunu hissettirin ki sizden uzaklaşmasın. Ama lütfen yapmacık değil, önce siz böyle hissedin, buna ikna olun ki kızınızla aranızdaki duygular da samimi olsun Çocuklar değişmez, artık o dönemler geçti artık biz çocuklarımıza ayak uydurmak zorundayız. Aksi takdirde kuşak farkı sorunları bizim sorunumuz olur onların değil ..

Sizi mesela şimdi alsalar deselerki hadi bakalım seni koyuyoruz bir cem evine 6 sene burda kalacaksin dervişlik ögreneceksin başka seçenek yok okumanda, gezmemde tozmanda hersey bu okulu bitirmene bağlj deseler ne yapardınız?

Senin akıldan çok tedavi görmen lazım acilen bir an önce. Babam ve annem biz 3 kız kardeşiz dinini bizden yanlış öğrenme yerinde öğren diye kur an kursuna gönderdi. Çok şükür herseyi öğrendik. Kız kardeşlerim ve ben okuyup istediğimiz meslekte altın bileziğimizi aldık. En küçüğümüz çizim de Türkiye’nin en iyi grafik ve tasarımcısı oldu. Ortanca kardeşim matematik. Bende elektronik teknikeri oldum bi savunma sanayi firmasında . Ailemizle orucumuzu da tuttuk sinemaya tiyatroya tatillere de gittim camilere kiliselere sinagoglarda dergahlara da girdik cemaatlerle sohbetlere de katıldık. Papazla çayda içtik imamla kahve de çünkü biz insandık. Ailemiz hep yanımızda oldu. Karşımızda olmadı. Ben voleybol da oynadım şortlarla. Ramazanda tülbentimi takıp teravilere de gittim. Aile çok önemli bi faktör. Liseydeyken resimlerim sergilere giderdi. Babam elinde çiçekle gelip tebrik ederdi beni.

Kızınız zeki bir kızsa o evden kaçar ve kurtarır kendini doğrusuda bu zaten.Sizin kafa yapınız asla düzelmez buna eminim.Gencecik kız bir rimel sürüyor onda bile laf söz ediyorsunuz.Benim o yaşta ve şimdiki yaşımda yüzlerce makyaj malzemem var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…