siz yine de sorgulayın nerdeydi bu nöbetçi diye. mantıklı bir açıklaması olabilir yemekteydim gibi olmayabilir de yine de şikayet edin milli eğitim müdürlüğüne. dilekçe verip savunma isteyin öğretmendenbu dediklerinize göre o an okulda nöbetçi öğretmenin olmaması suç olmaktan çıkıyo mu ? yani bişey tutturamam o konuda.
bu dediklerinize göre o an okulda nöbetçi öğretmenin olmaması suç olmaktan çıkıyo mu ? yani bişey tutturamam o konuda.
ortaokula giden çocuklarmı yapıyor bunu yahu,,lisede oluyordu böyle şeyler bizim zamanımızda.
o çocuklara bişekilde ulaşın bence,müdürün biz hallederizine bakmayın.
okulda güvende olmayıp nerde güvende olacak bu çocuklar peki??
bence müdürünüde okulunuda hepsini şikayet edin.o müdür hayatta ne uyarır ne bişey yapar.
peşini bırakmayın.
siz yine de sorgulayın nerdeydi bu nöbetçi diye. mantıklı bir açıklaması olabilir yemekteydim gibi olmayabilir de yine de şikayet edin milli eğitim müdürlüğüne. dilekçe verip savunma isteyin öğretmenden
vermek istemezse suç duyurusunda bulunacağınızı polislerle birlikte elbet alacağınızı söyleyin. bence verirler darp raporunu annem eczacıdır babam öğretmen hem sağlık sektörünü hem de meb i iyi bilirim. diretin rapor almak için gerekirse psikolog ile görüşmek istediğinizi söyleyin. fiziksel olmak zorunda değil.
bunuda öğrendim saol. fiziksel olarak bişey olmak zorunda olmadığını bilmiyodum.
OKulun rehber öğretmeniyle de iletişime geçerseniz iyi olabilir.
tamam canım bunuda yazdım bir kenara..
arkadaşım en önce kızımın hakkını ve güvenliğini garantiye almalıyım. gerekirse psikoloğada götürürüm.
siz o çocukların ceza almasını istiyor musunuz ona karar verin önce. sonuçta nöbetçi öğretmen sürekli kızınızın başında nöbet tutmayacak. bu çocuklar adamakıllı ceza alsın diyorsanız savcılığa gidin. ama iş büyümesin sadece çocuklarla konuşayım diyorsanız eski okul müdürüne ağırlık verin. ailelerle toplantı yapılsın. ilköğretimde fazla bir yaptırım yok okullarda. yani müdür istese de fazla bir ceza veremez.o yüzden her istediklerini yapabiliyorlar zaten.
ben kızım bu duruma maruz kaldığı için anladım yanlış anlamışım canımÇocuklarının disiplin durumlarıyla rehber öğretmenler ilgilenirler o yüzden dedim ceza almaları gerekiyorsa alsınlar diye.Siz bilirsiniz.
Geçmiş olsun.
Tabi ki önce okul müdürüne gidip sakin ama kendinden emin konuşun.
Eğer müdür sizin diğer aileler ile irtibata geçmenize gerek olmadığını savunan cümleler kurarsa emniyet vs. gibi güçleri tehdit unsuru olarak sokun cümlelerinize.
O okulunun bu şekilde anılmasını istemeyeceği için yumuşatır tavrını.
Önemli olan o aileler ile olan diyaloğunuz.
Her biri sizin kadar ilgili olmayabilir.
Öncelikle çocukları ile sürekli iletişim halinde olmalarını talep edin.Çünkü bu tarz yaklaşımlarda bulunan çocuklarda bişeyler eksik olmalı.
Sizde kızınız için sürekli takipte olun ama bu süreci kızınıza çok yansıtıp onun psikolojisinide fazla bozmayın.
Siz bir anne olarak yarın zaten iç güdülerinizi dinlesin doğruya gidersiniz yeter ki fevri olmayın.
Kolay gelsin.
sakin ve kararlı olun yeter bu olayın yaşanmasında kimlerin sorumlu olduğunu düşünüyorsanız yüzleşin müdür öğretmen öğrenci her kimse... bir arkadaşımız siz savunma isteyemezsiniz demiş olabilir yüzde yüz bilgim yok o konuda görevde olması gereken saatte nerede olduğunu yazılı bir açıklama şeklinde almaya çalışın olur da iş büyür mahkeme falan devreye girerse diye. yazılı metin konusunda gerekli prosedürleri emniyet ya da milli eğitim müdürlüğü bilir. müdür okulunu öğretmenini korumaya çalışır hatta öğrenci aileleri zenginse iyi bağış yapıyorlarsa onları da korumaya çalışır. hatta milli eğitimdekiler de aynı şekilde. aman dikkat edin bunların hepsini göz önünde bulundurun. bu arada soruşturma açılması falan hepsi çok uzun süren şeyler müfettiş gelecek inceleme yapacak falan. milli eğitim bunlarla uğraşmak istemeyebilir. malum türkiye bürokrasisi ve demokrasisi nasıl işliyor hergün gazetelerde veya kendimiz bizzat şahit oluyoruz. dikkatli olun kararlı olun
ah bi sakin olabilsemde dediğimi diyeceğimi unutmasam( Allahım bana güç sabır kuvvet versin. inanın çok zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?