- 19 Ekim 2022
- 1.970
- 5.340
- 88
- 29
Evlenmeden önce çocuğunuzla olan ilişkinizin üzerinde dursaydınız keşke ilk önce. Anneannesiyle kalmak istemesini çok iyi anlıyorum şurada anlattıklarınızdan.Merhaba kadınlar kulübü.. Tek üye olmak isteme sebebim kızım.. Kızım şuan 6 yaşında 7 yaşına girecek ilköğretim 1.sinif öğrencisi arkadaşlarını ve okulunu çok seviyor. Babasıyla boşandık ve anneanneyle yaşamaya başladık. Boşandığımda 4 yaşındaydı. Fakat doğduğundan beri çalışmak zorunda kaldığım için 3 aylıktan itibaren sabah bırakıp akşam aldım. Bosanip annemin yanına geçince 2.5 sene kadar gececi çalıştım, ben biraz sinirli bir insanım herseyin düzenli ve olması gerektiği gibi olsun isterim annem biraz daha sakin ve gulectir. Kızıma bağırınca hep araya girip korumuştur. Şuan yeni evliyim fakat kızım benimle yaşamak istemiyor beni iki üç günde bir görmeye gel ben anneannemi bırakmam diyor çok uğraştım zorla aldım getirdim gece ağlamasıyla geri götürdüm akıl verebilecek birisi var mı?
Işte gerektigi ilgiyi vermemiş.Sadece çocugun yanina akşam gelirsen ninesini daha çok sevmesine şaşmamali.çalışan anneler çok çocugu onlari çok seviyor ama bu kadın muhmetelen çocukla çok ilgilenmemiş işten gelince ona zaman ayırmamış biraz sert kadịn gibi geldi bana.Hep çalışmasıyla tam alakalı değil bence. Bir sürü çalışan anne çocuğu annesi çalışırken bakıcı veya anneanne/babanneyle kalıyor. Ben de anneannemle kalırdım annem işteyken. Hep çok sevdim çok yakındım ama annemle mukayese bile edilemezdi. Bence konu sahibinin yaşadığı sıkıntının iki farklı temel sebebi olabilir:
1) annesinin asabi ve düzen bağımlısı olmasına karşılık anneannesinin güleç bir insan olması. Ben bu yaşımda asabi düzen bağımlısı insanla anlaşamıyorum çocuk için daha zor.
2) annesinin eşini sevmemiş, bir yabancıyla birlikte yaşama fikrinden hoşlanmamış olabilir.
Konu sahibi en önemli tavsiyem çocuğunuz için pedagog kendiniz için psikolog desteği alıp hep beraber bu problemi çözün.
Her şey öyle sizin istediğiniz gibi olmuyor işte. O çocuk bir düzen kurmuş orada. Arkadaşlarına, yaşadığı yere alışmış. Annemi küçükken anneannesine göndermişler dönerken hiç dönmek istememiş. Halen anlatır gözleri dolar. Zorla döndürmüşler ve anne babasıyla anne baba samimiyeti geliştirememiş. Onun acısını yaşıyor halen. Başta ilgilenemedim işlerim vardı diyorsunuz, o çocuk da sizin sorumluluğunuzda olan en önemli şeydi. Her şeyi oturttum dersiniz bakarsınız ki çocuğunuz var olan düzene çoktaaaan uyum sağlamış. En baştan kimseye teslim etmeden siz ilgilenecektiniz.Yeni evimizi kızımızla beraber dizdik odasistediği renge boyadık istediği yatağı aldik hersey istediği gibi yapıldı ama okulumu ve anneannemi bırakmak istemiyorum diyor şimdi
Kizim ve eşim çok iyi anlaşıyor hattta bana baba diyesim geliyor diyor onunda anneannede kalmasını istedi evlendik geldik orda beraber kaldik ben derdimi anlatamıyorum gerçekten.. alıştığı evden ayrılmak istemediğiniz farkındayım ben ne yapabilirim diye düşünüyorum
Ne dediğimi nerden biliyorsunuz allah aşkına yazmak için yazıyorsunuz. Evet sizin dediğiniz gibiSence babası varken, daha aynı evde düzgün kalmadığı adama baba diyesi geliyor sözü normal mi? Eğer böyle bir şey olursa sence bunun oluru olur mu? Çocuğun babası var, neden elin adamına baba desin? Çocuk bunu dediğinde, "senin baban var, ama benim evlendiğim kişiye abi diyebilirsin" demen gerekir. Siz çocuğun aklıyla oyun oynuyorsunuz.
Çocuğun daha senle anlaşamıyor, seni üç gün görmemeye razı, ne ara seni geçip elin adamına alışıp, babaaa diyecek Allah aşkına.
Kusura bakma ama hiç olgun değilsin, hiç sorumluluklarının farkında değilsin. Belliki genç yaşta evlenip anne olmuşsun. Ama hala olgun değilsin.
Neden ki? Küçük yaşta çocuk için annenin kocası babadır, babanın kocası annedir.Sence babası varken, daha aynı evde düzgün kalmadığı adama baba diyesi geliyor sözü normal mi? Eğer böyle bir şey olursa sence bunun oluru olur mu? Çocuğun babası var, neden elin adamına baba desin? Çocuk bunu dediğinde, "senin baban var, ama benim evlendiğim kişiye abi diyebilirsin" demen gerekir.
Neden ki? Küçük yaşta çocuk için annenin kocası babadır, babanın kocası annedir.
Bakım sağlayan kişiye anne/baba denmesi çok doğal. Biz de on yıla yakın bir çocuk baktık, aile içi bir özel durumdan dolayi. Anneme anne,babama baba derdi - ki uzun zamandır bizle yaşamıyor hala anne baba diye seslenir
Hep çalıştığınız için birlikte çok zaman geçirememişsiniz herhalde.Her zaman anneannesiyle olmuş her anını mutlulugunu onunla paylaṣmış annesi olarak onu goruyor şu an muhtemelen.
Vakit geçirerek alıştira bilirsiniz bence anne kız zamanı yapın eglenin dışarıda onunla ilgilenin sevginizi gösterin böyle aşa bilrisiniz bu durumu.Bir anda gelmeyecektir yanınıza zamanla kendisi isteye bilir bu durumda size çok iş düşüyor.Zorla yapmayın sizden uzaklaşmasın.
Evlendiğim kişiyi kızım çok seviyor.. kızım babasıyla kalmak istemediği için dışarıda yada telefonda görüşüyor
Hepsi öyle demiyorum zaten bu üye için söylüyorum.Çalışan çocuguna vakit ayiran annelerinide çok seven çocuklar yeterince var.Bu kadın kendisi sert birisi gibi kendini işine vermiş çocugu geri plana atmiş muhtemelen.Çocuga sevgiyi ilgiyi anneannesi vermiş çocukta onu istiyor.Evet doktor yardimida iyi olur bu durumda.Çalışmakla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Her birimiz çalışıyoruz. Ancak iş sonrasında çocuğumuzla güzel vakit geçirip disiplini tatlı dille kurarsak bağlarımız zedelenmez.
Konu sahibi psikiyatri uzmanından fikir destek almalı çocuğunu tekrar kazanabilmek için.
hani şunu anlarım belki bakıcıya verecek kadar kazanmıyordur belki baba iyi bir nafaka vermiyordurÇalışmakla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Her birimiz çalışıyoruz. Ancak iş sonrasında çocuğumuzla güzel vakit geçirip disiplini tatlı dille kurarsak bağlarımız zedelenmez.
Konu sahibi psikiyatri uzmanından fikir destek almalı çocuğunu tekrar kazanabilmek için.
hani şunu anlarım belki bakıcıya verecek kadar kazanmıyordur belki baba iyi bir nafaka vermiyordur
ayrı ev + bakıcı üstelik kadın 2.5 sene gece çalışmış yani gece gelip bakacak bir bakıcı olması lazım -bakcıları sabah 8de eve getirmek bile dert oluyor gidip arabayla alıp geliyorlar filan. ya da kafalarına esiyor "ben gelmiyorum" diye gece haber ediyorlar hanımlar, sabah işe gideceksen kalıyorsun ortada.
ben normalde boşanıp bir de çocukla anne-baba evine dönen kadınlara "oraya sığamazsın" derim hep...baştan kendi düzeni olsa anne yardım edecekse gelse kadının evinde yardım etse ya da en azından akşamları kendi evine dönseler. bu şekilde en mantıklısı.
ama işte bilemiyoruz belki maddi durum el vermiyordu.
her ne olursa olsun evlenmeye vakit imkan enerji bulan o çocuğun yetişmesine uygun bir ortam yaratmaya da bulabilirdi
sanki tek sorun kadının yeni evliliği! kadın evlenmese de çocuk tasvip etmediği şekilde büyüyormuş!
işte bunu anlamıyorum. mesela evi uzak tutmuş. şaka gibi gerçekten. çocuğun ilkokulda okulu mu değişecek? (ilkokulu 7-8 ayrı hocayla okudum, bol bol okul değiştirdim, bilmediğim şeyler değil, bunları %100 mecbur değilseniz yapmayın çocuklarınıza!)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?