- 25 Aralık 2014
- 8.159
- 27.716
- 748
İşte bundan bahsediyorum benim kızıma vurmuslugum yoktur Allaha şükür okuldan bir şikayet hiç almadım veya başka birine hayatta vurmaz arkadasi dahi vursun utanır kalır öyle ama anneannesiyle vurarak sakalasiyorlar o rahatlığı sadece annemde buluyor annem kapalıdır bir anda esarbini acar ben kızarım annem karışma kıza der duzen tertip dediğim konular bunlar çok yanlış anladınız ama bunları bana yapamaz çizgimi bilir babasinida yapmaz yanımda salak desin özür dilerim anne der ama anneanneye herseyi söylüyor
Demek istediğim şu aslında haklılık payların çok anaanne fazlasıyla sululuk diye tabir ettiğimiz şekilde büyütüyor bu da çocuğun karakterini bozuyor geleceğine bile yansır bu arada. Bağırmak kısmında kızıyoruz. Çünkü öyle anlattın içeriği bilemeyiz.
Bu nokta da odak noktan yanlış çocuğa güzel dille anneye ise gerekirse uyararak anlatman lazım.
Düzen dediğin aslında ahlak kuralları evet saygılı konuşması büyüklerine karşı el kol hareketleri de itici. Ama bunun sorumlusu annen. Çocuk idrak edemez ahlaki şeyleri. Gördüklerini taklit ederler. Rol modeli bir siz varsınız dolaylı olarak annen var.
Hal hareketlerini oda düzeltip usturuplu şekilde baksın birde profesyonel yardım alarak çocuğu kendine geri çekebilirsin. Sevgi ve nezaketin açamayacağı kapı yok çocuğun psikolojisinin bozuk olduğunu düşünüyorum anne ve baba ile hiç vakit geçirememiş. Daha çok vakit ayır ve sevdiği her aktivite de yanında olmalısın. Teşvik etmelisin. Anaanne ile fazla vakit geçirme zamanı bile çok bulamasın ki sana yanaşıp alışsın anne figürüne onu koymuş neredeyse.
Kendine gerçekten hakim olmalısın. Çocuklar otoriteye gelemez korkup mış gibi yaparlar, içten içe ise uzaklaşırlar ailesinden.