kizim beni cok yipratiyo cookkk ( yas 8 )

Verin ilacını ailece rahatlayın!!! Cümlesi olmadı bence. Çok acımasızca. Hem o ilaçların yan etkilerinden haberiniz var mı? Tahammülsüz insanlar, çocuk yapmamalı. Çocuk büyütmek, sabır ve şefkatle olur.

Ağladığı ve huzursuzlandigi zaman istediğini elin vermekten vazgeçin eğer yapıyorsanız.
Bu gerçekten kullanılıyor çocuklar tarafından...
Mizmizlandigi zaman bekleyin. Tepkisiz bir şekilde. Ağlayınca olmayacağını sakın ağır dille anlatın.
Kardeşini sevmesi için onları ortak oyuna sevk edin mesela bende ablamla birlikte büyüdüm arada 2 yil fark var ama ablam beni çok kıskanır devamlı vururdu....
Ama ben büyüyüp birlikte oyun oynamaya başlayınca ablamın zirildama durumu bitti...
Ben 5 yada 6 yaşında iken sürekli pürüzlü ettiğini hatırlıyorum
ama geçti..
Ne kadar taviz verirseniz o kadar fazlasını isteyecek kızınız...

Tüm konulariniza baktım. Önce sizin kendinizi bulmanız lazım. Önce kendinizi sevin, mutlu, ozguvenli bir anne ve eş olun. Bunun için bence eşinizle aile terapisine gidin. Kızınız için de iyi bir terapist bulun. İlaçla falan çözülmez bu iş. Belki biraz zaman alacak ama daha güzel günleriniz olacak. Siz mutlu olunca çocuklarınıza da yansıyacak.

O ilaçlar hastalık tedavi etmek için var. Doktor verecek. Fayda zarar analizini de dojtor yapacak.

Sanki çocuğun sütüne Afyon katın demişim gibi yazmışsınız da.

Evet ailece rahat edecekler. 1 anne var 2 kardeş var. Bu kadın büyükle ne kadar ilgileniyorsa küçükle de öyle ilgilenmeli. Hatta kendine da vakit ayırabilmeli. Ama görülüyor ki kaprisli bir çocuk yüzünden kadının hayat enerjisi bitmiş. Küçüğe kendine vakit ayırabiliyor mu tartışılır. Ya da bu çocukla meşgul oldukça moral kalıyor mu tartışılır. Kaprisli mizmiz abla yüzünden küçük kardeş niye haksızlığa uğrasın.

Diğer yandan kendini sürekli kötü hisseden bir çocuk. Bu çocugun da surekli bu olumsuz duygular ile yaşaması çok kolay değil

aynısının 70 yaş versiyonu var bizde. ananem. sürekli mutsuz günün 23,5 saati ağlıyor. psikolaga gidelim desek ben delimiyim diyor. zorlasak siz beni huzur evinede kapatırsınız ben öldürcem artık kendimi diyor :/
sizinki en azından daha çocuk. biraz sevgiyle destekle toparlar inşallah. allah sabır versin...

Konu sahibi,
Hamileliklerin nasil gecti? Zor, stresli, sorunlu mu gecti acaba. Bazen ta hamilelikten geliyor cocuklarin sorunlari

Allah yardimcin olsun insallah diyorum. Ayrica doktora gotur diyen arkadaslar galiba iyi okumadilar yukarida yazilanlari zaten kadincagiz her yolu denemis doktor moktor hicbir sey care etmemis . oncelikle sana Allah sabir versin diyorum kizin icin de cok gecmis olsun .

Sabriniza hayran kaldım

ALLAHyardimcin olsun cok zor bi durum
Benimde iki oglum var ve aralari 5 yas
Buyugu 11yasinda ve inanin cok zor bir 9 yil gecirdim sukur son bir yildir duzene girer gibiyiz
Sabirla basardim gibi cok aglamisimdir
Simdi kaldi kucuk oglani terbiyesi
Allah bize yardim etsin

Allah yardımcınız olsun. Çocuk söz konusu olunca karmaşıklaşıyor sanki her şey değil mi? Acaba şunu söylesem ne anlar böyle yapsam doğru mu yapmış olurum..... Vs.. Ama tek bildiğim bir şey var.. Her çocuk yaşı kaç olursa olsun anneyi babayı öyle güzel parmağında döndürmeyi başarır ki biz büyükler ne yapacağımızı bazen şaşırırız.. Aslında yapmak gereken tek şey kararlılık.. Kararlılık ve yine kararlılık.. İnanın benim oğlum henüz 2 buçuk yaşında ve kıyametleri de koparsa ki olmadı değil ben hayır dediysem o iş asla olmaz.. Her istediğini bu zamana kadar yapmadım.. Ağladı sızladı.. Ben sadece onun sakinleşmesini bekledim.. Sakinleştiğinde kendisi gelir bana hep.. Ve ona bunu neden yapmadığımı anlatırım ve özür beklediğimi söylerim özrünü de diler... Sizin tek yapmanız gereken iyi bir pedagoğa götürüp vazgeçmeden bu yolda ilerlemek ve sizin kararlı duruşunuzun farkına varması.. 2 buçuk yaşındaki çocuk bunu anlayabiliyorsa 8 yaşındaki çocuk hayli hayli anlar.. Ağlıyor mu? Bırakın ağlasın.. İlgilenmeyin.. Sen ağladığım sürece seninle iletişim kuramam kendini iyi hissettiğinde bana kendin gel ve konuşalım ben seni bekliyorum tarzında cümleler kurabilirsiniz.. Size güvenmesini sağlayın ve tavrınızı anlasın.. İnşallah her şey yoluna girsin dilerim

Ya bir de aklıma gelen bir şey daha var ama sizi telaşlandırmak asla istemem temkinli olun diye söylüyorum.. Okulda ya da herhangi bir yerde taciz edilip bunu size söylememesi konusunda tehdit ediliyor olabileceğini de düşündüm ben Allah korusun.. Belki ağlaması bundan belki geceleri sizin yanınıza gelip uyumak istemesi bundan..Bilemiyorum yaaa neler görüp duyuyoruz şu haberlerde benim aklıma herşey geliyor gerçekten Allahım korusun

Sizi eleştirmek değil niyetim. Ama yaptıklarında kasıt aramayin. Çocuk kasitli yapmaz hiçbirşeyi. Ya sizi kardeş yaptığınız için farkında olmadan bu şekilde cezalandiriyordur ya da cok tutarsiz davrandiginiz için bazen sevgi bazen mesafe nasıl davranması gerektiğini cozemiyordur. Yazınızdan ona çok kızgın ve kırgın olduğunuz anlaşılıyor. Ona da bunu hissettiriyorsaniz eğer bir çocuk için olduğu gibi kabul edilmemek ve problemli görünmek en acı verici durumdur. Onu mutlu etmeye calismayin oldugu gibi kabullenin ya da ona kabullenmiş gibi hissettirin. En büyük terapist annedir.
Size bir örnek vermek istiyorum. Benim 5 yaşında bir oğlum var. Oyun alanlarına gittiğimizde çocukları itiyor onlara bağırıyor vs. Bu yüzden defalarca uyardım bir daha onu oyun alanlarına göturmeyecegimi söyledim vs vs.
Sonra geceleri sevdiği bir çizgi film kahramanının hikayelerini anlatmaya başladım ona. Dedimki snopi oyun alanlarında cocuklari itiyormus bağırıyormuş ve neden yaptığını kimse anlamiyormus.
Bana dediki: snopi tek tek bütün çocukların yanına gidiyormuş ama onu kimse sevmiyormuş ve kimse onunla oynamak istemiyormuş o da bagiriyormus. Bu cümleyi ağzından aylarca sonra uğraşarak alabildim ve içim o kadar acısını anlatamam. Düşünün içindeki o fırtınalardan sonra birde ben azarlayıp dışliyordum onu. Birsekilde konusturup yaralarini saracak ve onun mutlu bir birey olmasını sağlayacak tek kişi sizsiniz. Ve bunu ilk olarak onu kabullenerek yapabilirsiniz. Sevgiler

Kapıyı kilitle alma içeri diyenler olmus. Yapmayın Allah aşkına cocugun ic dünyasında kimbilir neler var. Annesine ihtiyacı var belliki. Sanki eşinden bahsediyoruz kapa kapıyı alma adami iceri der gibi. Cocugu iyilestirecel tek şey iyi bir iletişim, şevkat ve tutarlılıktir. Acımasızca yorumlar yapmayın lutfen.

Oyle guzel ve bilgilendirici yorumlar vardi ki hmen uygulamaya basladim
Annesi olarak onu en iyi ben taniyorum ve biliyorum ki benim hatalarimdan tutarsiz ve negstif yapimdan oturu boyle oldu ve elimden geleni yapip bi isi cozmek benim gorevim
O benim ilk gozagrim
Oyle hassas oyle dusunceliki aslinda
Ben ona bir adim atinca o hemen geliyo kosarak
Cocuk gercekten ayna ne gosterirsen ini goruyosun hatalarimi telefi etmek icin allahtan gec degil kizim attigim adimin karsiligini vermeye hazir
Gerekirse herseyi erteleleyip bi konuya yogunlasicam
Biz anne kiz asicaz bu sorunlari

Benim söylemek istediklerimi dile getirmiş. Ben bu ilgisiz kalma kısmını sevginizi eksik etmeden yapmanızı öneririm. Küsmek konuşmamak kaale almamak gibi değil. Sadece yapmayacagım dediği şeyleri bırakın yapmasın. Siz gene gülümseyin.
Ama böyle de ciddi bir psikolojik durumsa, en iyisi hangisiyse araştırılıp psikolojik tedavi gerekiyor da olabilir. En iyisini siz bilirsiniz.
Bu yorumunuzu okuyunca gerçekten sevindim. Özeleştiri yapabilmeniz ve yorumları seçip uygulamaya başlamanız çok güzel.
Kolaylıklar diliyorum...

Çocuk egitiminde en onemlisi sevgi, sefkat,kurallari belirleme, uygulamada kararlılık, tutarlilik. ve sabır. Sevgisiz olmuyor. 2 cocugum var. Sevgi demek cocugun her istedigini yapmak degil elbet onun iyiligi dogrultusunda kural belirleyip uygulamak ve sevildigini hissetmesi demek. Kizinizla beraber ders calismasi icin saatler belirleyin,, gece gelmesine cok takılmayın. Cocuk bunlar 10 yasina kadar bu istekleri olur. Gelsin sev oksa sonra yatagina gidelim kizim de götür yatagina. Ara ara konus. Anne baba ayri yatar sen kendi yataginda yatmalısın diye. Sonra duzeltir.

Canım allah sabır versin gerçekten çok zor bi durum.şimdiki çocuklar gerçekten değişik.benimde 5.5 yaşında kızım var.oda çok zor bi çocuk ama senin anlattıklarını duyunca halime şükrettim.sana tavsiyem kararlı ol canım.sırf ağlamasın diye kararlarından vazgeçme.kurallar koy ve mutlaka uymasını sağla.çocuklar o kadar zeki ki kimi nerden yakalıycağını çok iyi biliyo.bizimki her okuldan dönerken dedesini indirip markete sokuyodu bi ara.abur cuburu doldurup gelene kadar yiyordu.eve gelince yemek yemiyordu.geçen gün pasta aldırdım babasına.kuzeni bizdeydi ikisinede pasta koydum.bizimki benimki illa büyük olcak ben büyüğüm diye ağladı.hayır dedim.yiyeceksen bu yemiyceksen sen bilirsin dedim.yemin ederim belki 1 saat ağladı odasında.kv filan ver kızım yeter filan dedi ama asla dedim.sonra geldi özür diledi.dedesinede dedim kesinlikle abur cubur yasak almıyorsun dedim kızımın yanında.pasta da yasak artık dedim.dün dolapta pastayı gördü ve isteyemedi bile.kararlı olun canım.birde eşinle hep kararlarınız aynı olsun.biriniz atıp biriniz tutmayın.benim kızımda odasını ilk ayırdığımızda yanımda yatmak istedi ama kararlı bi şekilde odasında yatırdım.bende taviz yoktur canım kesinlikle.şimdi 1 yaşında kardeşi var.çok şükür kardeş kıskançlığıda çok olmadı.allah yardımcın olsun canım.sana en önemli tavsiyem kararlı ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…