- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
Verin ilacını ailece rahatlayın!!! Cümlesi olmadı bence.Olmuyorsa olmuyordur çok zorlamamak lazım. Psikiyatriste götürün verin ilacını ailece rahtlayin. Başka çözümü yok. Bunalmakta haklısın. Hem kendine hem tüm aileye eziyet ediyor küçük.
Benzeri benim arkadaşımın ablası. Annesi kardeş yapınca çocuğa bir haller olmuş. Bütün aileye kök sokturmeye başlamış. Kadın 40 yaşına gelmiş hala kardeş yapmayacaktıniz diyor. Neyse kişilik bozukluğu var ama tedavi kabul etmiyor. Ben rahatım onlar mutsuzsa onlar gitsin diyor.
Verin ilacını ailece rahatlayın!!! Cümlesi olmadı bence.Çok acımasızca. Hem o ilaçların yan etkilerinden haberiniz var mı? Tahammülsüz insanlar, çocuk yapmamalı. Çocuk büyütmek, sabır ve şefkatle olur.
Sabriniza hayran kaldımSakin kalmazsamda degisen birsey olmayacagini iyi biliyorum.çünkü böyle zamanlarda bilirsiniz konusmak kesinlikle ise yaramıyor. Cocuk sizle kontagi kesiyor sadece aglamak uzerine programlanmiscasina hareket ediyor.
Mesela gecen beni cok kizdir.onum boy seviyesine inip."suan sana cok kizginim ve sakin kalmak yalniz kalmaya ihtiyacim var "dedim ve dip odaya gittim.yarim saat boyunca beni çıkmadım. Agladi ama yanima gelmedi.kapinin onunde bekledi.ciktim hafif aglayarak aynen sunu dedi "bana corba yaaaap" cocuklar böyle iste....oysa ven o yarim saatte ne firtinalar kopardim icimden.once kendimden basladim hatayi bulmak icin ama sadece corba istedi:) yaptim ce icerken de ona duygularimi anlattim.2 3 gun boyunca ozur dilerim anne seni uzdum dedi.
Bir de bunu her zaman yapmiyorum ters tepebilir diye.cok cok sinirlendigimde,kendimi tutamamaktan korktugumda yapiyorum,bunun disinda geciyorum mutfaga kendimi yemege bulasiga veriyorum,onun aglamasina cevap vermiyorum.evet cok ağlıyor. Komsularimiz bile diyor.ama hatasini bir sekilde anlaması lazim ve aglayarak cozume ulasamayacagini da.
Belki ben cok gaddarim bilmiyorum ama boyle bir durumda onu avutmak daha cok zarar veriyor. Hepsini denedim çünkü.
Benim söylemek istediklerimi dile getirmiş. Ben bu ilgisiz kalma kısmını sevginizi eksik etmeden yapmanızı öneririm. Küsmek konuşmamak kaale almamak gibi değil. Sadece yapmayacagım dediği şeyleri bırakın yapmasın. Siz gene gülümseyin.Ayni benim küçüklüğüm. İşin garibi her detayi, niye yaptigimi, annemi üzmekten nasi zevk aldigimi hatirliorum. Hayatla aramdaki problemin cikis kaynağı annem çünkü.
Uzatmiyim sana yapman gerekenleri söylüyorum. İlgilenme. İlgi manyagi oldugu icin ve senin kalbin yumusak nasilsa nazini cekersin diye yapio. Dersiyle bile ilgilenme. Bana mi okuyosun sanki banane de gec. Bak sana yemin ediorum liseyi zor okuodum annem niye boyle dedikce calis dedikce yapasim gelmiodu inadina. Amaan dedi beni bi birakti ben doktorayi bitirdim tek basima kalinca. Yemiyor mu al tabagini sofradan yemeyenler gitsin iceri yallah de yolla. Biraz ac kalsin gözü doymuş. Ya da ona cok az koy kuş kadar nasil olsa yemiosun diye koydum dersin sorarsa. Okula mi gitmicem diyo birak gitmesin. Gece de kapiyi kilitleyip uyuyun orali olmayin gelince. Girmemesi gerektigini bilsin. Farkli bi anne ol umursamaz bi anne ol. Ona o gerekio.
Ama böyle de ciddi bir psikolojik durumsa, en iyisi hangisiyse araştırılıp psikolojik tedavi gerekiyor da olabilir. En iyisini siz bilirsiniz.aynı bu sıkıntıları olan kızımın anaokul arkadası var.annesi anlatıyor cok sıkıntılar cekmişler.
artık careyi doktora götürmekte buldu.simdi seans alıyor ilaç tedavisi uygulamıyor doktor
cok farklı bir tedavisi var cocugu alıp bir sehirden uzak bir yere götürüp orda anne ve babasının suluetini hazırlıyıp evi dizyn ediyormus
ona gecmişte ne rahtsız etti onu bu duygulara ne sevk etti geçmişe iniyormus
zihninden onu silmeye yardımcı oluyormus seanslarda kadın doktor yurt dısında egitim almı sehrin ünlü psikyatrsti
bu sekilde deneyecekler canım onlar
cocuk hep hırcın hiç anne baba sözü dinlemiyor mutsuz ve artık okulda sıkıntı yarıyor ödev yapmıyor ve ögretmenini dinlemiyormus
allah yardımcınız olsun cok zor cocuk büyütmek
lütfen kendinizi üzmeyin ben sizin iyi bir anne oldugunuza eminim cocuklar anneyi babayı cokkkk yıpratıyor biliyorum
bir cıkmaz gibi çocugunuz care arıyorsunz allah sifa versin yavrunuza insalhh en kısa sürede sevecn bir abla ve size en yakın varlık olur huzurlu mutlu yasarsınz umarım
Bu yorumunuzu okuyunca gerçekten sevindim. Özeleştiri yapabilmeniz ve yorumları seçip uygulamaya başlamanız çok güzel.Oyle guzel ve bilgilendirici yorumlar vardi ki hmen uygulamaya basladim
Annesi olarak onu en iyi ben taniyorum ve biliyorum ki benim hatalarimdan tutarsiz ve negstif yapimdan oturu boyle oldu ve elimden geleni yapip bi isi cozmek benim gorevim
O benim ilk gozagrim
Oyle hassas oyle dusunceliki aslinda
Ben ona bir adim atinca o hemen geliyo kosarak
Cocuk gercekten ayna ne gosterirsen ini goruyosun hatalarimi telefi etmek icin allahtan gec degil kizim attigim adimin karsiligini vermeye hazir
Gerekirse herseyi erteleleyip bi konuya yogunlasicam
Biz anne kiz asicaz bu sorunlari
Canım allah sabır versin gerçekten çok zor bi durum.şimdiki çocuklar gerçekten değişik.benimde 5.5 yaşında kızım var.oda çok zor bi çocuk ama senin anlattıklarını duyunca halime şükrettim.sana tavsiyem kararlı ol canım.sırf ağlamasın diye kararlarından vazgeçme.kurallar koy ve mutlaka uymasını sağla.çocuklar o kadar zeki ki kimi nerden yakalıycağını çok iyi biliyo.bizimki her okuldan dönerken dedesini indirip markete sokuyodu bi ara.abur cuburu doldurup gelene kadar yiyordu.eve gelince yemek yemiyordu.geçen gün pasta aldırdım babasına.kuzeni bizdeydi ikisinede pasta koydum.bizimki benimki illa büyük olcak ben büyüğüm diye ağladı.hayır dedim.yiyeceksen bu yemiyceksen sen bilirsin dedim.yemin ederim belki 1 saat ağladı odasında.kv filan ver kızım yeter filan dedi ama asla dedim.sonra geldi özür diledi.dedesinede dedim kesinlikle abur cubur yasak almıyorsun dedim kızımın yanında.pasta da yasak artık dedim.dün dolapta pastayı gördü ve isteyemedi bile.kararlı olun canım.birde eşinle hep kararlarınız aynı olsun.biriniz atıp biriniz tutmayın.benim kızımda odasını ilk ayırdığımızda yanımda yatmak istedi ama kararlı bi şekilde odasında yatırdım.bende taviz yoktur canım kesinlikle.şimdi 1 yaşında kardeşi var.çok şükür kardeş kıskançlığıda çok olmadı.allah yardımcın olsun canım.sana en önemli tavsiyem kararlı ol.Okulda da cok geri zor algiliyo bunlarin her biri icin defalarca farkli doktora gitti hani nasil bisey bikiyomusunuz resmen kasit ariyorum yaptiginda evde bildigin bi ergen sanki 8 degil 18 yasinda gibi tersliyo zit davraniyo tripleri hic bitmiyo bi laflar var bozup atiyo beni dersin bu laflari biri ezberletmis ama disari cikinca ufo goren masum koylu mkdunda bi saskin bi saf..biri sorar naber okul nasil diye kafasini cevirir cevap bile vermez kac kere uyardim insan iliskisi hic yok e doktorlarlada konusmuyo yada evdeki gibi olmuyo orda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?