- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
- Konu Sahibi bigunmutlaka
-
Sizin anne kız veya evlat ilişkiniz inanılmaz yıpranmış. Yani size kural koyun mızmızlansa da yola getirin tarzı önerilerde bulunmuşlar ama mümkün değil düzelmez. İlişkiniz karşılıklı olarak çok zedelenmiş erkek arkadaşınız olsa ayrılır kocanız olsa boşardınız ama evlat olunca bunları da yapamıyor insan.Kizim cok deli yatiyor yani elini kolunu savuruyir surekli bide yeni ranza aldik cikip uste onla yatmam zor cunku bide kucuk var oda beni istiyo arti burnumdan ameliyatliyim uyku sirasinda vurmasindan cekiniyirum zaten ben uyuyana kadar yatiyorum masal okuyup sohbette ediyirum ama ben kalkinca yakaliyo hemen yada sessizce agliyo duyup gidiyorum
Benim oğlanı anlatmışsınız. 8 ve 2 yaşımda oğluuarım var. 8 yaşındakinin fazlası var eksiği yok sizinkinden.gereksiz elestiri ve saldirma moduna gecmeyin lutfen empati kurun ve suclamayin ha yok yapamicaksaniz hic okumayin allah askina rica ediyorum
Ya gerginim sinirliyim hakli oldugumu dusunuyorum konuyu acarken kac kere yazdim sildim hemen anneligim yargilancak iyice sinirlerim bozulcak diye ama dayanamadim burdayim
Benim iki kizim var biri 8 digeri 3 yasinda
Arada 5 yas olunca cok zor oldu buyuk kizima tam kardesi okunca o okula basladi ve soldu gozunun feri gitti halbuki profosyonel yardim aldik onu iyi hazirladik hani kiskanmasin dislanmis hissetmesin diye elimizden geleni yaptik ama kizim zaten zor bi cocuktu kardesle birlikte iyice koptu hersey
Pedagoglara goturdum aktivitelere gonderdim birlikte kaliteli vakitte gecirdik babada ilgili
Ya bir insan hic mi biseyle yuzu gulmez hic mi severek yaptigi bisey yoktur su dunyada hersey mi sorun
Piknikte mutsuz parkta mutsuz okulda zaten mutsuz hersey sorun
Sevdigi tek bi yemek bile yok tek ya bi tane bile sadece tost yiyo zorlarsan kusuyo ac birak grev yapiyo yine yemiyo okuldan bi haber isteksiz
AMACIM KENDI DOGURDUGUM YETISTIRDIGIM COCUGUMU SIKAYET ETMEK DEGIL
Icimi dokuyorum surekli kendimi sorguluyorum nerde yanlis yaptim diye
Sabah okula giderken corap giymek bile iskence yaa corap allahin soket corabi bile acitiyo diyo sirf beni delirtmek jcin kasitli yapiyo eminim artik
Tirnak keserken deli gibi agliyo
Tuvalete her girdiginde ustune yapiyo her sefer yaa
Herseyi gectim yatak mevzusu patlama noktam oldu kardesiyle ayni odada yatiyolar bunca yil hep ayri yatti ama son 2 aydir korkuyorum diye yanimiza geliyo gece labmasi aldim salonun isigini acikta biraktim yok yine korkiyorum neden korkuyosun diyorum hiiccc iste yaninda yat diyo
Anlatiyorum konusuyorim masal okuyorum o uyuyo yerime geciyorum yarim saat sonra basimda dikiliyor kal hadi yanima gel yok diyorum dikiliyo basimda
Kiziyorum agliyo gitmiyo
Ikna edemiyorum artik esimde sinir oldu
( ki esim asiri sabir tasidir hic kirmaz uzmez cocuklari )
Ranzaya heves etti uste yatiyim diye bizde dun siparis verdik 1 haftaya gelcek e simdi gece ordan inip gelmeye caliscak zirt pirt
Ve dusucek diye korkuyorum
Ranza gelince bari gelmezsin artik diyorum hic orali olmuyo
Nolcak yaa
Surekli trip surekli surat surekli tersleme
Yasam enerjimi tuketiyo cok zorluyo beni
Sevecen yaklasiyorum yok mesafe koyuyirum yok napiyim ben kizlar nokur YAPICI yorumlar bekliyorum
Çok doğru bir yorum..Acaba bu kadar ilgiden dolayı mı oldu bütün bunlar ki??
Kullanıyor bazen çocuklar bizim iyi niyetimizi..
Benim kızım küsüyordu bir ara..
Biz de psikoloğa gideriz yıllardır..
Kaçırdığım bişey olmasın diye..
Sordum dedi ki şunu söyleyebilirsin.
Kızım ben seninle küs kalmak istemiyorum ama kararına da saygı duyuyorum..
Ne zaman benimle konuşmak istersen ben seni dinlemeye hazırım..
Ve çekildim kenara..
On dakika geçti geçmedi geldi elime bak acıdı diye..
O oldu bir daha küsmedi..
Diyeceğim sizin ilginizi çekmek için mi yapıyor ki?
Kriz anlarında sakın kalmayı nasıl başarıyorsunuzSizi anlıyorum. Benimde 3 yasinda kızım car ve bazen sabrimi gercekten zorluyor.yanlış birşey yapmamak için hep baska odaya geciyorum biyle zamanlarda.
Ben kizimda birsey farkettim.kızıma asiri sevgimi gosterince kizim havalara giriyor: )
Bu yüzden kendimce bir karar aldim.nasil kizginligimi olculu sekilde belli ediyorsam sevgimi de o sekilde belli ediyorum.
Tabii ki gulusup sakalasiyoruz,beraber uyuyoruz ona masallar anlatiyorum,her gun en az 2 kere seni seviyorum diyorum ama sıkarak secmeyi,asiri sevgi kelimelerini kestim.daha iyi gibi.
Birde kızımın sorunlarını esimle onun yanindayken konusunca daha da artırdığını farkettim.mesela gecenlerde kızım beni cok kızdırdı. Aksam kapi caldi ve kizim sanki ben onu babasina sikayet edecekmisim gibi ben seni uzdum anne dedi.
O an anladim hatami ve o andan baslayarak.kızımla olan sorunumu kızımla aramda cozmeye başladım. Esimle konusacaksak bile bu kızım uyurken oluyor.
Buradan hareketle sunlari sormak istiyorum.
Asiri sevgi mi verdiniz ya da mesela sizi her kizdirdiginda bunu fazlaca dile getirdiniz mi? Yani esiniz olur anneniz olur arkadasiniz olur?
Bir de merak ettiğim ikinci kızınız doğduğunda acaba istemsizce 2.ye biraz fazla mi yoneldiniz ki?
Bana sanki sizin ilginizi cekmek icin yapıyor gibi geldi..
Bir de soyle birsey onerebilirim.Ben, kizim gereksiz yere agladiginda ya da ofke patlamasi yasadiginda onu yalnız bırakıyorum. Yanina gidip susturmaya calismiyorum,nasihat vermiyorum ya da kizmiyorum ya da oy kiyamam gibi tavirlara girmiyorum, direkt kontagi kesiyorum.bayağı agliyor sonra susunca,hicbisey olmamis gibi geliyor yanima.bende bisey olmamis gibi davraniyorum.ama bu konuyu ya erkesi gun ya aksam masal anlatirken -ki bazen masal konusu yapiyorum- konusuyorum.
Gercektende yaptiginin farkina variyor.Birde kizinizla ortak noktalariniz neler?
Mesela kizinizla evim basit islerini birlikte yaparak ortak vi nokta bulun.beraber kek kurabiye yapin.yardima ihtiyaciniz olmadigi halde ondan yardim isteyin(bulasik makinesi dizerken,camasir asarken,toz alirken,market donusu poset tasirken..) ve sonunda bastira bastira tesekkur edin,cok yardımcı oldugunu hissettirin yani kendini ise yarar hissetsin,annemin bana ihtiyaci var,annem benim ona yardimci olmamdanm mutlu oluyor mesaji verin.küçüğü babasina birakin onunla basbasa sinemaya gidin sonra karakterleri yorumlayin.
Cizgi filmi bile beraber izleyin...
Benim aklima gelen bunlar.
Kizinizin karakterini kizima cok benzettigim icin böyle uzun uzun yazdım.
Benim kizimda cok inatci bazen sebepsiz yere günümüzü zehir edebiliyor.
Kökten cozemesemde size verdigim onerilerle epey onune geçtim.
Sizi gercekten cok iyi anliyorum..kızım beni oyle zorladi ki ben 2.cocugu dusunemiyorum bile...
Mutlaka bir hatan vardır gözden kaçırdığın birşey bazı çocuklar gerçekten çok zor oluyor ama acaba bir süre seninle uyumasına kızmasan mı belki sana ihtiyacı vardır. Hani sarılmak sana yakın olmak vs . Benimde iki kızım var seni anlamaya çalışıyorum canımgereksiz elestiri ve saldirma moduna gecmeyin lutfen empati kurun ve suclamayin ha yok yapamicaksaniz hic okumayin allah askina rica ediyorum
Ya gerginim sinirliyim hakli oldugumu dusunuyorum konuyu acarken kac kere yazdim sildim hemen anneligim yargilancak iyice sinirlerim bozulcak diye ama dayanamadim burdayim
Arada 5 yas olunca cok zor oldu buyuk kizima tam kardesi okunca o okula basladi ve soldu gozunun feri gitti halbuki profosyonel yardim aldik onu iyi hazirladik hani kiskanmasin dislanmis hissetmesin diye elimizden geleni yaptik ama kizim zaten zor bi cocuktu kardesle birlikte iyice koptu hersey
Pedagoglara goturdum aktivitelere gonderdim birlikte kaliteli vakitte gecirdik babada ilgili
Ya bir insan hic mi biseyle yuzu gulmez hic mi severek yaptigi bisey yoktur su dunyada hersey mi sorun
Sevdigi tek bi yemek bile yok tek ya bi tane bile sadece tost yiyo zorlarsan kusuyo ac birak grev yapiyo yine yemiyo okuldan bi haber isteksiz
Sabah okula giderken corap giymek bile iskence yaa corap allahin soket corabi bile acitiyo diyo sirf beni delirtmek jcin kasitli yapiyo eminim artik
Herseyi gectim yatak mevzusu patlama noktam oldu kardesiyle ayni odada yatiyolar bunca yil hep ayri yatti ama son 2 aydir korkuyorum diye yanimiza geliyo gece labmasi aldim salonun isigini acikta biraktim yok yine korkiyorum neden korkuyosun diyorum hiiccc iste yaninda yat diyo
Anlatiyorum konusuyorim masal okuyorum o uyuyo yerime geciyorum yarim saat sonra basimda dikiliyor kal hadi yanima gel yok diyorum dikiliyo basimda
Kiziyorum agliyo gitmiyo
Ranzaya heves etti uste yatiyim diye bizde dun siparis verdik 1 haftaya gelcek e simdi gece ordan inip gelmeye caliscak zirt pirt
Nolcak yaa
Sevecen yaklasiyorum yok mesafe koyuyirum yok napiyim ben kizlar nokur YAPICI yorumlar bekliyorum
Kriz anlarında sakın kalmayı nasıl başarıyorsunuz
Benim büyük kızım da üç buçuk yaşında ve aynı sizin kızınız gibi huyları var
Fakat kriz anında sessiz kalmam,başka odaya geçmem vesaire onu daha çok öfkelendirir,cildirmiscasina ağlıyor, bağırıyor ve ben sonunda patliyorum maalesef
Cnm bak sımdı kendı tahmınlerımı yazmak istiyorumgereksiz elestiri ve saldirma moduna gecmeyin lutfen empati kurun ve suclamayin ha yok yapamicaksaniz hic okumayin allah askina rica ediyorum
Kiziyorum agliyo gitmiyo
Nolcak yaa
+1 aynenAcaba bu kadar ilgiden dolayı mı oldu bütün bunlar ki??
Kullanıyor bazen çocuklar bizim iyi niyetimizi..
Benim kızım küsüyordu bir ara..
Biz de psikoloğa gideriz yıllardır..
Kaçırdığım bişey olmasın diye..
Sordum dedi ki şunu söyleyebilirsin.
Kızım ben seninle küs kalmak istemiyorum ama kararına da saygı duyuyorum..
Ne zaman benimle konuşmak istersen ben seni dinlemeye hazırım..
Ve çekildim kenara..
On dakika geçti geçmedi geldi elime bak acıdı diye..
O oldu bir daha küsmedi..
Diyeceğim sizin ilginizi çekmek için mi yapıyor ki?
Başka bir derdi olabilir mi ki ? Okulda yaşadığı bişey ? Sanki bi derdi var da onu bu şekilde bastırıyor gibi .Okulda da cok geri zor algiliyo bunlarin her biri icin defalarca farkli doktora gitti hani nasil bisey bikiyomusunuz resmen kasit ariyorum yaptiginda evde bildigin bi ergen sanki 8 degil 18 yasinda gibi tersliyo zit davraniyo tripleri hic bitmiyo bi laflar var bozup atiyo beni dersin bu laflari biri ezberletmis ama disari cikinca ufo goren masum koylu mkdunda bi saskin bi saf..biri sorar naber okul nasil diye kafasini cevirir cevap bile vermez kac kere uyardim insan iliskisi hic yok e doktorlarlada konusmuyo yada evdeki gibi olmuyo orda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?