kizim beni cok yipratiyo cookkk ( yas 8 )

Sizin anne kız veya evlat ilişkiniz inanılmaz yıpranmış. Yani size kural koyun mızmızlansa da yola getirin tarzı önerilerde bulunmuşlar ama mümkün değil düzelmez. İlişkiniz karşılıklı olarak çok zedelenmiş erkek arkadaşınız olsa ayrılır kocanız olsa boşardınız ama evlat olunca bunları da yapamıyor insan.
Kızınızla şunu yapın bunu yapın diye insanlar öneride bulunmuş ama siz yapabileceğiniz herşeyi tüketmişsiniz zaten yapılacak birşey de kalmamış.
Ama....
Sizin çocuğunuza sevgi gösterecek haliniz kalmamış. Yeni bir çocuğun varlığı, kıskançlık krizleri iyice sevgisiz ve sorunlu bir aile ortamı yaratmış.
SiZin kendinize komple Reset atmanız lazım. Uzaklaşın birbirinizden bir süre bence.

Benim oğlanı anlatmışsınız. 8 ve 2 yaşımda oğluuarım var. 8 yaşındakinin fazlası var eksiği yok sizinkinden.
Her dışarı çıkmamız kavgayla sonuçlanır.
Yemek. Tuvalet, banyo, giyinmek, soyunmak, herşey olay. Ders ve okulu söyleyemiyorum bile. Ne yaparsan yap mutlu olmaz. Hep bi mızmız hal.
Pedogog, pskolok, psikiyatrist yol oldu bizim için. Etütte, okulda, evde hep bi memnuniyetsizlik.

Çok doğru bir yorum..
Çocuk kardeş travması yasamasin diye abartılı davranıyoruz bazen...
Orta yolu bulmak ne kadar da zor..
Bu konuda ben de çok dertliyim

Kriz anlarında sakın kalmayı nasıl başarıyorsunuz

Benim büyük kızım da üç buçuk yaşında ve aynı sizin kızınız gibi huyları var

Fakat kriz anında sessiz kalmam,başka odaya geçmem vesaire onu daha çok öfkelendirir,cildirmiscasina ağlıyor, bağırıyor ve ben sonunda patliyorum maalesef

Mutlaka bir hatan vardır gözden kaçırdığın birşey bazı çocuklar gerçekten çok zor oluyor ama acaba bir süre seninle uyumasına kızmasan mı belki sana ihtiyacı vardır. Hani sarılmak sana yakın olmak vs . Benimde iki kızım var seni anlamaya çalışıyorum canım

Allah yardımcınız olsun. Net kurallar çocukların hayatında çok çok önemli öncelikle hayata dair net kurallar olmalı. Ödevin bitmeden tablet ya da tv yok gibi. Ama kesin tavrı görmesi lazım. Bir de özellikle ilkokul çağında ciddi bir korku problemi olur çocuklarda genellikle. Bu çok doğal bir şey. Konuşarak geçecek bir şey de değil. Ben yerinizde olsam artık küçük kızıda onun odasında yatırmaya başladım. Böylece korkusu biraz olsun azalır muhtemelen. Ve tabi kıskançlıkta belki böylece bir ölçüde azalabilir. Bir de meşhur çocuk Pedagogları var malum. Netten onlara da fikir danışabilirsiniz.

Bir de bunu şahsıniza söylemiyorum sadece yeri gelmişken söylemek istedim. Lütfen çocuklarınızın izlediği çizgi film ve dizilere dikkat edin. Bu ergen konuşmalarını tuhaf tavırları büyük ölçüde tvden öğreniyor çocuklar.

Sakin kalmazsamda degisen birsey olmayacagini iyi biliyorum.çünkü böyle zamanlarda bilirsiniz konusmak kesinlikle ise yaramıyor. Cocuk sizle kontagi kesiyor sadece aglamak uzerine programlanmiscasina hareket ediyor.
Mesela gecen beni cok kizdir.onum boy seviyesine inip."suan sana cok kizginim ve sakin kalmak yalniz kalmaya ihtiyacim var "dedim ve dip odaya gittim.yarim saat boyunca beni çıkmadım. Agladi ama yanima gelmedi.kapinin onunde bekledi.ciktim hafif aglayarak aynen sunu dedi "bana corba yaaaap" cocuklar böyle iste....oysa ven o yarim saatte ne firtinalar kopardim icimden.once kendimden basladim hatayi bulmak icin ama sadece corba istedi:) yaptim ce icerken de ona duygularimi anlattim.2 3 gun boyunca ozur dilerim anne seni uzdum dedi.
Bir de bunu her zaman yapmiyorum ters tepebilir diye.cok cok sinirlendigimde,kendimi tutamamaktan korktugumda yapiyorum,bunun disinda geciyorum mutfaga kendimi yemege bulasiga veriyorum,onun aglamasina cevap vermiyorum.evet cok ağlıyor. Komsularimiz bile diyor.ama hatasini bir sekilde anlaması lazim ve aglayarak cozume ulasamayacagini da.
Belki ben cok gaddarim bilmiyorum ama boyle bir durumda onu avutmak daha cok zarar veriyor. Hepsini denedim çünkü.

Ayni benim küçüklüğüm. İşin garibi her detayi, niye yaptigimi, annemi üzmekten nasi zevk aldigimi hatirliorum. Hayatla aramdaki problemin cikis kaynağı annem çünkü.

Uzatmiyim sana yapman gerekenleri söylüyorum. İlgilenme. İlgi manyagi oldugu icin ve senin kalbin yumusak nasilsa nazini cekersin diye yapio. Dersiyle bile ilgilenme. Bana mi okuyosun sanki banane de gec. Bak sana yemin ediorum liseyi zor okuodum annem niye boyle dedikce calis dedikce yapasim gelmiodu inadina. Amaan dedi beni bi birakti ben doktorayi bitirdim tek basima kalinca. Yemiyor mu al tabagini sofradan yemeyenler gitsin iceri yallah de yolla. Biraz ac kalsin gözü doymuş. Ya da ona cok az koy kuş kadar nasil olsa yemiosun diye koydum dersin sorarsa. Okula mi gitmicem diyo birak gitmesin. Gece de kapiyi kilitleyip uyuyun orali olmayin gelince. Girmemesi gerektigini bilsin. Farkli bi anne ol umursamaz bi anne ol. Ona o gerekio.

Cnm bak sımdı kendı tahmınlerımı yazmak istiyorum
Ne kadar dogru bılemem ama anlattıklarından anladagım seklıyle bence,
Cocugun yatagınıza gelmek ıstemesı senı ve sevgını ıstedıgınk gosterır
Sureklı memnunıyetsızlıgı mutsuzlugu, ılgı ıstedıgınk gosterır
Beraber yaptıgınız etkınlıkler yeterınce onun ruhuna dokunmamıs, duygusal aclık yasıyor, bu noktada yaptıklarınızı gozden gecırp
Ruhuna ınıp onu duygusal doygunluga erıstırmeyr calısın derım

Bence doktora goturmelisiniz yuzunun hic gulemmesi hic normal bisey deil.
Kendi yasitlari ile sosyallesmesini saglayin doktora goturup sorunun ne oldugunu ogrenebilirsnz bence
Ayrica siz eminim cok iyi bir annenisiniz ama sizlik bir sorun deil bu cocugunuzun soyleyemedikleri birseyler olabilir.

Sanırım kardeşi geldiği için ilginizin azaldığını düşünüyor kendisini dış dünyaya kapatmış ve sadece buna kafa yordugu için sizinle bişeyler yapmak istiyor

+1 aynen

aynı bu sıkıntıları olan kızımın anaokul arkadası var.annesi anlatıyor cok sıkıntılar cekmişler.
artık careyi doktora götürmekte buldu.simdi seans alıyor ilaç tedavisi uygulamıyor doktor
cok farklı bir tedavisi var cocugu alıp bir sehirden uzak bir yere götürüp orda anne ve babasının suluetini hazırlıyıp evi dizyn ediyormus
ona gecmişte ne rahtsız etti onu bu duygulara ne sevk etti geçmişe iniyormus
zihninden onu silmeye yardımcı oluyormus seanslarda kadın doktor yurt dısında egitim almı sehrin ünlü psikyatrsti
bu sekilde deneyecekler canım onlar
cocuk hep hırcın hiç anne baba sözü dinlemiyor mutsuz ve artık okulda sıkıntı yarıyor ödev yapmıyor ve ögretmenini dinlemiyormus
allah yardımcınız olsun cok zor cocuk büyütmek
lütfen kendinizi üzmeyin ben sizin iyi bir anne oldugunuza eminim cocuklar anneyi babayı cokkkk yıpratıyor biliyorum
bir cıkmaz gibi çocugunuz care arıyorsunz allah sifa versin yavrunuza insalhh en kısa sürede sevecn bir abla ve size en yakın varlık olur huzurlu mutlu yasarsınz umarım

yanlış anlamayın ama koskoca kadınsınız konularınızın yarısı eşinizin sevgisine ikna olamadığınız.
siz koskoca kadınken eşiniz defalarca dil dökmüşken sadece size ait olan bi sevgiye ikna olamıyorsunuz. 8 yaşında çocuk annesini paylaşıyor üstelik nasıl ikna olsun?
bütün sayfaları tek tek okudum yetmedi konularınızı tek tek okudum.
anneliğinizi asla yargılamak haddime değil ama tahammülsüz ve bunalımlı bir anne olmuşsunuz.
sürekli çocuğu doktor doktor gezdirip çocuğa sende bir problem var mesajı vermişsiniz. kardeş sahibi bütün çocuklar böyledir, bu durumda çocuğa nasıl yaklaşmak gerek diye SİZ destek almalısınız çocuk değil.

lütfen tahammülsüzlüğünüzü sinirinizi kontrol altına alın lütfen. anladığım kadarıyla siz kendi derdiniz ufaklığın ki bir de büyük kızınız derken büyük kızınıza yanlış bir sevgi ilgiyi çok aşırı vermişsiniz.

bence ilk önce doğru ilgi ve doğru sevgiyi doğru kuralları bulmalısınız. bunun içinde önce siz sonra eşiniz ve kızınız destek almalı ve bunun üstesinden gelmelisiniz.

allah yardımcınız olsun evlatlarınızın sağlığıyla sınamasın bunlar düzelebilecek şeyler.
kolaylıklar dilerim.

Anneliğinizi yargılamak değil kesinlikle ama önceki konularınıza da konuşulduğu gibi enerjinizin negatifliğini yinelemek isterim.

Yani birikim sonucu olmuştur diyeceğim ama ben tersini düşünüyorum, sizin negatifliğiniz sonucu sanki bunlar.

Başka bir derdi olabilir mi ki ? Okulda yaşadığı bişey ? Sanki bi derdi var da onu bu şekilde bastırıyor gibi .
Kardeş kıskançlığının bu derece olduğunu sanmam, zaten yeterince ilgileniyormuşsunuz.
Çok üzüldüm inşallah en kısa zamanda geçer

Olmuyorsa olmuyordur çok zorlamamak lazım. Psikiyatriste götürün verin ilacını ailece rahtlayin. Başka çözümü yok. Bunalmakta haklısın. Hem kendine hem tüm aileye eziyet ediyor küçük.

Benzeri benim arkadaşımın ablası. Annesi kardeş yapınca çocuğa bir haller olmuş. Bütün aileye kök sokturmeye başlamış. Kadın 40 yaşına gelmiş hala kardeş yapmayacaktıniz diyor. Neyse kişilik bozukluğu var ama tedavi kabul etmiyor. Ben rahatım onlar mutsuzsa onlar gitsin diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…