Kızım az kalsın evi yakıyordu.

Çok geçmiş olsun… Eşinizi de anlayamadım ilgilenmediği gibi bir de çocuğa kızıyor. Çocuğunuz da kardeşini baya bir kıskanıyor kardeşinede dikkat edin yalnız bırakmayın sakın.

benim kızım da nerdeyse 3 yaşındaydı kardeşi doğduğunda. kardeş kıskançlığından canımız çıktı. 7.5 ay oldu hala bir şeyler oturmadı. oyun terapisine de götürdüm pek işe yaramadı açıkçası. biraz para tuzağı gibi. 4 ay gidip bıraktık. bana tek faydası kızımla yeniden sadece ikimize zaman yaratması oldu. orayı bıraktım ama artık birlikte zaman geçiriyoruz. daha iyiye gitmeye başladık

Aynen öyle.
Sonuçlarını anlatmak lazım öncelikle ćocuklara,bunu yaparsan bu olur tarzında. İllaki anlıyorlar, yaşayarak anlamasınlar. Evde yanabilirdi tamamen,yada o caydanlık devrilse ćocukta haşlanabilirdi. Kaza baska birşey(duşme,çarpma vb),bu bambaşka.

Yaramaz diye bişey yok çocuk her soylenneni anlar. Kararlı olup her seferinde uyaracaksaniz gulmeyeceksiniz. Ocakla oyun olmaz diye uyaracaksaniz.2 kızım 10 13 yaşlarında 6 aylık bebeğim var . ufacık bebek bile hayır dediğimde suratima bakiyor.İki kızımda bu dediğini hiç biseyi yapmadı. Çocuk ilgi istiyor belki siz veriyorsunuz fakat olur olmaz her şeye gulerseniz ilgi için güldüğünüz seyleri sizin kontrolünüz yokkende yapar. Bir pedogog un görmesi şart. Babasıninda ilgi göstermesi için yapıyor olabilir. Çocuklara doğruyu yanlışı siz ogreteceksiniz ilk önce yapma sonra yap denmez yada yaparken gulunmez hep yapar. Önlem tabi al ama uyaracaksinizda nereye kadar kontrol sağlayabilirsiniz. 7 24 nasıl başında olabilirsiniz.

Fırını mi yaktı ocağı mi? Ocak zaten tezgahla aynı boy. Çocuğun boyu oraya nası yetsin? Becerip ocağı nası yaksın 3 yaş bebesi?
Isin korkunc tarafi, bunu yapan cocuk 3 yasinda ve onun kucugu var. Y.disinda olan bir haberi okumustum. Cocuk kardesini firina atıyordu. Acil destek lazim... Mutfak kitlenmiyor, ocak acik bırakılıyor, camlarda kilit var mi acaba ! Temizlik malz. guvenli yerde mi ? Sorumsuzluk var (ocagi zaten acik birakmis)

Çocuk meraklı karıştırmayı seven Bi çocuk sadece bence. Yaşı çok küçük çünkü, bilerek yaptığını psikolojisiyle alakalı olduğunu sanmıyorum ama yine de bi danışın uzmanına en azından rahat eder içiniz. Çocuğun merak duygusunu tatmin edin bence birlikte deneyin mesela oyuncak tamir çantaları var tornavidayla vidası falan oluyor onlarla oynamaya yönlendirin. Benim büyük oğlum daha sakin Bi çocuktu şimdi küçük 6 aylık şimdiden her yeri karıştırıyor aşırı meraklı bişi, büyüğü ağzına bir şey sürmezdi küçüğü ne bulsa ağzına sokuyor, doğal olarak tehlikelere daha açık. Çok geçmiş olsun, babaya diyecek lafım bile yok, ben de benim eşime hayatta güvenemem, bütün kocalar böyle değildir tabi ama bazılarının aklı bir şey kesmiyor.

Ocağı 3 yaşında ki çocuk açmış nası oluyosa

Ben eşime birakacaksam çocukları, oturdukları oda hariç bütün kapıları kilitliyorum. Koridorda kosusturuyorlar. Neden mutfağı kilitlemiyorsunuz?

Dabbe mi bu çocuk

Agzim acik okudum. Evde 2 kucuk cocuk varken daha dikkatli olunmali.
Bim, a101 gibi magazalara priz kapagi, dolap kilidi, cekmece kilidi vb. guvenlik esyalari geliyor. Ben 3tl ye almistim priz kapaklarini, en son gordugumde de 8tl olmustu.
Buralarda bulamazsaniz ebebek, civil gibi magazalarda da satiliyor.

Elini ateşe ocağa uzattığı zaman eline bi toplu iğne al tam ocagi acacakken batır eline hafifçe. Bak acitiyo bu ellenmez de. Valla kapısı da kitlenmiyomus. Ailecek 3. Sayfa haberi olmak istemiyorsanız artık biraz radikal yöntemler düşün. Kapıya kilit takdir mesela kancali kilit maliyeti ucuz bisey. Az kafayı işletmeye başlaman lazım acil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…