Alaçam zaten yeni öğrendim onu da maalesefNeden bantlıyorsunuz ki prizleri kapatmak için plastik kapaklar var. Ben bile zor çıkarıyorum. Gayet ucuz şeyler. Onlardan alın.
Ama bu kadarı normal değil. Bununla oyun olmaz ki.Şöyleki hep açar ocağı ben bulaşık vs yıkayınca kendince güler oyun zanneder kıyafetleri çamaşıra atacağım diye sepete koymuştum makinanın önüne koymuştum makineyle fırın yan yana sayılır küçük kızım da almış fırının önüne atmış büyük kızım orda alıp atmış heralde ben mutfaktayken arada sırada ocağa birşey komadigim halde kısım koşar ocağı açar üzerine oyuncak fırlatır kaçar benim kızdığımi biliyor çünkü
Benim de hareketli bir oğlum var zararlı şeyleri anlar. Ateşten korkar. En fazla yapacağı yaramazlık duvar boyamak, eşyaları bilerek kurmak, küçük şeyleri burnuna sokmaya çalışmak, küçük şeyleri ağzına almak flndı. Ateşe kıyafet atmak aklına bile gelmez.Ama bu kadarı normal değil. Bununla oyun olmaz ki.
Geçmiş olsun,Allah bir daha yaşatmasın ama ne olur bir uzmanla gorüşün.
2 çocuğum var,bu tip şeyler yapmıyorlar,mesela ocağın sıcak olduğunu( elektrikli cam ocak benimki,kapatsam bile sıcak kalır)bilirler ve dokunmazlar ki mutfak kapısı yok evimde yarı açık mutfaģım. Ellemeyeceklerinden eminim ama mutfakta basında durmayacaksam ocağın arka gözlerini kullanıyorum ne olur ne olmaz diye. Ön gözler sadece ben oradayken kullanırım hele cay,kaynar su vs asla asla asla. Benim ablamin bacaği yanmış küçükken kaynar sudan boydan boya ve cok korkarım yanıktan.
Oglum küçükken fırinda birşey pişirirken bazen gidip bakmak istiyordu, her seferinde anlattım bak sıcak elin yanar diye hatta kapalı kapağa dokundu ve sicak olduğunu anladı şimdi asla ellemez.
Tekrar tekrar anlatın,kaynar su da dökülebilirdi üzenlerine çocuklarin.
Eşinize de hayret ettim,çocuğun huyunu bile bile,sizinde soylemenize rağmen minicik cocuklar ortadan kaybolunca hiç mi merak edip bakmamış.
Çok geçmiş olsun.
Eşim her taraftan sorumsuz ne desem elimde kalır sadece şu sınavın geçmesini bekliyorum bakalım ne yapacağım çocuğumu da doktora götüreceğim teşekkür ederimAma bu kadarı normal değil. Bununla oyun olmaz ki.
Geçmiş olsun,Allah bir daha yaşatmasın ama ne olur bir uzmanla gorüşün.
2 çocuğum var,bu tip şeyler yapmıyorlar,mesela ocağın sıcak olduğunu( elektrikli cam ocak benimki,kapatsam bile sıcak kalır)bilirler ve dokunmazlar ki mutfak kapısı yok evimde yarı açık mutfaģım. Ellemeyeceklerinden eminim ama mutfakta basında durmayacaksam ocağın arka gözlerini kullanıyorum ne olur ne olmaz diye. Ön gözler sadece ben oradayken kullanırım hele cay,kaynar su vs asla asla asla. Benim ablamin bacaği yanmış küçükken kaynar sudan boydan boya ve cok korkarım yanıktan.
Oglum küçükken fırinda birşey pişirirken bazen gidip bakmak istiyordu, her seferinde anlattım bak sıcak elin yanar diye hatta kapalı kapağa dokundu ve sicak olduğunu anladı şimdi asla ellemez.
Tekrar tekrar anlatın,kaynar su da dökülebilirdi üzenlerine çocuklarin.
Eşinize de hayret ettim,çocuğun huyunu bile bile,sizinde soylemenize rağmen minicik cocuklar ortadan kaybolunca hiç mi merak edip bakmamış.
Aynen öyle.Benim de hareketli bir oğlum var zararlı şeyleri anlar. Ateşten korkar. En fazla yapacağı yaramazlık duvar boyamak, eşyaları bilerek kurmak, küçük şeyleri burnuna sokmaya çalışmak, küçük şeyleri ağzına almak flndı. Ateşe kıyafet atmak aklına bile gelmez.
Eş de ihmal etmiş ama çocuğun yaptığı da basit bir yaramazlık değil
Eşiniz de sorumsuz o konuda hem fikiriz ama bu çocuğu da bir doktora götürün. 3 yaşına girecek çocuk böyle ilk defa gördüm. Bu kadar küçük çocuk da bunları bilmemeli oyun etmemeli orada sizin de hatanız büyükŞöyleki hep açar ocağı ben bulaşık vs yıkayınca kendince güler oyun zanneder kıyafetleri çamaşıra atacağım diye sepete koymuştum makinanın önüne koymuştum makineyle fırın yan yana sayılır küçük kızım da almış fırının önüne atmış büyük kızım orda alıp atmış heralde ben mutfaktayken arada sırada ocağa birşey komadigim halde kısım koşar ocağı açar üzerine oyuncak fırlatır kaçar benim kızdığımi biliyor çünkü
Ben de bu yorumu yapacaktım..Benim ikiz kızlarım var 6yaşlarına henüz girdiler,daha bebekken başladık anlatmaya deterjana dokunulmaz el yakar göz yakar elektriğe dokunulmaz parmaklarımızı patlatır evet korktular ama olduğu gibi anlattım her şeyiGeçmiş olsun.Kıyafetleri alıp ocağı yakıp atmak nasıl aklıma geldi acaba kızınızı bi psikologa götürün bence bu yaramazlıkları pek normal gelmedi bana ya bilemedim
Düz duvara tırmanma var her çocukta 2,5 yaşında yataktan atlayıp kol kırmışlığı da var. Evet meraklılar. Ama daha önce ateş konusunda annesi ikaz etmiş. Ona rağmen çamaşır atması yaramaz diyip geçilecek bir şey değil bana göreAynen öyle.
Benim kızımda çok yaramazdı,oğlumda halihazırda düz duvara tırmanıyor. Koltuk tepesine çikar,kendine parkur yapıyor yere basmadan koltuktan koltuğa atlar. En son duvara tosladi evde koştururken bayram zamanı, hatta röntgen çektirdik burnu kırıldı sandık ama neyseki kırılmamış ama bu bambaşka birşey.
Tamam tehlikeli şeyler illaki yapiyorlar ama ocaktır,fırındır,evdeki herhangi bir elektrikli alettir bunlara dokunulmaz,bunlarla oyun olmaz.
Duvar boyanir ki onu bile bıraktılar bir kac kez uyarınca.
Şöyleki hep açar ocağı ben bulaşık vs yıkayınca kendince güler oyun zanneder kıyafetleri çamaşıra atacağım diye sepete koymuştum makinanın önüne koymuştum makineyle fırın yan yana sayılır küçük kızım da almış fırının önüne atmış büyük kızım orda alıp atmış heralde ben mutfaktayken arada sırada ocağa birşey komadigim halde kısım koşar ocağı açar üzerine oyuncak fırlatır kaçar benim kızdığımi biliyor çünkü
Bunlar normal yaramazliklar değil maalesef.Şöyleki hep açar ocağı ben bulaşık vs yıkayınca kendince güler oyun zanneder kıyafetleri çamaşıra atacağım diye sepete koymuştum makinanın önüne koymuştum makineyle fırın yan yana sayılır küçük kızım da almış fırının önüne atmış büyük kızım orda alıp atmış heralde ben mutfaktayken arada sırada ocağa birşey komadigim halde kısım koşar ocağı açar üzerine oyuncak fırlatır kaçar benim kızdığımi biliyor çünkü
fırınvar Ocak onun üstünde fırın ocak bir yani tezgaha tırmanmiiyor boyu yetişiyor kaç kez uyardım ama aynısını yapıyorBana sizin tavırlarınız çok garip geldi.
Siz mutfaktayken, ocağa gelip, ocağa çıkıp, -Nasıl çıkıp açıyorsa o boyla- ocağı açıp, ocağa oyuncak fırlatıyor?
Siz bu olayın devamlı olduğunu biliyorsunuz. Karı koca napıyorsunuz anne baba olarak? 3 yaşındaki çocuğun boyu ocağa nasıl yetişiyor. Bir olur iki olur ocağa nasıl yaklaşmasına izin verirsin? Gerekirse çok kötü şekilde bağrırsın, biraz ağlar ama yapmaması gerektiği konusunda uyarılır.
Tekrarlayan yanlış davranış konusunda önlem almadığınız, çocuğu uyarmadığınız için çocuğun bunu yapması normal. Çocuklar öyle yapacakları davranışların sonuçlarını hesap edemezler.
Evde çocuklar için hangi önlemler alınmalı siz bunu öğrenmeye çalışın karı koca.
Fırını mi yaktı ocağı mi? Ocak zaten tezgahla aynı boy. Çocuğun boyu oraya nası yetsin? Becerip ocağı nası yaksın 3 yaş bebesi?fırınvar Ocak onun üstünde fırın ocak bir yani tezgaha tırmanmiiyor boyu yetişiyor kaç kez uyardım ama aynısını yapıyor