Kızım az kalsın evi yakıyordu.

Öncelikle geçmiş olsun.
Ama yazılan her şeye inkar ediyorsunuz. Çocuğunuzun yaptığı şey normal değil ben bilmem hangi çocuk böyle yapar? Yaramazlık değil bu. Pedagoga goturseniz çok iyi olur hem sizin için hemde ilerisi cocuk için. Benim çocuğum yok ama yeğenim var arkadaşlarımın çocuğu var ve büyümelerine bizzat şahit oluyorum. Hiç normal ve doğal gelmedi bana bu. Ama konduramiyorsunuz doğal olarak inkar etmek yerine alın ve goturun

Neden bantlıyorsunuz ki prizleri kapatmak için plastik kapaklar var. Ben bile zor çıkarıyorum. Gayet ucuz şeyler. Onlardan alın.
O plastik kapakları biz cımbızla çıkarıyorduk, 2 yaşındayken oğlum nasıl çıkarıldığını öğretti bize😂 konu sahibi kapak üzerinde bant yapsa daha iyi olabilir

Yazıldı mi bilmiyorum ama ben duşa gireceksem ocakta birsey bırakmam fişler çekilir, d.gaz kapatılır mutfak kapısı kapatılır,balkon kitlenir ki 6 yaşında çocuk babası sorumsuz demissiniz kabul ama önlem almanız lazim
Sorumluluk sahibidir bir baba yanındayken bunların hepsini yapmasına gerek var mı cidden, yaş aralıklari yakın iki oğlum var, dışarı çıkarken dahi hiç aklım kalmaz. Sadece ekstra dikkat etmesi gereken birşey varsa onu söylerim. Fişe, balkon kapısina , fırına dikkat et demem. Zaten bunlara dikkat eder

Sorumluluk sahibidir bir baba yanındayken bunların hepsini yapmasına gerek var mı cidden, yaş aralıklari yakın iki oğlum var, dışarı çıkarken dahi hiç aklım kalmaz. Sadece ekstra dikkat etmesi gereken birşey varsa onu söylerim. Fişe, balkon kapısina , fırına dikkat et demem. Zaten bunlara dikkat eder
O yaşta ne oluyorsa kaşla göz arası oluyor zaten. Sabit gözünü dkjip duramaz insan

Mutfagini kitle bu ilk olmayacak belli ki. Vurduğu kesmeli öldürmeli filimleri izlemeyin yaninda difer kardeşe zarar vercek nitelikte

benim kızım da nerdeyse 3 yaşındaydı kardeşi doğduğunda. kardeş kıskançlığından canımız çıktı. 7.5 ay oldu hala bir şeyler oturmadı. oyun terapisine de götürdüm pek işe yaramadı açıkçası. biraz para tuzağı gibi. 4 ay gidip bıraktık. bana tek faydası kızımla yeniden sadece ikimize zaman yaratması oldu. orayı bıraktım ama artık birlikte zaman geçiriyoruz. daha iyiye gitmeye başladık🙏
Ben bazı çocukların fıtrat olarak kıskançlığa daha yakın olduğunu düşünüyorum. Benim oğlum da kardeşi doğduğunda 3 yaşına yakındı. Çok da keyifli bir ilişkimiz vardı. Kardeşle birlikte çok zorlayıcı zamanlar yaşadık çok uzun bir süre. Biz de oyun terapisi aldık işe yaramadı. Terapist benim zaten farkında olduğum şeyleri bana anlattı durdu.
Şimdi küçük 27 aylık, 9-10 aydır çok daha iyiyiz. Ama ben şunu da kabullendim büyük oğlum asla kardeşten önceki hâline dönmeyecek. Bu kıskançlık hep var olacak. Bu arada kardeşi 1,5 yaşındayken farklı bir terapistte denedik. O bir tık daha iyi geldi. Daha doğrusu oğlumun davranışlarınin sebeplerinden farketmedigim birkaç noktayı farkettirdi.

Merhaba arkadaşlar bu Sabah büyük bir felaketin eşiğinden döndük ben banyoya girmeden önce iki kızımı da eşime verdim büyük kız yaramaz bak gözün onlarda olsun mutfakta çay suyunu koydum ocağa gözün çocuklar da olsun sakın mutfağa gitmesinler dedim tmm dedi bende banyoya girdim bir iki dakika olmadan bir koku yanık kokusu geldi Allah Allah dedim hemen su dokunup çıktım ama etraf nasıl duman altı olmuş eşim iki kızla odada mutfağa koştum fırın yanıyor ordan yangin yere yangın sıçrıyor tezgaha da bulaşmış hemen doğalgazı kapattım eşim de şu döktü yangının üzerine büyümeden şükür söndürdük kızım benim kıyafetlerimi atmış yanan ocağın üzerine ocağı açıp öyle atmış.
Dün mutfaktaki halıyı kaldırmıştım halı olsaydı herhalde tüm mutfak giderdi en büyük sevincim Allah'tan kızıma birşey olmamış eşime ne zaman emanet etsem hep Bir olay oluyor yani nasıl farketmedi aklım almıyor üstüne kızıma kızıyor küçücük kıza sorumsuzluğu beni çileden çıkardı kızıma birşey olsaydı napardim bilmiyorum ben 2 yaşındaki kardeşimi de elektrik çarpması sonucu kaybettim ve maalesef kızım da elektrikrige prize şarj kablosuna çok düşkün sabah uyanır uyanmaz şarj kablosu arıyor heryerden kaldırıyorum ama eşim telefonu için şarjı unutunca çocuk alıyor her yolu denedim ama yok bu çocuk hep tehlikeli şeyler yapıyor pencereye çıkıyor diye artık pencerelerin kulpunu söktüm saklıyorum sabah açıyorum kapatınca da geri alıyorum saklıyorum kulpu bilmiyorum ben elimden geleni yapıyorum ama ben gelmeseydim ne olurdu bilmiyorum 😞
Ben bu konuyu anlamadım hiç eşinizin kokuyu anlamadı nezle dediniz ki nezle de olsa burnunun kopması lazım o yanmayı anlamamak için hadi diyelim kulağı dediğiniz gibi duymuyor kör duman olmuş her yer onuda mı görmüyor

Bu arada bebekken büyük travmalar yaşamış çocuklar böyle yok etme meraklisi olurlar. Uvey anne elinde eziyetle büyüyen bi arkadasim vardi. 4 yasindayken dolabin icine girmiş "neye kizdim hatirlamiorum ama cok mutsuz ve sinirli oldugumu hatirliorum, karanlikta kibritleri tek tek yakip söndürdugumu hatirliorum kiyafetler tutustu sonra dolap ben kactim bizim ev hatta yandaki teyzemlerin evi bile yandı" diye anlatir.

Baktım doktora sordum kızınız hiperaktiv hergun kesinlikle parka çıkarın enerjisini atsın dedi ama benim sadece 28 günüm kaldı sınavım için ve çalışıyorum zaten ben evdeyken yanimdalar ben onlarlayken birşey olmuyor dikkatliyim mesele eşime biraktigumda
Hiperaktif tanısı belli testlerden sonra konuluyor öyle her hareketli çocuk hiperaktif olmuyor. Hiperaktif tanılı bir öğrencim vardı ondan biliyorum.Tanı konduysa bu ciddi bi rahatsızlık tedavi süreci var öyle "parka çıkartın enerjisini atsın" demekle olmaz. Daha önce de dediğim gibi çocuğun aşamadığı bir problemi var gözüküyor risk almayın pedagog görsün mutlaka... akran zorbalığı yaşadığı için destek aldığım kızımda seanslardan sonra inanılmaz olumlu bir değişim yaşadık bundan dolayı diyorum ki iyi bir pedagog sizin sorununuzu çözer en azından sorun neymiş öğrenirsiniz.

Zaten çocuk istemeyen biriyim ama böyle sorumsuz bir eşim olsa çocuk sahibi olmayı istemezdim. Çocukların en yakını anne ve babasıdır kolay kolay başkasına emanet edemezsiniz aklınız kalır. E kocamda çocuğa bakamayacaksa niye var ki? Çocuk bakımı zaten zorken destek yoksa yanımda bilmiyorum kötü bi durum. Ben bütün sorumluluğu annenin almasına karşıyım. Arada annenin de kendi zamanı olmalı çocuktan bağımsız. Bi kahve içip telefonda takılabilmeli ya da duş sonrası bakımını yaparken içi rahat olmalı. Eşinle ciddi bi konuşma yapmalısın kocaman adam biraz sorumluluk alsın..

Merhaba arkadaşlar bu Sabah büyük bir felaketin eşiğinden döndük ben banyoya girmeden önce iki kızımı da eşime verdim büyük kız yaramaz bak gözün onlarda olsun mutfakta çay suyunu koydum ocağa gözün çocuklar da olsun sakın mutfağa gitmesinler dedim tmm dedi bende banyoya girdim bir iki dakika olmadan bir koku yanık kokusu geldi Allah Allah dedim hemen su dokunup çıktım ama etraf nasıl duman altı olmuş eşim iki kızla odada mutfağa koştum fırın yanıyor ordan yangin yere yangın sıçrıyor tezgaha da bulaşmış hemen doğalgazı kapattım eşim de şu döktü yangının üzerine büyümeden şükür söndürdük kızım benim kıyafetlerimi atmış yanan ocağın üzerine ocağı açıp öyle atmış.
Dün mutfaktaki halıyı kaldırmıştım halı olsaydı herhalde tüm mutfak giderdi en büyük sevincim Allah'tan kızıma birşey olmamış eşime ne zaman emanet etsem hep Bir olay oluyor yani nasıl farketmedi aklım almıyor üstüne kızıma kızıyor küçücük kıza sorumsuzluğu beni çileden çıkardı kızıma birşey olsaydı napardim bilmiyorum ben 2 yaşındaki kardeşimi de elektrik çarpması sonucu kaybettim ve maalesef kızım da elektrikrige prize şarj kablosuna çok düşkün sabah uyanır uyanmaz şarj kablosu arıyor heryerden kaldırıyorum ama eşim telefonu için şarjı unutunca çocuk alıyor her yolu denedim ama yok bu çocuk hep tehlikeli şeyler yapıyor pencereye çıkıyor diye artık pencerelerin kulpunu söktüm saklıyorum sabah açıyorum kapatınca da geri alıyorum saklıyorum kulpu bilmiyorum ben elimden geleni yapıyorum ama ben gelmeseydim ne olurdu bilmiyorum 😞
Bunlar pek normal yaramazlıklar değil psikologa götürün ayrıca eşinizde tam bir neyse siz banyodan kokuyu aldınızda eşiniz neden anlamamış ne saçma ya

Şöyleki hep açar ocağı ben bulaşık vs yıkayınca kendince güler oyun zanneder kıyafetleri çamaşıra atacağım diye sepete koymuştum makinanın önüne koymuştum makineyle fırın yan yana sayılır küçük kızım da almış fırının önüne atmış büyük kızım orda alıp atmış heralde ben mutfaktayken arada sırada ocağa birşey komadigim halde kısım koşar ocağı açar üzerine oyuncak fırlatır kaçar benim kızdığımi biliyor çünkü
Yani geçmiş olsun ama 3yaşındaki bir çocuğun ocağı yakmayı bilmesi ne kadar doğru bilemedim ? Bence bir pedagoga gidin ve kızınızın sürekli oynadığı tehlikeli şeyleri unutturmaya çalışın.

Ben bazı çocukların fıtrat olarak kıskançlığa daha yakın olduğunu düşünüyorum. Benim oğlum da kardeşi doğduğunda 3 yaşına yakındı. Çok da keyifli bir ilişkimiz vardı. Kardeşle birlikte çok zorlayıcı zamanlar yaşadık çok uzun bir süre. Biz de oyun terapisi aldık işe yaramadı. Terapist benim zaten farkında olduğum şeyleri bana anlattı durdu.
Şimdi küçük 27 aylık, 9-10 aydır çok daha iyiyiz. Ama ben şunu da kabullendim büyük oğlum asla kardeşten önceki hâline dönmeyecek. Bu kıskançlık hep var olacak. Bu arada kardeşi 1,5 yaşındayken farklı bir terapistte denedik. O bir tık daha iyi geldi. Daha doğrusu oğlumun davranışlarınin sebeplerinden farketmedigim birkaç noktayı farkettirdi.
20 dk oyun oynayıp bana sürekli olarak bi şeyler anlatıp durdu valla. ama çocukta ilerleme olmadı. bizim de bebekten önce mükemmel bir ilişkimiz vardı. dünyanın en harika çocuğuna sahip olduğumu ve çok iyi bit anne olduğumu düşünürdüm. 2. de tepetaklak oldum. o yetersizlik duygusu o üzüntü o sinir krizleri o ağlama nöbetlerim. off çok zordu ya. inşallah biz de aşarız biran önce🙏

Çok geçmiş olsun öncelikle benimde aynı yaş çocuğum var. Babaya emanet etmek bizde de biraz sıkıntılı maalesef. Beni yanlış anlamayın am çocuğunuzu bir pedagog görsün derim çünkü bu davranışlar normal değil ve altında yatan farketmediğiniz bir sebep mutlaka olmalı

Normal değil bence yaptığı . Antisosyal kişilik bozukluğunun çocukken olan birkaç belirtisi var, birisi ve sanırım en önemlisi kundakçılık. Benim çocuğum normal demeyin, yetişkin olduğunda serseri sorunlu bir insan olmasını istemiyorsanız şimdiden mutlaka doktora götürün.

Bir 3 yasındaki cocuk annesinin kıyafetlerini yanan ocağa atması okul öncesi öğretmenlik mezunuyum ilk kez duyuyorum ( isimi yapmıyorum) böyle bi öğrencisi olan hic bi arkadasım da olmamıştır. Cok ciddi sekilde pedagog ile yola devam etmeli cocugu görmeden bisey söylemek yanlıs olur ama saldırganlığı, evi yakmaya kalkısması beyin zarı iltihabından tut zeka geriliği tiroidlere kadar bir cok nedeni olabilir

X