Kızım az kalsın evi yakıyordu.

ben de dönmek istiyorum ama 2 yıl ücretsiz izin kullanıcam mecburen. bakıcıya bırakmak istemiyorum 2 yaştan önce😕 çok aklım kalacak. bir de çok yoruluyorum üste çalışmaya başlasam- öğretmenim- iyice yıpranırım diyorum. Allah nasip ederse 2 sene dolunca biri 2 diğeri nerdeyse 5 olacak bakalım o zaman daha kolay olur belki. size de kolaylıklar diliyorum ❤️
Size de kolaylıklar diliyorum, herşey istediğiniz gibi gider umarım 🌸

Her çocuk kardeş sahibi olacak yapıda olmuyor. Çoğu insan yalnız kalmasın diye kardes yapıyor ama bu her çocuk için mantıklı değil maalesef. Daha kendisi de çok ilgiye ihtiyacı olan bir çocukken elindeki ilgiyi paylaşmak kardeş kıskançlığına sebep oluyor. Kardeşine şiddet de uyguluyormuş. Desteğe ihtiyacı var.

Eşinizin akıl almaz sorumsuzluğu, sizin çocuğunuzun ateşle oynamasına izin vermeniz, çocuğun kıyafetleri yakması aşırı anormal biz de çocuk büyüttük. Ailece psikoloğa gidin mümkünse.

Ağustos ta üç yaş olacak
Aynı doğumlu benimde çocuğum var yani böyle biseyi mümkün değil yapamaz. Tabiki çocuktan çocuğa fark eder ama bilemedim bende pedagoga goturmelisiniz. Büyük kızım diye bahsedince bende 4-5 sandım en azından ama kendisi çok küçükmüş zaten daha. Bence kardeş kıskançlığıyla ilgili olabilir bu aşırı durum.

Çocuk oyalansin diye ocağı açıp ufletiyormus baksana yada gazı kapatıp ocakla oynamasına izin veriyormuş. Bazı şeyleri çocuklara öğretiyorlar yapincada yaramaz çocuk nasıl aklına gelmiş diyorlar . O çocuğa sandalye çekip ocakla oynamasına izin verirseniz herşeyi yakar doğruyu yanlışı çocuğa annesi babası öğretir.
Böyle bişeye mi izin vermişler 😱😱

Ben anlamadım bu çocuk anormal olması için daha ne yapması lazım hala ısrarla kabul etmiyosunuz hem siz ogretmissiniz ateşi üflemeyi adama suç atiyosunuz sorumsuz diye

3 yaşındaki kız Ocak açıyorsa evde yakar yani kusura bakmayin öğrendiği anda kendinizi sorgulamanız gerekiyordu bence. 3 yaşında bile değil hatta şaka gibi. Çocuğu sorunlu gibi anlatmışsınız mesajlarınızda ama bence asıl sorunlu sizsiniz anne baba olarak. Hem sorunlu hem sorumsuzsunuz.

Böyle bişeye mi izin vermişler 😱😱
Yok canim sadece üflüyormuş Ocak açıkken.! O yemek yaparken Hımm bide oyuncak, giysi atıyormus ocağın üstüne! aman önemsiz şeyler oyun oynuyormuş oyun için yapıyormuş 3 yaşında bile olmayan kızı.
İlgi yoksunluğudan, belki kardeş kıskançlığı dan , belkide sadece o tür olumsuz davranislar sergilendiği de konuşulduğu dan Çocuk bildigin çığlık atıyor bana yardım edin diye duyan yok.

Merhaba arkadaşlar bu Sabah büyük bir felaketin eşiğinden döndük ben banyoya girmeden önce iki kızımı da eşime verdim büyük kız yaramaz bak gözün onlarda olsun mutfakta çay suyunu koydum ocağa gözün çocuklar da olsun sakın mutfağa gitmesinler dedim tmm dedi bende banyoya girdim bir iki dakika olmadan bir koku yanık kokusu geldi Allah Allah dedim hemen su dokunup çıktım ama etraf nasıl duman altı olmuş eşim iki kızla odada mutfağa koştum fırın yanıyor ordan yangin yere yangın sıçrıyor tezgaha da bulaşmış hemen doğalgazı kapattım eşim de şu döktü yangının üzerine büyümeden şükür söndürdük kızım benim kıyafetlerimi atmış yanan ocağın üzerine ocağı açıp öyle atmış.
Dün mutfaktaki halıyı kaldırmıştım halı olsaydı herhalde tüm mutfak giderdi en büyük sevincim Allah'tan kızıma birşey olmamış eşime ne zaman emanet etsem hep Bir olay oluyor yani nasıl farketmedi aklım almıyor üstüne kızıma kızıyor küçücük kıza sorumsuzluğu beni çileden çıkardı kızıma birşey olsaydı napardim bilmiyorum ben 2 yaşındaki kardeşimi de elektrik çarpması sonucu kaybettim ve maalesef kızım da elektrikrige prize şarj kablosuna çok düşkün sabah uyanır uyanmaz şarj kablosu arıyor heryerden kaldırıyorum ama eşim telefonu için şarjı unutunca çocuk alıyor her yolu denedim ama yok bu çocuk hep tehlikeli şeyler yapıyor pencereye çıkıyor diye artık pencerelerin kulpunu söktüm saklıyorum sabah açıyorum kapatınca da geri alıyorum saklıyorum kulpu bilmiyorum ben elimden geleni yapıyorum ama ben gelmeseydim ne olurdu bilmiyorum 😞
Priz kilidi, fırın ve ocaklar için kapak şeklinde çocuk kilidi, pencereler için pencere kilidi taktırabilirsin. Söküp takmalı şeyler hoşuna gidiyor belliki. Asma kilit, kapı sürgüsü, zincir vs olan tahta üzerine çakılı oyuncaklar var onlardan alabilirsin. Geçmiş olsun. Eşin ve siz kesinlikle sorumsuzsunuz. Bu yaşta bir çocuk ocağın nasıl yakıldığını bilmemeli. Belliki şımarınca ilgileniyorsunuz. O da ilgi için bu davranışları sergiliyor. Problemi kendinizde arayın.

Yok canim sadece üflüyormuş Ocak açıkken.! O yemek yaparken Hımm bide oyuncak, giysi atıyormus ocağın üstüne! aman önemsiz şeyler oyun oynuyormuş oyun için yapıyormuş 3 yaşında bile olmayan kızı.
İlgi yoksunluğudan, belki kardeş kıskançlığı dan , belkide sadece o tür olumsuz davranislar sergilendiği de konuşulduğu dan Çocuk bildigin çığlık atıyor bana yardım edin diye duyan yok.
Özelikle son cumlenize tamamen katılıyorum. Benimde aynı zamanlarda kızım var bu anlattığı şeyler çok şaşırtıcı yani bizimkinin asla yapamayacağı şeyler bu yaşında. Çok ciddi durumlar bunlar çok vahim.

Çok geçmiş olsun. Çocuklu evde güvenliğe çok dikkat etmek gerekiyor. Eşiniz suçlu ama siz de ocağı açıp banyoya girmemeniz gerekiyordu. Fırınların çocuk kilidi var, benim de 3 yaşında oğlum var, o da biraz tehlikeli şeylere meraklı. Fırın bizim evde yüksekte ama annemlerin ki tezgahın altında, çocuk kilidini açıyordum. Bir de uyarmak lazım, tehlikeli bunu açma, karıştırma vs diye. Bıçakları tezgahın üstüne ulaşamayacağı bir yere kaldırın, deterjan ve temizlik malzemeleri için dolaplara kilit takın, prizler için çocuk kilidi var plastik onlardan alın takın, keskin sivri şeyleri kaldırın, saklayın. Mutfakta değilken ocağı kapatın. Allah korusun çocukları. Bol bol da Ayetel kürsü okuyun. Ben inanıyorum koruyuculuğuna.

Ulan herkesin de kocası mükemmel çocuk bakıyor, çocuğu da herşeyi biliyor 🤣
Anormal olan bu zaten. 15 dakika ya, sadece 15 dakika çocuğuna bakamayan adam niye iki çocuk sahibi. Konu sahibi bırakın bir cafede arkadaşları ile bir saat oturmayı, 15 dakika duş alırken bile evde yangın çıkıyor. Konu sahibin şirin şirin bahsettiği o kızı, yarın o ocakta yaktığı bir bezle kardeşini bile yakar. Bugün ocağı açan ve üzerinde bez ve eşya yakan çocuk yarın neler yapmaz. Ocakla sürekli oynayan çocuğun annesi de Ocak kilidinden yeni haberdar oluyor. Benim çocuğum yok ama ben biliyorum öyle bir şeyin varlığını.

Benim çocuğum zaten hep açar ocağı, üfler bilmem ne diye anlatmış uzun uzun. Yahu çoğu kadına anormal gelmiş işte. Anormal çünkü.

Merhaba arkadaşlar bu Sabah büyük bir felaketin eşiğinden döndük ben banyoya girmeden önce iki kızımı da eşime verdim büyük kız yaramaz bak gözün onlarda olsun mutfakta çay suyunu koydum ocağa gözün çocuklar da olsun sakın mutfağa gitmesinler dedim tmm dedi bende banyoya girdim bir iki dakika olmadan bir koku yanık kokusu geldi Allah Allah dedim hemen su dokunup çıktım ama etraf nasıl duman altı olmuş eşim iki kızla odada mutfağa koştum fırın yanıyor ordan yangin yere yangın sıçrıyor tezgaha da bulaşmış hemen doğalgazı kapattım eşim de şu döktü yangının üzerine büyümeden şükür söndürdük kızım benim kıyafetlerimi atmış yanan ocağın üzerine ocağı açıp öyle atmış.
Dün mutfaktaki halıyı kaldırmıştım halı olsaydı herhalde tüm mutfak giderdi en büyük sevincim Allah'tan kızıma birşey olmamış eşime ne zaman emanet etsem hep Bir olay oluyor yani nasıl farketmedi aklım almıyor üstüne kızıma kızıyor küçücük kıza sorumsuzluğu beni çileden çıkardı kızıma birşey olsaydı napardim bilmiyorum ben 2 yaşındaki kardeşimi de elektrik çarpması sonucu kaybettim ve maalesef kızım da elektrikrige prize şarj kablosuna çok düşkün sabah uyanır uyanmaz şarj kablosu arıyor heryerden kaldırıyorum ama eşim telefonu için şarjı unutunca çocuk alıyor her yolu denedim ama yok bu çocuk hep tehlikeli şeyler yapıyor pencereye çıkıyor diye artık pencerelerin kulpunu söktüm saklıyorum sabah açıyorum kapatınca da geri alıyorum saklıyorum kulpu bilmiyorum ben elimden geleni yapıyorum ama ben gelmeseydim ne olurdu bilmiyorum 😞
Siz banyoda o kokuyu alırken eşiniz nasıl kokuyu alamamış ben ona çok şaşırdım.

X