kiz olmak istemiyorum

Kiz topladigin bi sofra amma aglamissin :)))) bizim toplumun yapisi bu yillarca okul okuyup statu is guc sahibi de olsan yapiyosun bunlari cok dert etme

topladigim bi sofra degil ki , ne var ne yok hersey bana yükleniyor ogullar krallar gibi yetisiyor .

Bu konuda ben de sayfalarca yazarım da neyse geçmişe dönüp daha fazla kendimi üzmeyim şimdi.
Okuyor ya da çalışıyor musunuz?
Kardeşleriniz ne yapıyor merak ettim, çok ağır işçiler, ben de evdeyim dersen yine bir nebze kardeşini anlayabilirim.... Aynı şartlarda iseniz İyi yapmışsın içindekileri söylemekle...Umarın anlarlar...

simdilik haftada bi kac gun calisiyorum yaz tatilden sonra okumak istiyorum . ufak kardesim okula gidiyor abim simdilik bisi yapmiyor is ariyor .

Eğer sizde kardeşleriniz gibi çalışıyorsanız eşit durumdaysanız ev içindeki işde paylaşılmalı ancak evde oturup dışarda tum gun çalışan erkeklerden aynı şeyi istemek bana bencillik gibi geliyor..
ben evkadınıyım eşim akşam 7 de gelir tum gun koşturuyor..
bide ustune kalkıp bulaşığını yıka ortalığın tozunu al demek benim vicdanıma sığmaz. Ki buna rağmen eşim elinden geldiğince yarfımcı olur bana..
iş arıyorum ve eğer çalışmaya başlarsamda elinden geldiğince bana yqrdımcı olacaktır

Aynı kaderi paylaşıyoruz desene.. ama ben küçük kardeşime yaptırıyorum vallahi kulağını çekerim onun.. evlenince de ev isi yapcaz mecbur böyle yaratılmışız biz..

Valla arkadaş ortamı ile ayrı eve çık derim bi'tanem . Bu ne ya çin işkencesi mübarek, nasıl dayanıyorsun gülüm bu eziyete ?

İnsan annesine yardım eder, bundan gocunmamalı kimse.. Bir evde yaşanıyorsa sofrada hazırlanır, toplanırda ; burada sıkıntı olan " sen kızsın sen topla" zihniyetiyle büyümüş bir erkeğe bu hizmeti yapmak.
Haklısınız insanın çok zoruna gider.
Madem değişmeyecek bu durum, ne kendinizi üzün ne ailenizi bu saatten sonra.
Yakında alırsınız mesleğinizi elinize, evlenirsiniz kendi zihniyetinizde biriyle inşaallah. O zaman biter bu sıkıntılarınız.

Kadın olmak zor olsa da güzel :) Çok gençsiniz, bu günlerin kıymetini bilin. Hele ki ailenizle geçirdiğiniz her günün kıymetini daha bir bilin.
Yaşlı teyzeler gibi yazdım farkındayım :)

Yazık kızcağıza yaa ! Sanki bu dünyaya hizmetçi olarak gelmiş .. !! :KK43:

İnsan annesine yardım eder, bundan gocunmamalı kimse.. Bir evde yaşanıyorsa sofrada hazırlanır, toplanırda ; burada sıkıntı olan " sen kızsın sen topla" zihniyetiyle büyümüş bir erkeğe bu hizmeti yapmak.
Haklısınız insanın çok zoruna gider.
Madem değişmeyecek bu durum, ne kendinizi üzün ne ailenizi bu saatten sonra.
Yakında alırsınız mesleğinizi elinize, evlenirsiniz kendi zihniyetinizde biriyle inşaallah. O zaman biter bu sıkıntılarınız.

Kadın olmak zor olsa da güzel :) Çok gençsiniz, bu günlerin kıymetini bilin. Hele ki ailenizle geçirdiğiniz her günün kıymetini daha bir bilin.
Yaşlı teyzeler gibi yazdım farkındayım :)
Söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız !

Yapacak hiç birşey suç annen ve babamda değil onların anne babalarında maalesef türk toplumumda 'erkek' denen ve kadını ezen bir varlık var ne acı....
Sen görevini yap ve sakın ailene bir daha böyle şeyler söyleme onlar yaşlı insanlar onların kalplerini kırmaya değmez...
Hep senden kötüsünü düşün ve mutlu olmayı bil...
Kendini geliştir kitabını oku,derslerini çalış hep öğrenmeye ve bilgiye açık ol...
Eğer bu sınavı başarıyla geçersen allah mükafatını verir emin ol:KK66:

Sana kızmaya hiç hakları yok. Bundan sonra onlara ait dağınık hiç birşeyi sakın toplama hele odalarına asla girme. Sen bari şimdi çekersin ama ileride eşleri rahat eder bari. Benimde oğlum var ama ben kesinlikle iş yapmaya alılştırmak istiyorum. Biz kadınlar değiştirirebiliriz ancak bu dünyadaki adaletsiz düzeni. Herkes kendi yetiştirdiği çocuğa aşılayacak bunu ilk önce ki gelecek nesile bir faydamız olsun.

zaten odalarina girmiyorum , babam bazen tembihler ilk önce kardesinin odasini sonra bu odayi su odayi sonra tum evi tertemiz yapacan diye ama asla odalarina girmem . genelde odalari cok berbat ztn özellikle kücük kardesimin odasi fena kokuyor bazen cam acmaya giriyorum bana kiziyor .

Zaten tum bu zihniyetin temeli yine kadinlar zaten. Kadınların zihniyeti degisse hersey değişir bu ülkede. İnsan bu konudaki yorumları okuyunca sevinir belki en azindan yeni nesil anneler durumu değiştirecek diye ama malesef hala bizim düşündüğümuzun tersini düşünen yasitimiz bayan da cok. O yuzden vallahi hicbirsey degismeezz.

Gecen okulda öğretmen arkadaslarla bu konuyu konuşuyoruz bayanin biri hala diyorki aman eşiniz corabini kaldirsin yeter daha ne istiyorsunuz. Bunu diyen de erkek annesi!! Lutfettin onu da kaldirmasin diyeceksin ama denmiyor iste.

Konu Sahibi arkadaşim diger arkadaşların dediği gibi yapma ( edit: yap diyecektim yanlis yazmisim :) ) Aileni sen tanıyorsun ama ne yapacaklar sanki ? Valla ben de tek kizim ama liseden beri erkek kardeşlerimin yapmadığı isleri ben de yapmadim genelde. Onlara birsey yaptirdiysam ben de ozaman başka bir is yaptim. Bulasigi bile kavgayla yikamisligim var :KK53: ev isleri haricinde baska bi sıkıntım yoktu gerci bişeye karismazlardi. Seninkiler bayaa abartmis gerçekten. Turkiye deki cogu ailede oldugu gibi. .

benimkiler fazla abartiyor , kücük cocukken basladilar temizlik yaptirmaya cocugu bari birakinda cocuk olsun degilmi , babam sürekli kandirmaya calisirdi temizlik yaparsan boyun uzar fln diye ama tabiki hic bi zaman yememistim . ilerde kocama hizmet ederim beklesinler :KK53:

Bu durum kardeşlerimizin değil anne babanızın hatası ayrıca . Emin olun ilerleyen süreçte onlar da pişman olacaklar ama iş işten geçmiş olacak. Ben bunları düşününce annemi. arayasım gelmiyor hiç. Kalbim çok kırgın. Ama oda öyle yetişmiş işte.

evet bu yüzden anneme babama kizdim erkek diye yetistirdiginiz cocuklara bakin diye .

Eğer sizde kardeşleriniz gibi çalışıyorsanız eşit durumdaysanız ev içindeki işde paylaşılmalı ancak evde oturup dışarda tum gun çalışan erkeklerden aynı şeyi istemek bana bencillik gibi geliyor..
ben evkadınıyım eşim akşam 7 de gelir tum gun koşturuyor..
bide ustune kalkıp bulaşığını yıka ortalığın tozunu al demek benim vicdanıma sığmaz. Ki buna rağmen eşim elinden geldiğince yarfımcı olur bana..
iş arıyorum ve eğer çalışmaya başlarsamda elinden geldiğince bana yqrdımcı olacaktır

kücük kardesim calismiyor okula gidiyor abimde simdilik calismiyor is ariyor , ben haftada bi kac gun calisiyorum ama okumak istiyorum . evet dediginiz gibi olsa kadin tum gun evde adam disarda calisiyorsa kadin ev islerini kolay yapabilir bence ama bu devirde kadinlarda erkeklerde calisiyor ama nedense ev isleri hep kadinlara yükleniyor hala .

Aynı kaderi paylaşıyoruz desene.. ama ben küçük kardeşime yaptırıyorum vallahi kulağını çekerim onun.. evlenince de ev isi yapcaz mecbur böyle yaratılmışız biz..

benim kücük kardes yapmiyor bile baksana "ben kizmiyim" diyor . evlenince ev islerini tek basima yapmam kusura bakmasin evlenecegim adam .

Valla arkadaş ortamı ile ayrı eve çık derim bi'tanem . Bu ne ya çin işkencesi mübarek, nasıl dayanıyorsun gülüm bu eziyete ?

güzel bi fikir ama dedim ya kiz oldugum icin hersey yasak , yani ayri eve cikmakta yasak bazen konusunu aciyorum ayri eve cikmanin ama evlenmeden önce baska bi eve gidemezmisim "tek basina oturup napacan evine zibidiler gelir" diyor babam

ben evdekileri hiçbir zaman alıştırmadım iş yapmaya belki sıkıntı biraz da bende ama baktım yapınca teşekkür bile etmiyorlar her gün yapıp bir gün yapamayınca da neden yapmadın diyorlar o yüzden sana tavsiyem yapma sen zaten ilerde kendi evinde uğraşacaksın bari baba evinde rahat ol ben sadece anneme YARDIM ederim ama asla evinin işini yapmam

zaten odalarina girmiyorum , babam bazen tembihler ilk önce kardesinin odasini sonra bu odayi su odayi sonra tum evi tertemiz yapacan diye ama asla odalarina girmem . genelde odalari cok berbat ztn özellikle kücük kardesimin odasi fena kokuyor bazen cam acmaya giriyorum bana kiziyor .

benimkiler fazla abartiyor , kücük cocukken basladilar temizlik yaptirmaya cocugu bari birakinda cocuk olsun degilmi , babam sürekli kandirmaya calisirdi temizlik yaparsan boyun uzar fln diye ama tabiki hic bi zaman yememistim . ilerde kocama hizmet ederim beklesinler :KK53:

evet bu yüzden anneme babama kizdim erkek diye yetistirdiginiz cocuklara bakin diye .

kücük kardesim calismiyor okula gidiyor abimde simdilik calismiyor is ariyor , ben haftada bi kac gun calisiyorum ama okumak istiyorum . evet dediginiz gibi olsa kadin tum gun evde adam disarda calisiyorsa kadin ev islerini kolay yapabilir bence ama bu devirde kadinlarda erkeklerde calisiyor ama nedense ev isleri hep kadinlara yükleniyor hala .

benim kücük kardes yapmiyor bile baksana "ben kizmiyim" diyor . evlenince ev islerini tek basima yapmam kusura bakmasin evlenecegim adam .

güzel bi fikir ama dedim ya kiz oldugum icin hersey yasak , yani ayri eve cikmakta yasak bazen konusunu aciyorum ayri eve cikmanin ama evlenmeden önce baska bi eve gidemezmisim "tek basina oturup napacan evine zibidiler gelir" diyor babam
İnanamıyorum ya şaka gibi !!!

Bu gerçekten anne babanın yetiştirmesiyle alakalı.

Ben de en büyüğüm ve erkek kardeşim paşalar gibi yetiştiriliyo yani.
Elini bişeye sürmez. Su bardağını bile kaldırmaz değil yediğini toplamak yani.
Odasını toplamaz,ki kendi odası yani.

Yani siz de kendimi görüyorum,tıpatıp aynı.
Ama maalesef erkek cocukları el üstünde tutulup,böyle yetiştirildikleri için biz bu işleri yapmaya mahkum gibiyiz :KK62:

Ah canım vallahi Allah kolaylığını versin benimde var iki Abi'm bende tek kızım en küçük :KK51:ben hiç iş yapmadım ben küçükken karşı çıkıyordum iş yapmaya annem Bulaşık yıkatmak isterdi yıkamazdım büyük abime söylerdi oda bana kızardı ben yine yapmazdım bakdı annem bu kız iş yapmıyor ezilecek daha hiç laf etmedi:KK51:ben evlendiğimde annemin evindeki çamaşır makinasını bir kez bile çalıştırmamıştım :KK57:ilk kez kendi makinamı çalıştırdım :KK48:ama 18 Yaşından evlenene kadar hep çalıştım evde değildim annem canım benim her işimizi gördü Allah ondan Razı olsun.
Sanada tavsiyem yavaşdan kes elini ilden mesela devamlı bi işe gir

Bizim oğlanda öyle yetişiyordu ama elime oklavayı alınca :KK70:
Şimdi üniversite öğrencisi arar yemek tarifi sorar ..geldimi işin ucundan tutar ha pistir ama yapar...annen baban şişirdiyse havalarını sen indir...:KK66:

Erkekler hep el üstünde 25 yaşındaki de aynı 15 yaşındaki de aman incileri dökülür azcık bir işin ucundan tutsalar :KK53:

Canım onu bi tek erkeklere yapmıyorlar bazı ailelere kız çocuk da kıymetli geliyor. Benim kız kardesimle aramda 8 yaş var o doğmadan da iş yapardım doğduktan sonra annem yemek dahil bütün işleri ablamla bana yıktı. Kardeşim 15 yaşına geldiğinde bile ufacık bi iş istesen annem kıyameti koparirdi benim küçük kızıma dokunmayın diye. O zaman söylerdim siz pişman olacaksınız bu yaptiklariniza diye. Şimdi kardesim 18 yaşında okumadi, anneme babama hiç saygı duymaz, sigara içer, semtin bütün zibidileri kankasi...
Kardeşim sonuçta oh olsun demiyorum ama annemler yaptıklarının sonucunu yaşıyorlar acimiyorum.
Diyeceğim o ki onlar degismezler çatışmaya girme sinirlerini de bozma aç müziğini yap işleri. Çok değil 3 4 yıla abinler evlenir bişey olur kurtulursun. Sen okumana bak başka şeyleri düşünme

bazı arkadaşlar kadınlar hep temizlik yapar toplar eder eşleri bile yardım etmez demiş kesinlikle katılmıyorum buna ablam evli ve eşi her konuda yardım eder ablam hastalandığında neredeyse bütün evin işini yapar ben gittiğimde sende şunu yap demez ben kendim yaparım. Fakat eniştem 2erkek kardeş aileleri onları bu şekilde yetiştirmiş annelerine yardım ederlermiş her konuda sizde ev işleri yapmak zorunda değilsiniz konuşun ailenizle bu evde bir ben yaşamıyorum deyin kız çocuğu olduğunuz için sizi ezmişler ve sanırım aileniz kız-erkek ayrımı yapıyor. Hakkınızı savunun

Nefret ediyorum erkekler yapmaz sen kızdın lafından!benim ailemde aynıydı canım hele annem ellerine bi tabak vrp götürün masaya demezdi hep sen kızsın iş yap kızlR bilgisayara girmez(internet yoktu o zaman evde sadece merak ederdim klavye de yazmayı) ne zamanki ben evlendin bi hastalanmış Çorba yapanım yok sormuyo oğlanlar beni heryeri dağıtmışlar demeye başladı anne göstermedinki zamanında dedim.şimdi babam süpürge tutar ütüyü kardeşim yapar :) ama olan bana oldu yataklarını bile ben düzeltirdim ve aynı Dediğin gibi canım kız olmaktan nefret etmişyim

Her şeyi lütfen kendinizde aramayın. Kendinize gelin sakin olun.
Aile görgüsü, aile yetiştirilme tarzı diye bir şey var. Çok üzülerek söylüyorum suç ailenizde. İlk önce kardeşlerini ve seni yapmadan önce çocuk gelişim ve yetiştirilme tarzı kitapları okumaları gerekmekti. Ve bu durum sade ve sadece sizde değil. Bu durumu yaşayan çok kişi var. Her şey ailede bitiyor hanımefendi. Kendinize gelin, bir nefes alın lütfen.
Aile çocuğu böyle yetiştirince çocuğun ne hevesi kalıyor iş yapmaya nede ailesiyle vakit geçirmeye.. aile böyle olunca çocuk ailesinden kaçmak ve onlardan kurtulmak istiyor. Ben her zaman çocuk tarafını savundum ve hala savunuyorum hiçbir zaman ''Annen, baban öyle düşünme!!!'' demedim. Demem de.....
''Anne, baba o lütfen böyle düşünme!!'' diyenleride hiç anlamam. O Anne ve Babaysa burada ki nedir ? Karşılarındaki kimdir ? Necidir. Belki bir gün çocukta anne olacak... baba olacak !!

Babam ve Annem bana oldum olası ne emir verdi nede annem iş tutturdu. Hiç bir zaman annem kafama vura vura ne iş tutturdu ne de yemek öğretti ve hiç bir zaman bana ''El oğlu şöyle ister yap'' gibisinden cümleler kurmadı. Yorulduğunda, kötü olduğunda hastalandığında istek kipi kullanarak ricada bulunur bende aniden yanında olurum her şeyi yaparım. Ama lise bitince ne olduysa bana içimden yemekler öğrenmek geldi... ev işi vs. Mutfakta zaman geçirmeyi çok sever oldum annemden çok güzel yemekler, pastalar börekler yapar oldum. Bu benim içimden gelen bir şeydi... Herşeyi içimden gelerek yaparım. Çok yorgun olduğumda kardeşimden bir ricada bulunurum anında fırlar ve yardım eder ve çoğu zaman abla sen yorulma ben yaparım der..

Böyle bir ailenin içinde büyüdüm Hanımefendi. Lütfen kendinizi suçlamayınız. Herşey ailede bitiyor. Eğer bir gün evlenip gidersen bu yaşanılanlar size ders olur hayırlı evlat yetiştirirsin.

Ben olsam hayatta temizlemem, çöplük içinde otursunlar. Böyle yapmazsan daha çok sana böyle davranırlar. Alışmışlar senin toplamana bırak sal gitsin..

X